Αλιευτικές εξορμήσεις και αποτελέσματα

(CyBasser)

Re: Alieftikes eksormisis kai apotelesmata

Post by (CyBasser) »

PrEdAtΩR wrote:ego pantos en 8oro sotiria re pedia

ta psaria eginikan established giati tosa xronia den ixan kanena na ta iperkiniga ke opote ixe anombria ekatafernan kapia na sizoun

(ke men mou arkepsete gia tous kipreous giati kini ine metrimenoi sta daktila)

auti ine i proti anobria pou pernoume me tous 3enous parontes ke na kanoun oti ine dinato gia na piasoun mexri ke to teleutaio lepi.

7elo na tous do tou xronou pou ena mas len. re file , en exi psari tipota , ti 8a kano ego tora?

ate ke eginiken to 8auma ke ezisan kapia ke empike nero stous fraktes , nomizete ena 3anado8ei chance se psaria na megalosoun pou tous 3enous?

touto to sport ine i zoi mou alla opos pamen sto telos ena to misiso ,ke ena po en a3izi ton kopo

idi oi e3ormisis mou se siggrisi me persi ine poli ligoteres

ke pia ine i xara na piano psari me 1-3% nero? ine kei pou to rezili oi katastaseis

ke oso gia emas tous laurakaes , ena prepei na perimenoume 5-10 xronia gia na pianoume kati a3iologo??? :evil: :evil: :evil:
Είναι επιλογή μας φίλε αν θα τα παραιτήσουμε ή όχι. Τα ψάρια θα επιβιώσουν. Ναι, το ψάρεμα μας για λίγα χρόνια δεν θα έχει σχέση με τα παλιά. Όλοι φέρουμε ευθύνη, και εγώ συνεχίζω να μην κάνω εθνικό διαχωρισμό στην παρανομία. Και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι. και εγώ, και εσύ, και όλοι όσοι ασχολούμαστε με το σπόρ μας και "αδιαφορούσαμε" για όλους αυτούς που λυμαίνονταν τα φράγματα μας. Και ορισμένοι από μας φταίνε διπλά, γιατί ανεκτήκαμε καταστάσεις όταν έπρεπε να αντιδράσουμε δυναμικά.

Τώρα, που στηρίζω ότι τα ψάρια θα επιβιώσουν? Σε απλούς νόμους της φύσης σε σχέσεις κυνηγού - θηράματος (και εδώ περιλαμβάνω όλους τους ψαράδες στους κυνηγούς της κορυφής της πυραμίδας) και στον τρόπο λειτουργίας των οικοσυστημάτων. Το ότι φυσικά θα επιβιώσουν ψάρια δεν σημαίνει ότι και νερό να έχουμε του χρόνου το ψάρεμα θα είναι όπως πριν. Παίρνει κάποια χρόνια να έρθει η ανάκαμψη.

Και εδώ είναι το κύριο ερώτημα φίλοι μου. Ότι έγινε τα τελευταία τρία τέσσερα χρόνια δεν ξεγίνεται. Το θέμα είναι απ' εδώ και μπρός. Αν θέλετε να μην ασχολείστε απ'εδώ και μπρός με το χόμπυ που λέτε ότι αγαπάτε και να μεμψιμοιρείτε (δεν απευθύνομαι μόνο στον PrEdAtΩR αλλά σε ΟΛΟΥΣ) δεν θα σταθεί κανείς εμπόδιο. Σημασία έχει η αντίδραση και αντιμετώπιση του φαινομένου απ' εδώ και να πάει. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες στα σκαριά οι οποίες δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν γιατί θα χάσουν την οιανδήποτε δύναμη τους. Κακά τα ψέματα, η παράνομη αλιεία αυτή τη στιγμή στα φράγματα με ελάχιστιο νερό έχει βοηθήσει. Αυτό ακούγεται παράδοξο, αλλά τα ψάρια θα χάνονταν έτσι κι αλλιώς από στρεςς και ίσως έλλειψη οξυγόνου. Όμως, τώρα έχουν ήδη αφαιρεθεί σημαντικά ποσοστά από τα είδη που κινδύνευαν άμεσα. Το μόνο που μπορεί να επιφέρει σοβαρή ζημιά θα ήταν η χρήση κάποιων άλλων "μεθόδων" που θα έφερναν ολοκληρωτική καταστροφή (αυτό που υπονοεί και ο bassman,και το οποίο θα πρέπει κι αυτό να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε (αν και απ' ότι ξέρω στην Κύπρο μόνο συμπατριώτες μας χρειησιμοποιούν ακόμα τέτοιες μεθόδους στην θάλασσα)) .

