Ψαρευτικές Εξορμήσεις και Αποτελέσματα

Someone

Post by Someone »

Κυριακή πρωϊ, στοτς βράχους του μώλου (επίχωση) με δύο καλάμια με action 50-120. Μονάγκιστρα και τα δύο, τζιαι δόλωμα ακροβάτη και σωλήνα. (Στους υπέυθυνους για την έλλειψη μονοδολιών για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, εύχομαι να φκάλλουν ψάρι αλλά να τους τα αρπάσσουν που τις παγωνιέρες κάττοι τζιαι αλουποί.).

Απο τις 04:30 μέχρι που ξημέρωσε, τίποτε. Μόνο κάτι σπαρούθκια που επήαν πίσω στο νερό.
Πάνω στο ξημέρωμα, έρκεται ένας επαγγελματίας τζιαι αρχίζει να μαζεύκει δίκτυα 50-60 μέτρα μπροστά μου. Ειρωνεύτηκε τζιόλας ο κουμπάρος ("πολλύ ψάρι δαμέ ρε μάστρε,α;"), αλλά εν του είπα τίποτε. Ευτυχώς που εν έσυρνα πιό μακρυά τζιαι εν είχα απώλειες πάνω στα δίκτυα του.

Τέλοσπαντων, ο "κουμπάρος" φεύκει τζιαι είπα να κάτσω αλλο καμιά ώρα. Το σκηνικό το ίδιο: σπάροι όπως το νύχι μου.
Σε κάποια φάση ετρεμόπαιξε λλίο η μύττη του καλαμιού, αλλά ο ειδοποιητής ούτε που εσυγκινήθικε. Στο δεύτερο παίξιμο πάω να το σηκώσω, σίγουρος πως ή θα μου το εφάαν, ή θα ήσιε πάνω πάλε το συνηθισμένο...σπαρούι.

Πανικός. Τα στόπερ αρχίσαν να σφυρούν τζιαι η μούττη του καλαμιού εδιπλώθηκε. Μετά που κανένα πεντάλεπτο φκάλλω έξω ένα μούρμουρο 34cm τζιαι 540 γραμμάρια. Τί να πείς. Κατα τα άλλα, υποτίθεται ότι οι ειδοποιητές που κρέμμουνται στη μισίνα, δείχνουν τζιαι το παραμικρό τσίμπημα. Τα σπαρούθκια ετραβούσαν πιό δυνατά που τούτο.
Αυτά.

Σημείωση: Όταν τον εκαθάρισα σπίτι, ήταν αυκομένος...Μάλλον εννα πρέπει να περιμένουμε αλλο κανένα μήνα ώσπου να αρχίσουν να τσιμπούν πιό συχνά.

PANTIS

Post by PANTIS »

file Someone ama piasis mourmoura men perimenis pou ton idopiiti.na vlepis tin misina sou.i pou tha kami jilia i pou n na tremi i mouti.epia 4arema se mia paralia tis pafou mes ton avgousto.epiasa 7 mourmoures se kamia n epe3e o idopiitis.

Someone

Post by Someone »

PANTIS wrote:file Someone ama piasis mourmoura men perimenis pou ton idopiiti.na vlepis tin misina sou.i pou tha kami jilia i pou n na tremi i mouti.epia 4arema se mia paralia tis pafou mes ton avgousto.epiasa 7 mourmoures se kamia n epe3e o idopiitis.
Άλλες φορές εσήκωννε τον ειδοποιητή πάντως.
Τούτο με την κοιλιά που κάμνει η μισίνα έχω το τζιαι εγώ παρατηρημένο, πολλές φορές έρκουνται προς τα έξω μόλις νιώσουν ότι επιαστήκαν.
Τούτος ο γέρημος όμως, τίποτε. Έκατσε ακίνητος.

PANTIS

Post by PANTIS »

file mou to savato tin nixta epia 4arema protara .e4arefka light casting kai epiasa oxtapodi 1.5misi kilo.o idopiitis xapari

no-nick

Post by no-nick »

Someone wrote:
PANTIS wrote:file Someone ama piasis mourmoura men perimenis pou ton idopiiti.na vlepis tin misina sou.i pou tha kami jilia i pou n na tremi i mouti.epia 4arema se mia paralia tis pafou mes ton avgousto.epiasa 7 mourmoures se kamia n epe3e o idopiitis.
Άλλες φορές εσήκωννε τον ειδοποιητή πάντως.
Τούτο με την κοιλιά που κάμνει η μισίνα έχω το τζιαι εγώ παρατηρημένο, πολλές φορές έρκουνται προς τα έξω μόλις νιώσουν ότι επιαστήκαν.
Τούτος ο γέρημος όμως, τίποτε. Έκατσε ακίνητος.
εν πολλα ψαρια που πιανοντε χωρις να ταραξη ο ειδοπιητης, ετυχε σε φιλο μου σορκος του κιλου να τον νιωση 20 μετρα που την παραλια.

