Το ψάρεμα με μύγα στην Κύπρο είναι κάτι ΕΝΤΕΛΟΣ καινούργιο! Γι αυτό δεν υπάρχουν καθόλου πληροφορίες για δολώματα-εποχές-ώρες κτλ κτλ
Απλά, το μόνο που μπορούμε να σου πούμε Γιάννο είναι πως να βάλεις την βάση για μια καλή αρχή.
Γύρο(και μέσα) στα φράγματα μας ζουν πολυάριθμα είδη εντόμων, πολλά εκ των οποίων περνούν από το ένα μέχρι τα 3/4 της ζωής τους στο νερό ανάλογος με το είδος.
Στην ζωή του το κάθε έντομο περνά από ορισμένα στάδια, το αυγό, την προνύμφη και την νύμφη μέχρι να γίνει τέλειο άτομο και να αναδυθεί από το νερό... σε όλα αυτά τα στάδια παραμένει τρωφή για τα ψάρια!!!
Εσύ τωρά(όπως τζαι μεις), πρέπει να κάτσεις να δεις τι έντομα ζουν στα μέρη μας, αναλόγα με τις εποχές σε πια φάση του κύκλου τους βρίσκουντε τζαι να φτιάξεις ανάλογες μύγες(στεγνές, βρεμένες ή νύμφες) και να κάνεις τες δοκιμές σου!
Χωρίς πειραματισμό τίποτε δεν γίνετε!!
Εχε υπόψην ότι τζαι μεις εχτές αρκέψαμεν!!! Ούλλες τζι ούλλες δέκα φορές επίεν ο καθένας μας για fly fishing!!! Δεν βρίσκετε κανένας δαμέ σε ψηλότερο επίπεδο γνώσης που σενα απλά ετολμίσαμεν να δοκιμάσουμεν! Γι αυτό τζαι γω τούτον σου λέω να κάμεις, να φκεις έξω στο νερό να δοκιμάσεις! Μια-θκιο τριανταθκιό θα σου βκει, που θα πάει?
Για μένα προς το παρών η τιλάπια πάει καλά, βοηθά βέβαια τζαι η λαιμαργία της, με ψάρια πιασμένα και σε στεγνές μύγες που μιμούντε πράσυνες μύγες, κουνούπια κτλ και σε βρεγμένες και σε νύμφες, κυρίος με χρυσό κεφάλι και δουλεύει πάρα πολλά και το μπάζερ! Ότι χρώμα και να νε.