tolis_L wrote:Γεια σας παιδια! Ευχαριστουμε για τα καλα σας λογια! Οτι χρειαζεστε σχετικα με το fly fishing μπορουμε να σας βοηθισουμε με μεγαλη μας χαρα!!
Καλησπέρα Τόλη και χαιρετισμούς από την Κύπρο!
Τους τελευταίους 4 μήνες δοκιμάζω τακτικά για πέστροφες με νύμφες, wet & dry flies αλλά τίποτα! Και στην κυρίως λίμνη, σε ανοιχτά σημεία με καλό βάθος & ξέβαθες περιοχές αλλά και στην είσοδο του ποταμού... τίποτα τίποτα τίποτα! Έπιασα μόνο μια μικροσκοπική ιριδίζουσα, που όμως δεν μετρά αφού ήταν κάτω από 100γρ.
Πάρα πολύ η γκαντεμιά μου! Ακόμη και σε μέρα που βγήκαν πολλά ψάρια με άλλες μεθόδους, εγώ με τις μύγες δεν έπιασα τίποτα. Χρειάζομαι βοήθεια/συμβουλές επειγόντως πριν με πάρει από κάτω η απογοήτευση!
Θα σου περιγράψω τον εξοπλισμό μου και σε τι περιβάλλων έχω ψαρέψει και πες μου τι νομίζεις...
5/6 καλάμι & fly line(floating) με 3 μέτρα-8λίβρο leader και έχω δοκιμάσει καμιά 30 διαφορετικές μύγες. Σκεφτόμουν ότι ίσως δεν έχω κάνει τις σωστές επιλογές όσο αφορά τις μύγες, αλλά... μερικές πέστροφες που πιάσαμε(και κρατήσαμε) με άλλες μεθόδους, όταν τις καθάρισα και έψαξα τα περιεχόμενα του στομαχιού... βρήκα 3 μεγάλα έντομα πανομοιότυπα με αυτό που βάραγα όλη μέρα πάνω κάτω με το fly rod χωρίς αποτέλεσμα.
Ίσως φταίει το floating fly line? Στα μέρη μας δεν υπάρχει η επιφανειακή δραστηριότητα που βλέπω σε ξένες ταινίες για fly fishing. Άρα, ίσως πρέπει να δοκιμάσω πιο κάτω, στα μεσόνερα ή ακόμη και στον βυθό με ultra fast sinking fly line???
Στην περίπτωση του ποταμού....
Σε εμάς εδώ το ψάρεμα στον ποταμό(χείμαρρο) απαγορεύετε από τον νόμο. Άρα, η μόνη επιλογή που έχουμε για να νιώσουμε έστω και λίγο την χαρά του ποταμού, είναι να ψαρέψουμε στην είσοδο του ποταμού στο φράγμα μέχρι λίγο παρα πάνω. Το νερό σε αυτές τις περιοχές αυτή την εποχή είναι πολύ ορμητικό σε σημείο που δεν μπορώ να διασταυρώσω τον ποταμό.... πόσο ρόλο μπορεί να παίξει η ορμητικότητα του νερού? Πιο είναι το όριο που μπορείς να πεις ότι δεν κάνει για ψάρεμα και αναγκαστικά πρέπει να περιμένεις να παίσει η ροή??
Εάν το νερό που φέρνει ο ποταμός είναι ελαφρός λασπωμένο, πόσο επηρεάζει?
Και τέλος, εσύ που θα διάλεγες να ψαρέψεις.... στην λίμνη του φράγματος 100-200 μέτρα από την είσοδο του ποταμού? Στην περιοχή που εισέρχεται ο ποταμός? ή 100-200 μέτρα πιο πάνω στον ποταμό?