ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!

pavlos_agianapitis

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!

Post by pavlos_agianapitis »

hehe :D εγιω παντα βάλω βάρως αλλα μιτσι ως το 10γρ..αμαν έχει δηνατα ρεύματα απλα βκαλο τον ειδοποιητη επιδη πάει πανο μονος του. Εσυ που βάλεις μιαλα μολύβια άμαν έχει δηνατα ρεύματα εν πάει πάνο :D
IΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ HATE ΚΟΥΝΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

christos nic

Post by christos nic »

nikolasarkaka wrote:christo nic
ευχαριστω φιλε....το καλαμι εν πολλα ωραιο λειτουργα μια χαρα οπως ειπες οι οδηγοι του εν πολλα καλοι ...το καλαμι ειναι το avalon surfer με c.w ως τα 200 gr, τζε η μηχανουα ειναι το μοντελο avocet bronze III :D :D :D επανισα την και ειμαι πολλα ευχαριστημενος :D :D :D
:handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup:

christos nic

Post by christos nic »

Sorkomanis wrote:εγώ πάντως κάμνω τούτο το πράμα που δουλεύει εξίσου καλά. και μπορώ να χρησιμοποιήσω μονο του το κουδούνι, το οποιο έχει κάποιο συγκεκριμένο βάρος, η και να βάλω όσα γραμμάρια βαρίδιο θέλω ανάλογος τις περίπτωσις. σχεδόν πάντα έχω πάνω των 10gr και δουλεύει μου μια χαρά :wink:
ωραιος,απλο και πρακτικο εγω ειχα υποψη ενα κομματι μισο μετρο σιρμα λεπτο του ηλεκτρολογου πχ της γειωσης που λιγιζει..οπως ειναι διπλωνουμε το που την μεση να ερθουν οι 2 ακριες μαζι και απο την μερια των ακριων γυριζουμε και τυλιγουμε τα μαζι να γινει σαν πλεξιδα και στο τελος αφηνουμε ενα μικρο κυκλο που θα στερεωθει το κουδουνακι και νομιζω εν θελει ουτε βαρος γιατι το συρμα εχει το βαρος του..στο μερος των ακριων του σιρματος λιγιζουμε λιγο για να κρεμετε που την μισινα του καλαμιου..ετσι στο τσιμπημα πεφτη κατω και δεν κτυπα κατι στους οδηγους και δεν νιωθη και το ψαρι πολυ βαρος φυσικα οταν εχουμε τα φρενα αρκετα ανοιχτα..εγω δεν τα χρησημοποιω γιατι δεν θελω να βρει το ψαρι καμια αντισταση οταν παει να δοκιμαση το δολωμα μου γιατι καποτε αν νιωση αντισταση το αφηνη γιατι τρομαζει, εχω ανοιχτα φρενα και την ωρα που τραβαει το ψαρι φαινεται η ενδειξη στην μυτη με ενα φωσφορο με κουδουνακι.

no-nick

Post by no-nick »

christos nic wrote:
Sorkomanis wrote:εγώ πάντως κάμνω τούτο το πράμα που δουλεύει εξίσου καλά. και μπορώ να χρησιμοποιήσω μονο του το κουδούνι, το δεν τα χρησημοποιω γιατι δεν θελω να βρει το ψαρι καμια αντισταση οταν παει να δοκιμαση το δολωμα μου γιατι καποτε αν νιωση αντισταση το αφηνη γιατι τρομαζει, εχω ανοιχτα φρενα και την ωρα που τραβαει το ψαρι φαινεται η ενδειξη στην μυτη με ενα φωσφορο με κουδουνακι.

