surf casting

Post Reply
Nikolas Nklou

surf casting

Post by Nikolas Nklou »

ποσα gr βαριδια πανω κατω καμνουν για το surg casting? εχοτω απορια γιατι σημερα επια ψαρεμα με 120-130+ γραμμαρια βαριδια αλλα δεν εκαταλαμβενα τα τσιμπιματα :? :?

Sorkomanis

Re: surf casting

Post by Sorkomanis »

ρε φιλε αν οι συνθήκες δεν σε περιορίζουν μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσα γραμμάρια θέλεις/με όσα νιώθεις άνετα/μπορείς να σύρεις.
Εγώ προσωπικά ρε φιλε ότι και να γίνει πάνω που 100 δεν βάλλω (παρόλο που τα καλαμια μου είναι μέχρι 170), εν μέρη επειδή δισκολευκουμε να τα σιρό
Πείτε ΌΧΙ στις μαλάγρες, μπασμούς και ψαροτροφες:)

nicolas theocharous

Post by nicolas theocharous »

φιλε το κοινως αποδεκτο η αν θελεις εκεινο που συνηθηζουν οι παραπανω να χρησμοποιουν στα ψαρεματα τους ειναι 100γρ. και εγω το ιδιο ετσι συνηθως εν 100 καποιες φορες ισως 125γρ.

εγω βλεπω 2-3 πραματα σχετικα με το βαριδι. οκ ξερουμε πως με ποιο πολυ βαρος συρνεις πιο μακρια αλλα το καλαμι σου υποστηριζει εκεινο το βαρος?? δουλευει κλυτερα με 125γρ παρα με 100?? δευτερο οπως ειπε και ο φιλος σορκομανις μπορεις να τα σειρεις?? εγω προσωπικα αν και μπορω να σειρω 150γρ εν με βολευκει εν ξερω γιατι μαλλον η κινηση μου που καμνω την ωρα τς βολης εννεν η πιο σωστη για να ριξω ετσι βαρος αν και ο εξοπλισμος μου μπορει να υποστηριξει ετσι βαρος.

Το πιο σημντικο που τζιαμε και τζι ειναι να διαλειξεις το σωστο τυπο μολυβιου αναλογα με τη μορφολογια του βυθου σου. εν θα παεις να ψαρεψεις σε βραχοτοπο με πυραμιδα ασπουμε, ο καθε τοπος εχει και το βαρυδι του.

Οσο για τα τσιμπηματα ρε φιλε για να μεν εκαταλαβενες τα τσιμπιματα 2 λογοι υπαρχουν. αν εδουλευες με σταθερο βαρυδι και πυρμιδα η οποια μπορει να εχωθηκε μεσα στην αμμο μπορει οκ να μεν εκαταλαβες τσιμπημα, αλλα αν σου ετσιμπουσε μεγαλο ψαρι η τουλαχιστον αξιολογο ψαρι θα το καταλαβενες πιστεψε με κι θα ειχες πολλες πιθανοτητες να το πιασεις.

Αλλα η κουβεντα που ειμαι σιουρος ποια ειναι?? οτι μαλλον εν ειεχς καθολου τσιμπηματα η τα τσιμπηματα αν το δολωμα σου ηταν φαημενο θα ηταν που μικροψαρα. δηλαδη αμαν εν 100-110γρ το βαρυδι καταλαβουμε μια χαρα τα τσιμπηματα ενω αμαν εν 10γρ παραπανω εν τα καταλαβουμε?? νομιζω εν εχει καμια σχεση τουτο ρε φιλε αν σου ετσιμουσε κατι το αξιολογο θα το εκαταλαβενες. :wink: :wink: :wink:

και ενας τροπος αν εχεις την παραμικρη προκαταληψη πως εν το βαρος που φταιει για να καταλαβενεις τα τσμπηματα με οτι βαρος και να εχεις πανω ειναι να εχεις συρομενο βαρυδι, να πιασεις ενα σισι να κουτσακωσεις το βαρος πανω και να το περασεις πανω στην μανα. κατω που το σισι βαλε 2 χαντρες και μετα το στριφταρι με το παραμαλο και θα εισαι μια χαρα :wink: :wink: :wink:

