SIGN IN | REGISTER
Αρθρογραφία

ΑΚΤΗ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
NEA - Δείτε όλα τα άρθρα


AMCRAFT 7,5 μέτρα Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Κύπρο • AMCRAFT 7,5 μέτρα  Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Κύπρο
 • AMCRAFT 7,5 μέτρα  Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Κύπρο
 • AMCRAFT 7,5 μέτρα  Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Κύπρο
 • AMCRAFT 7,5 μέτρα  Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Κύπρο
 • AMCRAFT 7,5 μέτρα  Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Κύπρο
 • AMCRAFT 7,5 μέτρα  Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Κύπρο
 • AMCRAFT 7,5 μέτρα  Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Κύπρο
 • AMCRAFT 7,5 μέτρα  Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Κύπρο
 • AMCRAFT 7,5 μέτρα  Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Κύπρο
 • AMCRAFT 7,5 μέτρα  Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Κύπρο

Πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση

Aphrodite Marine

AMCRAFT 7,5 μέτρα

 Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Κύπρο

 

Πριν από μερικές μέρες είχαμε την τύχη να δούμε από κοντά και να δοκιμάσουμε το πρώτο σκάφος  από την παραγωγή της εταιρείας Aphrodite Marine στην Κύπρο.

Πρόκειται για ένα φουσκωτό επτάμιση μέτρα που κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Κύπρο σε μία συνεργασία του κου Νικόλα Ιωάννου, ο οποίος ασχολείται για χρόνια με την κατασκευή φουσκωτών και πολυεστερικών σκαφών και της εταιρείας Dream Boats.

To σκάφος είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά και δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στο πάντρεμα του πολυεστερικού μέρους με τους αεροθαλάμους. Η γάστρα είναι η πετυχημένη για χρόνια συνταγή της εταιρείας, η οποία δουλεύει θαυμάσια στον κυματισμό της Μεσογείου.  

 

 

Με μια γρήγορη ματιά

 

Με μια πρώτη και γρήγορη ματιά ίσως κάποιος δεν εντοπίσει κάτι το ιδιαίτερο σε αυτό το σκάφος. Όμως όταν κοιτάξεις προσεκτικά την κατασκευή θα διαπιστώσεις ότι δεν πρόκειται απλά για ακόμη ένα φουσκωτό. Ψάξαμε να βρούμε ατέλειες στο κατασκευαστικό κομμάτι αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν υπάρχει σημείο όπου τα μπαλόνια είναι εκτεθειμένα ή κακά κολλημένα. Το τελείωμα του σκάφους έγινε με ιδιαίτερη προσοχή και λήφθηκαν υπόψη αρκετά θέματα ως προς την πλευρά λειτουργικότητας και εργονομίας. Το σκάφος μπορεί να χαρακτηριστεί ως απλό αλλά τέλειο.

 

Ας το δούμε πιο προσεκτικά

Η τιμονιέρα βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο και προς τα πίσω αφήνοντας ένα μεγάλο χώρο στο μπροστινό μέρος, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε με την προσθήκη ενός τραπεζιού και δύο πλαϊνών αποθηκευτικών καναπέδων ως τραπεζαρία, είτε να κλείσει και να μετατραπεί με μια τέντα πλεύσης σε μια άνετη και ευρύχωρη καμπίνα. Στο μπροστινό μέρος υπάρχουν και δύο αποθηκευτικοί χώροι, ένας για την άγκυρα και ένας για εξοπλισμό.

Μπροστά από την τιμονιέρα υπάρχει ένα κάθισμα, το οποίο φιλοξενεί με άνεση και ασφάλεια έναν επιβάτη. Η ίδια η τιμονιέρα είναι αρκετά ευρύχωρη με ένα αεροδυναμικό σχήμα που προστατεύει οδηγό και συνοδηγό, ενώ παρέχει αρκετό χώρο για να τοποθετηθούν με άνεση όλα τα επιθυμητά όργανα του σκάφους.

