"Περί Aνέμων και Yδάτων"
Re: "Περί Aνέμων και Yδάτων"
Κατά τα άλλα... λέμε ότι το χρώμα δεν πέζει σημαντικό ρόλο στα ψεύτικα.........
τι νομίζετε? Εν ξέρω για άλλα ψάρκα αλλά λαβράκι, πικκοκ, τιλάπια και τζάγκουαρ σίουρα δεν χτυπούν σε έντονο κόκκινο ή πορτοκαλλί

Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
Άμπα τζε βρομούν τα auratus ρε
Τωρά όμως έτσι σοβαρά μέσα σε ένα ενυδρείο τα ψάρια δεν είναι λογικό να αναπτύξουν imprints, π.χ. να φοβούνται το κόκκινο γιατί κινδύνεψαν, οπότε εκ φύσεως ίσως κάτι να τα απωθεί το οποίο μπορεί να είναι η θρεπτική αξία, η γεύση, η μυρωδιά ή ακόμα και το ότι τα carassius μπορεί να είναι πιο εύκολη λία που τα auratus.
Πάντος πολλά ενδιαφέρον πείραμα ρε Χαμπή. Άιστα carassius να λύψουν να δούμε αν πεινάσουν τελικά τι θα γίνει με τα auratus. Σίγουρα εν ενδεικτικό ότι καλύτερα να προτιμούμε άλλο χρώμα τεχνητά παρά το κόκκινα, πορτοκαλί, κίτρινα απ' ότι φαίνεται

Τωρά όμως έτσι σοβαρά μέσα σε ένα ενυδρείο τα ψάρια δεν είναι λογικό να αναπτύξουν imprints, π.χ. να φοβούνται το κόκκινο γιατί κινδύνεψαν, οπότε εκ φύσεως ίσως κάτι να τα απωθεί το οποίο μπορεί να είναι η θρεπτική αξία, η γεύση, η μυρωδιά ή ακόμα και το ότι τα carassius μπορεί να είναι πιο εύκολη λία που τα auratus.
Πάντος πολλά ενδιαφέρον πείραμα ρε Χαμπή. Άιστα carassius να λύψουν να δούμε αν πεινάσουν τελικά τι θα γίνει με τα auratus. Σίγουρα εν ενδεικτικό ότι καλύτερα να προτιμούμε άλλο χρώμα τεχνητά παρά το κόκκινα, πορτοκαλί, κίτρινα απ' ότι φαίνεται

Fishing... http://www.cyprusfaa.com
νομιζω πεζει και ρολο το φως στο θεμα αυτο.
Εμενα μου ετιχε να τσιμπα το εντονο κοκκινο σε λαυρακη γλυκου νερου και ειχε μερα που δεν σταυρωσα και τσιμπισε πανω σε ασπρο σιλικονατο. δοκιμασα και μαυρο σιλικονατο και ειχα κ παλι επυτιχιες.
Εμενα μου ετιχε να τσιμπα το εντονο κοκκινο σε λαυρακη γλυκου νερου και ειχε μερα που δεν σταυρωσα και τσιμπισε πανω σε ασπρο σιλικονατο. δοκιμασα και μαυρο σιλικονατο και ειχα κ παλι επυτιχιες.
The only source of knowledge is experience
Καλησπέρα κοπέλλια
Μάριε σχιαιρετούμεν!!
Εν δοκιμασμένο που πριν... όταν πεινά θα το βάλει βούκκο ολόισια ότι χρώμα τζαι νάνε φτάνει να το χωρεί το στόμαν του αλλά από ότι φαίνεται όταν έχουν επιλογή(σε κρυστάλλινο νερό b.t.w.)... προτιμούν τα πιο γήινα χρώματα
Τού ντο πράμα που λαλείς για τα ένστικτά ισχύει πολλά στην φύση... βλέπε δηλητηριώδη αμφίβια, ψάρια, ερπετά κτλ όπου τα έντονα χρώματα είναι σήμα κινδύνου, το οποίο αναγνωρίζετε εύκολα που τους θηρευτές... ίσως να είναι κάτι ανάλογο αλλά λογικά μόλις λείψουν(σε λίγες μέρες) τα carassius carassius θα αρχίσουν να τρων τα κότζινα... τώρα να δούμε, πάντως μες το ενυδρείο άμα μείνει το αρπακτικό πολύ καιρό με το θήραμα χωρίς να το τρώει, αποκτά κάποια σχέση μαζί του
δεν το τρώει μέχρι να πεινάσει πάρα πάρα πολλά!! ενώ άμα του βάλεις νέο ψάρι μέσα έστω και αν είναι το ίδιο σάιζ και είδος μπορεί να το φάει αμέσως... παράξενα πράματα!!!
Σάββα, τι ορατότητα είχε το νερό σε τζιν την περίπτωση?
Μάριε σχιαιρετούμεν!!

