ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!

Nikolas Nklou

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!

Post by Nikolas Nklou »

το 2011 θα ερθει σε λιο και γιαυτο χρονια πολλα σε ολους και καλη χρονια!!!!!!!!!!!!!!!!1 :text-happynewyear: :text-happynewyear: :text-happynewyear: :text-happynewyear: :text-happynewyear: επιασα ενα καλαμι τηλεσκοπικο trabucco to avalon και μια μηχανουα mitchell πολλα δυνατα :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D

chrisostomos

Post by chrisostomos »

Χρόνια πολλά και καλή χρόνια σε όλους μας. Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας. Πιστεύω πως οι 3-4 μεγάλες εταιρίες που κατασκευάζουν είδη αλιείας και συγκεκριμένα καλάμια που είναι και το θέμα μας . Βλέπουμε πως για κάθε είδος ψαρέματος παρουσιάζουν και από 6-7 μοντέλα ξεκινώντας συνήθως από 40-50€ και ανεβαίνοντας ανάλογος των δυνατοτήτων και των υλικών κατασκευής . Αντίθετα ποιο μικρές εταιρίες παρουσιάζουν πιο λίγα μοντέλα λόγο τον δυνατοτήτων τους με τιμές ανάλογες της δυναμικής τους.
Κατ έμενα για ένα κάλο καλάμι (casting-surfcasting) για το ψάρεμα που κάνουμε στην Κύπρο για τις θάλασσες μας τις καιρικούς συνθήκες την μορφολογία της ακτης-βραχου-λιμανιου την μορφολογία του βυθού και τα ψάρια που κρατάμε . Θεωρό πως με ένα κόστος 100€min-200€max μπορούμε να αποκτήσουμε από Κύπρο ή μέσο international web-shop ένα αξιόπιστο καλάμι για ψάρεμα .
Δεν φοβάμαι δεν ελπίζω είμαι παντρεμένος

christos nic

Post by christos nic »

nikolasarkaka wrote:το 2011 θα ερθει σε λιο και γιαυτο χρονια πολλα σε ολους και καλη χρονια!!!!!!!!!!!!!!!!1 :text-happynewyear: :text-happynewyear: :text-happynewyear: :text-happynewyear: :text-happynewyear: επιασα ενα καλαμι τηλεσκοπικο trabucco to avalon και μια μηχανουα mitchell πολλα δυνατα :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D
Καλη χρονια φιλε μου χρονια πολλα..καλοριζικα και πολλα ψαρια να σου δωκουν :) !!!μια φορα που τα ειδα αν θελεις την αποψη μου τα trabucco εφανηκαν μου καλα και οι οδηγοι ειναι που τους καλους αλλα δεν τα εχω εμπειρια στο ψαρεμα,λαλης μας εσυ που θα το παννισης..!η μαρκα της μηχανουας ρε φιλε ειναι μια που τις πρωτες που ειχα παρει τον καιρο που ξεκινουσα το ψαρεμα και ετραβισε παρα πολλα βασανα και αντεξε καλα αλλα εσπασε μετα που εφτασα στο σημειο να πιστευω πως ειχεν μαγικες ικανοτητες και δεν εσπαζε με τιποτε :o ..εκαμνα λαθος τελικα και ποσπασα την κανονικα που δεν εσαζετουν :D , αλλα το καλο μετα με τα πειραματα που της εκαμα πλεον ποσπαστεξ εμαθα καμποσα και πως ειναι ο μηχανισμος τους πουμεσα..μεν ανοιξεις ομως χωρις να ειναι σπασμενη μια μηχανουα γιατι εν δυσκολα τα πραματα να την ξανασυναρμολογισεις μετα.
Πριν να παρεξηγηθω που καποιον ποιο πανω που αναφερα οτι κινδυνευει να καμει λαθος που κοντα στο καταστημα,οχι να παραγγειλη και που το ιντερνετ, δεν εννοουσα εσενα αλλα γενικοτερα ολους μας γιατι δεν εχουμε την δυνατοτητα να δοκιμασουμε τα καλαμια πριν τα αγορασουμε σε συνθηκες ψαρεματος και πολλες φορες αγοραζουμε κατι που στο τελος δεν μας ικανοποιει πληρως! ποσα στοιχησε το καλαμι?ειναι το avalon surf plus με τελικο 150 c.w που πηρες?

christos nic

Post by christos nic »

Sorkomanis wrote:

