Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, μικρές ζημιές στα σκάφη των επαγγελματιών ψαράδων στην Πάφο, προκάλεσε η κακοκαιρία, όπως έχει αναφέρει ο Πρόεδρος του Τμήματος Πάφου Παράκτιας Αλιείας, Λεωνίδα Λεωνίδου.

Ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, επανέλαβε την αναγκαιότητα δημιουργίας έργων υποδομής στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Συνεχίζοντας, έχει κάνει αναφορά στο ότι πριν από καιρό ετοιμάστηκαν κάποια σχέδια τροποποίησης της μπούκας του λιμανιού (είσοδος – έξοδος σκαφών) από την Αρχή Λιμένων για την ασφάλεια της λιμενολεκάνης από τους ισχυρούς νοτιοανατολικούς ανέμους, ωστόσο, όμως δεν εγκρίθηκαν καθώς γιατί ο περιβάλλοντας χώρος του λιμανιού ανήκει στο Τμήμα Αρχαιοτήτων και λόγω του αρχαιολογικού πλούτου.

Αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της ελεύθερης πρόσβασης στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου που αντιμετωπίζουν ως επαγγελματίες εδώ και χρόνια, προσθέτοντας πως τώρα θέλουν να τους στερήσουν και το καρνάγιο.

Το απόγευμα της Δευτέρας (27/11) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συνδέσμου στην Πάφο μαζί με τους ερασιτέχνες ψαράδες, τους πολυδύναμους αλιείς και τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής. Στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε να σταλούν επιστολές στους αρμόδιους, όπως στους Υπουργούς Γεωργίας και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, στο Τμήμα Αλιείας και στους βουλευτές. Έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν και επιτόπια επίσκεψη και να δουν το πρόβλημα.

Σε απεργιακά μέτρα σκέφτονται να κατέλθουν οι ψαράδες, καθώς βρίσκονται σε απόγνωση. Σε περίπτωση, συνέχισε ο κ. Λεωνίδου, που εντός των 15 ημερών δεν έχουν απάντηση τότε θα κατέλθουν σε δυναμική διαμαρτυρία, υπολείπονται ακόμη 14.

Όπως είπε, τους ενημέρωσε η Αρχή Λιμένων ότι για σκοπούς συντήρησης μέχρι τέλη του χρόνου απαγορεύεται να βγάζουν σκάφη στο καρνάγιο, προσθέτοντας πως " επιβάλλεται η κατασκευή νέου αλιευτικού καταφυγίου προς εξυπηρέτηση των επαγγελματιών ψαράδων". Οι οποίοι ζητούν την τοποθέτηση καδένας στην λεκάνη για αγκυροβόληση των σκαφών, την κατασκευή χώρων για την πώληση φρέσκου ψαριού απευθείας στον καταναλωτή, την τοποθέτηση καλάθων αχρήστων και βρύσης νερού, κατέληξε.