Αλιευτικές εξορμήσεις και αποτελέσματα
Re: Alieftikes eksormisis kai apotelesmata
ime asxetos epi tou 8ematos alla giati den pernoun nero apo tin 8alassa?
exoume oso nero 8eloume kiame
Μπορεί να μεν το έκοψεν ο νούς τους. Νομίζεις χρησιμοποιούν τον καθόλου?PrEdAtΩR wrote:ime asxetos epi tou 8ematos alla giati den pernoun nero apo tin 8alassa?

I'd rather be fishing!
i apostasi tis paxnas apo tin thalassa en sxedon i idia apostasi apo ton kourri.. ase poses fores na sxoliazoume tous axristous ke axaparous
Esox Lucius
- (CyBasser)
Παιδιά, λόγω της δουλειάς μου γνωρίζω πολύ καλά πως δουλεύει η φάση με τα ελικόπτερα πυρόσβεσης. Στην περίπτωση της Πάχνας η μόνη περίπτωση να έπαιρναν νερό από θάλασσα θα ήταν να μην υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ στον Κούρρη. Τα ελικόπτερα έχουν να λάβουν υπ' όψιν τις αποστάσεις (και ο Κούρης είναι κοντύτερα στην Πάχνα) τόσο για κατανάλωση καυσίμων όσο και για τις εν-πτήσει απώλειες νερού από τους κάδους. Όταν λέμε κατανάλωση καυσίμων δεν εννοούμε οικονομία για χρήματα, αλλά η όλη μορφή της επιχείρησης απαιτεί πολύ υψηλή κατανάλωση καυσίμων με σχετικά συχνούς ανεφοδιασμούς. Αν λοιπόν τα ελικόπτερα έχουν πχ να διανύσουν για κάθε άδειασμα 22 νμ (λέω ένα τυχαίο αριθμό) από/προς φράγμα και 29νμ (ναυτικά μίλια) από πρός θάλασσα, τότε εκεί που ίσως έκαναν 25 ρίψεις χωρίς ανεφοδιασμό από το φράγμα θα έκαναν ίσως 18 ρίψεις από θάλασσα (επαναλαμβάνω, οι αριθμοί δεν είναι ακριβείας αλλά δίδουν την εικόνα). Ο ανεφοδιασμός διαρκεί περίπου μισή ώρα. Δεδομένου ότι σε τέτοια περίπτωση η όλη απουσία τους θα διαρκέσει ίσως 50 λεπτά ως και πέραν της ώρας αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει κίνδυνος αναζωοπύρωσης. Φυσικά και στην περίπτωση των έξτρα διαδρομών από το φράγμα θα υπάρξει κενό, αλλά σίγουρα μετά από αρκετές περισσότερες βολές. Αυτός είναι και ο λόγος που φέτος ενοικιάσαμε τρία ελικόπτερα και όχι δύο, που συνήθως είναι αρκετά, ώστε όταν τα δύο ανεφοδιάζονται το τρίτο να επιχειρεί.PrEdAtΩR wrote:ime asxetos epi tou 8ematos alla giati den pernoun nero apo tin 8alassa?
Επιπρόσθετα, σε περίπτωση που κάποιο πυρκαγιά βρίσκεται σε ίση απόσταση από δύο φράγματα ή ένα φράγμα και την θάλασσα, το πλήρωμα του ελικοπτέρου θα προτιμήσει να πάρει νερό από εκεί όπου στην διαδρομή ο αέρας (άνεμος) δεν θα κτυπά το ελικόπτερο από τα πλάγια αλλά μπροστά ή πίσω αφού αν ο άνεμος είναι από τα πλάγια το ελικόπτερο θα πρέπει να κινείται πιο αργά λόγω μειωμένης σταθερότητας από το συνεχές πλάγιο κούντημα του κάδου.