Για εμένα τουλάχιστο έχει σημασία να μην πάθουμε κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Και επειδή κάποιοι επανναλαμβάνουν συνεχώς ότι παλιά δεν υπήρχε η παράνομη αλιεία, σας διαβεβαιώνω ότι και στην δεκαετία του 90 υπήρχε. Κάποιοι από μας το ζήσανε. Ίσως να ήταν στο 70% του σημερινού φαινομένου, αλλά υπήρχε. Σίγουρα, τώρα που είμαστε πρακτικά στο μίνιμουμ νερό πιά, πρέπει η μάστιγα της παρανομίας να καταπολεμηθεί άμεσα και αλύπητα. Οι εναπομείναντες μικροί πληθυσμοί θα αντεπεξέλθουν και θα σταθεροποιηθούν, και η διαδικασία θα επιταχυνθεί αν φύγει απ'την μέση το εντατικο (νόμιμο ή παράνομο) ψάρεμα. Και λέω εδώ δημόσια ότι δεν θα δεκτώ να ξανακούσω δικαιολογίες είτε από την Αστυνομία, είτε από το Τμήμα αλιείας ότι "μα εν τον εγράψαμε διότι εν φτωχός τζαι εν κρίμα τξαι έχει οικογένεια τζαι εφοητσιάσαμεν τον". Όποιος σφετερίζεται κάτι για το οποίο εγώ πληρώνω είναι παράνομος. Θέλει δωρεάν, υπάρχει θάλασσα. Την λύπηση μας δεν την χρειάζουνται πέραν από το να την εκμεταλλεύονται. Και εάν λειτουργός του ΤΑ ή αστυνομικός μου ξαναπεί ότι την χάρισε σε οιονδήποτε από λύπηση θα το δημοσιοποιήσω ΕΔΩ (με το όνομα του).

Ταυτόχρονα, θα πρέπει δυναμικά πιά να ζητήσουμε την συμπερίληψη του ερασιτεχνικού ψαρέματος στον οιονδήποτε προγραμματισμό χρήσης των φραγμάτων. Πρέπει να πάψουμε να είμαστε μοιρολάτρες αλλά να απαιτούμε. Να "κουκκουφούμε". Και μόνος μου να μείνω θα αγωνιστώ γι αυτό. Έχουμε μια χρυσή ευκαιρία πάλι με την δημιουργία φορέα Υδάτων. Ναι, θα είναι σκληρός αγώνας αλλά όχι αδύνατος. Γιατί αν δεν ασχοληθούμε τώρα, όταν σε τρία ή σε πέντε χρόνια θα επανέλθουμε σε καλές εποχές θα "ξεχάσουμε" τι πάθαμε και θα τρέχουμε απ'την αρχή.
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

Ανδρέας Ανδρέου

Post by Ανδρέας Ανδρέου »

Φίλοι μου ,

Είμαι και εγώ ένας από τους αγανακτισμένους ψαράδες που νιώθουν την παρανομία να σφύζει και να απλώνεται ανεξέλεγκτα
στα φράγματα μας.

Αισθάνομαι και εγώ ρατσιστής πολλές φορές βλέποντας όλα αυτά που γίνονται ΑΛΛΑ !
Ο θυμός, η απογοήτευση, η πίκρα και οι σπασμωδικές κινήσεις είναι ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ σύμβουλος
για σωστές, μελετημένες και κυρίως αποτελεσματικές κινήσεις.

Όλοι μας αγωνιούμε με το μέλλον των φραγμάτων μας και την ανεξέλεγκτη πορεία της
παρανομίας.

Αυτό που μπορώ ΤΩΡΑ να πω υπεύθυνα είναι ότι, ετοιμάζονται μια σειρά από ενέργειες που πιστεύουμε
τι θα βοηθήσουν πολύ, στο να βελτιωθούν κάποια πράγματα.

Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε ΠΑΝΤΑ γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι
το ατομικό. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας διαφοροποιούν σε προσωπικό επίπεδο και αντιλήψεις γύρο από το ψάρεμα.

