Γεύση ψαριών
Re: Γεύση ψαριών
Τολοιπών... να η συνταγή:
1 γατόψαρο 1750γρ
1 λαβράκι 1275γρ
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
3 καρόττα κομμένα σε ροδέλλες
πράσα & σέλλινο ψυλοκομένα
4 κρομύδια κομμένα στα τέσσερα
ντοματοχυμός, ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα
λευκό κρασί για το μαρινάρισμα
ρίγανι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
Χωρίς να μπουν κατάψυξη, έτσι φρέσκα φρέσκα μόλις τα επείρα σπίτι τα καθάρησα τζαι τα έβαλα σε ένα ταψούι με 1 ποτηρι κρασι, θα προτιμούσα όμως το παραδωσιακό μαρινάρισμα με το ελαιόλαδο, σκόρδο και αλάτι.
Την επομένη.... σε ένα μεγάλο ταψί έβαλα τα λαχανικά κτλ χωρίς τα ψάρια, τα έβαλα μόνα τους μισή ώρα στο φούρνο σιεπασμένα με ασιμόχαρτο.
Αφού πέρασε η μισή ώρα τζαι εμαλακόσαν οι πατάτες επρόσθεσα το γατόψαρο στα λαχανικά ενώ το λαβράκι το έβαλα μόνο του μαζί με 2 φιλετάκια τόνο, για τους υπόλοιπους μες στο σπίτι που δεν τους αρέσκει το ψάρι με λαχανικά.
Ακόμα μισή ώρα με 40 λεπτά και το ψάρι είναι έτοιμο!
Έχετε υπόψη πως το ψάρι του γλυκού νερού έχει πάντα πιο πολύ λύπος από αυτά της θάλασσας γι αυτό και θέλει παραπάνω ψήσιμο.
Σε όσους δεν αρέσουν τα θαλασσινά με ζυμαρικά ή λαχανικά... την συνταγή του γατόψαρου μην την δοκιμάσετε! Τα καλά γουρουνάκια όμως που τρων ούλλον τους το φαϊ χωρίς παράπονα, πρέπει να το δοκιμάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!
1 γατόψαρο 1750γρ
1 λαβράκι 1275γρ
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
3 καρόττα κομμένα σε ροδέλλες
πράσα & σέλλινο ψυλοκομένα
4 κρομύδια κομμένα στα τέσσερα
ντοματοχυμός, ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα
λευκό κρασί για το μαρινάρισμα
ρίγανι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
Χωρίς να μπουν κατάψυξη, έτσι φρέσκα φρέσκα μόλις τα επείρα σπίτι τα καθάρησα τζαι τα έβαλα σε ένα ταψούι με 1 ποτηρι κρασι, θα προτιμούσα όμως το παραδωσιακό μαρινάρισμα με το ελαιόλαδο, σκόρδο και αλάτι.
Την επομένη.... σε ένα μεγάλο ταψί έβαλα τα λαχανικά κτλ χωρίς τα ψάρια, τα έβαλα μόνα τους μισή ώρα στο φούρνο σιεπασμένα με ασιμόχαρτο.
Αφού πέρασε η μισή ώρα τζαι εμαλακόσαν οι πατάτες επρόσθεσα το γατόψαρο στα λαχανικά ενώ το λαβράκι το έβαλα μόνο του μαζί με 2 φιλετάκια τόνο, για τους υπόλοιπους μες στο σπίτι που δεν τους αρέσκει το ψάρι με λαχανικά.
Ακόμα μισή ώρα με 40 λεπτά και το ψάρι είναι έτοιμο!
Έχετε υπόψη πως το ψάρι του γλυκού νερού έχει πάντα πιο πολύ λύπος από αυτά της θάλασσας γι αυτό και θέλει παραπάνω ψήσιμο.
Σε όσους δεν αρέσουν τα θαλασσινά με ζυμαρικά ή λαχανικά... την συνταγή του γατόψαρου μην την δοκιμάσετε! Τα καλά γουρουνάκια όμως που τρων ούλλον τους το φαϊ χωρίς παράπονα, πρέπει να το δοκιμάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
Re: Γεύση ψαριών
Μετά, για το σος έβαλα πολύ σκόρτο, μουστάρδα και ελαιόλαδο στο μιξεράκι και ήταν τέλειο!!
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
Re: Γεύση ψαριών
να την βαλουμε μεσ το περιοδικό εν παίζεται



Re: Γεύση ψαριών
Ήξερα το ότι ήταν να σου αρέσει!
Γι αυτό έφκαλα φωτογραφείες! 
Άτε... πάω τωρά να φάω όσον έμεινε που εχτές!!!



Άτε... πάω τωρά να φάω όσον έμεινε που εχτές!!!


Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
Re: Γεύση ψαριών
εν εθκιάβασα το ποστ γιατί βιάζουμε....
Ωφείλω να ομολογήχω ότι άμαν είδα τες φωτό με τα ψημένα, άνοιξε η όρεξη μου !!!
θα το θκιαβάσω μετά....
Ππππεεεε...πολλύ τζαιρό να πιούμε καμιά ΑΦΡΟΖΑ

Ωφείλω να ομολογήχω ότι άμαν είδα τες φωτό με τα ψημένα, άνοιξε η όρεξη μου !!!
θα το θκιαβάσω μετά....
Ππππεεεε...πολλύ τζαιρό να πιούμε καμιά ΑΦΡΟΖΑ







που κουρκούνα....μέχρι τούνα....
Re: Γεύση ψαριών
Ατε ρε Χαμπή έκαμες με τζε λίσσιασα
. Φαίνουνται ούλλα πολλά ωραία!
Υ.Γ.1. Ο τόνος εν σου στέγνωσεν 40 λεπτά? Πάνω που 15 λεπτά δεν τον αφήνω. Φκένει μισοψημένος και μέχρι να τον βάλεις στο τραπέζι ψήνεται που μόνος του.
Υ.Γ.2. Την κοιλιά του τόνου να την ξεχωρίζεις που το υπόλοιπο κρέας. Θέλει λίο διαφορετικό ψήσιμο επειδή έχει λίον λίπος παραπάνω και είναι εκλεκτός μεζές, ειδικά για sushi.



Υ.Γ.1. Ο τόνος εν σου στέγνωσεν 40 λεπτά? Πάνω που 15 λεπτά δεν τον αφήνω. Φκένει μισοψημένος και μέχρι να τον βάλεις στο τραπέζι ψήνεται που μόνος του.
Υ.Γ.2. Την κοιλιά του τόνου να την ξεχωρίζεις που το υπόλοιπο κρέας. Θέλει λίο διαφορετικό ψήσιμο επειδή έχει λίον λίπος παραπάνω και είναι εκλεκτός μεζές, ειδικά για sushi.
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
-
- Posts: 1547
- Joined: Tue Dec 18, 2007 6:01 pm
Re: Γεύση ψαριών
Φαίνεται πολλά καλή η συνταγή σου ... αλλά τζιντο εστρακόν γιατί το εφκαλες που τις συνταγές σου ... έχασες τον χαρακτήρα σουcaveman wrote: 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
3 καρόττα κομμένα σε ροδέλλες
πράσα & σέλλινο ψυλοκομένα
4 κρομύδια κομμένα στα τέσσερα
ντοματοχυμός, ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα
λευκό κρασί για το μαρινάρισμα
ρίγανι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι


... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
Re: Γεύση ψαριών
ανοιξες μου την ορεξη πολλα ρε φιλε !!!
φαινουνται ουλλα τελεια!!

φαινουνται ουλλα τελεια!!


catch & release!
προσεχουμε για να εχουμε!!
προσεχουμε για να εχουμε!!
Re: Γεύση ψαριών
Παρ ολο που ειμαι προκατελημενος με τα ψαρια του γλυκου νερου...ουτε καν ψαρεψα ποτε μου σε γλυκα νερα το illustated story σου ανοιξε μου την ορεξη ακομα και αν μολις εφα λουβι φρεσκο με το κολοκουι τζαι κουρκουνες



I d rather be fishing!!!
Re: Γεύση ψαριών
Έλα Πέτρο!
Εστραγκον δεν εβαλα διότι εβρεθηκα προ εκπλήξεως..... ελειψεν!!!!
Το άλλο το στραβό που έπαθα.... μετά που τα έβαλα στον φούρνο αθυμήθηκα...... το σκορτο!!!!!
που... εν ούλλα τα λεφτά ας πούμεν....!!!
Σίλι... είσαι πολλά καλοφαγάς τελικά ρε φίλε!!! Τώρα που θα μετακομίσω στο νέο σπίτι να έρτετε ούλλοι που ποτζί να τα δοκιμάσουμε τζαι στα κάρβουνα!!
Μάριε! Όντως, ο τόνος εστέγνωσεν εγίνιν πετσιά τζαι κόκκαλον!! Ανέβαζα φωτογραφίες πας το φέϊςμπουκ τζαι εξίασα να τον φκάλω πιο γρήγορα

Εστραγκον δεν εβαλα διότι εβρεθηκα προ εκπλήξεως..... ελειψεν!!!!

Το άλλο το στραβό που έπαθα.... μετά που τα έβαλα στον φούρνο αθυμήθηκα...... το σκορτο!!!!!

Σίλι... είσαι πολλά καλοφαγάς τελικά ρε φίλε!!! Τώρα που θα μετακομίσω στο νέο σπίτι να έρτετε ούλλοι που ποτζί να τα δοκιμάσουμε τζαι στα κάρβουνα!!
Μάριε! Όντως, ο τόνος εστέγνωσεν εγίνιν πετσιά τζαι κόκκαλον!! Ανέβαζα φωτογραφίες πας το φέϊςμπουκ τζαι εξίασα να τον φκάλω πιο γρήγορα



Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
- konstantinos kalogir
- Posts: 1493
- Joined: Tue Dec 16, 2008 10:08 pm
- Location: Λάρνακα
- Contact:
Re: Γεύση ψαριών
caveman wrote: Μάριε! Όντως, ο τόνος εστέγνωσεν εγίνιν πετσιά τζαι κόκκαλον!! Ανέβαζα φωτογραφίες πας το φέϊςμπουκ τζαι εξίασα να τον φκάλω πιο γρήγορα![]()
![]()



'Eμπειραζει ρε φίλε, εγώ εχόρτασα μόνον που την περιγραφή τζε τις φωτογραφίες

Fishing... http://www.cyprusfaa.com
-
- Posts: 2
- Joined: Wed Jan 19, 2011 11:03 pm
Re: Γεύση ψαριών
τι συνταγή προτείνετε για κοκκινοφτερες 400-500 γραμμαρίων?