και πάνω από 100 μέτρα οι παλιοί τσιπουροψαράδες στο λιμάνι του Πειραιά.andrea5 wrote:φιλε εισαι σιγουρος οτι το πεταχταρι μπορεις να το ριξεις 70-80 μετρα ?![]()
Πεταχτάρι
Re: Πεταχτάρι
catch and release
-
Το ιδανικό πεταχτάρι. Καρούλι αεροδυναμικό ιδανική διάμετρος 25cm με 40mm μεσινεζα για μανά, στριφτάρι βαρελωτο μπρούντζινο Νο6 και μετά 1,50m παράμαλλο 30mm με (2 παράμαλλα 25mm fluorocarbon 35cm με αγκιστριά n6 μακρύλαιμά παπαγάλε) τέλος βαρίδιο με φτερά 60gm με στριφτάρι.
Μουρμουρο-killer....
Τεχνική πετάγματος : Ξετυλίγουμε περί τα 3 μετρά μισινα στο χώμα προσεχτικά να μην κάνει κόμπο Με το Αριστερό μας χέρι κρατάμε το καρούλι οριζόντια να κοίτα την θάλασσα με το δεξί (για τους δεξιόχειρες) πιάνουμε το στριφτάρι και σηκώνουμε πάνω από το κεφάλι μας. Με κυκλικές κινήσεις αρχίζουμε την φυγόκεντρη περιστροφή μέχρι να πιάσει το βαρίδιο μας την μεγίστη ταχύτητα..... Η απελευθέρωση είναι θέμα εμπειρίας και κάθε ψαράς έχει τον δικό του τρόπο εγώ έριχνα αφού έδινα μια δέξια κλίση για να κερδίζω ύψος.
Μουρμουρο-killer....
Τεχνική πετάγματος : Ξετυλίγουμε περί τα 3 μετρά μισινα στο χώμα προσεχτικά να μην κάνει κόμπο Με το Αριστερό μας χέρι κρατάμε το καρούλι οριζόντια να κοίτα την θάλασσα με το δεξί (για τους δεξιόχειρες) πιάνουμε το στριφτάρι και σηκώνουμε πάνω από το κεφάλι μας. Με κυκλικές κινήσεις αρχίζουμε την φυγόκεντρη περιστροφή μέχρι να πιάσει το βαρίδιο μας την μεγίστη ταχύτητα..... Η απελευθέρωση είναι θέμα εμπειρίας και κάθε ψαράς έχει τον δικό του τρόπο εγώ έριχνα αφού έδινα μια δέξια κλίση για να κερδίζω ύψος.
Δεν φοβάμαι δεν ελπίζω είμαι παντρεμένος
Απο την στιγμή που με 40-50 ευρό μπορείς να αγοράσεις ένα αξιόλογο τηλεσκοπικό (για να μην πιάνει τόπο) καλάμι casting το οποίο μπορεί άνετα να κάνει βολή 60-70 μέτρα θεωρώ το πεταχτάρη άκρως επικύνδυνο. 3 μέτρα να αιωρούνται πάνω απο το κεφάλι σου

-
Αλλη η χαρη να νιωθεις το χτυπιμα στο δαχτυλο αρχηγε.....
Αν διατρέχω όμως το ρίσκο εγώ ή οι γύρο μου ή κανένα αυτοκίνητο να νιώσει το χτύπημα απο το μολύβι το 60αρι να μου λείπει το χτύπημα στο δάκτυλο. Και εάν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πιάστεί κανένα αξιόλογο ψάρι σίγουρα θα προτιμούσα τα φρένα του μηχανισμού και την ευλίγισία του καλαμιού παρά την κουλούρα, εάν είναι9 το τσίμπημα που κυνηγάμε ρίξε το καλάμι και κράτα την μισίνα στο δάκτυλο για το τσίμπημαchrisostomos wrote:Αλλη η χαρη να νιωθεις το χτυπιμα στο δαχτυλο αρχηγε.....
-
όπως μάθει ο καθένας αλλάadmin wrote:Αν διατρέχω όμως το ρίσκο εγώ ή οι γύρο μου ή κανένα αυτοκίνητο να νιώσει το χτύπημα απο το μολύβι το 60αρι να μου λείπει το χτύπημα στο δάκτυλο. Και εάν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πιάστεί κανένα αξιόλογο ψάρι σίγουρα θα προτιμούσα τα φρένα του μηχανισμού και την ευλίγισία του καλαμιού παρά την κουλούρα, εάν είναι9 το τσίμπημα που κυνηγάμε ρίξε το καλάμι και κράτα την μισίνα στο δάκτυλο για το τσίμπημαchrisostomos wrote:Αλλη η χαρη να νιωθεις το χτυπιμα στο δαχτυλο αρχηγε.....
εγω συμφωνώ μαζί σου μόνο που εννα δείς εκείνο το καλάμι να ζαώση είναι άλλη ευχαρίστηση

Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ
-
Και εγώ του καλαμιού είμαι αδερφέ... ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση να βλέπεις το καλάμι να τινάζετε από την βάση του. Άλλα στην αρχή όλοι με μια μiσίνα στο δάχτυλο που ξεκινήσαμε και το τράνταγμα μου είναι αξέχαστο 

-
δυστηχώς όμως έχει καιρό να τινακτεί το καλάμι που την βάσηchrisostomos wrote:Και εγώ του καλαμιού είμαι αδερφέ... ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση να βλέπεις το καλάμι να τινάζετε από την βάση του. Άλλα στην αρχή όλοι με μια μiσίνα στο δάχτυλο που ξεκινήσαμε και το τράνταγμα μου είναι αξέχαστο

Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ
-
Και όπως πάμε μονό με κλοτσιές θα το βλέπουμε να τραντάζετε...........