οι κραδασμοι και ο ηχος που καμνη το κουδουνακι ειναι πολλα πιο εφανες απο την αντισταση του κρεμαστου στην μισινα ειδοπιητη, ωσπου να νιωση το βαρος του ειδοπιητη πρεπει να τραβηση ολη την χαμνη μανα και μετα, μεχρι τοτε το αγκιστρι θα ειναι στο στομαχι του, ενω με το κουδουνακι ο θοριβος και ο κραδασμος
μεταφερετε μεσω της μανα στο δολωμα και κανει τα ψαρια καχυποπτα,αυτη ειναι η επιστημονικη εξηγηση, η κυπριακη εξηγηση λεει αμα θελη να φαει βαλτου σιηνη του πλοιου για παραμαλο και δεν εχει προβλημα, τρωει μια χαρα .

MariosK

Post by MariosK »

no-nick wrote:
christos nic wrote:
Sorkomanis wrote:εγώ πάντως κάμνω τούτο το πράμα που δουλεύει εξίσου καλά. και μπορώ να χρησιμοποιήσω μονο του το κουδούνι, το δεν τα χρησημοποιω γιατι δεν θελω να βρει το ψαρι καμια αντισταση οταν παει να δοκιμαση το δολωμα μου γιατι καποτε αν νιωση αντισταση το αφηνη γιατι τρομαζει, εχω ανοιχτα φρενα και την ωρα που τραβαει το ψαρι φαινεται η ενδειξη στην μυτη με ενα φωσφορο με κουδουνακι.

οι κραδασμοι και ο ηχος που καμνη το κουδουνακι ειναι πολλα πιο εφανες απο την αντισταση του κρεμαστου στην μισινα ειδοπιητη, ωσπου να νιωση το βαρος του ειδοπιητη πρεπει να τραβηση ολη την χαμνη μανα και μετα, μεχρι τοτε το αγκιστρι θα ειναι στο στομαχι του, ενω με το κουδουνακι ο θοριβος και ο κραδασμος
μεταφερετε μεσω της μανα στο δολωμα και κανει τα ψαρια καχυποπτα,αυτη ειναι η επιστημονικη εξηγηση, η κυπριακη εξηγηση λεει αμα θελη να φαει βαλτου σιηνη του πλοιου για παραμαλο και δεν εχει προβλημα, τρωει μια χαρα .
Νίκο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Επίσης σε περαστώ βαράκι ήβρα ότι είναι πολλά δύσκολο να αγκιστρώσεις τα ψάρια με τα μαιμουδάκια. Εγώ πάντος δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου πλέον και βρήκα σαν καλύτερη λύση τα κουδουνάκια και φως στην μύτη του καλαμιού. Αναλόγως με τις συνθήκες αλλάζεις την κλήση και την ευαισθησία του καλαμιού και είσαι μια χαρά.

Sorkomanis

Post by Sorkomanis »

MariosK wrote:
no-nick wrote:
christos nic wrote:εγώ πάντως κάμνω τούτο το πράμα που δουλεύει εξίσου καλά. και μπορώ να χρησιμοποιήσω μονο του το κουδούνι, το δεν τα χρησημοποιω γιατι δεν θελω να βρει το ψαρι καμια αντισταση οταν παει να δοκιμαση το δολωμα μου γιατι καποτε αν νιωση αντισταση το αφηνη γιατι τρομαζει, εχω ανοιχτα φρενα και την ωρα που τραβαει το ψαρι φαινεται η ενδειξη στην μυτη με ενα φωσφορο με κουδουνακι.

Νίκο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Επίσης σε περαστώ βαράκι ήβρα ότι είναι πολλά δύσκολο να αγκιστρώσεις τα ψάρια με τα μαιμουδάκια. Εγώ πάντος δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου πλέον και βρήκα σαν καλύτερη λύση τα κουδουνάκια και φως στην μύτη του καλαμιού. Αναλόγως με τις συνθήκες αλλάζεις την κλήση και την ευαισθησία του καλαμιού και είσαι μια χαρά.

