MariosK wrote:Hello,
Prospathisa na diavasw kai na mathw pies einai oi pragmatikes diafores metaxy twn baitcasting kai spinning rods kai reels sthn praxi kai parolo pou vrika kapoies apantiseis ithela na rwtisw tous psarades tou forum poia einai h gnwmh tous.
Dokimasa kai ta dyo kai protimw perissotero to spinning giati me to baitcasting, ontas arxarios

, plekw synexws ton nhma otan kanw casting. Ftiaxnontas to clatch kai ta sxetika diorthothike ligo h katastasi alla akoma 1 sta 6-7 castings mplekw to nhma.
Episis pio einai to kalytero gia ena baitcasting reel, h kanoniki misina h to nhma?
MariosK!
Proswpika protimw to baitcasting sxedon gia ola ta applications. To provlima me ta backlashes na min se anisixei, siga siga tha meiwthei para poly. Pote den tha exafanistei, alla tha ginei poly spanio.
Me to baitcasting vriskw oti exw poly megalyteri akriveia stis voles, se arketes periptwseis (oxi oles) petyxainw kalyteres apostaseis, kai sigoura exw exairetika kalytero feel tou ti kanei ana pasa stigmi to dolwma mou (sensitivity). Den eimai sigouros 100% an auto ennoei o PrEdAtΩR, alla me to b/c mporeis na exeis aristo elegxo tou dolwmatos otan peftei sto nero. Episis otan matheis tin texniki tou flipping and pitching, i akriveia kai athoryvi eisodos tou dolwmatos otan mpainei sto nero einai apisteuti. Genika vriskw to b/c ws pio ergonomiko, pio "synexeia tou xeriou mou". Omws gnwrizw atoma me aristes gnwseis kai peira pou niwthoun etsi mono me spinning.
Twra, an skopeveis na rixneis poly elafria dolwmata syxna isws to spinning na einai kalyteri epilogi. Mporeis na kaneis wraies kai petyxemenes voles me b/c kai elafria dolwmata alla theleis peira kai practice kai apolyta isorropimeno exoplismo. Episis, na thymasai oti o anemos epireazei simantika tis rixies sto b/c kai prepei panta na ton lamvaneis yp' opsin...
Den xerew episis ti exoplismo exeis gia b/c, i swsti isorropia ston exoplismo tou b/c einai (kata tin gnwmi mou) poly pio simantiki apo oti sto spinning (eidika gia apofygi backlashes kai kalyteres voles).
Egw proswpika xrisimopoiw pia spinning mono gia poly elafria dolwmata (katw twn 5 grammariwn), kai gia dyo sygkekrimmenes texnikes stis opoies akomi na vrw kalami me to action to opoio thelw akrivws se baitcasting (alla tha vrw!).
Telws oson afora to nima, edw kai xronia xrisimopoiw sxedon apokleistika nima. Lew sxedon, giati twra xrisimopoiw monofilament gia mia sygkekrimmeni texniki. Gia oles tis alles texnikes (eite b/c eite spinning) einai 100% nima kai den me vlepw na epistrefw pisw....
Sto forum yparxoun kai alloi xristes kai twn dyo texnikwn, elpizw kai autoi na sou dwsoun tin gnwmi tous. Alla sto telos na thymasai oti einai ti volevei kalytera esena!