Παιδια καλησπερα ,
Εδω και καιρο ψαρευω με αντενα και αποφασισα ν ασχοληθω με την τεχνικη του καστινγκ ! Διαβασα αρκετα επι του θεματος ...δολωματα ,μισινες , καταλληλα αγκιστρια , καλαμια κ τα action τους . Ωστοσο δεν εχω καταλαβει ακομη τι ειναι το shock leader και ποια η σημασια του . Επισης τι γινετε αν ψαρευεις σε βραχωδεις περιοχες οπου τα σκαλωματα θα ειναι πολυ συχνα ! Εχω δει πολλες φωτογραφιες σχετικα με αρματωσιες αλλα ακομη δν εχω καταλαβει τη σημασια της χαντρας , του floater και ποια ειναι μια αποδοτικη αρματωσια ! Ελπιζω να μπορειτε να με βοηθεισετε να κανω μια σωστη αρχη
ΑΧΙΛΛΕΑΣ wrote:Παιδια καλησπερα ,
Εδω και καιρο ψαρευω με αντενα και αποφασισα ν ασχοληθω με την τεχνικη του καστινγκ ! Διαβασα αρκετα επι του θεματος ...δολωματα ,μισινες , καταλληλα αγκιστρια , καλαμια κ τα action τους . Ωστοσο δεν εχω καταλαβει ακομη τι ειναι το shock leader και ποια η σημασια του . Επισης τι γινετε αν ψαρευεις σε βραχωδεις περιοχες οπου τα σκαλωματα θα ειναι πολυ συχνα ! Εχω δει πολλες φωτογραφιες σχετικα με αρματωσιες αλλα ακομη δν εχω καταλαβει τη σημασια της χαντρας , του floater και ποια ειναι μια αποδοτικη αρματωσια ! Ελπιζω να μπορειτε να με βοηθεισετε να κανω μια σωστη αρχη
shock leader ειναι ενα κοματι μισινας αρκετα πιο χοντρη σε διαμετρο απο την μισινα που εχεις στο μηχανισμο , σκοπος του ειναι να αποσβεση την δυναμη του μολυβιου μετα απο μια σχετικα δυναμικη βολη, χωρις αυτο η μανα που εχεις στο μηχανισμο δεν θα αντεχε και θα εσπαζε, το σιοκ λητερ εχει μεγαλη εφαρμογη οταν χρησημοπειουμαι μεγαλα βαριδια με μεσεα -σκληρα καλαμια, αν τωρα εσυ εχεις μαλακο καλαμι , μανα 0.25 και βαρος μολυβιου 60 γρ και θα ριξης μια απαλη βολη σε κοντινη αποσταση ισως να μην το χρειαστης.
pavlos_agianapitis wrote:Ρε παιδια πια ειναι η διαφορα τις αγγιρας και του μαλαγροτι απο το κοινο σε ολους μας μολιβη
Η άγκυρα δουλεύει σαν άγκυρα! .. δηλαδή σε περίπτωσις που έχει ρέματα και έντονο κυματισμό βάζεις την άγκυρα για να μην κινείται το μολύβι..ο "μαλαγροτις" είναι για να βάζεις μέσα τις ζύμες σου τα μυρωδικά σου για να "προσελκις" το ψάρι κοντά στο αγκίστρι σου..
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!
pavlos_agianapitis wrote:Ρε παιδια πια ειναι η διαφορα τις αγγιρας και του μαλαγροτι απο το κοινο σε ολους μας μολιβη
Πρίν καμιά 10 αριά χρόνια έφερα μαζί μου μια άγκυρα απο την Ελλάδα όταν την έριχνα μέσα νόμιζα ότι κουρακούσε και την τραβούσα έξω και την ξεναέριχνα . Που να ήξερα ότι έτσι δουλεύει η άγκυρα
mixas wrote:Το καλάμι γραφεί 30 -60 G.
Δηλαδή μπορώ να βάλω από 30 -60 γρ βαρίδι???
Μπορεις να βαζεις και πιο μικρο αλλα δεν θα ριχνει μακρυα.
Δεν μπορεις να βαλεις μεγαλύτερο γιατι το καλάμι θα σπάσει.
Το ιδανικό είναι [((max cast. weight - min. cast. weight) /2) + min cast. weight], δηλαδη [((60 - 30) /2) + 30] = 45 γρ.