οτιδηποτε αλλο θελεις ρωτα κανενα προβλημα εν και ειμαστε οι πας ψαραες αλλα οκ τουτη εν η γνωμη μου βασισμενη στις εμπειριες μου αλλα και καπιες συμβουλες που μου εδωσαν οι δασκαλοι μου :wink: :wink:

Nikolas Nklou

Post by Nikolas Nklou »

nicolas theocharous wrote:

και ενας τροπος αν εχεις την παραμικρη προκαταληψη πως εν το βαρος που φταιει για να καταλαβενεις τα τσμπηματα με οτι βαρος και να εχεις πανω ειναι να εχεις συρομενο βαρυδι, να πιασεις ενα σισι να κουτσακωσεις το βαρος πανω και να το περασεις πανω στην μανα. κατω που το σισι βαλε 2 χαντρες και μετα το στριφταρι με το παραμαλο και θα εισαι μια χαρα :wink: :wink: :wink:
το σισι τι ειναι? :? :? :?

christos nic

Post by christos nic »

Αυτο ειναι ενα ειδος σισσι,υπαρχουν πολλα ειδη συνηθως στα καταστηματα..
Attachments
attaccosyssy.jpg
attaccosyssy.jpg (28.9 KiB) Viewed 7010 times

Nikolas Nklou

Post by Nikolas Nklou »

christos nic wrote:Αυτο ειναι ενα ειδος σισσι,υπαρχουν πολλα ειδη συνηθως στα καταστηματα..
ευχαριστω ρε φιλε ...επια τσε επιασατω ,εδοκιμασα το τσε εν πολλα δυνατο....αλλα εν εκαταφεραμε να φερουμε το ψαρι εξω γιατι απαγκιστρωθηκε :( :( :(

nicolas theocharous

Post by nicolas theocharous »

nikolasarkaka wrote:
christos nic wrote:Αυτο ειναι ενα ειδος σισσι,υπαρχουν πολλα ειδη συνηθως στα καταστηματα..
ευχαριστω ρε φιλε ...επια τσε επιασατω ,εδοκιμασα το τσε εν πολλα δυνατο....αλλα εν εκαταφεραμε να φερουμε το ψαρι εξω γιατι απαγκιστρωθηκε :( :( :(
φιλε χριστο ευχαριστω για την φωτογραφια.

φιλε συνονοματε βαλε το βαριδι πανω και περασε το σισι πανω στην μανα και περνα μετα και 2 χαντρες για να μεν χτυπα πανω στο στριφταρι και μετα δεισε το παραμαλλο σου και θα ειναι μια χαρα.

Τωρα για το ψαρι που εχασες εγω νομιζω πως ηταν καθαρη ατυχια και πολλα πιθανο να σου απαγγιστωνετουν και σε περιπτωση που το βαριδι ηταν σταθερο.

πε μου ομως εν πραμα, ηταν ανοικτα τα φρενα σου η κλειστα?? εκαμες μαχη με το ψαρι?? δηλαδη εφερνες το η απλα εν τσιμπηματα που ειχες απλ εν εκαρφωνουνταν τα ψαρια??

επεισης επειδη με συρομενο βαριδι οπως με τον τροπο πιο πανω με σισι εν καρφωνετε το ψαρι απο μονο του πρεπει να το καρφωσεις εσυ, υπαρχει ενας τροπος που θα μπορει να καρφωθει απο μονο του αλλα εν λιο δυσκολο να σου ο εξηγησω ακριβως με λογια. πρεπει να βαλεις ενα κουδουνακι πανω στην μισινα στο σημειο ακριβως εκει που φεφκει που το καρουλι της μηχανης αλλα για να τα καταφερεις πρεπει να ειναι τεντομενη η μισινα σου και ανοιχτα τα φρενα. ετσι αμαν τσιμπησει το ψαρι το κουδουνακι θα παει αποτομα πανω να χτυπησει το πρωτο δαχτυλιδι του καλαμιου και κατα πασα ιθανοτητα να καρφωσει το ψαρι. αν θελεις παραπανω λεπτομερια πε μου να δουμε τι εννα καμουμε. ελπιζω να εβοηθησα :wink: :wink: :wink: :wink:

Nikolas Nklou

Post by Nikolas Nklou »

nicolas theocharous wrote:
nikolasarkaka wrote:
φιλε χριστο ευχαριστω για την φωτογραφια.