Guys σεβαστές οι απόψεις σας, και ξέρω ότι βασίζονται σε χρονια πείρας.
Το κουδουνάκι βάλλω το κρεμαστό όταν πάω rock fishing για safety, ενώ όταν είμαι σε παραλια πιάνω το πάνω στη μούτι του καλαμιού.
που μεριάς θορύβου που μεταφέρεται μέσα και τρομάζει τα ψαρια μπορώ να πω ότι δεν είναι και τόσο πολλά.
Αλλα θα δοκιμάσω και τα μαϊμουδάκια να δω τι λένε.
Πείτε ΌΧΙ στις μαλάγρες, μπασμούς και ψαροτροφες:)

no-nick

Post by no-nick »

Sorkomanis wrote:
Το κουδουνάκι βάλλω το κρεμαστό όταν πάω rock fishing για safety, ενώ όταν είμαι σε παραλια πιάνω το πάνω στη μούτι του καλαμιού.
που μεριάς θορύβου που μεταφέρεται μέσα και τρομάζει τα ψαρια μπορώ να πω ότι δεν είναι και τόσο πολλά.
σορκομανη εχω την αποψη οτι τα κανης λιγο αναποδα, αν και στο ψαρεμα δεν εχει τιποτε ΑΠΟΛΥΤΟ ,εχουν να πουν οτι στο rockfishing βαλης το κουδουνακι στην μυτη, τεντωνης την μανα οσο γινεται και τα στοπερ σφιχτα στο οριο,ολα αυτα εχουν τον λογο τους , ενω αντιθετα σε καθαρες θαλασσες, βαζης μαιμουδακια με σχετικα λιγο στοπερ για ευνοητους λογους.

Sorkomanis

Post by Sorkomanis »

no-nick wrote:
Sorkomanis wrote:
σορκομανη εχω την αποψη οτι τα κανης λιγο αναποδα, αν και στο ψαρεμα δεν εχει τιποτε ΑΠΟΛΥΤΟ ,εχουν να πουν οτι στο rockfishing βαλης το κουδουνακι στην μυτη, τεντωνης την μανα οσο γινεται και τα στοπερ σφιχτα στο οριο,ολα αυτα εχουν τον λογο τους , ενω αντιθετα σε καθαρες θαλασσες, βαζης μαιμουδακια με σχετικα λιγο στοπερ για ευνοητους λογους.
Τι να πω??? είμαι ολίγον ανάποδος τύπος ρε φιλε :lol: :lol:
γνωρίζω το ότι είναι αντίστροφα που χρησιμοποιούνται, αλλα όταν είμαι σε επικίνδυνους και πολλές φορες κοφτερούς βράχους (μαζοχισμός ξέρω το) για μένα είναι πιο εύκολο να το κρεμάσω στην μάνα παρα να κάμνω ακροβατικά και να τεντώνουμε για να το κλιπαρω στην μούτι. :evil:
παράδειγμα εψές που τες 8 ως τες 3, που βράχους σε βραχώδη βυθό με λίγο ταραγμένη θάλασσα δεν μου εμπλέχτηκε ούτε η μισίνα ούτε τίποτα. φρένα εννοείτε σχετικά ανοικτά. αποτέλεσμα ένας σορκατσος :dance:
εμενα βολεύει με πάντως, και γιαυτο χρησιμοποιώ τα όσο πιο πολλά μπορώ και όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες
Πείτε ΌΧΙ στις μαλάγρες, μπασμούς και ψαροτροφες:)

Nikolas Nklou

Post by Nikolas Nklou »

εγω παλε ρε κοπελια τις πιο πολλες φορες ψαρευκω σε παραλια ...αμαν εχει κυματα μεγαλα τεντωνω την μανα και βαλω καμπανελουι,οταν εν λαντα η θαλασσα ή με λιο κυματουι βαλω ¨πιθικουι¨ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

christos nic

Post by christos nic »

no-nick wrote: οι κραδασμοι και ο ηχος που καμνη το κουδουνακι ειναι πολλα πιο εφανες απο την αντισταση του κρεμαστου στην μισινα ειδοπιητη, ωσπου να νιωση το βαρος του ειδοπιητη πρεπει να τραβηση ολη την χαμνη μανα και μετα, μεχρι τοτε το αγκιστρι θα ειναι στο στομαχι του, ενω με το κουδουνακι ο θοριβος και ο κραδασμος
Και οι 2 τροποι πιανουν ψαρια ειναι το σιγουρο και τους εφαρμοζομαι αναλογα.. προσωπικης επιλογης μας,εμπειριων,συνθηκων,ψαριων καθως και συμβουλων οπως καλη ωρα κ.α.
Οι σκεψεις μου..
1.κραδασμους-ηχο οντως κανει το κουδουνακι και ισως να μεταφερονται μεσο της μανας στο δολωμα ομως με την ιδια σκεψη περισσοτερους ταυτοχρονα κανει και το κροταλισμα των φρενων-ταλαντευση μυτης καλαμιου την ωρα του τσιμπηματος του ψαριου, αρα το μονο που μας σωζει ειναι το ψαρι να εχει παρει καλα στο στομα του το δολωμα πριν νιωσει οτιδηποτε(φρενα εντελος κλειστα δεν τα εχουμε σχεδον ποτε για ευνοητους λογους).
2.χαλαρη μισινα αν εννοεις φιλε μου αυτη που βρισκετε στην θαλασσα μετα το τεντωμα που τις κανουμε δεν νομιζω να χρειαζετε να τεντωση περισσοτερο για να αρχισει να ελευθερονετε μισινα στο τραβηγμα του ψαριου γιατι ειναι στην θαλασσα το λιγο αυτο λυγισμα της και οχι εξω που πρεπει να τεντωση εντελος για να τραβιχτη.
3.αν ειναι για το λιγισμα τις μισινας στο καλαμι που κανει ο κρεμαστος ειδοποιητης παλι δεν νομιζω να ειναι χαλαρο σημειο γιατι ειναι και αυτο το λυγισμα μερος του ολου συστηματος-τεντωματος γι αυτο και καποτε στα ρευματα σηκωνετε αργα-αργα προς τα πανω.
4.μια λυση που κανω και γι αυτον τον λογο ειναι τα φλοατερ που κερδιζουμε λιγο χρονο να αρπαξει το δολωμα το ψαρι πριν να νιωσει οτιδηποτε που και μ αυτον τον τροπο ομως ειχα διπλωμα του καλαμιου και ψαρι οχι..φαινετε εκαμε επιθεση στο φλοατερ..
5.συνεχιζουμε ομως να δοκιμαζουμε μεθοδους και να μαθαινουμε :!:

konstantinos kalogir

Post by konstantinos kalogir »

marios pafitis wrote:
EVANTHIS LOIZOU wrote:Μαριε :!: Χαιρετω και ευχομαι οτι καλυτερο για τον νεο χρονο.
Μου αρεσε πολυ αυτο που λεεις και θα σε παρακαλεσω δημοσια να κανουμε ενα πειραμα. Τα εξοδα τα αναλαμβανω εγω. Το αποτελεσμα θα το κανουμε δωρο για κληρωση στην εκδηλωση του Περιοδικου.
Το λοιπον :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Ας βρουμε πρωτα δυο BLANKS τα οποια θα θεωρησουμε οτι ειναι ιδανικα για ψαρεμα μουρμουρας και βαλε. Ενα Τρισπαστο και ενα τηλεσκοπικο.
Μπορεις να εισηγηθεις καποια?
Και εγώ εύχομαι ότι το καλύτερο για το 2011 με χαρά ευτυχία και πάνω από όλα υγεία
Να το κανονίσουμε αλλα τώρα δεν νομίζω να μπορώ να προλαβαίνω μέχρι την εκδήλωση του περιοδικού επειδή εκαθιστερισαν μερικά πράγματα και είμαι λίγο πιεσμένος .
Για blank μπορούμε να βρούμε από την Maver την Grever την Bad bass και το καινούριο τις Zziplex.
Να το ψάξω και να σου πω πια μοντέλα είναι.
Το μονο που μπορώ τώρα να πω είναι τις Zziplex το Fluden που είναι καινούριο καλάμη και έχει action 30-90gr και 200rg βάρος είναι δισπαστο όμως.
Φίλε Μάριε χρόνια πολλά και καλή χρονιά..! Ωραία η ιδέα για τα μουρμουροκάλαμα, τελικά εκαταλήξατε σε κάποια blanks?
Να εισηγηθώ και κάτι άλλο όμως, τα blanks που ανάφερες είναι όλα πολύ καλά μεν αλλά λογικά αρκετά ακριβά, μιας και μιλούμε για κορυφαίους κατασκευαστές. Μπορείς να εισηγηθείς κάτι άλλο το οποίο να είναι λίγο πιο low quality?
Και κάτι ακόμα, το 30-90γρ που λες νομίζω εν λίγο εκτός των δεδομένων μας. Δεν αμφισβητώ ότι τα δίσπαστα είναι πολύ καλά καλάμια (άλλωστε είναι fan) αλλά πιστεύω πως ελάχιστοι ψαρεύουν με αυτά τα καλάμια.. Κάτι σε 4.20μ 80-150 τρίσπαστο ή τηλεσκοπικό θα ήταν ιδανικό κατά την γνώμη μου.

