Page 6 of 12

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Tue Oct 12, 2010 10:01 am
by caveman
Τολοιπών... να η συνταγή:

1 γατόψαρο 1750γρ
1 λαβράκι 1275γρ

4 πατάτες κομμένες σε κύβους
3 καρόττα κομμένα σε ροδέλλες
πράσα & σέλλινο ψυλοκομένα
4 κρομύδια κομμένα στα τέσσερα
ντοματοχυμός, ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα
λευκό κρασί για το μαρινάρισμα
ρίγανι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

Χωρίς να μπουν κατάψυξη, έτσι φρέσκα φρέσκα μόλις τα επείρα σπίτι τα καθάρησα τζαι τα έβαλα σε ένα ταψούι με 1 ποτηρι κρασι, θα προτιμούσα όμως το παραδωσιακό μαρινάρισμα με το ελαιόλαδο, σκόρδο και αλάτι.

Την επομένη.... σε ένα μεγάλο ταψί έβαλα τα λαχανικά κτλ χωρίς τα ψάρια, τα έβαλα μόνα τους μισή ώρα στο φούρνο σιεπασμένα με ασιμόχαρτο.
Αφού πέρασε η μισή ώρα τζαι εμαλακόσαν οι πατάτες επρόσθεσα το γατόψαρο στα λαχανικά ενώ το λαβράκι το έβαλα μόνο του μαζί με 2 φιλετάκια τόνο, για τους υπόλοιπους μες στο σπίτι που δεν τους αρέσκει το ψάρι με λαχανικά.

Ακόμα μισή ώρα με 40 λεπτά και το ψάρι είναι έτοιμο!

Έχετε υπόψη πως το ψάρι του γλυκού νερού έχει πάντα πιο πολύ λύπος από αυτά της θάλασσας γι αυτό και θέλει παραπάνω ψήσιμο.

Σε όσους δεν αρέσουν τα θαλασσινά με ζυμαρικά ή λαχανικά... την συνταγή του γατόψαρου μην την δοκιμάσετε! Τα καλά γουρουνάκια όμως που τρων ούλλον τους το φαϊ χωρίς παράπονα, πρέπει να το δοκιμάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!
PA030002.JPG
PA030002.JPG (379.83 KiB) Viewed 5583 times
PA030009.JPG
PA030009.JPG (402.55 KiB) Viewed 5583 times
PA030011.JPG
PA030011.JPG (318.72 KiB) Viewed 5584 times

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Tue Oct 12, 2010 10:04 am
by caveman
PA030012.JPG
PA030012.JPG (421.92 KiB) Viewed 5584 times
PA030016.JPG
PA030016.JPG (304.35 KiB) Viewed 5582 times
PA030017.JPG
PA030017.JPG (477.44 KiB) Viewed 5578 times
Μετά, για το σος έβαλα πολύ σκόρτο, μουστάρδα και ελαιόλαδο στο μιξεράκι και ήταν τέλειο!!

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Tue Oct 12, 2010 10:07 am
by admin
να την βαλουμε μεσ το περιοδικό εν παίζεται :D :D

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Tue Oct 12, 2010 10:09 am
by caveman
Ήξερα το ότι ήταν να σου αρέσει! :D Γι αυτό έφκαλα φωτογραφείες! :wink:

Άτε... πάω τωρά να φάω όσον έμεινε που εχτές!!! :lol: :lol:

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Tue Oct 12, 2010 10:27 am
by Tassos
Χαμπή είσαι πολλά δυνατός!

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Tue Oct 12, 2010 10:30 am
by Giorkos
εν εθκιάβασα το ποστ γιατί βιάζουμε....

Ωφείλω να ομολογήχω ότι άμαν είδα τες φωτό με τα ψημένα, άνοιξε η όρεξη μου !!!

θα το θκιαβάσω μετά....


