Re: Γεύση ψαριών
Posted: Tue Oct 12, 2010 10:01 am
Τολοιπών... να η συνταγή:
1 γατόψαρο 1750γρ
1 λαβράκι 1275γρ
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
3 καρόττα κομμένα σε ροδέλλες
πράσα & σέλλινο ψυλοκομένα
4 κρομύδια κομμένα στα τέσσερα
ντοματοχυμός, ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα
λευκό κρασί για το μαρινάρισμα
ρίγανι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
Χωρίς να μπουν κατάψυξη, έτσι φρέσκα φρέσκα μόλις τα επείρα σπίτι τα καθάρησα τζαι τα έβαλα σε ένα ταψούι με 1 ποτηρι κρασι, θα προτιμούσα όμως το παραδωσιακό μαρινάρισμα με το ελαιόλαδο, σκόρδο και αλάτι.
Την επομένη.... σε ένα μεγάλο ταψί έβαλα τα λαχανικά κτλ χωρίς τα ψάρια, τα έβαλα μόνα τους μισή ώρα στο φούρνο σιεπασμένα με ασιμόχαρτο.
Αφού πέρασε η μισή ώρα τζαι εμαλακόσαν οι πατάτες επρόσθεσα το γατόψαρο στα λαχανικά ενώ το λαβράκι το έβαλα μόνο του μαζί με 2 φιλετάκια τόνο, για τους υπόλοιπους μες στο σπίτι που δεν τους αρέσκει το ψάρι με λαχανικά.
Ακόμα μισή ώρα με 40 λεπτά και το ψάρι είναι έτοιμο!
Έχετε υπόψη πως το ψάρι του γλυκού νερού έχει πάντα πιο πολύ λύπος από αυτά της θάλασσας γι αυτό και θέλει παραπάνω ψήσιμο.
Σε όσους δεν αρέσουν τα θαλασσινά με ζυμαρικά ή λαχανικά... την συνταγή του γατόψαρου μην την δοκιμάσετε! Τα καλά γουρουνάκια όμως που τρων ούλλον τους το φαϊ χωρίς παράπονα, πρέπει να το δοκιμάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!
1 γατόψαρο 1750γρ
1 λαβράκι 1275γρ
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
3 καρόττα κομμένα σε ροδέλλες
πράσα & σέλλινο ψυλοκομένα
4 κρομύδια κομμένα στα τέσσερα
ντοματοχυμός, ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα
λευκό κρασί για το μαρινάρισμα
ρίγανι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
Χωρίς να μπουν κατάψυξη, έτσι φρέσκα φρέσκα μόλις τα επείρα σπίτι τα καθάρησα τζαι τα έβαλα σε ένα ταψούι με 1 ποτηρι κρασι, θα προτιμούσα όμως το παραδωσιακό μαρινάρισμα με το ελαιόλαδο, σκόρδο και αλάτι.
Την επομένη.... σε ένα μεγάλο ταψί έβαλα τα λαχανικά κτλ χωρίς τα ψάρια, τα έβαλα μόνα τους μισή ώρα στο φούρνο σιεπασμένα με ασιμόχαρτο.
Αφού πέρασε η μισή ώρα τζαι εμαλακόσαν οι πατάτες επρόσθεσα το γατόψαρο στα λαχανικά ενώ το λαβράκι το έβαλα μόνο του μαζί με 2 φιλετάκια τόνο, για τους υπόλοιπους μες στο σπίτι που δεν τους αρέσκει το ψάρι με λαχανικά.
Ακόμα μισή ώρα με 40 λεπτά και το ψάρι είναι έτοιμο!
Έχετε υπόψη πως το ψάρι του γλυκού νερού έχει πάντα πιο πολύ λύπος από αυτά της θάλασσας γι αυτό και θέλει παραπάνω ψήσιμο.
Σε όσους δεν αρέσουν τα θαλασσινά με ζυμαρικά ή λαχανικά... την συνταγή του γατόψαρου μην την δοκιμάσετε! Τα καλά γουρουνάκια όμως που τρων ούλλον τους το φαϊ χωρίς παράπονα, πρέπει να το δοκιμάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!