Πέραν των αποστάσεων, η χρήση θαλασσινού νερού για πυρόσβεση δεν είναι η καλύτερη, τόσο γιατί ζυγίζει λίγο περισσότερο από το γλυκό (άρα προσθέτει βάρος και κόπωση στα ελικόπτερα), όσο και λόγω του ότι η αλμύρα προκαλεί προβλήματα τόσο στον κάδο όσο και στον σκελετό του ελικοπτέρου. Έχω γνωρίσει προσωπικά τόσο τα εκ Ρωσίας πληρώματα των ελικοπτέτρων όσο και το προσωπικό της Πυροσβεστικής που βοηθά στην διεκπαιρέωση της εξ-αέρος πυρόσβεσης και γι' αυτό τα λέω όλα αυτά.
Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το θέμα από πού παίρνουν τα ελικόπτερα νερό για πυρόσβεση.
Συμφωνώ ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ότι γίνεται σε τούτο το άμοιρο νησί γίνεται στο κουτουρού και στην τύχη, όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ο τομέας "πυρόσβεση σε δασικές περιοχές" είναι μια από τις εξαιρέσεις που πρέπει να επικροτούμε. Ας μην ξεχνούμε ότι τον περασμένο Αύγουστο οι Κύπριοι δασοπυροσβέστες έδωσαν "ρεσιτάλ" τεχνικής και γνώσεων στην Ελλάδα.
Γι' αυτό ας μην κατηγορούμε τους ανθρώπους αυτούς ως "αχάπαρους" και ας μην παραπονιόμαστε πως πήραν κάποια ποσότητα νερού από τον Κούρρη. Αν με ρωτάτε προσωπικά, πιστεύω πως αυτή είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χρήση νερού από τα ταλαίπωρα μας φράγματα που θα μπορούσε να εξακολουθήσει, και όχι βλακείες όπως την ύδρευση των γκολφ...
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!
Lefka simera pou tes 8-13 .. epia je prin 2 meres, to nero pou ta proxtes ws ta simera epessen peripou 1 metro
eshei 2 mines pou paw i stathmi itan statheri, twra mes se 2 meres epesen etsi polla.. je na pw oti en mpenei nero mesa, afou yparxei potamaki pou mpenei sinexeia nero mesa.. kserei kanenas kati??

catch & release!
προσεχουμε για να εχουμε!!
Πολύ πιθανόν να το αδειάσουν ΠΑΛΙ. Αν ξαναπάεις σύντομα θα ήθελα να ξέρω το επίπεδο σε παρακαλώ.PeRoUkKaS wrote:Lefka simera pou tes 8-13 .. epia je prin 2 meres, to nero pou ta proxtes ws ta simera epessen peripou 1 metro![]()
![]()
eshei 2 mines pou paw i stathmi itan statheri, twra mes se 2 meres epesen etsi polla.. je na pw oti en mpenei nero mesa, afou yparxei potamaki pou mpenei sinexeia nero mesa.. kserei kanenas kati??
I'd rather be fishing!
kati allo pou eksiasa na sunafero... h arminou mesa se 3 meres eppese sto 26%.... H pio pithani energeia tou tmimatos einai na tin adeiasoun oli mesa ston kourri ke na travisoun to nero apo kei 

Esox Lucius
- (CyBasser)
Δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο. Είναι το ΒΕΒΑΙΟ σενάριο! Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε... Το έκαναν το 1999 αφήνοντας μια μικρή ποσότητα νερού, και ήταν η μόνη χρονιά που πέθαναν πέστροφες σε εκείνο το φράγμα. Υποπτεύομαι πως θα αφήσουν καμμιά 300ριά χιλιάδες κυβικά στην Αρμίνου...Greg wrote:kati allo pou eksiasa na sunafero... h arminou mesa se 3 meres eppese sto 26%.... H pio pithani energeia tou tmimatos einai na tin adeiasoun oli mesa ston kourri ke na travisoun to nero apo kei
Τώρα για την Λεύκα, δεν ξέρω αν παίρνει πια νερό αφού εδώ και μια βδομάδα ο Καλοπαναγιώτης δεν υπερχειλίζει. Γνωρίζω ότι οι εποχιακές καλλιέργειες της Σολιάς απαιτούν πολύ νερό αυτή την εποχή. Αν την άδειαζαν ο ρυθμός θα ήταν πέραν του 1 μέτρου την μέρα..
