Αλιευτικές εξορμήσεις και αποτελέσματα

MariosK

Re: Αλιευτικές εξορμήσεις και αποτελέσματα

Post by MariosK »

plenom'metatopsarem? wrote:
MariosK wrote:Μπράβο ρε φίλε. Εκράτησες μόνο τούτα που φαίνονται στην φωτογραφία?
ήντα κοπέλλιν είσαι! :lol:
Ε διερωτούμε γιατί λείπει το λαβρακούιν τζε οι κοτζινόφτερες μετά τις 12 εμεταμορφωθήκαν σε κυπρινούθκια :(.

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

MariosK wrote:
MariosK wrote:Μπράβο ρε φίλε. Εκράτησες μόνο τούτα που φαίνονται στην φωτογραφία?
ήντα κοπέλλιν είσαι! :lol:
Ε διερωτούμε γιατί λείπει το λαβρακούιν τζε οι κοτζινόφτερες μετά τις 12 εμεταμορφωθήκαν σε κυπρινούθκια :(.
είσαι εσύ ένας... :lol: :lol: :lol:

MariosK

Post by MariosK »

MariosK wrote:
plenom'metatopsarem? wrote: ήντα κοπέλλιν είσαι! :lol:
είσαι εσύ ένας... :lol: :lol: :lol:
Άσε που λοίπουν τζε 10 "κοτζινόφτερες". Λοιπόν έτσι για να καταλάβει τζε ο φίλος μας τα 25 ψάρια που έπιασες πάνω πάνω είναι κυπρίνοι και είναι όλα κάτω του επιτρεπόμενου μεγέθους, δηλαδή παράνομα, και έπρεπε να τα επιστρέψεις ζωντανά. Επίσεις τα 8 κάτω είναι και πάλι κυπρίνοι, διαφορετικό είδος, και επίσης κάτω του επιτρεπόμενου ορίου. Τα 3 μεσαία είναι τα πρώτα 2 ηλιόψαρα όπως είπες και το τρίτο κοτζινόφτερα. Τούτα είναι και τα μόνα νόμιμα ψάρια που έπιασες. Να σε παρακαλέσω λοιπόν να μεν ξαναβάλεις έτσι ψαριάν και αφού λέεις πως κάμνεις catch and release να το εφαρμόζεις τζίολας.

Υ.Γ. Επίσης όταν λέμε κάμνουμε catch and release εννοούμε όταν αφήνουμεν πίσω ψάρια πού ειναι νόμιμα και θα μπορούσαμε να τα κρατησούμε. Τα ψάρια κάτω του επιτρεπόμενου ορίου τα αφήνουμε υποχρεωτικά και δεν λέμε ότι κάμνουμεν C&R και επίσης βάζουμε ποιο μεγάλα αγκίστρια και δολώματα για να αποφεύγουμε να τα ξαναπιάσουμε...

Στάθης

Post by Στάθης »

Δες και πόσος γίνεται ο κυπρίνος όταν δεν το βάλεις του κάττου όταν είναι μωρό....

Image

...και τι ακριβώς είναι το catch & release (γιατί αμφιβάλλω αν είδες).

Image
Last edited by Στάθης on Wed Apr 27, 2011 8:47 pm, edited 1 time in total.
no whey no gain

caveman

Post by caveman »

mikrosa wrote:επια σημερα και επιασα 35 κοκκινοφτερες 2 ηλιοψαρα 8 κιπρινουθκια και ενα λαυρακουι εχασα ενα μεγαλο κιπρινο στα 2,50 μ επιδει εν ειχα μαζι μου αποχη και ο παπας μου ενα λαυρακατσο με αντενα που μετα απο 5λεπτα μαχη αποφασισε να κοπσει μισινα 30 μμ
100_0912.JPG
Μικρόσα καλημέρα!

Μια χαρά ψάρεμα εκάμετε! Μόνον που έπρεπε να τα αφήσεις πίσω, εν τέλεια γόνος τα κυπρινάκια. Τι ηλικίας ακριβός είσαι? Για μικρός μια χαρά τα πάεις... αλλά σιγά-σιγά θα πρέπει να μάθεις να τηράς του κανονισμούς του τμήματος αλιείας :) όπως σου είπεν και ο Μάριος
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

mikrosa
Location: θα με βρεις σε καποια παραλια-βυθο-φρακτη-βραχια ή στον κοσμο μου

Post by mikrosa »

παιθκια sorry ενομιζα οτι ουλα τα πανω ηταν κοκκινοφτερες και οχι κυπρινοι :o :oops:
ποιο ειναι το επιτρεπομενο μεγεθος κυπρινου? ηταν η πρωτη μου εξορμηση που τοτε που εφκαλα αδεια για αυτο χιλια συγνωμη :cry: εν να περνω το βιβλιαρουι μαζι μου για να τις ξεχωριζω και να ελευθερωνω να ψαρια που ειναι κατω απο το οριο χιλια συγνωμη απο εσας αλλα κυριος απο τα ψαρια γιατι ως του χρονου ηταν να γινουν σε καλο μεγεθος και ηταν να ζησουν :cry:

caveman

Post by caveman »

Εν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη, δεν είναι τίποτε τόσο δραματηκό!

