έσιει που την Κυριακή που είδα την περιοχή Ακρωτηριού στις "δόξες" της, που με τρώει το σιέρι μου.
Υφιστάμενος εξοπλισμός:
2 τηλεσκοπικά 4μετρα, action 50-120, με μηχανούες μαϊμού με "baitrunner" για ήρεμη θάλασσα, καλοκαιρινά βραδυνά ψαρέματα. Οι μηχανούες σηκώνουν 230 μέτρα 30άρας μισίνας.
2 τηλεσκοπικά 3.90, action 80-150 με μηχανούες okuma των 25 λιρών, που σηκώνουν 280 μέτρα 40άρας υποτίθεται για πιό δυνατό καιρό.
Ως τωρά μια χαρά τα επήεννα. Ρίψεις "κυπριακού" στυλ σε γελοίες αποστάσεις, βαρίδια μέχρι 90γρ maximum γιατί πιό πάνω φοούμαι να μεν μου μείνουν τα καλάμια στα σιέρκα κ.λ.π.
Όταν είδα όμως τί σημαίνει ΚΥΜΑ τζιαι τί προοπτικές έσιει έτσι καιρός, είπα να ανεβάσω λλίο τον πήχη τζιαι να πιάσω εξοπλισμό που να "στέκεται" καλλύττερα στον καιρό. Όι κατα ανάγκη σκουπόξυλα, αλλά ένα σετ τρίσπαστο (δίσπαστο αποκλείεται λόγω ρίσκου να το καταστρέψω) - μηχανή που να μου επιτρέπει να πειραματιστώ λλίο με "δυναμικές" ρίψεις, ψάρεμα σε ΚΥΜΑ κ.λ.π.
Είδα δύο καλάμια απο το veals (http://www.veals.co.uk), to Penn powerstix 15ft, τζιαι το Grauvell Teknos Surff 4500V Due.
Τζιαι τα θκυό στις 100 λίρες. Τζιαι για τα θκυό προτείνεται η μηχανή Penn Surfmaster 850 στις 44. Τζιαι 39 λίρες μεταφορικά, έρκεται σύνολο 183 αγγλικές λίρες.
Απο ό,τι φαίνεται, το Penn εν πιό "γαούρι", το Grauvell εν πιό μαλακό, τζιαι έσιει τζιαι που τούντα ακριβά δακτυλίδια fuji low rider supernatural alien rings. Το action τους εν 100-200.
Πέτε μου γνώμες, χέστε με, οτιδήποτε.
ΥΓ: Υπάρχει τζιαι η ενναλακτική επιλογή του Ninos Sports: Zebco Cool fiberglass, 4.5 μέτρα τρίσπαστο, 100-250 action, 12.5 λίρες. Τζιαι κανεί. Τουλάχιστον να το σπάσω τζιήνο πρώτα τζιαι μετά πάω για πιό ακριβά πράματα.