φιλε συνονοματε βαλε το βαριδι πανω και περασε το σισι πανω στην μανα και περνα μετα και 2 χαντρες για να μεν χτυπα πανω στο στριφταρι και μετα δεισε το παραμαλλο σου και θα ειναι μια χαρα.

Τωρα για το ψαρι που εχασες εγω νομιζω πως ηταν καθαρη ατυχια και πολλα πιθανο να σου απαγγιστωνετουν και σε περιπτωση που το βαριδι ηταν σταθερο.

πε μου ομως εν πραμα, ηταν ανοικτα τα φρενα σου η κλειστα?? εκαμες μαχη με το ψαρι?? δηλαδη εφερνες το η απλα εν τσιμπηματα που ειχες απλ εν εκαρφωνουνταν τα ψαρια??

επεισης επειδη με συρομενο βαριδι οπως με τον τροπο πιο πανω με σισι εν καρφωνετε το ψαρι απο μονο του πρεπει να το καρφωσεις εσυ, υπαρχει ενας τροπος που θα μπορει να καρφωθει απο μονο του αλλα εν λιο δυσκολο να σου ο εξηγησω ακριβως με λογια. πρεπει να βαλεις ενα κουδουνακι πανω στην μισινα στο σημειο ακριβως εκει που φεφκει που το καρουλι της μηχανης αλλα για να τα καταφερεις πρεπει να ειναι τεντομενη η μισινα σου και ανοιχτα τα φρενα. ετσι αμαν τσιμπησει το ψαρι το κουδουνακι θα παει αποτομα πανω να χτυπησει το πρωτο δαχτυλιδι του καλαμιου και κατα πασα ιθανοτητα να καρφωσει το ψαρι. αν θελεις παραπανω λεπτομερια πε μου να δουμε τι εννα καμουμε. ελπιζω να εβοηθησα :wink: :wink: :wink: :wink:
εκαμα μια μικρη μαχη με το ψαρι για 5-6 λεπτα ...τα φρενα ηταν αρκετα ανοιχτα και το ψαρι εν ηβρε πολλη αντισταση και εκαρφωσα....αποτι φενεται ομως εν ηθελε να ερτει εξω το ψαρι ..

Nikolas Nklou

Post by Nikolas Nklou »

κοπελια ξερεται που να ηβρω "πουλιες" :?: :?: :?:
DSC00071.JPG

Στάθης

Post by Στάθης »

Εκεί που πωλούν είδη ραπτικής μάλλον θα έχει.
no whey no gain

mixas

Post by mixas »

Πήγα ψάρεμα ( casting) σήμερα 6:00 – 8:00 στην περιοχή Ζύγι. Τίποτα δεν πήρα. Ειχε ένα που ανέβαζε τα δίχτυα του που ήταν τέλια στην ακτή. Δόλωμα είχα ακροβάτη με float και βαρίδι 90gr ( μόνο άγκιστρο).Ποιον είναι το λάθος μου και δεν πήρα ψαρί??????? :angry-cussingblack: :angry-tappingfoot:
Πέστε μου ένα καλό τόπο για casting please!!!!!!! :confusion-helpsos:

MariosK

Post by MariosK »

Nikolas Nklou wrote:κοπελια ξερεται που να ηβρω "πουλιες" :?: :?: :?:
DSC00071.JPG
Zako

Nikolas Nklou

Post by Nikolas Nklou »

MariosK wrote:
Nikolas Nklou wrote:κοπελια ξερεται που να ηβρω "πουλιες" :?: :?: :?:
DSC00071.JPG
Zako
Μαριε αρκησες λιο να μου απαντησεις :lol: :lol: ...εχτος που zako μπορεις να τις ηβρεις σε βιβλιοπωλεια,αξιζουν παντως !

Post Reply

Return to “CASTING FISHING”