Βοηθήστε λοιπόν με την συμμετοχή σας στην κοινή προσπάθεια. Την μοναχική φωνή του κάθε
ενός από εμάς όσο σπαραχτική και εναγώνια είναι..... μόνο εμείς την ακούμε.

Ανδρέας Ανδρέου
CFFA

bassman

Post by bassman »

Ανδρέας Ανδρέου wrote:Φίλοι μου ,

Είμαι και εγώ ένας από τους αγανακτισμένους ψαράδες που νιώθουν την παρανομία να σφύζει και να απλώνεται ανεξέλεγκτα
στα φράγματα μας.

Αισθάνομαι και εγώ ρατσιστής πολλές φορές βλέποντας όλα αυτά που γίνονται ΑΛΛΑ !
Ο θυμός, η απογοήτευση, η πίκρα και οι σπασμωδικές κινήσεις είναι ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ σύμβουλος

Όλοι μας αγωνιούμε με το μέλλον των φραγμάτων μας και την ανεξέλεγκτη πορεία της
παρανομίας.

Αυτό που μπορώ ΤΩΡΑ να πω υπεύθυνα είναι ότι, ετοιμάζονται μια σειρά από ενέργειες που πιστεύουμε

Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε ΠΑΝΤΑ γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι
το ατομικό. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας διαφοροποιούν σε προσωπικό επίπεδο και αντιλήψεις γύρο από το ψάρεμα.

Βοηθήστε λοιπόν με την συμμετοχή σας στην κοινή προσπάθεια. Την μοναχική φωνή του κάθε

Ανδρέας Ανδρέου
CFFA
Γειά σου φίλε Αντρέα,

Χαίρομαι για την παρέμβαση σου. Να είσαι σίγουρος ότι στις προσπάθειες του Συνδέσμου εμείς είμαστε στο πλευρό σας και σας στηρίζουμε. Για το κοινό καλό και το μέλλον του ψαρέματος στον τόπο μας.
I'd rather be fishing!

PrEdAtΩR

Post by PrEdAtΩR »

bassman wrote:

στα φράγματα μας.

παρανομίας.

Ανδρέας Ανδρέου
CFFA
Γειά σου φίλε Αντρέα,

Χαίρομαι για την παρέμβαση σου. Να είσαι σίγουρος ότι στις προσπάθειες του Συνδέσμου εμείς είμαστε στο πλευρό σας και σας στηρίζουμε. Για το κοινό καλό και το μέλλον του ψαρέματος στον τόπο μας.

ditto!!!

C&R

Post by C&R »

Greg wrote:re ma exases ton tellia re? en ta sxis 400 meta pou tounto savatokuriako pou eperasame :D .. (4 fraktes ke epiamen ton mita!! kai eidamen 100 paranomous!) :x An o allos thelei na piei ton ponon tou opws tonizis, enna paei se ena bar i enna katsei spiti tou na ginei garos kai DEN THA PAEI STON KOURRI NA SUREI DUKTUA eleos re sira men tous dikeologas :!: Esu pou ekames 5 xronia voulgaria, pou epiennes psaremata..ekatevennes tous me tes votkes xwris adeia? oksa esurnes duktia mes tes limnes tous ke egemonnes tous topous poskoupida opote epsarefkes? Egw panw pou imoun epsarefka me ena kalamui tellarismeno ke efkalla ke adeia opote epienna! Thumume mia fora pou ekopsan kati roumanous se mia limni pou epsarefkan paranoma.ke apelasan tous oi egglezoi!! Pes me ratsisti alla to sumperasma en aplo, vlepis to sunolo kai krinis..to sunolo twn paranomwn pu eida paranomous na kammoun ta panta mes tous fraktes itan i rossopontioi i roumanoi, ara sumperasma en p***oratses ke na pan stana8ema :!:
File katalamvenw tin pikria sou. Pistevw oti o caveman ta idia tha niothei omws sosta anaferthike sto ratsismo kai tin ekmetalefsei pou aftoi oi anthropoi dexonte kathimerina stis doulies tous. Auto omws den exei kamia sxesi me to psarema kai ta fragmata.

Xerome pou o sidesmos arxise tis energies pou oloi emeis pou agapoume pragmatika to psarema stous fraktes theloume na vlepoume.

