sifu-nas wrote:
siura . tha ithela episis na proteinw th dhmiorgeia enos "hall of fame" yia rekor psaries..xerw oti yparxei kati paromio alla nomizw tha htan wraio na mpei sth selida t syndesmou.

Η εισήγηση σου sifu-nas είναι καλή και θα μεταφερθεί, αλλά όχι με "ρεκόρ ψαριές". Ίσως να είναι καλή ιδέα ο CFAA (είτε σε συνεργασία με το Τμήμα Αλιείας για να είναι πιο επίσημο) είτε από μόνος του να έρθει σε επαφή με την IGFA για την δημιουργία επίσημης λίστας ρεκόρ για κάθε είδος ψαριού των γλυκών νερών. Η αλήθεια να λέγεται, στην προηγούμενη φάση του Συνδέσμου είχε ξανατεθεί κάτι τέτοιο και μάλιστα είχα αναλάβει να το διερευνήσω, οι εξελίξεις όμως που συνέβησαν από τις αρχές του 2007 και μετά δεν άφησαν περιθώρια.
Διευκρινίζω ότι είμαι λίγο εναντίον του "ρεκόρ ψαριές" γιατί κάτι τέτοιο θα ωθούσε ίσως κάποιους να προσπαθήσουν να πιάσουν ποσότητες από μεγάλα ψάρια μόνο και μόνο για σκοπούς εντυπωσιασμού (κάποιοι το είδαμε και το ζήσαμε την 1η Νοεμβρίου 2003 χωρίς καν βραβείο, αλλά με λόγους "εντυπωσιασμού", και από τότε γίναμε φανατικοί του catch and release!). Δεν μιλώ μόνο για τα αγαπημένα μου λαβράκια, εδώ μιλώ για όλα τα είδη.
Εκείνο που μπορεί λοιπόν να γίνει είναι μια επίσημη λίστα με ρεκόρ ανά είδος, φτάνει τα μεγέθη να είναι επιβεβαιωμένα όπως προνοεί η IGFA. Αυτή τη στιγμή εγώ έχω ήδη τρεις κυπρίνους 10.5 κιλών στο ενεργητικό μου (και δεν ασχολούμαι καν με αυτούς!) αλλά δεν ακολούθησα καμμιά διαδικασία και δεν μπορώ να διεκδικώ "δάφνες" (όλοι ίσως να είναι ακόμη ζωντανοί, αν γλύτωσαν από τους παράνομους). Γνωρίζω επιβεβαιωμένα για μεγάλα λαβράκια και λουτσιοπέρκες, για πέρκα 2 λίβρες 14 ουγγίες (την έπιασα στα Λύμπια το 1987), τίνγκες τρίκιλες (θεός μακαρίσει τες), τις brown trout τέρατα που έπιασε ο νυν αντιπρόεδρος του Συνδέσμου στην Αρμίνου και μας έδωσε το δικαίωμα να απαιτήσουμε την επαναεισαγωγή του είδους. Υπάρχει λοιπόν μια βάση.
Επαναλαμβάνω, το μόνο που με ανησυχεί σχετικά είναι μήπως κάποιοι παθιασμένοι στην προσπάθεια τους να κατέχουν "ρεκόρ" αρχίσουν ασύδοτα να πιάνουν (και αυτό φοβάμαι) να κρατούν κάθε μεγάλο δείγμα που πιάνουν (άσχετα αν κάποια είδη όπως το λαβράκι υστερούν στην γεύση όταν μεγαλώσουν, αυτοί θα τα κρατάνε μόνο για να έχουν αποδείξεις). Αλλά θα βρεθεί και γι' αυτό λύση.
Σου υπόσχομαι πάντως ότι θα το διερευνήσω το θέμα! Απλά κάνε υπομονή, για ευνόητους λόγους (προβλήματα λειψυδρίας και παρανομία) δεν θα δοθεί άμεση προτεραιότητα. Αλλά θα διερευνηθεί...