ΤΙ ΔΟΛΩΜΑ ΓΙΑ SURFCASTING ?

admin
Site Admin

Re: ΤΙ ΔΟΛΩΜΑ ΓΙΑ SURFCASTING ?

Post by admin »

Το lady's mile φίλε εκτός απο μουρμούρες και χέλια σπάνια θα σου δώσει κάτι άλλο.Το ψάρευα για 10 συνεχώμενα χρόνια. Αν φυσικά δουλέψεις και φραντζόλα ΄θα πιάσεις και κανένα κέφαλο. Αναζήτησε ανάμεικτους βυθούς για να μπορείς να χτυπάς και άλλα ψάρια, σορκούς, μυλοκόπια, κ.τ.λ. Οι περιοχές απο το Ακρωτήρι έχρι την Πάφο έχουν ανάμεικτους βυθούς τώρα εάν το ζητούμενο σου είναι το όσο πιο οικονομικά να την βγάλεις δοκίμασε και παραλίες απο το Λιμάνι το νέο μέχρι το Παλιό. Αλλά η συμβουλή μου είναι μιας και είσαι νέος σε αυτό το πράγμα αν το μετράς με το χρήμα έχασες το παιχνίδι απο την αρχή.

marios
Site Admin

Post by marios »

admin wrote:Αλλά η συμβουλή μου είναι μιας και είσαι νέος σε αυτό το πράγμα αν το μετράς με το χρήμα έχασες το παιχνίδι απο την αρχή.
:text-yeahthat:
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

apsavvas

Re: Re: ΤΙ ΔΟΛΩΜΑ ΓΙΑ SURFCASTING ?

Post by apsavvas »

M.S.BUFFALO wrote:Για μενα στο ladys mile το κοστος ειναι καπου στα €10/εξορμοση αφου, ειδικα τορα με το νεο δρομο (λιμανι-γενικο νοσοκομειο) ειναι 3 λεπτα αποσταση. Αλλα ειπα να αλλαξω περιοχη ετσι για λογους ποικιλιας, ασε που μου αρεσει σαν παραλια το ακροτιρι λογο της σχεδον μονιμης φουρτουνας
στο ακροτιρι υπαρχη η λεγομενη λονγκα.
Τωρα σε θεματα οικονομιας σε βρισκω λιγο αδικο. Ειναι το hobby σου ειναι αυτο που σε χαλαρωνη και ταυτοχρονα σου ανεβάζει τη αδρεναλίνη στα ύψη με μόνο ένα ψιμπιμα

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
The only source of knowledge is experience

M.S.BUFFALO

Post by M.S.BUFFALO »

κατ' αρχημ τι ειναι η λονγκα? :doh:

2ο. δεν το βλεπω οικονομικα αλλα επιδη ειναι πολλοι αυτοι (εντος και εκτος φορουμ) που μου ειπαν να παω οπου εν ποιο κοντα να σιρνω τα καλαμια μου και να γιρνω πισω και να μεν γιρεφκω ψαρι ειπα να το αναφερω. :whistle: :whistle:

ενιγουεης :lol: αν εχω καλη παρεα και εν εχω δουλιες μες τη μεση μεχρι και 2 ωρες δρομο μπορει να παω ,και για κανενα 3ημερο αμα λαχει για ψαρεμα, αλλα οπως εγιναν τα πραματα γιρεφκουμε 3ωρα και 4ωρα παραθηρακια μες τη ρουτηνα μας για να ξεσκασουμε λλιο, εν κριμα να τρωμε τα 2/3 του χρονου μας στο πιεννε-ελα

apsavvas

Post by apsavvas »

Υπόγεια ρεύματα που δημιουργούν συνεχόμενα κιμματα για ένα χρονικό διάστημα και μετά σταματούν

Διορθώστε αν είμαι λάθος

MariosK

Post by MariosK »

λόνγκα είναι το μεγάλο κύμα χωρίς αέρα το οποίο δεν σπάζει, απλά κινείται και δημιουργεί κορυφές. Εγώ πάντος λόνγκα συναντώ συνήθως με την βάρκα μετά από κακοκαιρία/αέρα (αφού κοπάσει). Ουσιαστικά είναι η ενέργεια που συσσώρευσε η θάλασσα από την κακοκαιρία που πέρασε και η κίνηση του νερού λόγο των δυνατών ανέμων συνεχίζει μέχρι να εξασθενίσει.

Δεν είμαι σίγουρος αν τα ρεύματα μπορούν να δημιουργήσουν λόνγκα, ίσως αν είναι πολύ δυνάτα σε σχετικά μικρό βάρος 5-10 μέτρα.