There is fishing, and there is BASS FISHING!
elpizw file. pantws apo to potamaki pou yparxei stin arxh tou fragmatos exei nero pou mpenei sto fragma..CyBasser wrote: Τώρα για την Λεύκα, δεν ξέρω αν παίρνει πια νερό αφού εδώ και μια βδομάδα ο Καλοπαναγιώτης δεν υπερχειλίζει. Γνωρίζω ότι οι εποχιακές καλλιέργειες της Σολιάς απαιτούν πολύ νερό αυτή την εποχή. Αν την άδειαζαν ο ρυθμός θα ήταν πέραν του 1 μέτρου την μέρα..
file bassman ws tin deftera tha sou pw ti ginete..
p.s prin ligo kairo afisan para para polles pestrofes mesa arketa mikres (anafera se proigoumenes mou eksormiseis pws epiana para polles kathe fora).. tis teleftees 3 fores pou piga den eminan sxedon katholou..

catch & release!
Δυστυχώς ο κόσμος δεν διορθώνεται. Μας μεγάλωναν τις πέστροφες σε δίχτυα στα φράγματα και κάποιοι τα έσχιζαν. Μετά μας ελευθέρωναν λίγες πέστροφες καλού μεγέθους και πολλοί διαμαρτύρονταν. Τώρα μας εκτρέφουν πολλές πέστροφες αλλά τις αφήνουν ελεύθερες σε μικρό μέγεθος λόγω έλλειψης χώρου αλλά κάποιοι τις εξαφανίζουν προτού προλάβουν να μεγαλώσουν. Θα έχει άδικο το Τμ. Αλ. αν σταματήσει την εκτροφή πέστροφας?PeRoUkKaS wrote: p.s prin ligo kairo afisan para para polles pestrofes mesa arketa mikres (anafera se proigoumenes mou eksormiseis pws epiana para polles kathe fora).. tis teleftees 3 fores pou piga den eminan sxedon katholou..akousa gia kapious pou efigan me 60 pestrofes o kathenas prin ligo kairo kai gia kapion me enan poly megalitero arithmo..
Κατηγορούμε το Τμ. Αλ. για την αδιαφορία που δείχνει κλπ. Ένα πράγμα που κάνει σωστά όμως το καταστρέφουμε εμείς.

I'd rather be fishing!
simfwnw mazi sou alla oxi se ola.. einai ena pragma pou kanei swsta alla oxi 100% swsta.. Afou eleftherwsan toses polles pestrofes kai afou kseroun ti katastasi epikratei me tous perissoterous giati na min klisoun ton fraxti gia ligo kairo wspou na megawsoun? i akoma kalitera giati na min afksisoun ton elegxo sto fragma?bassman wrote:Δυστυχώς ο κόσμος δεν διορθώνεται. Μας μεγάλωναν τις πέστροφες σε δίχτυα στα φράγματα και κάποιοι τα έσχιζαν. Μετά μας ελευθέρωναν λίγες πέστροφες καλού μεγέθους και πολλοί διαμαρτύρονταν. Τώρα μας εκτρέφουν πολλές πέστροφες αλλά τις αφήνουν ελεύθερες σε μικρό μέγεθος λόγω έλλειψης χώρου αλλά κάποιοι τις εξαφανίζουν προτού προλάβουν να μεγαλώσουν. Θα έχει άδικο το Τμ. Αλ. αν σταματήσει την εκτροφή πέστροφας?PeRoUkKaS wrote: p.s prin ligo kairo afisan para para polles pestrofes mesa arketa mikres (anafera se proigoumenes mou eksormiseis pws epiana para polles kathe fora).. tis teleftees 3 fores pou piga den eminan sxedon katholou..akousa gia kapious pou efigan me 60 pestrofes o kathenas prin ligo kairo kai gia kapion me enan poly megalitero arithmo..