Τού ντο πράμα που λαλείς για τα ένστικτά ισχύει πολλά στην φύση... βλέπε δηλητηριώδη αμφίβια, ψάρια, ερπετά κτλ όπου τα έντονα χρώματα είναι σήμα κινδύνου, το οποίο αναγνωρίζετε εύκολα που τους θηρευτές... ίσως να είναι κάτι ανάλογο αλλά λογικά μόλις λείψουν(σε λίγες μέρες) τα carassius carassius θα αρχίσουν να τρων τα κότζινα... τώρα να δούμε, πάντως μες το ενυδρείο άμα μείνει το αρπακτικό πολύ καιρό με το θήραμα χωρίς να το τρώει, αποκτά κάποια σχέση μαζί του

==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
- konstantinos kalogir
Καλησπέρα Χαμπή!!
Φίλε όπως είπε και ο Μάριος εν πολλά πιθανό να αποφεύγουν το συγκεκριμένο ψάρι λόγω του ότι τα υπόλοιπα έχουν καλύτερη θρεπτική άξια. Αν θέλεις να το ψάξεις λίγο πιο βαθιά το θέμα δοκίμαζε διαφορετικά είδη ψαριών κάθε φορά, αλλά κράτα σταθερές αναλογίες ψαριών έντονων χρωμάτων και γήινων χρωμάτων. Το άλλο που εν καλό να ψάξεις είναι τι εσυνηθήσαν να τρώνε τα ψάρια σου εκεί που εζούσαν πριν, ή ακόμα και αν εγενηθήκαν στο ενυδρείο σου, κοίταξε τι ψάρια ετρώαν οι 'προγόνοι' τους στο συγκεκριμένο φράγμα. Συνήθως τα ψάρια όταν θέλουν να φάνε κτυπούν σε γνωστά τους (ή κάτι που να μοιάζει γνωστό) είδη. Νομίζω οι παλιές συνήθειες και η θρεπτική αξία είναι τα πρώτα στη λίστα και μετά το χρώμα + ακόμα ένα εκατομύριο λόγοι!

Φίλε όπως είπε και ο Μάριος εν πολλά πιθανό να αποφεύγουν το συγκεκριμένο ψάρι λόγω του ότι τα υπόλοιπα έχουν καλύτερη θρεπτική άξια. Αν θέλεις να το ψάξεις λίγο πιο βαθιά το θέμα δοκίμαζε διαφορετικά είδη ψαριών κάθε φορά, αλλά κράτα σταθερές αναλογίες ψαριών έντονων χρωμάτων και γήινων χρωμάτων. Το άλλο που εν καλό να ψάξεις είναι τι εσυνηθήσαν να τρώνε τα ψάρια σου εκεί που εζούσαν πριν, ή ακόμα και αν εγενηθήκαν στο ενυδρείο σου, κοίταξε τι ψάρια ετρώαν οι 'προγόνοι' τους στο συγκεκριμένο φράγμα. Συνήθως τα ψάρια όταν θέλουν να φάνε κτυπούν σε γνωστά τους (ή κάτι που να μοιάζει γνωστό) είδη. Νομίζω οι παλιές συνήθειες και η θρεπτική αξία είναι τα πρώτα στη λίστα και μετά το χρώμα + ακόμα ένα εκατομύριο λόγοι!

- (CyBasser)
Αυτό στην προκείμενη περίπτωση δεν παίζει Κωνσταντίνε. Τα Carassius auratus auratus, τα C. auratus gibellio (πιστεύω εν τούτα που εννοεί ο Χαραλάμπης σαν C. carassius), και τα C. carassius δεν έχουν καμμιά θρεπτική διαφορά. Χαραλάμπη, εν σίουρα C. carassius ή εν C. auratus gibelιο (τα χρυσόψαρα σε φυσικό σχήμα και χρώμα)?konstantinos kalogir wrote:Καλησπέρα Χαμπή!!
Φίλε όπως είπε και ο Μάριος εν πολλά πιθανό να αποφεύγουν το συγκεκριμένο ψάρι λόγω του ότι τα υπόλοιπα έχουν καλύτερη θρεπτική άξια.:

