Κουβέντες του ΚΑΦΕΝE

EVANTHIS LOIZOU

Re: Κουβέντες του ΚΑΦΕΝE

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Φιλιππε μου :!: :!: Σε νοιωθω και ειμαι διπλα σου.
Θα σου κανω ομως μια εισηγηση για το ΠΟΥ πρεπει να στρεψεις την προσπαθεια σου με ενα παραδειγμα.
Για να φερουμε ανθρωπους σε ενα νεο χωρο ΠΡΩΤΑ απο ολα πρεπει να τους κτισουμε σπιτια. Εαν τους φερουμε και τους αφησουμε σε εναν κενο και αφιλοξενο χωρο, οι πιθανοτητες επιβιωσης τους θα ειναι παρα πολυ μικρες.
ΟΙ Θαλασσα της Κυπρου ειναι ενας φτωχος, αφιλοξενος χωρος. Γιατι? Ετσι τον εκανε ο Θεος. Μην ψαχνεις. Γι'αυτο και το Νησι ΔΕΝ εχει ναυτικη παραδοση, δεν εχει καπετανεους και ψαραδες οπως στην υπολοιπη Ελλαδα.
Αν θελεις να κανεις κατι, να πολεμησης με τον τροπο σου να γινουν τεχνητοι υφαλοι, λιμανακια και αποβαθρες. Πρωτα αυτα και μετα τα ψαρια.

marios
Site Admin

Post by marios »

ΦΙΛΙΠΠΟΣ wrote:παπαντζες θα λενε παλι τι αλλο γκρεγκ εχω μια ιδεα βασικα το σκεφτηκα σημερα υπαρχει περιπτωση να βρεθουμε 5-6 ατομα να φερουμε γονο αγριας τσιπουρας και οχι μονο και να βρουμε τοπο να τα ριξουμε να χτισουμε κατι σιγα σιγα περιμενω απαντηση σου!!!!!
Φίλιππε άγριες τσιπούρες κάθε χρόνο κάνουν τα περάσματα και γεννάνε στο νησί...τώρα, γιατί είναι σπάνιο να αλιευτούν δεν μπορώ να πω με σιγουριά... :confusion-shrug: .....Μερικά κομμάτια από μάνες θα βγούνε αυτόν το μηνα σε συγκεκριμένα σημεία που κάνουν κάθε χρόνο περάσματα..ίσος και να βγήκαν ήδη :)
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

EVANTHIS LOIZOU wrote:Για να φερουμε ανθρωπους σε ενα νεο χωρο ΠΡΩΤΑ απο ολα πρεπει να τους κτισουμε σπιτια. Εαν τους φερουμε και τους αφησουμε σε εναν κενο και αφιλοξενο χωρο, οι πιθανοτητες επιβιωσης τους θα ειναι παρα πολυ μικρες.
ΟΙ Θαλασσα της Κυπρου ειναι ενας φτωχος, αφιλοξενος χωρος.
Αν θελεις να κανεις κατι, να πολεμησης με τον τροπο σου να γινουν τεχνητοι υφαλοι, λιμανακια και αποβαθρες. Πρωτα αυτα και μετα τα ψαρια.
Εχτός απο σπίτια πρέπει να υπάρχη και τροφή ...
Την περασμένη εβδομάδα με τον marios μιλούσαμε(μοιρολογούσαμε βασικά :lol: ) για το θέμα και η κουβέντα τέλειωνοντας είπαμε οτι λύπουν κάποιοι κρίκοι της αλυσίδας ,πράγμα το οποίο δύσκολά αλλάζει
EVANTHIS LOIZOU wrote:. Γιατι? Ετσι τον εκανε ο Θεος. Μην ψαχνεις
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια

EVANTHIS LOIZOU

Ακριβως ετσι ειναι Πετρε :) :) :)
Γι'αυτο χρησιμοποιησα το παραδειγμα με τα σπιτια, τα σχολεια , τα εστιατορια κλπ. Δημιουργουμε ενα ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ, μια αλυσιδα :!: :!: :!:
Αν μιλουσαμε για κυνηγι θα ελεγα να φυτεψουμε δεντρα και θαμνους.
Η κουβεντα ολη ειναι ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (καποτε λογω της επεμβασης του ανθρωπου) να την βοηθουμε

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

EVANTHIS LOIZOU wrote:Φιλιππε μου :!: :!: Σε νοιωθω και ειμαι διπλα σου.
...ΟΙ Θαλασσα της Κυπρου ειναι ενας φτωχος, αφιλοξενος χωρος. Γιατι? Ετσι τον εκανε ο Θεος. ....
Εδώ διαφωνούμε! Έτσι τον έκανε η (πολύπλευρη) ανθρώπινη επέμβαση, και δεν εννοώ μόνο την υπεραλίευση, η οποία όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, έπαιξε πολύ πιο μικρό ρόλο από ότι άλλες επεμβάσεις στο ήδη ευαίσθητο και ταλαιπωρημένο οικοσύστημα των νοτίων ακτών της Κύπρου...
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