Ππππεεεε...πολλύ τζαιρό να πιούμε καμιά ΑΦΡΟΖΑ :D :D :D :D :clap: :clap: :clap:

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Tue Oct 12, 2010 11:59 am
by MariosK
Ατε ρε Χαμπή έκαμες με τζε λίσσιασα :lol: :lol: :lol:. Φαίνουνται ούλλα πολλά ωραία!


Υ.Γ.1. Ο τόνος εν σου στέγνωσεν 40 λεπτά? Πάνω που 15 λεπτά δεν τον αφήνω. Φκένει μισοψημένος και μέχρι να τον βάλεις στο τραπέζι ψήνεται που μόνος του.

Υ.Γ.2. Την κοιλιά του τόνου να την ξεχωρίζεις που το υπόλοιπο κρέας. Θέλει λίο διαφορετικό ψήσιμο επειδή έχει λίον λίπος παραπάνω και είναι εκλεκτός μεζές, ειδικά για sushi.

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Tue Oct 12, 2010 3:20 pm
by fISHANDCHIPS
caveman wrote: 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
3 καρόττα κομμένα σε ροδέλλες
πράσα & σέλλινο ψυλοκομένα
4 κρομύδια κομμένα στα τέσσερα
ντοματοχυμός, ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα
λευκό κρασί για το μαρινάρισμα
ρίγανι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
Φαίνεται πολλά καλή η συνταγή σου ... αλλά τζιντο εστρακόν γιατί το εφκαλες που τις συνταγές σου ... έχασες τον χαρακτήρα σου :D :clap:

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Tue Oct 12, 2010 4:53 pm
by PeRoUkKaS
ανοιξες μου την ορεξη πολλα ρε φιλε !!!
φαινουνται ουλλα τελεια!! :clap: :clap:

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Tue Oct 12, 2010 5:07 pm
by SiliS
Παρ ολο που ειμαι προκατελημενος με τα ψαρια του γλυκου νερου...ουτε καν ψαρεψα ποτε μου σε γλυκα νερα το illustated story σου ανοιξε μου την ορεξη ακομα και αν μολις εφα λουβι φρεσκο με το κολοκουι τζαι κουρκουνες :D :clap:

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Tue Oct 12, 2010 9:57 pm
by caveman
Έλα Πέτρο!
Εστραγκον δεν εβαλα διότι εβρεθηκα προ εκπλήξεως..... ελειψεν!!!! :lol:

Το άλλο το στραβό που έπαθα.... μετά που τα έβαλα στον φούρνο αθυμήθηκα...... το σκορτο!!!!! :lol: που... εν ούλλα τα λεφτά ας πούμεν....!!!

Σίλι... είσαι πολλά καλοφαγάς τελικά ρε φίλε!!! Τώρα που θα μετακομίσω στο νέο σπίτι να έρτετε ούλλοι που ποτζί να τα δοκιμάσουμε τζαι στα κάρβουνα!!

Μάριε! Όντως, ο τόνος εστέγνωσεν εγίνιν πετσιά τζαι κόκκαλον!! Ανέβαζα φωτογραφίες πας το φέϊςμπουκ τζαι εξίασα να τον φκάλω πιο γρήγορα :lol: :lol: :lol:

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Wed Oct 13, 2010 11:55 am
by konstantinos kalogir
Καλιτέχνης!!! :clap: :clap: :clap:

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Wed Oct 13, 2010 11:58 am
by MariosK
caveman wrote: Μάριε! Όντως, ο τόνος εστέγνωσεν εγίνιν πετσιά τζαι κόκκαλον!! Ανέβαζα φωτογραφίες πας το φέϊςμπουκ τζαι εξίασα να τον φκάλω πιο γρήγορα :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

'Eμπειραζει ρε φίλε, εγώ εχόρτασα μόνον που την περιγραφή τζε τις φωτογραφίες :D

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Wed Oct 13, 2010 12:04 pm
by psarakas
του χρόνου στο top chef με την μανωλίδου :clap: :clap: :clap:

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Sat Jan 22, 2011 12:08 pm
by Pantelis-learner
τι συνταγή προτείνετε για κοκκινοφτερες 400-500 γραμμαρίων?