Το κόκκινο δεν είναι άσχημο χρώμα για τεχνητά, και στα φράγματα (και δή με καθαρό νερό) έχουμε γερές επιτυχίες με κόκκινο έντονο. Απλά ίσως να υπάρχουν λόγοι "προδιάθεσης" προς τα φυσικά χρώματα, που σε συνθήκες "ελεγχόμενες" να αφήνουν στα ψάρια επιλογή... Πάντως τα δικά μου λαβράκια τρώνε απ'όλα τα χρώματα (πολύχρωμα και φυσικά χρυσόψαρα, πράσινους κουνουπιέρηδες, ασημιούς αλβούρνους, καφέ σκουλήκια, ροζ καπνιστή γαλοπούλα....)...konstantinos kalogir wrote: Αν θέλεις να το ψάξεις λίγο πιο βαθιά το θέμα δοκίμαζε διαφορετικά είδη ψαριών κάθε φορά, αλλά κράτα σταθερές αναλογίες ψαριών έντονων χρωμάτων και γήινων χρωμάτων. Το άλλο που εν καλό να ψάξεις είναι τι εσυνηθήσαν να τρώνε τα ψάρια σου εκεί που εζούσαν πριν, ή ακόμα και αν εγενηθήκαν στο ενυδρείο σου, κοίταξε τι ψάρια ετρώαν οι 'προγόνοι' τους στο συγκεκριμένο φράγμα. Συνήθως τα ψάρια όταν θέλουν να φάνε κτυπούν σε γνωστά τους (ή κάτι που να μοιάζει γνωστό) είδη. Νομίζω οι παλιές συνήθειες και η θρεπτική αξία είναι τα πρώτα στη λίστα και μετά το χρώμα + ακόμα ένα εκατομύριο λόγοι!![]()
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!
το νερο ηταν σχετικα καθαρο.caveman wrote:Καλησπέρα κοπέλλια
Μάριε σχιαιρετούμεν!!Εν δοκιμασμένο που πριν... όταν πεινά θα το βάλει βούκκο ολόισια ότι χρώμα τζαι νάνε φτάνει να το χωρεί το στόμαν του αλλά από ότι φαίνεται όταν έχουν επιλογή(σε κρυστάλλινο νερό b.t.w.)... προτιμούν τα πιο γήινα χρώματα
![]()
![]()
![]()
Τού ντο πράμα που λαλείς για τα ένστικτά ισχύει πολλά στην φύση... βλέπε δηλητηριώδη αμφίβια, ψάρια, ερπετά κτλ όπου τα έντονα χρώματα είναι σήμα κινδύνου, το οποίο αναγνωρίζετε εύκολα που τους θηρευτές... ίσως να είναι κάτι ανάλογο αλλά λογικά μόλις λείψουν(σε λίγες μέρες) τα carassius carassius θα αρχίσουν να τρων τα κότζινα... τώρα να δούμε, πάντως μες το ενυδρείο άμα μείνει το αρπακτικό πολύ καιρό με το θήραμα χωρίς να το τρώει, αποκτά κάποια σχέση μαζί του![]()
δεν το τρώει μέχρι να πεινάσει πάρα πάρα πολλά!! ενώ άμα του βάλεις νέο ψάρι μέσα έστω και αν είναι το ίδιο σάιζ και είδος μπορεί να το φάει αμέσως... παράξενα πράματα!!!
![]()
ειχε τη θολουρα του μετα απο τις πολλες βροχες που εκανε στη σιγκεκριμενη περιοδο αλλα νταξη.
The only source of knowledge is experience
Ναι Ρολάνδο, εν τούτα που εννοώ(CyBasser) wrote:Αυτό στην προκείμενη περίπτωση δεν παίζει Κωνσταντίνε. Τα Carassius auratus auratus, τα C. auratus gibellio (πιστεύω εν τούτα που εννοεί ο Χαραλάμπης σαν C. carassius), και τα C. carassius δεν έχουν καμμιά θρεπτική διαφορά. Χαραλάμπη, εν σίουρα C. carassius ή εν C. auratus gibelιο (τα χρυσόψαρα σε φυσικό σχήμα και χρώμα)?konstantinos kalogir wrote:Καλησπέρα Χαμπή!!
Φίλε όπως είπε και ο Μάριος εν πολλά πιθανό να αποφεύγουν το συγκεκριμένο ψάρι λόγω του ότι τα υπόλοιπα έχουν καλύτερη θρεπτική άξια.:...
Το "θρεπτική αξία" νομίζω δεν παίζει καθόλου! Εν το πόσο εύκολο είναι να πιάσει το θήραμα και τι του λέει το ένστικτο & εμπειρία.
Οι δικοί μου εμάθαν να σνομπάρουν τα ηλιόψαρα που είναι η καλύτερη τροφή για λλόου τους. Το γιατί είδα το πολλές φορές μες το ενυδρείο... πιάνει το, δυσκολεύετε να το καταπιεί(μάλλον λόγο ραχιαίου πτερυγίου) τζαι φτύνει το. Έχω 6 κοπέλλια μέσα εδώ και δύο μήνες, εσακατεφτήκαν καμπόσο που τες επιθέσεις στες αρχές αλλά τωρά εν εντάξει.
Η κουβέντα αφορά τα peacock bass μου... γεννημένα σε φάρμα στην Σιγκαπούρη, μεγαλωμένα με τροφή μέχρι που ήρταν κοντά Η κουβέντα αφορά τζαι το ενυδρείο του Μπράνκο όμως που έχει λαβράκια από Ξυλιάτο και Κούρη(4), τιλάπιες, πέρκες, τζάγκουαρ κτλ και εκεί τα ίδια είδαμε.konstantinos kalogir wrote: Αν θέλεις να το ψάξεις λίγο πιο βαθιά το θέμα δοκίμαζε διαφορετικά είδη ψαριών κάθε φορά, αλλά κράτα σταθερές αναλογίες ψαριών έντονων χρωμάτων και γήινων χρωμάτων. Το άλλο που εν καλό να ψάξεις είναι τι εσυνηθήσαν να τρώνε τα ψάρια σου εκεί που εζούσαν πριν, ή ακόμα και αν εγενηθήκαν στο ενυδρείο σου, κοίταξε τι ψάρια ετρώαν οι 'προγόνοι' τους στο συγκεκριμένο φράγμα. Συνήθως τα ψάρια όταν θέλουν να φάνε κτυπούν σε γνωστά τους (ή κάτι που να μοιάζει γνωστό) είδη. Νομίζω οι παλιές συνήθειες και η θρεπτική αξία είναι τα πρώτα στη λίστα και μετά το χρώμα + ακόμα ένα εκατομύριο λόγοι!![]()
(CyBasser) wrote: Το κόκκινο δεν είναι άσχημο χρώμα για τεχνητά, και στα φράγματα (και δή με καθαρό νερό) έχουμε γερές επιτυχίες με κόκκινο έντονο. Απλά ίσως να υπάρχουν λόγοι "προδιάθεσης" προς τα φυσικά χρώματα, που σε συνθήκες "ελεγχόμενες" να αφήνουν στα ψάρια επιλογή... Πάντως τα δικά μου λαβράκια τρώνε απ'όλα τα χρώματα (πολύχρωμα και φυσικά χρυσόψαρα, πράσινους κουνουπιέρηδες, ασημιούς αλβούρνους, καφέ σκουλήκια, ροζ καπνιστή γαλοπούλα....)...