SiliS

Post by SiliS »

(CyBasser) wrote:
...ΟΙ Θαλασσα της Κυπρου ειναι ενας φτωχος, αφιλοξενος χωρος. Γιατι? Ετσι τον εκανε ο Θεος. ....
Εδώ διαφωνούμε! Έτσι τον έκανε η (πολύπλευρη) ανθρώπινη επέμβαση, και δεν εννοώ μόνο την υπεραλίευση, η οποία όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, έπαιξε πολύ πιο μικρό ρόλο από ότι άλλες επεμβάσεις στο ήδη ευαίσθητο και ταλαιπωρημένο οικοσύστημα των νοτίων ακτών της Κύπρου...
:naughty: Τζαι γω διαφωνω...εν η εξελιξη που τον εκαμε...οπως και ολα στο συμπαν...για τη συγκεκριμενη περιπτωση ηταν μαλλον η ανθρωπινη παρεμβαση στην εξελιξη!
I d rather be fishing!!!

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

SiliS wrote:
(CyBasser) wrote:
:naughty: Τζαι γω διαφωνω...εν η εξελιξη που τον εκαμε...οπως και ολα στο συμπαν...για τη συγκεκριμενη περιπτωση ηταν μαλλον η ανθρωπινη παρεμβαση στην εξελιξη!
Ακριβώς!!!
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

:naughty: Τζαι γω διαφωνω...εν η εξελιξη που τον εκαμε...οπως και ολα στο συμπαν...για τη συγκεκριμενη περιπτωση ηταν μαλλον η ανθρωπινη παρεμβαση στην εξελιξη![/quote]
Ακριβώς!!![/quote]

εγώ αν μου επιτρέπετε θα πω....και τα δυο! :wink:

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

Η αλυσίδα ηταν που πάντα αδύνατη ,απλά κρατιέτουν μέχρι που μπήκε ο ανθρώπινος παράγωντας στην μέση και την κατέστρεψε

tasos83

Post by tasos83 »

Δύο κουβέντες μόνο και θα ήθελα να ακούσω και την άποψη όσων γνωρίζουν. Εκτός από την υπεραλίευση που είναι δεδομένη (δαμέ ιχθυοπλυθησμοί ανά τον κόσμο καταρρέουν) και για τη Κύπρο σε ποιά άλλη αιτία μπορεί να αποδοθεί η ελεεινή κατάσταση όσον αφορά τα ψάρια στη θάλασσα μας; Άποψη μου, χωρίς να έχω διαβάσει κάτι συγκεκριμένο για κύπρο, η κατασκευή των φραγμάτων και έτσι η αποκοπή της ροης φερτών υλικών που μεταφέρονταν κάποτε στην θάλασσα που αποτελούν την πρώτη ύλη για την αύξηση του φυτοπλαγκτόν είχε σημαντικές επιπτώσεις στα τροφικά πλέγματα με σημαντική μείωση της βιομάζας που μπορεί να υποστηριχθεί. Ας μην ξεχνούμε ότι τα νερά της ανατολικής Μεσογείου ήδη χαρακτηρίζονταν ως υπερολιγοτροφικά.
Άλλους παράγοντες δεν μπορώ να σκεφτώ δεδομένου ότι ούτε βαριά βιομηχανία έχουμε που να ρυπαίνει τη θάλασσα αλλά και γενικά πηγές ρύπανσης είναι πολύ περιορισμένες.
Θέμα ενδιαιτήματος για ψάρια που ζούν σε ύφαλους δεν νομίζω να τίθεται.

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

Είναι και αυτό ένας παράγωντας ... αν είχαμε ποτάμια και όχι μόνο χείμαρους,τότε θα ήταν ένας βασικός παράγωντας
Φυσικά τούτα ούλλα που λαλούμε είναι εικασίες ... αλλά σίγουρα έχουν βάση

jack tar

Post by jack tar »