Είσαι μικρός, σιγά-σιγά θα μάθεις! :)

Για να τρώετε ο κυπρίνος πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα κιλό, άμα κρατάς 2 με 3 ψάρια αυτού του μεγέθους είσαι εντάξει, άμα κρατάς παραπάνω τότε κάμνεις ζημιά! Βέβαια, άμα φάεις έναν τζαι μετά θα τους αφήνεις ούλλους πίσω :wink: :lol:
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

MariosK

Post by MariosK »

25cm και πάνω ρε φίλε με βάση τους κανονισμούς αλλά αν θέλεις να είσαι σωστός θα έλεγα το Κυπρίνο μίνιμουμ 1-2 κιλά και πάνω που 4 να τον ρίχνεις πάλι πίσω. Έτσι κι αλλιώς δεν τρόουνται :naughty:. Τα μόνα ψάρια που εν καλό το φαί τους που τους φράχτες είναι τα ηλιόψαρα και οι πέστροφες κυρίως. Επίσης οι κοκκινόφτερες και οι τιλάπιες αλλά κάποτε μιρίζουν τζε τζίνες όπως τους κιπρίνους.

mikrosa

Post by mikrosa »

εγω 4 κιλα λιο δισκολο δαμε εχτες με την αντενα που πιενο πρεπει να ηταν 1 κιλο και εν εφκενε μετα επιαε πρεπει να ηταν 2 κιλα ο παππας μου ενομιζαμε οτι ηταν να κοπει το καλαμι αλλλα τελικα ευτιχος η μισινα

MariosK

Post by MariosK »

mikrosa wrote:εγω 4 κιλα λιο δισκολο δαμε εχτες με την αντενα που πιενο πρεπει να ηταν 1 κιλο και εν εφκενε μετα επιαε πρεπει να ηταν 2 κιλα ο παππας μου ενομιζαμε οτι ηταν να κοπει το καλαμι αλλλα τελικα ευτιχος η μισινα
Διότι οι κυπρίνοι δεν ψαρεύκουνται με αντένα αλλά με καλάμια με μηχανές.

AggelosLRK

Post by AggelosLRK »

νακον μαλαχτα με τους μιτσιους..?δεν γενηθηκαν με τους κανονες τους τμηματος

mikrosa

Post by mikrosa »

δυστηχος εγω εγενηθηκα και εξερα τους κανονες της θηρας εν εγενηθηκα να ξερω τους κανονες του τμηματος αλειειας σαν καποιους αλλους

Στάθης

Post by Στάθης »

mikrosa wrote:εν εγενηθηκα να ξερω τους κανονες του τμηματος αλειειας σαν καποιους αλλους
:roll:
Ειρωνευκούμαστεν τζιαι πουπάνω;
no whey no gain

mikrosa

Post by mikrosa »

οι εν ειρωνεφκουμε αλλα θελω να πω οτι εν εξερεν κανενας ξαφνικα που την μια μερα στην αλλητους κανονες του τμηματος αλειειας

Στάθης

Post by Στάθης »

Όταν θα βγάλεις άδεια κυνηγίου, με το καλό, θα σου κάνουν κάποια τυπικά μαθήματα και κατόπιν εξετάσεις για να δουν ότι ξέρεις τους κανόνες, και δεν θα πάιξεις κανένα γύπα γιατί ενόμισες ότι εν περτίτζι ή κανένα αγρινό γιατί ενόμισες εν λαός.

Δυστυχως το τμήμα αλιείας πιστεύει ότι οι κανονισμοί του ψαρέματος φέρονται γονιδιακά και έτσι θεωρεί περιττό να κάνει αντίστοιχα - έστω τυπικά- σεμινάρια.

Ετσι, έλεγξε την άδεια σου, γράφει επάνω τους κανονισμούς.

Να θυμάσαι ότι για να έχουμε, πρέπει να προσέχουμε.
no whey no gain

Post Reply

Return to “Ψάρεμα γλυκού νερού”