==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
Στου Μπράνκο σήμερα εποτελιώσαν τα χρυσά οι πέρκες... τα δικά μου εν εφαάν τίποτε από ζωντανά σήμερα, επροτιμήσαν φιλέττα κατεψιγμένης κοτζινόφτερας... πρέπει να τραβήσω κανένα βίντεο, θα σας αρέσει πολλά!!! Την ώρα της επίθεσης εχουν δεκαπλάσια ταχύτητα που το λαβράκιν μας!!!
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
και καμιαν φώτο πλιςcaveman wrote:Στου Μπράνκο σήμερα εποτελιώσαν τα χρυσά οι πέρκες... τα δικά μου εν εφαάν τίποτε από ζωντανά σήμερα, επροτιμήσαν φιλέττα κατεψιγμένης κοτζινόφτερας... πρέπει να τραβήσω κανένα βίντεο, θα σας αρέσει πολλά!!! Την ώρα της επίθεσης εχουν δεκαπλάσια ταχύτητα που το λαβράκιν μας!!!
catch and release
-
ρε παιδια τι ψαρι εν τουτο?? παναγια μου τι πραμα εμεινα τα
http://www.bing.com/videos/watch/video/ ... >1=42007

http://www.bing.com/videos/watch/video/ ... >1=42007
arapaima gigas, pirarucu... ευανθη ποτε θα παμε να τα ψαρεψουμε?
Esox Lucius
φιλε πελλαμος!!!!!
Χαμπη , κανονησε και τον Πολη ρε