PANTIS

Post by PANTIS »

se oulla pezi rolo i tixi re file tpt allo.

Someone

Post by Someone »

Εν ακριβώς για τούτους τους λόγους που σπάζω την τζιεφαλή μου να έβρω τον πιό αξιόπιστο τρόπο να καταλάβαίνεις τις τσιμπιές.
Οι ειδοποιητές που κρέμμονται που τη μισίνα είναι η πιό ασφαλής μέθοδος για μονάγκιστρα κατα τη γνώμη μου.
Έτο όμως που εχτές εν ανταποκριθήκαν. Φυσικά το ψάρι ήταν πάνω ήδη, τζιαι ούτε εχρειάστηκε κάρφωμα, απλά εμάζευκα τη μισίνα τζιαι ένιωσα το βάρος.

Τέλοσπαντων, η ουσία είναι ότι όντως οι μούρμουροι αυκόσαν τελικά. Μάλλον εννα περιμένω ως το τέλος του Οκτώβρη για καλά αποτελέσματα. Μόλις γεννήσουν εννα μείνουν κοντά στις παραλίες ακόμα λλίο καιρό τζιαι λογικά εννα τρών ό,τι έβρουν μπροστά τους.

Πέρκει κόψουν τζιαι λλίο τα δίχτυα στην περιοχή γιατί έδειξε τζιαι άλλες φορές καλά δείγματα η επίχωση.

PANTIS

Post by PANTIS »

re filoui m n se 3ero alla lalosou ilikrina oti eshi kati malakismena pou nomizoun oti i thalasa n diki tous kai kamnoun ta dika tous.men dias simasia alla ama ftasis se etsi simia kame tous je esi tin zimia sou ke men skeft8is tpt.

no-nick

Post by no-nick »

Μιχαλη αν πιαστηκε βαθεια μεσα ισως γιαυτο να μην σου εδειξε τιποτε ενω αμα πιαστουν στα χειλη ολα τα ψαρια ειναι πιο μαχητικα.

PANTIS

Post by PANTIS »

no-nick den nomizo na pezi rolo dioti apo tes dikes mou empiries den prose3a kati tetio alla mpori na exis kai dikeo

marios
Site Admin

Post by marios »

no-nick wrote:μολις εμαθα οτι ο μουσουπεττης παει ψαρεμα στην λαρνακα, αυτο σημενη οτι ποψε η λεμεσος θα εχει ψαρι, αμα επειε ο μουσοθπεττης λαρνακα ολο το ψαρι θα φυγη και θα ερθει προς λεμεσο, λεμεσιανοι σαστε τα καλαμια :D :D
Εφαες το κοπελουι που το ματι 11 καλαμια επιασαμε 3 ψαρια ολο το βραδυ
Attachments
E43.jpg
E43.jpg (52.54 KiB) Viewed 6884 times
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

Greg

Post by Greg »

re pethkia.... ton idopiiti pws ton valete panw sto kalami?? exi kolpo
Esox Lucius

marios
Site Admin

Post by marios »

:lol: Kαι εμενα!! έτσι μου είπες:είναι μέρες που δεν θα πιάσεις τίποτε εκεί που ψαρεύεις :x ουτε ψαρουι εψες :lol: φτου... φτου... σκορδα :lol:
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

no-nick

Post by no-nick »

re marie επηρες τον μουσουπεττη τζαι επερημενες να πιασης ψαρι? δεν εχουν υποθεση οι αμματοπετρεσ τζαι οι σκορτοι αμα εσιη μουσουπεττη διπλα σου :D :D

no-nick

Post by no-nick »

Greg wrote:re pethkia.... ton idopiiti pws ton valete panw sto kalami?? exi kolpo
κρεμαζης τονμεταξυ 1ου και 2 ρου δαχτιλιδιου, με το καλαμι περιπου 45 μοιρες σε σχεση με το εδαφος και σε σχετικη ηρεμη θαλασσα.

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από ακτή”