Γεύση ψαριών
Re: Γεύση ψαριών
Είπαμε φίλε μου, φιλετάρισμα να μίνει καθαρή κούννα χωρίς τα πλευρινά κόκκαλα και την μευράνη που τα καλύπτει εσσωτερικά!
Εγώ τες πρώτες που έπιασα έτσι τες έκαμα και ήταν μέλι!
Πρωχτές έκαμεν τες ο Χάρης έτσι όπως ήταν και ήταν χάλια, εδοκίμασα τζαι γω σήμερα και το διαπίστοσα, αν την κάνεις όπως είναι χάλια!
υγ: είχε δίκιο ο Βαντήμ
Εγώ τες πρώτες που έπιασα έτσι τες έκαμα και ήταν μέλι!
Πρωχτές έκαμεν τες ο Χάρης έτσι όπως ήταν και ήταν χάλια, εδοκίμασα τζαι γω σήμερα και το διαπίστοσα, αν την κάνεις όπως είναι χάλια!
υγ: είχε δίκιο ο Βαντήμ
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
Re: Γεύση ψαριών
ακριβός έτσι!!psarakas wrote:
Oι 9 στις 10 ψαροταβέρνες χρησιμοποιούν αλεύρι για όλα
Εκαταντήσεν να είναι η ίδια γεύση σε όλα τα ψάρια. Μόνο το σχήμα αλλάσσει
Για τηγάνισμα βάζεις ή λίγο βούτηρο ή λίγο αιλεόλαδο και τηγανίζεις χωρίς αλεύρομα!
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
Re: Γεύση ψαριών
Μα αμαν εν το αλευροσης εν θα σου καμει την κορουστα
Life is a game....Fishing is serious!
Re: Γεύση ψαριών
Δοκίμασε, πρωτού βάλεις το ψάρι τη γραδέλα, να αφήσεις τη γραδέλα πάνω από τα κάρβουνα ένα 5λεπτο για να ζεσταθεί.giannosP wrote:φιλε, βαζεις το ψαρι στην γραδελλα, και γεμιζεις ενα μπολ με νερο και λιγο αλας, και ενα αλλο μπολ με λαδολεμονο, οπου μεσα να εχει ριγανη.Οταν βαλεις το ψαρι στα καρβουνα, και το γηρισης,περνεις ενα πηρουνι και το τριπας ελαφρος για να ανηξουν μικρες τριπες.Οταν το κανεις αυτο ,με ενα βρουτσακι ,αλιφης το ψαρι απο την μερια με της τρυπες με το νερο και αλατι,και το γυριζεις.Το ειδιο και απο την αλλη πλευρα.Αυτο το κανεις οποτε το γυριζεις.Οταν ερθει η ωρα να το βγαλεις, βγαζεις τρυπα και το αληφης με το λαδολεμονο, και απο της δυο πλευρες μεχρι να ειναι ετοιμο.Το ψαρι δεν κολλα στην γραδελλα, ειναι ζουμερο,μυροδατο και γευσατο.Αυτο το κανουν στα μεγαλα ψαρια στης σχαρας, αλλα ειναι εξεισου αποτελεσματικο και στα κανονικα
Οταν μετά βάλεις το ψάρι επάνω, δεν πρόκειται να κολλήσει.
no whey no gain
Re: Γεύση ψαριών
Ο ποιο απλός τρόπος για να μην κολλήσει είναι να μην κλείνεις την γραδέλα με το clip που έχουν συνήθως. Απλά την κρατάς κλειστεί με το χέρι κατα το γύρισμα και την ανοίγεις λίγο κάθε τόσο (μια φορά όποτε την γυρίζεις). Δοκιμασμένο με μικρά και μεγάλα ψάρια. Στάθη τούτο με το να βράσει πρώτα λίον το δοκίμασα μιαν φορά και ήταν χειρότερα (είχα κλείσει όμως την γραδέλα με το clip και πίεζε το ψάρι). Το νερό αν και άκουσα το και που άλλους δεν το δοκίμασα ποττέ μου γιατί μόνο με την ιδέα ότι εν να αλλοιώσει την γεύση του ψαρκού το αποφεύγω (ψυχολογικά ).Στάθης wrote:Δοκίμασε, πρωτού βάλεις το ψάρι τη γραδέλα, να αφήσεις τη γραδέλα πάνω από τα κάρβουνα ένα 5λεπτο για να ζεσταθεί.giannosP wrote:φιλε, βαζεις το ψαρι στην γραδελλα, και γεμιζεις ενα μπολ με νερο και λιγο αλας, και ενα αλλο μπολ με λαδολεμονο, οπου μεσα να εχει ριγανη.Οταν βαλεις το ψαρι στα καρβουνα, και το γηρισης,περνεις ενα πηρουνι και το τριπας ελαφρος για να ανηξουν μικρες τριπες.Οταν το κανεις αυτο ,με ενα βρουτσακι ,αλιφης το ψαρι απο την μερια με της τρυπες με το νερο και αλατι,και το γυριζεις.Το ειδιο και απο την αλλη πλευρα.Αυτο το κανεις οποτε το γυριζεις.Οταν ερθει η ωρα να το βγαλεις, βγαζεις τρυπα και το αληφης με το λαδολεμονο, και απο της δυο πλευρες μεχρι να ειναι ετοιμο.Το ψαρι δεν κολλα στην γραδελλα, ειναι ζουμερο,μυροδατο και γευσατο.Αυτο το κανουν στα μεγαλα ψαρια στης σχαρας, αλλα ειναι εξεισου αποτελεσματικο και στα κανονικα
Οταν μετά βάλεις το ψάρι επάνω, δεν πρόκειται να κολλήσει.