Στα αγγλικά ονομάζεται swell wave

M.S.BUFFALO

Post by M.S.BUFFALO »

apsavvas wrote:Υπόγεια ρεύματα που δημιουργούν συνεχόμενα κιμματα για ένα χρονικό διάστημα και μετά σταματούν

Διορθώστε αν είμαι λάθος

πρεπει να εσιη ποτουτο το πραμα επιδη στο ακρωτιρι εχει κυμμα και με χωρις καθολου αερα και εχει και τοπους τοπους ταπελλες που λεει οτι ειναι επικυνδινη περιοχη για κολημβιση λογο ρευματων

apsavvas

Re: Re: ΤΙ ΔΟΛΩΜΑ ΓΙΑ SURFCASTING ?

Post by apsavvas »

MariosK wrote:λόνγκα είναι το μεγάλο κύμα χωρίς αέρα το οποίο δεν σπάζει, απλά κινείται και δημιουργεί κορυφές. Εγώ πάντος λόνγκα συναντώ συνήθως με την βάρκα μετά από κακοκαιρία/αέρα (αφού κοπάσει). Ουσιαστικά είναι η ενέργεια που συσσώρευσε η θάλασσα από την κακοκαιρία που πέρασε και η κίνηση του νερού λόγο των δυνατών ανέμων συνεχίζει μέχρι να εξασθενίσει.

Δεν είμαι σίγουρος αν τα ρεύματα μπορούν να δημιουργήσουν λόνγκα, ίσως αν είναι πολύ δυνάτα σε σχετικά μικρό βάρος 5-10 μέτρα.

Στα αγγλικά ονομάζεται swell wave
Thank you Mario

chrisostomos

Post by chrisostomos »

Όταν είσαι παντρεμένος και έχεις κοπελοδια όλα μετράνε για να κανείς το χόμπυ σου... Από το πότε και πόση ώρα θα λείψεις από το σπίτι από το πόσο θα επιβαρυνεις τον οικογενειακό προϋπολογισμό για το προσωπικό σου έξοδο κ.λ.π κ.λ.π. Τώρα αν πας και καμία μαπα αν πας και κανένα κυνήγι..... Καηκες :-) εγώ για το ψάρεμα έκοψα την ανόρθωση και εχω να βγάλω διαρκείας 3 χρόνια... Πούλησα το κυνηγετικό μου όπλο και παρετισα με το κυνήγι.. Και οι μόνες μέρες που παω για ψάρεμα είναι η σάββατο βράδυ ή κυριακή πρωί.... Τώρα όταν ήμουν ελεύθερος ήταν αλλιός :-) είχα το παντσερουι εφορτονα το και έφευγα τριήμερο :-) εν είχα έγνοια ούτε λογαριασμό να δωκο σε κανέναν....υπήρχαν και λεφτά :-) τώρα αγγούρια :-)
Δεν φοβάμαι δεν ελπίζω είμαι παντρεμένος

belluga

Post by belluga »

chrisostomos wrote:Όταν είσαι παντρεμένος και έχεις κοπελοδια όλα μετράνε για να κανείς το χόμπυ σου... Από το πότε και πόση ώρα θα λείψεις από το σπίτι από το πόσο θα επιβαρυνεις τον οικογενειακό προϋπολογισμό για το προσωπικό σου έξοδο κ.λ.π κ.λ.π. Τώρα αν πας και καμία μαπα αν πας και κανένα κυνήγι..... Καηκες :-) εγώ για το ψάρεμα έκοψα την ανόρθωση και εχω να βγάλω διαρκείας 3 χρόνια... Πούλησα το κυνηγετικό μου όπλο και παρετισα με το κυνήγι.. Και οι μόνες μέρες που παω για ψάρεμα είναι η σάββατο βράδυ ή κυριακή πρωί.... Τώρα όταν ήμουν ελεύθερος ήταν αλλιός :-) είχα το παντσερουι εφορτονα το και έφευγα τριήμερο :-) εν είχα έγνοια ούτε λογαριασμό να δωκο σε κανέναν....υπήρχαν και λεφτά :-) τώρα αγγούρια :-)
+1000