Κατηγορούμε το Τμ. Αλ. για την αδιαφορία που δείχνει κλπ. Ένα πράγμα που κάνει σωστά όμως το καταστρέφουμε εμείς.![]()
![]()
eprepe se aftes tis periptwseis na einai pio prosextikoi giati oloi i prospatheia tous paei sta "skoupidia" me olous aftous tous asiniditous..
catch & release!
File peroukka , h lisi tou klisimatos kapiwn fragmatwn tha ine mia lisi oxi gia na magalosoun kapia psaria alla na sothoun oti exei apomeinei sta fragmata pou vriskonte se apelpistiki katastasi(Dipotamos,Kalavasos,Germasogeia etc). Fisika kai na ta klisoun pios enkiate tin tirisi tou nomou?????????PeRoUkKaS wrote:simfwnw mazi sou alla oxi se ola.. einai ena pragma pou kanei swsta alla oxi 100% swsta.. Afou eleftherwsan toses polles pestrofes kai afou kseroun ti katastasi epikratei me tous perissoterous giati na min klisoun ton fraxti gia ligo kairo wspou na megawsoun? i akoma kalitera giati na min afksisoun ton elegxo sto fragma?bassman wrote:Δυστυχώς ο κόσμος δεν διορθώνεται. Μας μεγάλωναν τις πέστροφες σε δίχτυα στα φράγματα και κάποιοι τα έσχιζαν. Μετά μας ελευθέρωναν λίγες πέστροφες καλού μεγέθους και πολλοί διαμαρτύρονταν. Τώρα μας εκτρέφουν πολλές πέστροφες αλλά τις αφήνουν ελεύθερες σε μικρό μέγεθος λόγω έλλειψης χώρου αλλά κάποιοι τις εξαφανίζουν προτού προλάβουν να μεγαλώσουν. Θα έχει άδικο το Τμ. Αλ. αν σταματήσει την εκτροφή πέστροφας?PeRoUkKaS wrote: p.s prin ligo kairo afisan para para polles pestrofes mesa arketa mikres (anafera se proigoumenes mou eksormiseis pws epiana para polles kathe fora).. tis teleftees 3 fores pou piga den eminan sxedon katholou..akousa gia kapious pou efigan me 60 pestrofes o kathenas prin ligo kairo kai gia kapion me enan poly megalitero arithmo..
Κατηγορούμε το Τμ. Αλ. για την αδιαφορία που δείχνει κλπ. Ένα πράγμα που κάνει σωστά όμως το καταστρέφουμε εμείς.![]()
![]()
eprepe se aftes tis periptwseis na einai pio prosextikoi giati oloi i prospatheia tous paei sta "skoupidia" me olous aftous tous asiniditous..
Tha prepei oi filoi mas tou Tminatos Alieias na sikothoun pou ta grafeia tous epitelous kai na kanoun kanenan elenxo. Apo oti fenete omws "xavan arvanitikon". Toulaxistwn oloi emeis pou pame sixna se fraktes tha prepei na katankiloume kai tin paramikri paranomia kai sto tmima kai stin astinomia elpizontas oti tha taraksoume ligo ta nera...
Το να κλείσει ένα φράγμα δεν είναι αρκετό. Θα είναι κλειστό για τους νόμιμους αλλά "ανοικτό" για τους παράνομους και μάλιστα δεν θα υπάρχει κανένας να τους ενοχλεί ή να τους βλέπει για να τους καταγγέλλει. Είμαι υπέρ του κλεισίματος κάποιων φραγμάτων ΑΛΛΑ με σωστή και συνεχή επιτήρηση για εφαρμογή του νόμου.