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
Re: Γεύση ψαριών
Φίλε μου, δοκίμασε το όπως σου προτείνω, να δεις τι ωραία πραγματική κρούστα(όχι καμένο αλεύρι) κάμνει που μόνη της η σάρκα του ψαρκού όταν τηγανιστεί χωρίς το αλεύρι, 1000 φορές ανώτερο!giannosP wrote:Μα αμαν εν το αλευροσης εν θα σου καμει την κορουστα
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
Re: Γεύση ψαριών
μονο που βλεπω το χρωμα των νερο στους φρακτες και τα σκουπιδια που εχουν μεσα (ασε και την τσικνα της βρωμολασπης που αναδυεται κατα το καλοκαιρι), αηδιαζω να τζισω πανω σε τουντα ψαρκα...ποσο μαλλον να τα φαω
Esox Lucius
Re: Γεύση ψαριών
Να το δοκιμασουμε , φιλε μην φοβασε οτι το νερο θα σου αλλιοση την γευση, αφου στα τελευτεα γυρισματα θα το αλιψης με λαδολεμονο
Life is a game....Fishing is serious!
-
- Posts: 549
- Joined: Fri Apr 22, 2011 8:11 pm
- Location: θα με βρεις σε καποια παραλια-βυθο-φρακτη-βραχια ή στον κοσμο μου
Re: Γεύση ψαριών
καμια συνταγη για κοκκινοφτερες και ηλιοψαρα? εχτος που τιενει επιδη εν μου αρεσκουν πολλα στο τιανι
-
- Posts: 1547
- Joined: Tue Dec 18, 2007 6:01 pm
Re: Γεύση ψαριών
Μια κοκκινοφτερη 400αρα στην πίττα με κραμπί, μαιτανό κετσαπ και μαγιονεζα ....ΕΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΙmikrosa wrote:καμια συνταγη για κοκκινοφτερες και ηλιοψαρα? εχτος που τιενει επιδη εν μου αρεσκουν πολλα στο τιανι
αν είσαι Λεμεσιανός βάλε και πίκλα
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
Re: Γεύση ψαριών
Τζε η πίττα ναν Παφίτικη αλλιώςfISHANDCHIPS wrote:Μια κοκκινοφτερη 400αρα στην πίττα με κραμπί, μαιτανό κετσαπ και μαγιονεζα ....ΕΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΙmikrosa wrote:καμια συνταγη για κοκκινοφτερες και ηλιοψαρα? εχτος που τιενει επιδη εν μου αρεσκουν πολλα στο τιανι
αν είσαι Λεμεσιανός βάλε και πίκλα
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
Re: Γεύση ψαριών
Ασταστεια???
λαλεις, για το ηλιοψαρο τι προτεινεις???
λαλεις, για το ηλιοψαρο τι προτεινεις???
-
- Posts: 1547
- Joined: Tue Dec 18, 2007 6:01 pm
Re: Γεύση ψαριών
Ρε φιλε για το ηλιοψαρο εδοκιμασα πολλές συνταγες αλλά το τοπ είναι βραστόsifu-nas wrote:Ασταστεια???
λαλεις, για το ηλιοψαρο τι προτεινεις???
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
Re: Γεύση ψαριών
με κρεπα? μαγιονεζα , σιταροπουλα, μανιταρι.
επερειμενα κατι πιοι εμφανταστω για απάντηση..
αληθκεια τωρα το ηλιοψαρο τρωετε, ενεν οπως την κιχλίδα, εν κριμα..
επερειμενα κατι πιοι εμφανταστω για απάντηση..
αληθκεια τωρα το ηλιοψαρο τρωετε, ενεν οπως την κιχλίδα, εν κριμα..