tasos83 wrote:Δύο κουβέντες μόνο και θα ήθελα να ακούσω και την άποψη όσων γνωρίζουν. Εκτός από την υπεραλίευση που είναι δεδομένη (δαμέ ιχθυοπλυθησμοί ανά τον κόσμο καταρρέουν) και για τη Κύπρο σε ποιά άλλη αιτία μπορεί να αποδοθεί η ελεεινή κατάσταση όσον αφορά τα ψάρια στη θάλασσα μας; Άποψη μου, χωρίς να έχω διαβάσει κάτι συγκεκριμένο για κύπρο, η κατασκευή των φραγμάτων και έτσι η αποκοπή της ροης φερτών υλικών που μεταφέρονταν κάποτε στην θάλασσα που αποτελούν την πρώτη ύλη για την αύξηση του φυτοπλαγκτόν είχε σημαντικές επιπτώσεις στα τροφικά πλέγματα με σημαντική μείωση της βιομάζας που μπορεί να υποστηριχθεί. Ας μην ξεχνούμε ότι τα νερά της ανατολικής Μεσογείου ήδη χαρακτηρίζονταν ως υπερολιγοτροφικά.
Άλλους παράγοντες δεν μπορώ να σκεφτώ δεδομένου ότι ούτε βαριά βιομηχανία έχουμε που να ρυπαίνει τη θάλασσα αλλά και γενικά πηγές ρύπανσης είναι πολύ περιορισμένες.
Θέμα ενδιαιτήματος για ψάρια που ζούν σε ύφαλους δεν νομίζω να τίθεται.
φιλε τασο στο περιοδικο νουμερο 18 υπαρχει ενα αρθρο στο οποιο αναφερεται η αλιευτικη κληρονομια και η αλιευτικη παραδοση της κυπρου ,εχει γραφτει απο οτον κυρ. Σαββα, προεδρο του Πασιμις,ολες τις πληροφοριες τις ειχε μαζεψει απο διαφορα αρμοδια σωματα και ερευνες που εχοθν γινει.το αρθρο ειχε γραφτει για εκπρωσοπηση της κυπρου στο fishernet project οπου συμμετασχουν πολλες αλλες ευρωπαικες χωρες.για να μην πολυλογο μεσα σε αυτο υπαρχουν αρκετοι λογοι που αναφερονται και πιστευω οτι θα σου ληθουν αρκετες αποριες.....ελπιζω να σε βοηθησα λιγο
''surf casting'' A way of Living

marios
Site Admin

Post by marios »

Η Κύπρος περιβάλλεται από τα νερά της Λεβαντίνης, Ανατολική Μεσόγειος, τα οποία χαρακτηρίζονται από ψηλότερες θερμοκρασίες και αλμυρότητα απ’ ότι τα νερά της Δυτικής Μεσογείου. Είναι μια από τις λιγότερο παραγωγικές θαλάσσιες περιοχές του κόσμου λόγω του υπερ-ολιγοτροφισμού που εμφανίζει, δηλ. περιέχει χαμηλές συγκεντρώσεις θρεπτικών συστατικών. Παρά τη χαμηλή παραγωγικότητα της χαρακτηρίζεται από ψηλή βιοποικιλότητα, δηλ. μεγάλη ποικιλία οργανισμών χλωρίδας και πανίδας, τα οποία απαντώνται όμως σε μικρές ποσότητες.....το βασικότερο κρικακι τις αλυσίδας δεν είναι εγώ που τα λέω αλλα το τμήμα αλιείας και θαλασσιων ερευνών :arrow: http://www.moa.gov.cy/moa/dfmr/dfmr.nsf ... enDocument
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

jack tar

Post by jack tar »

marios wrote: Η Κύπρος περιβάλλεται από τα νερά της Λεβαντίνης, Ανατολική Μεσόγειος, τα οποία χαρακτηρίζονται από ψηλότερες θερμοκρασίες και αλμυρότητα απ’ ότι τα νερά της Δυτικής Μεσογείου. Είναι μια από τις λιγότερο παραγωγικές θαλάσσιες περιοχές του κόσμου λόγω του υπερ-ολιγοτροφισμού που εμφανίζει, δηλ. περιέχει χαμηλές συγκεντρώσεις θρεπτικών συστατικών. Παρά τη χαμηλή παραγωγικότητα της χαρακτηρίζεται από ψηλή βιοποικιλότητα, δηλ. μεγάλη ποικιλία οργανισμών χλωρίδας και πανίδας, τα οποία απαντώνται όμως σε μικρές ποσότητες.....το βασικότερο κρικακι τις αλυσίδας δεν είναι εγώ που τα λέω αλλα το τμήμα αλιείας και θαλασσιων ερευνών :arrow: http://www.moa.gov.cy/moa/dfmr/dfmr.nsf ... enDocument
ακριβως!!!
''surf casting'' A way of Living

EVANTHIS LOIZOU

Ακριβως ΤΙ Μαριε ?
Τι σημαινει αυτο που γραφει το Τ.Α.?
Σε απλη γλωσσα?

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από ακτή”