φιλε μου έψαξα το στο internet για καμια φωτό αλλα δεν το βρήκα. :oops: :oops:
Είναι τις Mitchell 3.90m, και για CW δεν είμαι σίγουρος, αλλα σίγουρα όχι πάνω που 140. Ένα γκρίζο, matt χρώμα που φαίνεται τάχατες το δέσιμο του υλικού και δίνει ένα pattern από μαύρα και γκρίζα τετραγωνάκια :D :D
Πάντως θυμούμαι σίγουρα άλλο που το ίδιο series αλλα με CW 160gr ήταν 78 euro.
Αν ξέρει κάποιος την ηλικία τουs να μας την πει.
εν πειραζει ρε φιλε..εν με mitchell που ξεκινησα το ψαρεμα γραφιτενιο :) και καποιοι πραγματικα παλιοι ειμαι σιγουρος οτι τα γνωριζουν αφου εναν καιρο ο μαυρος που τα πωλουσε ηταν ενα που τα 2-3 καταστηματα που εφερναν καλαμια τουλαχιστον λευκωσια..το καλαμι εκεινο για μενα εχει ιδιαιτερη αξια και καποτε οπως το θορω μες την αποθηκη πριν να παω ψαρεμα λυπουμε το να το αφηκω πισω :roll: και περνω το για να το τιμησω να ψαρεψει και εκεινο οπως παλιοτερα..εν λαλη να παθη τιποτε παντος με πολλες φατσιες πας τους βραχους κ.α καστια αφου εν πανω σ αυτο που εμαθα,παντως οπως το θορω σωνει να φκαλη και δεκακιλο :) αν τσιμπιση ποτε πανω στην τσαρτελλα με το πολυαγγιστρο :evil: !!ζητω οι Γαλλιδες!!! :D :D

Nikolas Nklou

Post by Nikolas Nklou »

christo nic
ευχαριστω φιλε....το καλαμι εν πολλα ωραιο λειτουργα μια χαρα οπως ειπες οι οδηγοι του εν πολλα καλοι ...το καλαμι ειναι το avalon surfer με c.w ως τα 200 gr, τζε η μηχανουα ειναι το μοντελο avocet bronze III :D :D :D επανισα την και ειμαι πολλα ευχαριστημενος :D :D :D

Nikolas Nklou

Post by Nikolas Nklou »

pavlos_agianapitis wrote:Πουλούντο στο εμπόριο. Κρεμάζεις το μεταξύ δυο οδηγών και κατευάζεις τη μισίνα και με το παραμικρό τσίμπημα ανεβαίνει. Αντί να αγοράζεις μπορείς να καμεις αυτοσχέδια όπως κάμνω εγώ όπου τα έκαμνα και μετά ανακάλυψα ότι υπάρχουν στο εμπόριο. Επιδι είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβες ρότα τον καταστηματάρχη και κοίταξε συζητήσεις στο φόρουμ και στο internet.

κοίταξε δαμε http://paraktio-psarema.pblogs.gr/optik ... ihtes.html
τα αυτοσχεδια τα μαιμουδακια πως τα καμνεις ρε φιλε? βοηθα με λιο γιατι εγυρεψα το στα καταστηματα για τα ψαρικα τζε εν ειβρα τιποτε :D :D

pavlos_agianapitis

Post by pavlos_agianapitis »

Κόφκεις μια μισινα περίπου 15cm τζαι δίνεις στη μιαν άκρη της ενa αγκίστρι ή πραγκαρόλα μεγάλη και στην άλλη άκρη ένα μολύβι 5-10γρ. Μετά κρεμάζεις ένα κουδουνουιν στη μισινα κοντά στο μολύβι για να ακούεις τις τσιμπιές. Έτσι κρεμάζεις το αγκίστρι στους οδηγούς και τα άλλα ξέρεις τα... :)
IΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ HATE ΚΟΥΝΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Nikolas Nklou

Post by Nikolas Nklou »

ευχαριστω ρε φιλε :lol: :lol: :lol: :lol: :text-+1: :text-+1: :text-+1:

no-nick

Post by no-nick »

ενας αλλος τροπος ειναι βαριδι περαστο στενομακρο, καμια 20ρκα γραμαρια, αν ειναι πιο μεγαλα μιραζιστα που την μεση.πιανω το σωλινακι που ειναι μεσα στα φοσφωρα και βρισκω μια αριδα του σιδερου στην ιδια διαμετρο, πιανω το βαριδι και καμνω μια τρυπα με την συγκεκριμενη αριδα μισο ποντο βαθος, βαλω γομα super glou και σφηνωνω το σωληνακι μεσα,μετα πιανω ενα παλιο αγκιστρι και κοφκω τον κωλο του οπως και την μυττη του και βαλω το μεσα στην τρυπα της πανω πλευρας του βαριδιου και τσηλωτο δυνατα με μια πενσα να σφηνωση και τελειωσε.

Nikolas Nklou

Post by Nikolas Nklou »

no-nick wrote:ενας αλλος τροπος ειναι βαριδι περαστο στενομακρο, καμια 20ρκα γραμαρια, αν ειναι πιο μεγαλα μιραζιστα που την μεση.πιανω το σωλινακι που ειναι μεσα στα φοσφωρα και βρισκω μια αριδα του σιδερου στην ιδια διαμετρο, πιανω το βαριδι και καμνω μια τρυπα με την συγκεκριμενη αριδα μισο ποντο βαθος, βαλω γομα super glou και σφηνωνω το σωληνακι μεσα,μετα πιανω ενα παλιο αγκιστρι και κοφκω τον κωλο του οπως και την μυττη του και βαλω το μεσα στην τρυπα της πανω πλευρας του βαριδιου και τσηλωτο δυνατα με μια πενσα να σφηνωση και τελειωσε.

εχεις καμια φοτωγραφια να βαλεις για να δω? ενε πολλο καταλαβα :banana-gotpics:

Sorkomanis

Post by Sorkomanis »

εγώ πάντως κάμνω τούτο το πράμα που δουλεύει εξίσου καλά. και μπορώ να χρησιμοποιήσω μονο του το κουδούνι, το οποιο έχει κάποιο συγκεκριμένο βάρος, η και να βάλω όσα γραμμάρια βαρίδιο θέλω ανάλογος τις περίπτωσις. σχεδόν πάντα έχω πάνω των 10gr και δουλεύει μου μια χαρά :wink:
Attachments
DSC00058888.jpg
DSC00058888.jpg (50.13 KiB) Viewed 5306 times
Πείτε ΌΧΙ στις μαλάγρες, μπασμούς και ψαροτροφες:)

Nikolas Nklou

Post by Nikolas Nklou »

Sorkomanis wrote:εγώ πάντως κάμνω τούτο το πράμα που δουλεύει εξίσου καλά. και μπορώ να χρησιμοποιήσω μονο του το κουδούνι, το οποιο έχει κάποιο συγκεκριμένο βάρος, η και να βάλω όσα γραμμάρια βαρίδιο θέλω ανάλογος τις περίπτωσις. σχεδόν πάντα έχω πάνω των 10gr και δουλεύει μου μια χαρά :wink:
το βαριδι γιατι το βαλεις? :? :?

Sorkomanis

Post by Sorkomanis »

φιλε μου για τούτο δεν είμαι και πολλά σιήρος, και να με διορθώσουν οι πιο έμπειροι αν κάμνω λάθος, αλλα σε λάδι θάλασσα κάμνει και μονο του το κουδούνι, αλλα επειδή συνήθως θα έχει έστω και ελάχιστο κύμα η ρεύμα βάζω το βαρίδι. Για να έχει και λίγο βάρος να κρατα την μισίνα, ειδαλλιώς όσο και να κατέβαζες το κουδουνάκι κάτω, αν δεν έχει βάρος pale το κύμα θα παίρνει την μάνα και να σου βγάλει πάνω το κουδουνάκι.
Σωστά κοπελια????? :? :? :? :oops:

pavlos_agianapitis

Post by pavlos_agianapitis »

Ετο τουτο που καμνω εγιω...αντι ανκίστρι έχει ζαβωμένο τελι...το κουδουνουι εν συρομενο τζαι κολα πας το στριφτάρι του μολυβιου για ΄αυτον εν φένετε :shifty:

Παντα κατα την αποπση μου θέλει βαρος γιατι ισοζυα καλυττερα. Τζαι ρε φιλε το βαρος σου εν νακο μιαλο ακσα ετσι φένεται :)
Attachments
03012011105.jpg
03012011105.jpg (649.61 KiB) Viewed 5284 times
IΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ HATE ΚΟΥΝΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Sorkomanis

Post by Sorkomanis »

pavlos_agianapitis wrote:Παντα κατα την αποπση μου θέλει βαρος γιατι ισοζυα καλυττερα. Τζαι ρε φιλε το βαρος σου εν νακο μιαλο ακσα ετσι φένεται :)
hehehe e αποφάσισε ρε φιλε... η πάντα θέλει βάρος η φαίνεται σου νάκο μυαλό?? :D :D
οι ρε, στη φωτό είναι των 10gr, αλλα ανάλογα με την περίπτωση (αέρα ρεύμα) βάλλω όσα gr θέλω.

Post Reply

Return to “CASTING FISHING”