Sent from my iPhone using Tapatalk

M.S.BUFFALO

Post by M.S.BUFFALO »

chrisostomos wrote:Όταν είσαι παντρεμένος και έχεις κοπελοδια όλα μετράνε για να κανείς το χόμπυ σου... Από το πότε και πόση ώρα θα λείψεις από το σπίτι από το πόσο θα επιβαρυνεις τον οικογενειακό προϋπολογισμό για το προσωπικό σου έξοδο κ.λ.π κ.λ.π. Τώρα αν πας και καμία μαπα αν πας και κανένα κυνήγι..... Καηκες :-) εγώ για το ψάρεμα έκοψα την ανόρθωση και εχω να βγάλω διαρκείας 3 χρόνια... Πούλησα το κυνηγετικό μου όπλο και παρετισα με το κυνήγι.. Και οι μόνες μέρες που παω για ψάρεμα είναι η σάββατο βράδυ ή κυριακή πρωί.... Τώρα όταν ήμουν ελεύθερος ήταν αλλιός :-) είχα το παντσερουι εφορτονα το και έφευγα τριήμερο :-) εν είχα έγνοια ούτε λογαριασμό να δωκο σε κανέναν....υπήρχαν και λεφτά :-) τώρα αγγούρια :-)
Σωστος :roll:

Dr.Astakos

Post by Dr.Astakos »

Ακομη 10 ωρες αφιερωμενες στο καστινγκ χωρις αποτελεσμα. 10 ωρες ψαρεμα και επιασα ενα μουρμουρουΐ 3 εκατοστα, το οποιο και απελευθερωθηκε φυσικα. Ξερει κανενας να μου πει κατα ποσο ζουν τα ψαρια που απελευθερωνουμε? Ζουν ή αφηνουμεν τα και παν παρακατω και πεθανουν? Εχει καμια ερευνα πας τουτο το θεμα?

Sorkomanis

Post by Sorkomanis »

Dr.Astakos wrote:Ακομη 10 ωρες αφιερωμενες στο καστινγκ χωρις αποτελεσμα. 10 ωρες ψαρεμα και επιασα ενα μουρμουρουΐ 3 εκατοστα, το οποιο και απελευθερωθηκε φυσικα. Ξερει κανενας να μου πει κατα ποσο ζουν τα ψαρια που απελευθερωνουμε? Ζουν ή αφηνουμεν τα και παν παρακατω και πεθανουν? Εχει καμια ερευνα πας τουτο το θεμα?
Καλημέρα φιλε.
Για ερευνα προσωπικά δεν ξέρω, αλλα μερικές προϋποθέσεις για να ζήσουν μετά που τα ρίχνουμε πίσω είναι πόση ώρα έμεινε έξω, το αγκίστρι που πιάστηκε, δηλαδή αν του τραυμάτισε εσωτερικά κανένα όργανο, πως έβγαλες το αγκίστρι εσύ... η αλλαγή θερμοκρασίας όταν το κρατούμε που μπορεί να βοηθήσει στο να πεθάνει πιο γρήγορα...
Βασικά το καλύτερο που έχεις να κάμεις μόλις δεις ότι είναι ψάρι που πρέπει να πάει πίσω, όσο πιο γρήγορα και προσεχτικά να το απαγγιστρώσεις και ο ποσειδώνας βοηθός
Πείτε ΌΧΙ στις μαλάγρες, μπασμούς και ψαροτροφες:)

M.S.BUFFALO

Post by M.S.BUFFALO »

Dr.Astakos wrote:Ακομη 10 ωρες αφιερωμενες στο καστινγκ χωρις αποτελεσμα. 10 ωρες ψαρεμα και επιασα ενα μουρμουρουΐ 3 εκατοστα, το οποιο και απελευθερωθηκε φυσικα. Ξερει κανενας να μου πει κατα ποσο ζουν τα ψαρια που απελευθερωνουμε? Ζουν ή αφηνουμεν τα και παν παρακατω και πεθανουν? Εχει καμια ερευνα πας τουτο το θεμα?
τι περιοχη ισουν και τι δολωμα εβαλες?

chrisostomos

Post by chrisostomos »

Μην περιμενεις να τελειοσεις με το ψαρεμα για να αφισεις καποιο μικρο ψαρι απο τον κουβα σου ελευθερο....Αν το ψαρι ειναι μικροτερο απο την παλαμη σου συρτο μεσα αν ειναι ισο και μεγαλυτερο κρατησε το... Αν το αγκιστρι δεν γραποθηκε στα εσωτερικα του οργανα και το ξαγκιστροσες ευκολα τοτε ριξε το μεσα αν παλι το ρουφιξε και οταν το απαγκιστρονες βγικαν και τα σπλαχνα του τοτε κρατησε το γιατι σιγουρα θα ψοφισει..
Και για να αποφυγουμε τετοιες καταστασεις καλο θα ειναι να χρισιμοποιουμε σκληρα δωλοματα και μεγαλα αγκιστρια που τα μικροψαρα δυσκολευονται και αν πιαστουν πιανοντε απο το στομα που ειναι ευκολη η απαγκιστροση και σιγουρα αυτο δεν θα τους αποφερει θανασιμο τραυμα.
Δεν φοβάμαι δεν ελπίζω είμαι παντρεμένος

Post Reply

Return to “CASTING FISHING”