konstantinos kalogir wrote:Για όνομα του Θεού το κότα εν 15!!!...
Kωνσταντίνο, όταν πριν ΠΟΛΛΑ χρόνια είχε καθοριστεί το κότα της πέστροφας στο 15, ήταν μια πολύ λογική απόφαση συναρτήσει του ψαρέματος που γινόταν ΤΟΤΕ, της παρανομίας, του αριθμού των ψαριών, κλπ. Σήμερα, η ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ είναι ότι το κότα των 15 είναι υπερβολικό (πολύ χαλαρό!). Μιλάμε για sport fishing στο 2009 και όχι γέμισμα του ψυγείου! Ένας πολύ πιο λογικός αριθμός (για όσους θέλουν να κρατούν τα ψάρια, και σ'αυτούς περιλαμβάνω και εμένα που κάπου κάπου μου αρέσει να τρώω πέστροφες) θα ήταν το 5 ανά εξόρμηση (σίγουρα όχι πέραν του 10), με μίνιμουμ μέγεθος τα 22 εκατοστά, μην σου πώ τα 25. Εννοείται με βάση τους εμπλουτισμούς του ΤΑ, αλλά και με σοβαρό έλεγχο και τήρηση των κανονισμών.
konstantinos kalogir wrote: Οκ εν είπαμε να πιάνουμε κάθε φορά το κότα αλλά ούτε επαρανομήσαν τα κοπελούθκια ούτε κάτι κακό εκάμαν. Να δείτε λίο τες σφαγές που κάμνουν στα πεστροφούθκια μόλις γίνει ο εμπλουτισμός, που πιάνουν 50 ο καθένας, όλες κάτω από το επιτρεπτό όριο και να αφήσουμε λίο ήσυχα τα παιδκιά που επιάσαν τον υπερβολικό αριθμό των...10 ψαριών σε μια ημέρα...!!! ...
Συμφωνούμε εδώ. Ανεξαρτήτως του τι πιστεύω προσωπικά, εάν όλοι είχαν άδεια, και εάν όλες οι πέστροφες ήταν άνω των 18 εκατοστών, τότε δεν υπάρχει λόγος να συζητούμε το θέμα. Δικαιούνται να το κάνουν, και δεν υπάρχει τίποτα κατακριταίο βάσει του νόμου. Αν αισθάνονται οι ίδιοι οκ με τους εαυτούς τους τότε δεν μας πέφτει λόγος.
konstantinos kalogir wrote:Όσο αφορά τον αριθμό των 40 ψαριών, το μόνο που έχω να αναφέρω είναι τον αριθμό των 500-600 ψαριών που πιάνουντε που κάποιους (να μεν τους χαρακτηρίσω) τις πρώτες μέρες που απελευθερώνουνται τα ψάρια. Αφού όντως 10 άτομα πιάνουν 500 ψάρια. Να κτυπήσουμε λίο το πρόβλημα στη ρίζα του και μετά βλέπουμε για τα 'φύλλα του δέντρου'...
Σίγουρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιοι κάνουν αδικαιολόγητες σφαγές, πρέπει να συνεχίζουμε και εμείς και να ενθαρρύνουμε κάτι λανθασμένο (όπως "υποχρεωτικό πιάσιμο κότα καθε φορά") μέχρι να σταματήσουν οι παρανομίες....
Όλα εννοείται καθαρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ!