THE GLOBAL FISHERMAN
Εχτές αποφάσησα να πάω ψάρεμα στην Πετούντα,έφτασα πας την μούττι και έστησα 3 καλάμια πέρκη δόσει πάνω κανένας κέφαλος κιτρινιάρης.Οπως και να έχει … σε κάποια φάση φκαίννει ένας άνθρωπος που ένα φορτηγό καραβάνι(όσοι ε ψαρατουφεκκάες και επισκεφτήκαν τον τόπο τον τελευταίο μήνα πρεπει να τον είδαν).Επιάσαμε κουβέντα και τελικά βγήκε σε πολλά ενδιαφέρουσα συζήτηση
Ο τύπος μαζι με την γυναίκα του (40ριες) ,ξεκινήσαν πριν 20 χρόνια να οργανόνουν ένα μεγάλο ταξίδι. Πρόπερσι επουλήσαν όλα τους τα υπάρχοντα και εκατασκεύασε σπίτι πάνω σε ένα παλιό φορτηγό. Το ταξίδι ξεκίνησε φέτος τον Απρίλη και θα κρατήση μέχρι τα γεράματα τους,περνώντας από όλες τις ηπείρους.Μεχρι τώρα εχουν προγραμμα μέχρι την Ινδία.Βάση του προγραμματισμού τους έχουν στην διάθεση τους 10 ευρό την ημέρα.
Μετά που 7 ώρες κουβέντα και αφού η γυναίκα του μας έκαμε μια πιατέλλα σκορδόψωμα και σέρβιρε πάρα πολλές μπύρες (εφάμεν 3 ημερών κονδίλι) ,σκεύφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να τον κάμω ΨΑΡΑ,μιας και ένα μεγάλο μέρος της ζωής του θα το περάσει κοντά σε θάλασσες ,λίμνες και ποταμούς σε πολλές γωνιές του κόσμου.Αφού του έδωσα μερικές συμβουλές για ψάρεμα με αντένα,εχάρισα του την αντένα μου μαζί με ένα καρούλι μισίνα ,μερικούς φελλούς,παράμαλλα κτλ.
Σήμερα μετακομίζουν στο Γκαβερνορς για ένα μήνα,’ετσι περιμένω τις πρώτες φωτογραφίες με τα ψάρια του.
Ηταν μια πολλά ωραία εμπειρία με 2 ανρθώπους οι οποίοι μπούχτησαν από την ρουτήνα της ζωής(και όπως μου είπε ο ίδιος “ η ζωή χωρίζετε σε 3 στάδια- 0-20 χρονών η διαμόρφοση και εκπαίδευση, 21-60 χρονών σκληρή δουλεία,60- …. Τα γεράματα,αλλά εμείς αποφασήσαμε να ζήσουμε ακόμα ένα στάδιο 40-60 το οποίο θα χαραχτηρήζετε μόνο με εμπειρίες και γνωριμίες με άλλους ανθρώπους και λαούς .Εχτος τούτου ,τα ρολόγια τους είναι κουρδισμένα μια ώρα μπροστά με το σκεπτικό ότι η Κύπρος λανθασμένα κατατάσετε σε αυτή την ζώνη ώρας που μας έχουν καθορήση(στις 12 το μεσημέρι ο ήλιος στη Κύπρο δεν βρίσκετε στην μέση)
Να τονίσω επίσης ότι γνωρίζουν περισσοτερα πράγματα για την Κύπρο από την πλειοψηφία ΕΜΑΣ των Κυπρίων.
http://logi.cc.nu είναι το website τους με ημερολόγιο και φωτογραφίες από το ταξίδι τους .
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια