nikolasarkaka wrote:christo nic
ευχαριστω φιλε....το καλαμι εν πολλα ωραιο λειτουργα μια χαρα οπως ειπες οι οδηγοι του εν πολλα καλοι ...το καλαμι ειναι το avalon surfer με c.w ως τα 200 gr, τζε η μηχανουα ειναι το μοντελο avocet bronze III![]()
![]()
επανισα την και ειμαι πολλα ευχαριστημενος
![]()
![]()
ωραιος,απλο και πρακτικο εγω ειχα υποψη ενα κομματι μισο μετρο σιρμα λεπτο του ηλεκτρολογου πχ της γειωσης που λιγιζει..οπως ειναι διπλωνουμε το που την μεση να ερθουν οι 2 ακριες μαζι και απο την μερια των ακριων γυριζουμε και τυλιγουμε τα μαζι να γινει σαν πλεξιδα και στο τελος αφηνουμε ενα μικρο κυκλο που θα στερεωθει το κουδουνακι και νομιζω εν θελει ουτε βαρος γιατι το συρμα εχει το βαρος του..στο μερος των ακριων του σιρματος λιγιζουμε λιγο για να κρεμετε που την μισινα του καλαμιου..ετσι στο τσιμπημα πεφτη κατω και δεν κτυπα κατι στους οδηγους και δεν νιωθη και το ψαρι πολυ βαρος φυσικα οταν εχουμε τα φρενα αρκετα ανοιχτα..εγω δεν τα χρησημοποιω γιατι δεν θελω να βρει το ψαρι καμια αντισταση οταν παει να δοκιμαση το δολωμα μου γιατι καποτε αν νιωση αντισταση το αφηνη γιατι τρομαζει, εχω ανοιχτα φρενα και την ωρα που τραβαει το ψαρι φαινεται η ενδειξη στην μυτη με ενα φωσφορο με κουδουνακι.Sorkomanis wrote:εγώ πάντως κάμνω τούτο το πράμα που δουλεύει εξίσου καλά. και μπορώ να χρησιμοποιήσω μονο του το κουδούνι, το οποιο έχει κάποιο συγκεκριμένο βάρος, η και να βάλω όσα γραμμάρια βαρίδιο θέλω ανάλογος τις περίπτωσις. σχεδόν πάντα έχω πάνω των 10gr και δουλεύει μου μια χαρά
christos nic wrote:Sorkomanis wrote:εγώ πάντως κάμνω τούτο το πράμα που δουλεύει εξίσου καλά. και μπορώ να χρησιμοποιήσω μονο του το κουδούνι, το δεν τα χρησημοποιω γιατι δεν θελω να βρει το ψαρι καμια αντισταση οταν παει να δοκιμαση το δολωμα μου γιατι καποτε αν νιωση αντισταση το αφηνη γιατι τρομαζει, εχω ανοιχτα φρενα και την ωρα που τραβαει το ψαρι φαινεται η ενδειξη στην μυτη με ενα φωσφορο με κουδουνακι.
Νίκο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Επίσης σε περαστώ βαράκι ήβρα ότι είναι πολλά δύσκολο να αγκιστρώσεις τα ψάρια με τα μαιμουδάκια. Εγώ πάντος δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου πλέον και βρήκα σαν καλύτερη λύση τα κουδουνάκια και φως στην μύτη του καλαμιού. Αναλόγως με τις συνθήκες αλλάζεις την κλήση και την ευαισθησία του καλαμιού και είσαι μια χαρά.no-nick wrote:christos nic wrote:Sorkomanis wrote:εγώ πάντως κάμνω τούτο το πράμα που δουλεύει εξίσου καλά. και μπορώ να χρησιμοποιήσω μονο του το κουδούνι, το δεν τα χρησημοποιω γιατι δεν θελω να βρει το ψαρι καμια αντισταση οταν παει να δοκιμαση το δολωμα μου γιατι καποτε αν νιωση αντισταση το αφηνη γιατι τρομαζει, εχω ανοιχτα φρενα και την ωρα που τραβαει το ψαρι φαινεται η ενδειξη στην μυτη με ενα φωσφορο με κουδουνακι.
οι κραδασμοι και ο ηχος που καμνη το κουδουνακι ειναι πολλα πιο εφανες απο την αντισταση του κρεμαστου στην μισινα ειδοπιητη, ωσπου να νιωση το βαρος του ειδοπιητη πρεπει να τραβηση ολη την χαμνη μανα και μετα, μεχρι τοτε το αγκιστρι θα ειναι στο στομαχι του, ενω με το κουδουνακι ο θοριβος και ο κραδασμος
μεταφερετε μεσω της μανα στο δολωμα και κανει τα ψαρια καχυποπτα,αυτη ειναι η επιστημονικη εξηγηση, η κυπριακη εξηγηση λεει αμα θελη να φαει βαλτου σιηνη του πλοιου για παραμαλο και δεν εχει προβλημα, τρωει μια χαρα .
MariosK wrote:no-nick wrote:christos nic wrote:εγώ πάντως κάμνω τούτο το πράμα που δουλεύει εξίσου καλά. και μπορώ να χρησιμοποιήσω μονο του το κουδούνι, το δεν τα χρησημοποιω γιατι δεν θελω να βρει το ψαρι καμια αντισταση οταν παει να δοκιμαση το δολωμα μου γιατι καποτε αν νιωση αντισταση το αφηνη γιατι τρομαζει, εχω ανοιχτα φρενα και την ωρα που τραβαει το ψαρι φαινεται η ενδειξη στην μυτη με ενα φωσφορο με κουδουνακι.
οι κραδασμοι και ο ηχος που καμνη το κουδουνακι ειναι πολλα πιο εφανες απο την αντισταση του κρεμαστου στην μισινα ειδοπιητη, ωσπου να νιωση το βαρος του ειδοπιητη πρεπει να τραβηση ολη την χαμνη μανα και μετα, μεχρι τοτε το αγκιστρι θα ειναι στο στομαχι του, ενω με το κουδουνακι ο θοριβος και ο κραδασμος
μεταφερετε μεσω της μανα στο δολωμα και κανει τα ψαρια καχυποπτα,αυτη ειναι η επιστημονικη εξηγηση, η κυπριακη εξηγηση λεει αμα θελη να φαει βαλτου σιηνη του πλοιου για παραμαλο και δεν εχει προβλημα, τρωει μια χαρα .
Νίκο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Επίσης σε περαστώ βαράκι ήβρα ότι είναι πολλά δύσκολο να αγκιστρώσεις τα ψάρια με τα μαιμουδάκια. Εγώ πάντος δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου πλέον και βρήκα σαν καλύτερη λύση τα κουδουνάκια και φως στην μύτη του καλαμιού. Αναλόγως με τις συνθήκες αλλάζεις την κλήση και την ευαισθησία του καλαμιού και είσαι μια χαρά.
σορκομανη εχω την αποψη οτι τα κανης λιγο αναποδα, αν και στο ψαρεμα δεν εχει τιποτε ΑΠΟΛΥΤΟ ,εχουν να πουν οτι στο rockfishing βαλης το κουδουνακι στην μυτη, τεντωνης την μανα οσο γινεται και τα στοπερ σφιχτα στο οριο,ολα αυτα εχουν τον λογο τους , ενω αντιθετα σε καθαρες θαλασσες, βαζης μαιμουδακια με σχετικα λιγο στοπερ για ευνοητους λογους.Sorkomanis wrote:
Guys σεβαστές οι απόψεις σας, και ξέρω ότι βασίζονται σε χρονια πείρας.
Το κουδουνάκι βάλλω το κρεμαστό όταν πάω rock fishing για safety, ενώ όταν είμαι σε παραλια πιάνω το πάνω στη μούτι του καλαμιού.
που μεριάς θορύβου που μεταφέρεται μέσα και τρομάζει τα ψαρια μπορώ να πω ότι δεν είναι και τόσο πολλά.
Αλλα θα δοκιμάσω και τα μαϊμουδάκια να δω τι λένε.
Τι να πω??? είμαι ολίγον ανάποδος τύπος ρε φιλεno-nick wrote:σορκομανη εχω την αποψη οτι τα κανης λιγο αναποδα, αν και στο ψαρεμα δεν εχει τιποτε ΑΠΟΛΥΤΟ ,εχουν να πουν οτι στο rockfishing βαλης το κουδουνακι στην μυτη, τεντωνης την μανα οσο γινεται και τα στοπερ σφιχτα στο οριο,ολα αυτα εχουν τον λογο τους , ενω αντιθετα σε καθαρες θαλασσες, βαζης μαιμουδακια με σχετικα λιγο στοπερ για ευνοητους λογους.Sorkomanis wrote:
Guys σεβαστές οι απόψεις σας, και ξέρω ότι βασίζονται σε χρονια πείρας.
Το κουδουνάκι βάλλω το κρεμαστό όταν πάω rock fishing για safety, ενώ όταν είμαι σε παραλια πιάνω το πάνω στη μούτι του καλαμιού.
που μεριάς θορύβου που μεταφέρεται μέσα και τρομάζει τα ψαρια μπορώ να πω ότι δεν είναι και τόσο πολλά.
Αλλα θα δοκιμάσω και τα μαϊμουδάκια να δω τι λένε.
Και οι 2 τροποι πιανουν ψαρια ειναι το σιγουρο και τους εφαρμοζομαι αναλογα.. προσωπικης επιλογης μας,εμπειριων,συνθηκων,ψαριων καθως και συμβουλων οπως καλη ωρα κ.α.no-nick wrote: οι κραδασμοι και ο ηχος που καμνη το κουδουνακι ειναι πολλα πιο εφανες απο την αντισταση του κρεμαστου στην μισινα ειδοπιητη, ωσπου να νιωση το βαρος του ειδοπιητη πρεπει να τραβηση ολη την χαμνη μανα και μετα, μεχρι τοτε το αγκιστρι θα ειναι στο στομαχι του, ενω με το κουδουνακι ο θοριβος και ο κραδασμος
Φίλε Μάριε χρόνια πολλά και καλή χρονιά..! Ωραία η ιδέα για τα μουρμουροκάλαμα, τελικά εκαταλήξατε σε κάποια blanks?marios pafitis wrote:Και εγώ εύχομαι ότι το καλύτερο για το 2011 με χαρά ευτυχία και πάνω από όλα υγείαEVANTHIS LOIZOU wrote:ΜαριεΧαιρετω και ευχομαι οτι καλυτερο για τον νεο χρονο.
Μου αρεσε πολυ αυτο που λεεις και θα σε παρακαλεσω δημοσια να κανουμε ενα πειραμα. Τα εξοδα τα αναλαμβανω εγω. Το αποτελεσμα θα το κανουμε δωρο για κληρωση στην εκδηλωση του Περιοδικου.
Το λοιπον![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ας βρουμε πρωτα δυο BLANKS τα οποια θα θεωρησουμε οτι ειναι ιδανικα για ψαρεμα μουρμουρας και βαλε. Ενα Τρισπαστο και ενα τηλεσκοπικο.
Μπορεις να εισηγηθεις καποια?
Να το κανονίσουμε αλλα τώρα δεν νομίζω να μπορώ να προλαβαίνω μέχρι την εκδήλωση του περιοδικού επειδή εκαθιστερισαν μερικά πράγματα και είμαι λίγο πιεσμένος .
Για blank μπορούμε να βρούμε από την Maver την Grever την Bad bass και το καινούριο τις Zziplex.
Να το ψάξω και να σου πω πια μοντέλα είναι.
Το μονο που μπορώ τώρα να πω είναι τις Zziplex το Fluden που είναι καινούριο καλάμη και έχει action 30-90gr και 200rg βάρος είναι δισπαστο όμως.
Κωσταντίνο μου χρονια πολλά και καλή χρονια .konstantinos kalogir wrote: Φίλε Μάριε χρόνια πολλά και καλή χρονιά..! Ωραία η ιδέα για τα μουρμουροκάλαμα, τελικά εκαταλήξατε σε κάποια blanks?
Να εισηγηθώ και κάτι άλλο όμως, τα blanks που ανάφερες είναι όλα πολύ καλά μεν αλλά λογικά αρκετά ακριβά, μιας και μιλούμε για κορυφαίους κατασκευαστές. Μπορείς να εισηγηθείς κάτι άλλο το οποίο να είναι λίγο πιο low quality?
Και κάτι ακόμα, το 30-90γρ που λες νομίζω εν λίγο εκτός των δεδομένων μας. Δεν αμφισβητώ ότι τα δίσπαστα είναι πολύ καλά καλάμια (άλλωστε είναι fan) αλλά πιστεύω πως ελάχιστοι ψαρεύουν με αυτά τα καλάμια.. Κάτι σε 4.20μ 80-150 τρίσπαστο ή τηλεσκοπικό θα ήταν ιδανικό κατά την γνώμη μου.
Φιλε μου απότι ξέρω δεν έχει κάποιο αντιπρόσωπο η Bad Bass στην κύπροpavlos_agianapitis wrote:Ε κοπελια ξέρει κανένας πoιoς εν ο εκπρόσωπος τις bad bass στη κύπρο:?:![]()
![]()