1) Πολλά σημαντικό είναι η κλήση του ματιού σε σχέση με το νερό. Η κλίση πρέπει να είναι πάντα ανάλογη με την ταχύτητα της βάρκας. Όσο πιο μεγάλη ταχύτητα έχει η βάρκα τόσο πιο μεγάλη κλίση πρέπει να έχει το μάτι έτσι ώστε να χτυπά λίον πιο μπροστά που την βάρκα για να προλαβαίνει να διαβάσει την μέτρηση. Ένα εύκολος τρόπος να βρίσκεις την βέλτιστη κλίση είναι να τριμάρις την μηχανή σου μέχρι να πετύχεις μια καλή λήψη στην οθόνη σου. Με το κατάλληλο τριμάρισμα με το Lowrance επέτυχα bottom lock στα 120 μέτρα με ταχύτητες από 15 μέχρι 20 knots. Εν ξέρω πόσο καλό εν τούτο, περιμένω τις δικές σας μετρήσεις να συγκρίνουμε

2) Δεύτερο πολλά σημαντικό είναι το sensitivity του sonar. Επρόσεξα ότι όταν το έχω στο auto είναι παντελώς άχρηστο αφού ποττέ δεν καταφέρνει να μου γράψει σωστά τα ψάρια, bait balls, είδος βυθού κ.τ.λ. Οπότε πολλά σημαντικό είναι να μάθεις να ρυθμίζεις σωστά το sensitivity και το colorline για να διαβάζεις σωστά το βυθό.
Έχω πολλά να γράψω ακόμα αλλά εν προλαβαίνω τωρά. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ή να με διορθώσει σε κάτι που τούτα που έγραψα ας το κάμει γιατί τζε γω τωρά μαθαίνω.