SIGN IN | REGISTER
Αρθρογραφία

ΑΚΤΗ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
NEA - Δείτε όλα τα άρθρα


Τα νέα του C.F.A.A



  • Τα νέα του C.F.A.A
  • Τα νέα του C.F.A.A
  • Τα νέα του C.F.A.A
  • Τα νέα του C.F.A.A
  • Τα νέα του C.F.A.A

Πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση

Παγκύπριος Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ψαράδων Εσωτερικών Υδάτων

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Λαυρακιού που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ερασιτεχνών Ψαράδων Εσωτερικών Υδάτων (Χορηγοί: C.G PRO FISHING , ANGLERMANIA, D.K. FISHING GEAR, K.N. FISHING, SUPERACTIONFISHING & DIVING). Το φετινό πρωτάθλημα είναι ομαδικό με συμμετοχές ομάδων των δύο ατόμων και αποτελείται από έξι αγώνες. Οι τρεις πρώτοι διαγωνισμοί δεν επέφεραν τα καλύτερα επιθυμητά αποτελέσματα για τους διαγωνιζόμενους κυρίως λόγω των ασταθών καιρικών συνθηκών οι οποίες επηρέασαν σημαντικά τη συμπεριφορά των ψαριών. Ως εκ τούτου πιάστηκαν πολύ λίγα ψάρια.

Ο τέταρτος αγώνας του Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου του 2015 στον υδατοφράκτη της Κανναβιού.  Ήταν η πρώτη φορά που θα διεξαγόταν διαγωνισμός λαυρακιού στον υδατοφράκτη της Κανναβιού και παράλληλα η πρώτη φορά που κάποιοι εκ των διαγωνιζόμενων θα ψάρευαν εκεί.   Το γεγονός αυτό δημιούργησε αβεβαιότητα και προβληματισμό για το αποτέλεσμα του αγώνα τόσο στους διαγωνιζόμενους, όσο και στους κριτές. Τα αποτελέσματα από τις προπονήσεις λίγες εβδομάδες πριν τον διαγωνισμό ήταν πολύ ενθαρρυντικά, καθώς ο φράκτης έδειχνε να είναι γεμάτος από ζωή, κάτι που έκανε όλους να περιμένουν με ανυπομονησία την ημέρα του διαγωνισμού. Τα δύο σημεία εκκίνησης που ορίστηκαν έδιναν την ευκαιρία στους διαγωνιζόμενος να κινηθούν σε οποιοδήποτε σημείο του φράκτη επιθυμούσαν. Στο τέλος της ημέρας η όλη διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Όπως αναμενόταν ο αριθμός των ψαριών που πιάστηκαν ήταν μεγάλος.  Συνολικά καταμετρήθηκαν 46 μετρήσιμα λαυράκια (≥30 cm). Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι πιάστηκαν και πάρα πολλά λαυράκια μικρότερα από 30 εκατοστά. Στην πρώτη θέση τερμάτισαν οι Μάριος Παφίτης και Γιώργος Δεληγιάννης, στη δεύτερη οι Dmitri Brylev και Yuriy Rokatenko και στην τρίτη οι Γιάννης Σιηττάς και Βύρων Φελλάς. Το μεγαλύτερο ψάρι (47 cm) πιάστηκε από τον Λάζαρο Λεοντιάδη. Αναλυτικά τα αποτελέσματα κάθε αγώνα αλλά και η συνολική βαθμολογία του Πρωταθλήματος είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου(www.cyprusfaa.com).