pavlos_agianapitis

Ε κοπελια ξέρει κανένας πoιoς εν ο εκπρόσωπος τις bad bass στη κύπρο:?: :?: :?: :think:

marios pafitis

Post by marios pafitis »

konstantinos kalogir wrote: Φίλε Μάριε χρόνια πολλά και καλή χρονιά..! Ωραία η ιδέα για τα μουρμουροκάλαμα, τελικά εκαταλήξατε σε κάποια blanks?
Να εισηγηθώ και κάτι άλλο όμως, τα blanks που ανάφερες είναι όλα πολύ καλά μεν αλλά λογικά αρκετά ακριβά, μιας και μιλούμε για κορυφαίους κατασκευαστές. Μπορείς να εισηγηθείς κάτι άλλο το οποίο να είναι λίγο πιο low quality?
Και κάτι ακόμα, το 30-90γρ που λες νομίζω εν λίγο εκτός των δεδομένων μας. Δεν αμφισβητώ ότι τα δίσπαστα είναι πολύ καλά καλάμια (άλλωστε είναι fan) αλλά πιστεύω πως ελάχιστοι ψαρεύουν με αυτά τα καλάμια.. Κάτι σε 4.20μ 80-150 τρίσπαστο ή τηλεσκοπικό θα ήταν ιδανικό κατά την γνώμη μου.
Κωσταντίνο μου χρονια πολλά και καλή χρονια .
Το ξέρω ότι είναι ακριβά γιαφτο και εγώ μιλώ με κάποια εταιρία η οποια κατασκευάζει καλαμια και τους ρώτησα αν μπόρου να με προμηθεύσου με blank τα καλαμια που κατασκευάζου και πήρα θετική απάντηση . Αλλα πριν προχωρήσω σε παραγγελια για blank τους ηπα και μου στείλαν κάποια μοντέλα που πιστεύω πως είναι ιδανικά για τον κύπριο ψαρά για να δω την ποιότητα τους και αν ανταποκρίνονται πραγματικά στα action που γράφου πάνω , και έχου σχετικά χαμηλό κόστος κατασκευής .
Παραθέτω 2 για δειγμα:
Attachments
a1aa.jpg
a1aa.jpg (22.93 KiB) Viewed 5765 times
a1a.jpg
a1a.jpg (12.4 KiB) Viewed 5766 times
Last edited by marios pafitis on Sun Jan 09, 2011 7:59 pm, edited 1 time in total.

marios pafitis

Post by marios pafitis »

pavlos_agianapitis wrote:Ε κοπελια ξέρει κανένας πoιoς εν ο εκπρόσωπος τις bad bass στη κύπρο:?: :?: :?: :think:
Φιλε μου απότι ξέρω δεν έχει κάποιο αντιπρόσωπο η Bad Bass στην κύπρο

pavlos_agianapitis

ok

Post Reply

Return to “CASTING FISHING”