File Andrea, imaste dipla sou gia oti voithia xriasteis kai perimenoume na akousoume neotera.

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

PrEdAtΩR wrote:
bassman wrote:

στα φράγματα μας.

παρανομίας.

Ανδρέας Ανδρέου
CFFA
Γειά σου φίλε Αντρέα,

ditto!!!
ABSOLUTELY. "Εν τη ενώσει η ισχύς" :!: :!: :!:
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

largemouth

Post by largemouth »

Ψάρεμα επιτελους μετα απο 4 μέρες :mrgreen: :mrgreen: 1 zander 1,5kg.Και ένας παραδίπλα με 4 καλαμια 2 κυπρίνους.Αστε που εμάθαν και κατευαίνουν πιον και στους γκρεμούς που έν εχει φοβο που το τμήμα αλιειας. :evil: :evil: :evil:
Waiting for the perfect storm

PeRoUkKaS

Post by PeRoUkKaS »

Palaichori simera to prwi, 7 rainbow twn 10cm kai mia kalou megethous. (c&r oi 7 mikres)
catch & release!
προσεχουμε για να εχουμε!!

caveman

Post by caveman »

Ωραία ρε φίλε :) διστιχός δεν έχουν όλοι τες ευεσθησίες μας...όταν πήγα την περασμένη βδομάδα στην Αρμίνου με τον Μεγαλόστομο, κάτι Γεωργιανοί εκρατούσαν πεστροφούλλες του μεγέθους που αναφέρεις........ :x που την άλλην λαλείς τζόλας...γιατί ξαπολούν τόσον μικρές πέστροφες? για να ταίσουν τα λαυράκια οξά τες μεγαλήτες???
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

PeRoUkKaS

Post by PeRoUkKaS »

caveman wrote:Ωραία ρε φίλε :) διστιχός δεν έχουν όλοι τες ευεσθησίες μας...όταν πήγα την περασμένη βδομάδα στην Αρμίνου με τον Μεγαλόστομο, κάτι Γεωργιανοί εκρατούσαν πεστροφούλλες του μεγέθους που αναφέρεις........ :x που την άλλην λαλείς τζόλας...γιατί ξαπολούν τόσον μικρές πέστροφες? για να ταίσουν τα λαυράκια οξά τες μεγαλήτες???
file en touto pou eixa aporia vasika.. e3apolisan tes toutes tes mikres o3a egennisan? dioti an tes e3apolisan einai egklima!! to fragma en gemato me pestrofes toso mikrou megethous.. poses na kataferoun na epizisoun? ta lavrakia enen polla jimesa alla kanenas den paei gia bass fishing jame ara logika tha exei kai arketa megala je oi paranonoi alonizoun.. :| :|
catch & release!

caveman

Post by caveman »

αν γενιόντουσαν στον ποταμό, θα έμεναν στον ποταμό...τζαι θα εψοφούσαν όταν θα εκάθετουν το νερό τζαι θα εξερένετουν ο ποταμός
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

largemouth

Post by largemouth »

Ρε παιθκια αποτι ξέρω εν εχει καθόλου λαυράκια πάνω αρμίνου.Αρα ο φοβος τους ο κυριος εν οι ασυνηδητοι,οι brown και τα χελια :mrgreen: :mrgreen:

PeRoUkKaS

Post by PeRoUkKaS »

largemouth wrote:Ρε παιθκια αποτι ξέρω εν εχει καθόλου λαυράκια πάνω αρμίνου.Αρα ο φοβος τους ο κυριος εν οι ασυνηδητοι,οι brown και τα χελια :mrgreen: :mrgreen:
file megalostome!! en gia palaichori pou elea :D :D
catch & release!

largemouth

Post by largemouth »

Α οκ ελεε και ο cave για την αρμινου και ενομισα αλλαξαμε φραγμα.Παντος σε 5 ώρες έχει Κουρη :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PeRoUkKaS

Post by PeRoUkKaS »

largemouth wrote:Α οκ ελεε και ο cave για την αρμινου και ενομισα αλλαξαμε φραγμα.Παντος σε 5 ώρες έχει Κουρη :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:D :D se 5 wres exei palaichori :!: :!:
catch & release!

Post Reply

Return to “Ψάρεμα γλυκού νερού”