Σειρά τώρα παίρνει ο πέμπτος αγώνας του Πρωταθλήματος  που θα διεξαχθεί στον υδατοφράκτη του Κούρη στις 12 Σεπτεμβρίου ( Χορηγός: SUPERACTION FISHING & DIVING).  Η προπόνηση στον φράκτη θα επιτρέπεται μέχρι τις 6 του Σεπτέμβρη. Η μάχη για τις πρώτες θέσεις του φετινού πρωταθλήματος θα κριθεί στον έκτο και τελευταίο αγώνα στις 17 Οκτωβρίου (Χορηγός: ANGLERMANIA). Ο αγώνας χαρακτηρίζεται ως τελικός λόγω του ότι οι βαθμοί θα είναι διπλοί και αναμένεται να υπάρξουν ανατροπές μέχρι και την τελευταία στιγμή στη γενική κατάταξη των ομάδων. Ο χώρος διεξαγωγής του τελευταίου αγώνα θα καθοριστεί με κλήρωση τρεις μέρες πριν τον αγώνα. Στην κληρωτίδα θα συμπεριληφθούν όσα φράγματα έχουν ικανοποιητική στάθμη νερού και κριθούν ως κατάλληλα από τον Αρχικριτή του Πρωταθλήματος. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν στους επόμενους διαγωνισμούς χωρίς όμως οι επιδόσεις τους να ληφθούν υπόψη στη συνολική βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσα μέλη τακτοποίησαν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις καθώς επίσης και νέα μέλη που θα εγγράφουν μέχρι και πριν την έναρξη του επόμενου διαγωνισμού. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την άδεια από το τμήμα αλιείας που επιτρέπει το ψάρεμα στους φράκτες για το 2015.

 

Ο Σύνδεσμος μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς διοργάνωσε για 10η συνεχή χρονιά διαγωνισμό ψαρέματος παιδιών ηλικίας 6–12 χρόνων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Αγίου Γεωργίου στο Πάρκο Αθαλάσσας στις 21 Ιουνίου 2015. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο στόχος του διαγωνισμού ήταν η ψυχαγωγία των παιδιών αλλά και συγχρόνως η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα σεβασμού και διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος. Η όλη εκδήλωση γίνεται εις μνήμη του Ανδρέα Δημητρίου και με την ευγενή χορηγία των καταστημάτων A.D.D. Fisherman Fishing Tackle.           Παρ’ όλο που δεν πιάστηκαν μεγάλες ποσότητες ψαριών φέτος, εντούτοις όλα τα παιδία πέρασαν ευχάριστα και διασκέδασαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στο διαγωνισμό χρησιμοποιήθηκαν μόνο αγκίστρια χωρίς ακίδα και όλα τα ψάρια και οι χελώνες που πιάστηκαν επέστρεψαν σώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε βίντεο από την εκδήλωση. ( https://www.youtube.com/watch?v=mHVCWsLEB1A )

 

 Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τις εκδηλώσεις και τα τελευταία νέα του Συνδέσμου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στην ιστοσελίδα του www.cyprusfaa.com και στην σελίδα στο Facebook στο  www.facebook.com/cyprusfaa

Όσα μέλη δεν έχουν ανανεώσει τις συνδρομές τους και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στον Σύνδεσμο πληροφορούνται ότι μπορούν να το πράξουν  με τους εξής τρόπους:

 

Α) Αποστέλλοντας επιταγή €10 (ευρώ) στη διεύθυνση του Συνδέσμου

Τ.Θ  20560  CY  

Λευκωσία 1660

Κύπρος

όποτε θα παραλάβουν στη συνέχεια την απόδειξη πληρωμής

Β) Καταθέτοντας το ποσό των €10 (ευρώ) σε καταστήματα της  ΤΡΑΠΕΖΑΣ  ΚΥΠΡΟΥ στο λογαριασμό  357-00-8038-614 και αναγράφοντας το όνομα και την ταυτότητα τους στη θέση particulars και αποστέλλοντας το έντυπο κατάθεσης (στη πιο πάνω διεύθυνση), για παραλαβή της απόδειξης σας.

Γ) Μέσω Paypal με την χρήση της πιστωτικής σας κάρτας από την ιστοσελίδα μας http://cyprusfaa.com/register.php

 

 

 

                                








  USEFUL LINKS

- Windfinder forecast
- CYCOFOS weather forcecast
- Google weather forcecast




  Navionics Cyprus Maps

  SISTER SITES


HUNT & SHOOT
MAGAZINE
CYPRUS YACHTING
MAGAZINE
ONLINE
MAGAZINES



Cyprus Fishing Magazine
P.O. Box 55329, 3821 Limassol, Cyprus | Telephone: +357 25577750 | e-mail: info@cyprusfishingmagazine.com


Copyright © Dacor Advertising & Media LTD 2012
Designed by Dacor