Όσον αφορά τις πέστροφες φαίνεται ότι όλοι εκείνοι οι κρεατοσυλλέκτες που βλέπαμε παλιά την πρώτη Κυριακή, κάπου ακόμα παραμονεύουν και με την πρώτη ευκαιρία εμφανίζονται. Γι' αυτό το φαινόμενο δεν φταίει το Τμ. Αλ. αλλά οι "ψαράδες" αν μπορώ να τους αποκαλέσω έτσι. Ήμουν παρών στον Καλοπαναγιώτη όταν 2 άτομα (που είναι και μέλη οργανωμένου συνόλου) έπιασαν γύρω στις 300-400 πέστροφες και έφυγαν μόνο όταν κατάλαβαν ότι δεν είχαν άλλο χώρο για να τις βάλουν. Γέμισαν όσους κουβάδες είχαν και τις θήκες !!!!! των καλαμιών τους!!!!!. Και μιλούμε για πέστροφες που είχαν ελευθερωθεί την προηγούμενη και σε μικρό μέγεθος. Κατάγγειλα το γεγονός φυσικά αλλά η απάντηση που πήρα από το Τμ. Αλ. ήταν "Μα που το εμάθαν" και "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σήμερα".
Αυτοί οι "ψαράδες" στέρησαν κάποια ωραία ψαρέματα από πολλούς άλλους πραγματικούς ψαράδες. Έχουμε σε μια χώρα που μαστίζεται από ολιγομβρία (ή τουλάχιστον είχαμε) τόσες ευκαιρίες για ψάρεμα σε γλυκά νερά και δεν το εκτιμούμε καθόλου. Είναι ευλογία και λαός και εξουσία το μετατρέπει σε κατάρα.
Όσον αφορά τις πέστροφες φαίνεται ότι όλοι εκείνοι οι κρεατοσυλλέκτες που βλέπαμε παλιά την πρώτη Κυριακή, κάπου ακόμα παραμονεύουν και με την πρώτη ευκαιρία εμφανίζονται. Γι' αυτό το φαινόμενο δεν φταίει το Τμ. Αλ. αλλά οι "ψαράδες" αν μπορώ να τους αποκαλέσω έτσι. Ήμουν παρών στον Καλοπαναγιώτη όταν 2 άτομα (που είναι και μέλη οργανωμένου συνόλου) έπιασαν γύρω στις 300-400 πέστροφες και έφυγαν μόνο όταν κατάλαβαν ότι δεν είχαν άλλο χώρο για να τις βάλουν. Γέμισαν όσους κουβάδες είχαν και τις θήκες !!!!! των καλαμιών τους!!!!!. Και μιλούμε για πέστροφες που είχαν ελευθερωθεί την προηγούμενη και σε μικρό μέγεθος. Κατάγγειλα το γεγονός φυσικά αλλά η απάντηση που πήρα από το Τμ. Αλ. ήταν "Μα που το εμάθαν" και "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σήμερα".
Αυτοί οι "ψαράδες" στέρησαν κάποια ωραία ψαρέματα από πολλούς άλλους πραγματικούς ψαράδες. Έχουμε σε μια χώρα που μαστίζεται από ολιγομβρία (ή τουλάχιστον είχαμε) τόσες ευκαιρίες για ψάρεμα σε γλυκά νερά και δεν το εκτιμούμε καθόλου. Είναι ευλογία και λαός και εξουσία το μετατρέπει σε κατάρα.

I'd rather be fishing!