 

Ένα κούμπιστρο όμορφα σχεδιασμένο προσφέρει άνεση στην οδήγηση, ενώ ο πίσω καναπές μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη τρία άτομα. Μια ανοξείδωτη αψίδα φέρει τα αναγκαία φώτα πορείας και αγκυροβολίου, ενώ στην πρύμνη υπάρχει μια ικανοποιητική λεκάνη πριν τη μηχανή για να κρατάει το ανεπιθύμητο νερό όπως επίσης και η σκάλα στο δεξί μέρος.

Το σκάφος έφερε ένα καινούργιο τετράχρονο κινητήρα Yamaha 200 άλογα, ο οποίος του χάριζε άνετη και γρήγορη πλεύση. Το σκάφος μπορεί να πιάσει μέχρι και 50 κόμβους την ώρα ενώ σε μια αρκετά ταραγμένη θάλασσα (3-4 μποφόρ Νοτιοδυτικό άνεμο), το σκάφος έπιανε με άνεση 23 κόμβους χωρίς αναταράξεις για τους επιβάτες και χωρίς να υπάρχει καθόλου σπρέι από το νερό. Η γάστρα κάνει τέλεια απόσβεση στον κυματισμό και σε καμία περίπτωση δεν νιώθεις εκτεθειμένος.    

Επειδή το σκάφος κατασκευάζεται στην Κύπρο ο αγοραστής έχει την ευχέρεια να διαλέξει χρώμα για τα μπαλόνια, όπως επίσης και άλλο επιπρόσθετο εξοπλισμό τον οποίο επιθυμεί. Σίγουρα οι χώροι υπάρχουν και στην προκειμένη περίπτωση το συγκεκριμένο σκάφος αν και δεν είχε κάποιο επιπρόσθετο εξοπλισμό, εντούτοις ήταν πολύ καλά στημένο και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο για θαλάσσιους περιπάτους όσο και για ψάρεμα.

 

Η γάστρα

 

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι όμως του σκάφους δεν είναι τόσο αυτό που φαίνεται, αλλά αυτό που κρύβεται μέσα στο νερό. Η γάστρα έχει το κατάλληλο βάθος, το σωστό V δηλαδή χωρίς να είναι ούτε πολύ βαθύ και να δυσκολεύει στο ρίξιμο του σκάφους ή να μη δουλεύει στον κοφτό κυματισμό, αλλά ούτε και πολύ ρηχό για να ταλαιπωρεί τους επιβάτες. Οι αντιδιαβροχικές λωρίδες έχουν τοποθετηθεί στον κατάλληλο χώρο για να χαρίζουν ταχύτητα, σταθερότητα και σωστή πλεύση.

 

Είναι ένα σκάφος το οποίο μπορεί  να χρησιμοποιηθεί  ανάλογα με το πώς θα το στήσει ο ιδιοκτήτης για αρκετές δουλειές. Θα μπορούσε να είναι ένα άνετο και γρήγορο τουριστικό σκάφος ή ακόμη ένα δυνατό και αξιόπιστο σκάφος εργασίας. Το τελικό μας συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται  για μια πολύ καλή κατασκευή σε μία πολύ καλή τιμή.

  

Για πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στα τηλέφωνα 96 667779, 99692928
  USEFUL LINKS

- Windfinder forecast
- CYCOFOS weather forcecast
- Google weather forcecast
  Navionics Cyprus Maps

  SISTER SITES


HUNT & SHOOT
MAGAZINE
CYPRUS YACHTING
MAGAZINE
ONLINE
MAGAZINESCyprus Fishing Magazine
P.O. Box 55329, 3821 Limassol, Cyprus | Telephone: +357 25577750 | e-mail: info@cyprusfishingmagazine.com


Copyright © Dacor Advertising & Media LTD 2012
Designed by Dacor