Πέραν του προφανές ενδιαφέροντος μου στο άθλημα του ψαρέματος έχω και ένα μεγάλο ενδιαφέρον, ίσως καλύτερα ψύχωση να πω την αλήθεια σε ότι έχει σχέση με την αυτοκίνηση και είμαι ο περήφανος ιδιοκτήτης ενός 6κύλινδρου BMW που εε..."τρομοκρατεί" την Πάφο τους τελευταίους μήνες.

Και τώρα φτάνουμε στο σημαντικό μέρος της εισαγωγής μου!

Τούτο συνεχίστηκε ως πρόπερσι που ήρτα πίσω Κύπρο για τις διακοπές (ήμουν φοιτητής Αγγλία, τελείωσα τώρα το Σεπτέμβρη και δουλεύω τώρα) και βαριόμουν και είπα να ξεσκονίσω τα παλιά μου ψαρευτικά και να πάω στον Ασπρόκρεμμο να κάμω "τζίηνα τα ωραία που κάμνουν οι Αμερικάνοι στο youtube" μπας και πιάσω κανένα σικλόστομο, γιατί βλέπετε αν και είχα σταματήσει να πηγαίνω, το ψάρεμα ποτέ δεν έφυγε που το μυαλό μου. Πάντα ήμουν μανιακός με τη θάλασσα και συγκεκριμένα με ότι ζει μέσα στο νερό. Ότι είδος ψαριού, οστρακοειδές, μαλάκιου, των γλυκών νερών ή της θάλασσας, τα βρίσκω όλα καταπληκτικά και πανέμορφα. Κατακρίβειαν ήμουν και αποφασισμένος να σπουδάσω υδροβιολογία αλλά άλλαξα γνώμη την τελευταία στιγμή και πήγα μηχανικός Η.Υ. (Computer Systems Engineering). Καμιά σχέση ξέρω, αλλά ασχολούμουν και με Η.Υ. και μου αρέσαν. Είχα ένα παιχνίδι για Η.Υ. το Bass Masters Classic που ήταν και 3D

Λοιπόν πήγα στο Τ.Α., έπιασα την άδεια μου, έσυρα τα πράματα μου στο παλιό μου Λανσερούι και πήγα στον Ασπρόκρεμμο. Εκατέβηκα στην Ανατολική όχθη, κανένας άλλος στο φράκτη, έδεσα ένα πανάρχαιο ασημένιο Rattlin' Rap πάνω στο ακόμα πιο παλιό medium action spinning καλάμι μου (ούτε που ξέρω την μάρκα) με την ακόμα πιο πανάρχαια μαρκα Μέκαψες μηχανή τζιε έσυρα το όσο πάει μέσα. Ούτε επερίμενα πως θα έπιανα τίποτε απλά πήγα να περάσω την ώρα μου.. Μετά που κάμποσα casts ένιωσα το που τσίμπησε! Αγκίστρωσα το όσο πιο καλά εμπορούσα και άρχισα να τραβώ! Μετά που λίγα δευτερόλεπτα είδα το που επετάχτηκε λία μέτρα μπροστά μου, ήταν ένα μικρο λαβράκι! Γύρω στα 30εκ αλλά για μένα ήταν γίγαντας! Εβουρούσε ποτζίη, εβουρούσε ποδά αλλά εγώ με μεγάλη τέχνη εσυνέχιζα!

Τζίηνο ήταν. "Αγκιστρώθηκα" εγώ... Είπα ότι ως το τέλος του καλοκαιριού θα πιάσω το πρώτο μου λαβράκι! Να μην τα πολυλογώ ("επολυλόγησες" ήδη ακούω σας να λέτε, αλλά δεν πειράζει τελειώνω!) ως το τέλος του καλοκαιριού έπιασα πράγματι 2 λαβρακούθκια, αλλά κανένα πάνω που κιλό μεν νομίζετε... Και που τότε πρέπει να έπιασα ακόμα 2-3, δεινότατος ψαράς από ότι βλέπετε! Ως τωρά είχα σχετική επιτυχία με το Jointed Shad Rap σε firetiger και κάτι που τζίηνα τα Flying Lures που εδιαφήμιζε στη τηλεόραση (μεν γελάτε ήταν δώρο που τότε που ήμουν μιτσής και έχω τα ακομα!). Φυσικά όλα τα ψάρια επέστρεψαν σώα και αβλαβή (ελπίζω...

Που τότε αγόρασα ακόμα μερικά Rattlin' Rap, μερικά X-Rap, X-Rap Shad και μια φάουσα spinner baits σε διάφορα χρώματα (ήταν σε bulk και φτηνά, ας εν καλά το eBay αλλά εν έπιασα ποτέ μου τίποτε πάνω σε τούτα...). Έχω 2 medium action καλάμια, το παλιό μου και το "νέο" που είναι ένα φτηνό Shimano 2.4μ με μια φτηνή Shimano μηχανή και τα δυο από eBay.
Τι θα ήθελα να κερδίσω απο το χρόνο μου εδώ; Συμβουλές, βοήθεια διότι κανένας από τους φίλους μου ασχολείται με το ψάρεμα και οι καταστηματάρχες εδώ ή είναι υπερόπτες και δεν βοηθούν καθόλου ή δεν ξέρουν τι τους γίνετε όπως τον ένα που μου έλεγε ότι οι μύγες ψαρέυοντε με κανονικά καλάμια με μηχανή και δεν χρειάζονται ειδικά καλάμια για μύγα!

Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά ένιωθα ότι είναι πρέπων να συστηθώ σωστά από την αρχή! Καληνύχτα σας και αναμένω τις απαντήσεις σας!
Γιάννης