Καλημέρα κύριοι,
εγκανιάζω σήμερα και εγώ με το πρώτο μου post. Όντως η κατάσταση με τους κρεατοσυλλέκτες έφτασε στο απροχώρητο. Προσωπικά χάρηκα και εγώ όταν σταμάτησε το ψάρεμα της πέστροφας "της πρώτης κυριακής" γιατί πίστευα ότι θα "καθάριζαν" τα φράγματα απο τους κρεατοσυλλέκτες και θα απολαμβάναμε εμείς που πραγματικά μας αρέσει το ψάρεμα το χόμπυ μας. Δυστυχώς όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω αυτοί οι κύριοι πάντα είναι εκεί. Δεν μπορώ έγω κύριοι να πηγάινω ψάρεμα και μόλις βγάλω μικρα κομμάτια να τα αφηνω πίσω, να διπλώνω τα καλάμια μου και να φεύγω με την ελπίδα ότι σε 1-2 μήνες θα βρώ καλά κομάτια και αυτοί οι αναίσθητοι να είναι εκεί να ψαρεύουν. Έτυχε πολλές φορές να μίλησω σε πολλούς με ευγενικό τρόπο ότι δεν είναι σωστο να ψαρεύουν πέστροφες 5 - 10 εκατοστών και να μην τις αφήνουν πίσω. Στο κάτω κάτω είναι και προς όφελος δικό τους. Δυστυχώς όμως "καμήλα κλάννει στο πεντάκομο". Ούτε πως τους μιλάς
. Και εγώ ακουσα να περιφανεύονται (αν είναι δύνατον !!!!) για συγκομηδή (διοτί μόνο συγκομηδη) μπορώ να παρομοιασω τη φαση) 200 πέστροφων
εγκανιάζω σήμερα και εγώ με το πρώτο μου post. Όντως η κατάσταση με τους κρεατοσυλλέκτες έφτασε στο απροχώρητο. Προσωπικά χάρηκα και εγώ όταν σταμάτησε το ψάρεμα της πέστροφας "της πρώτης κυριακής" γιατί πίστευα ότι θα "καθάριζαν" τα φράγματα απο τους κρεατοσυλλέκτες και θα απολαμβάναμε εμείς που πραγματικά μας αρέσει το ψάρεμα το χόμπυ μας. Δυστυχώς όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω αυτοί οι κύριοι πάντα είναι εκεί. Δεν μπορώ έγω κύριοι να πηγάινω ψάρεμα και μόλις βγάλω μικρα κομμάτια να τα αφηνω πίσω, να διπλώνω τα καλάμια μου και να φεύγω με την ελπίδα ότι σε 1-2 μήνες θα βρώ καλά κομάτια και αυτοί οι αναίσθητοι να είναι εκεί να ψαρεύουν. Έτυχε πολλές φορές να μίλησω σε πολλούς με ευγενικό τρόπο ότι δεν είναι σωστο να ψαρεύουν πέστροφες 5 - 10 εκατοστών και να μην τις αφήνουν πίσω. Στο κάτω κάτω είναι και προς όφελος δικό τους. Δυστυχώς όμως "καμήλα κλάννει στο πεντάκομο". Ούτε πως τους μιλάς

File marino kalosorises ston forum.marinos wrote:Καλημέρα κύριοι,
εγκανιάζω σήμερα και εγώ με το πρώτο μου post. Όντως η κατάσταση με τους κρεατοσυλλέκτες έφτασε στο απροχώρητο. Προσωπικά χάρηκα και εγώ όταν σταμάτησε το ψάρεμα της πέστροφας "της πρώτης κυριακής" γιατί πίστευα ότι θα "καθάριζαν" τα φράγματα απο τους κρεατοσυλλέκτες και θα απολαμβάναμε εμείς που πραγματικά μας αρέσει το ψάρεμα το χόμπυ μας. Δυστυχώς όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω αυτοί οι κύριοι πάντα είναι εκεί. Δεν μπορώ έγω κύριοι να πηγάινω ψάρεμα και μόλις βγάλω μικρα κομμάτια να τα αφηνω πίσω, να διπλώνω τα καλάμια μου και να φεύγω με την ελπίδα ότι σε 1-2 μήνες θα βρώ καλά κομάτια και αυτοί οι αναίσθητοι να είναι εκεί να ψαρεύουν. Έτυχε πολλές φορές να μίλησω σε πολλούς με ευγενικό τρόπο ότι δεν είναι σωστο να ψαρεύουν πέστροφες 5 - 10 εκατοστών και να μην τις αφήνουν πίσω. Στο κάτω κάτω είναι και προς όφελος δικό τους. Δυστυχώς όμως "καμήλα κλάννει στο πεντάκομο". Ούτε πως τους μιλάς![]()
. Και εγώ ακουσα να περιφανεύονται (αν είναι δύνατον !!!!) για συγκομηδή (διοτί μόνο συγκομηδη) μπορώ να παρομοιασω τη φαση) 200 πέστροφων