Εγώ τες πρώτες που έπιασα έτσι τες έκαμα και ήταν μέλι!
Πρωχτές έκαμεν τες ο Χάρης έτσι όπως ήταν και ήταν χάλια, εδοκίμασα τζαι γω σήμερα και το διαπίστοσα, αν την κάνεις όπως είναι χάλια!
υγ: είχε δίκιο ο Βαντήμ


psarakas wrote:
Oι 9 στις 10 ψαροταβέρνες χρησιμοποιούν αλεύρι για όλα
Εκαταντήσεν να είναι η ίδια γεύση σε όλα τα ψάρια. Μόνο το σχήμα αλλάσσει
Δοκίμασε, πρωτού βάλεις το ψάρι τη γραδέλα, να αφήσεις τη γραδέλα πάνω από τα κάρβουνα ένα 5λεπτο για να ζεσταθεί.giannosP wrote:φιλε, βαζεις το ψαρι στην γραδελλα, και γεμιζεις ενα μπολ με νερο και λιγο αλας, και ενα αλλο μπολ με λαδολεμονο, οπου μεσα να εχει ριγανη.Οταν βαλεις το ψαρι στα καρβουνα, και το γηρισης,περνεις ενα πηρουνι και το τριπας ελαφρος για να ανηξουν μικρες τριπες.Οταν το κανεις αυτο ,με ενα βρουτσακι ,αλιφης το ψαρι απο την μερια με της τρυπες με το νερο και αλατι,και το γυριζεις.Το ειδιο και απο την αλλη πλευρα.Αυτο το κανεις οποτε το γυριζεις.Οταν ερθει η ωρα να το βγαλεις, βγαζεις τρυπα και το αληφης με το λαδολεμονο, και απο της δυο πλευρες μεχρι να ειναι ετοιμο.Το ψαρι δεν κολλα στην γραδελλα, ειναι ζουμερο,μυροδατο και γευσατο.Αυτο το κανουν στα μεγαλα ψαρια στης σχαρας, αλλα ειναι εξεισου αποτελεσματικο και στα κανονικα![]()
Ο ποιο απλός τρόπος για να μην κολλήσει είναι να μην κλείνεις την γραδέλα με το clip που έχουν συνήθως. Απλά την κρατάς κλειστεί με το χέρι κατα το γύρισμα και την ανοίγεις λίγο κάθε τόσο (μια φορά όποτε την γυρίζεις). Δοκιμασμένο με μικρά και μεγάλα ψάρια. Στάθη τούτο με το να βράσει πρώτα λίον το δοκίμασα μιαν φορά και ήταν χειρότερα (είχα κλείσει όμως την γραδέλα με το clip και πίεζε το ψάρι). Το νερό αν και άκουσα το και που άλλους δεν το δοκίμασα ποττέ μου γιατί μόνο με την ιδέα ότι εν να αλλοιώσει την γεύση του ψαρκού το αποφεύγω (ψυχολογικάΣτάθης wrote:Δοκίμασε, πρωτού βάλεις το ψάρι τη γραδέλα, να αφήσεις τη γραδέλα πάνω από τα κάρβουνα ένα 5λεπτο για να ζεσταθεί.giannosP wrote:φιλε, βαζεις το ψαρι στην γραδελλα, και γεμιζεις ενα μπολ με νερο και λιγο αλας, και ενα αλλο μπολ με λαδολεμονο, οπου μεσα να εχει ριγανη.Οταν βαλεις το ψαρι στα καρβουνα, και το γηρισης,περνεις ενα πηρουνι και το τριπας ελαφρος για να ανηξουν μικρες τριπες.Οταν το κανεις αυτο ,με ενα βρουτσακι ,αλιφης το ψαρι απο την μερια με της τρυπες με το νερο και αλατι,και το γυριζεις.Το ειδιο και απο την αλλη πλευρα.Αυτο το κανεις οποτε το γυριζεις.Οταν ερθει η ωρα να το βγαλεις, βγαζεις τρυπα και το αληφης με το λαδολεμονο, και απο της δυο πλευρες μεχρι να ειναι ετοιμο.Το ψαρι δεν κολλα στην γραδελλα, ειναι ζουμερο,μυροδατο και γευσατο.Αυτο το κανουν στα μεγαλα ψαρια στης σχαρας, αλλα ειναι εξεισου αποτελεσματικο και στα κανονικα![]()
Οταν μετά βάλεις το ψάρι επάνω, δεν πρόκειται να κολλήσει.
Φίλε μου, δοκίμασε το όπως σου προτείνω, να δεις τι ωραία πραγματική κρούστα(όχι καμένο αλεύρι) κάμνει που μόνη της η σάρκα του ψαρκού όταν τηγανιστεί χωρίς το αλεύρι, 1000 φορές ανώτερο!giannosP wrote:Μα αμαν εν το αλευροσης εν θα σου καμει την κορουστα
Μια κοκκινοφτερη 400αρα στην πίττα με κραμπί, μαιτανό κετσαπ και μαγιονεζα ....ΕΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΙmikrosa wrote:καμια συνταγη για κοκκινοφτερες και ηλιοψαρα? εχτος που τιενει επιδη εν μου αρεσκουν πολλα στο τιανι
Τζε η πίττα ναν Παφίτικη αλλιώςfISHANDCHIPS wrote:Μια κοκκινοφτερη 400αρα στην πίττα με κραμπί, μαιτανό κετσαπ και μαγιονεζα ....ΕΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΙmikrosa wrote:καμια συνταγη για κοκκινοφτερες και ηλιοψαρα? εχτος που τιενει επιδη εν μου αρεσκουν πολλα στο τιανι
αν είσαι Λεμεσιανός βάλε και πίκλα![]()
![]()
Ρε φιλε για το ηλιοψαρο εδοκιμασα πολλές συνταγες αλλά το τοπ είναι βραστόsifu-nas wrote:Ασταστεια???![]()
λαλεις, για το ηλιοψαρο τι προτεινεις???