Jigging
Re: Jigging
Μανα νιμα οποσδηποτε και παραμαλλο μισινα (κατα προτιμηση αορατο λογο σκληροτητας παραπανο) αλλα οκ και μη αορατη μισινα αρκει να ειναι leader purpose.
Like us on Facebook: Super Action Stores Cyprus
- AggelosLRK
πανω στο πλανο θελω να εχω το νημα της μανας,δεν παιζει? στο σπιν δεν ειδα ποτε διαφορα στα χτυπηματα και με το νημα καρφωνω ακαριαια αν ειναι το οτι το βλεπουν τα ψαρια ειναι μυθος για μενα,δεν τα κοφτει αμπα να εχεις συρμα πανω στο τεχνητο
για πολλους λογους: παραπανο ελαστικοτιτα(βοηθα να σπασει το ψαρι πιο εφκολα), ορατοτητα(οσο κε να πεις το νημα φενεται τζαι εχι ψαρια που ειναι καχιποπτα ), το νιμα στο δοντι κοφκεται πιο εφκολα που τιν μισινα(χοντρι) ειδικα αμμαν εχει ψαρκα με κοφτερα δοντια(π.χ κουνελλοι), ελαστικοτητα (βοηθα αμμα καμει αποτομη βιθηση το ψαρι) , κτλ κτλ κτλ τκλ 

- AggelosLRK
αν ειναι ετσι ποσα μετρα να βαλω leader? καμια 10αρια?Tryfon wrote:για πολλους λογους: παραπανο ελαστικοτιτα(βοηθα να σπασει το ψαρι πιο εφκολα), ορατοτητα(οσο κε να πεις το νημα φενεται τζαι εχι ψαρια που ειναι καχιποπτα ), το νιμα στο δοντι κοφκεται πιο εφκολα που τιν μισινα(χοντρι) ειδικα αμμαν εχει ψαρκα με κοφτερα δοντια(π.χ κουνελλοι), ελαστικοτητα (βοηθα αμμα καμει αποτομη βιθηση το ψαρι) , κτλ κτλ κτλ τκλ
-
μερικόι βάλλουν 2-3 μέτρα άλλοι βάλλουν 10 κτλ ...εγώ βάλλω 7-8 μέτρα ... δεν είναι άνθρωπος των άκρωνAggelosLRK wrote:αν ειναι ετσι ποσα μετρα να βαλω leader? καμια 10αρια?Tryfon wrote:για πολλους λογους: παραπανο ελαστικοτιτα(βοηθα να σπασει το ψαρι πιο εφκολα), ορατοτητα(οσο κε να πεις το νημα φενεται τζαι εχι ψαρια που ειναι καχιποπτα ), το νιμα στο δοντι κοφκεται πιο εφκολα που τιν μισινα(χοντρι) ειδικα αμμαν εχει ψαρκα με κοφτερα δοντια(π.χ κουνελλοι), ελαστικοτητα (βοηθα αμμα καμει αποτομη βιθηση το ψαρι) , κτλ κτλ κτλ τκλ

... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
+1fISHANDCHIPS wrote:μερικόι βάλλουν 2-3 μέτρα άλλοι βάλλουν 10 κτλ ...εγώ βάλλω 7-8 μέτρα ... δεν είναι άνθρωπος των άκρωνAggelosLRK wrote:αν ειναι ετσι ποσα μετρα να βαλω leader? καμια 10αρια?Tryfon wrote:για πολλους λογους: παραπανο ελαστικοτιτα(βοηθα να σπασει το ψαρι πιο εφκολα), ορατοτητα(οσο κε να πεις το νημα φενεται τζαι εχι ψαρια που ειναι καχιποπτα ), το νιμα στο δοντι κοφκεται πιο εφκολα που τιν μισινα(χοντρι) ειδικα αμμαν εχει ψαρκα με κοφτερα δοντια(π.χ κουνελλοι), ελαστικοτητα (βοηθα αμμα καμει αποτομη βιθηση το ψαρι) , κτλ κτλ κτλ τκλ![]()
- AggelosLRK
εχω αυτη τη μηχανη http://www.anglermania.com/product.php? ... 72&xSec=91
θα κανει για jig η θα φαω τους ωμους μου απτο βαρος της?
θα κανει για jig η θα φαω τους ωμους μου απτο βαρος της?
-
Τους ομους σου μπορει να μην τους "φαεις" αλλα τα γραναζια και καποια αλλα μερη της μηχανης θα τα "φαεις" σιγουρα
Απο το site που την βρηκες εκεινη, υπαρχει καποια αλλη που ειναι 1000% καταλληλη για Vertical Jigging. Προκειται για την METAROYAL FISHING SAFARI.

Απο το site που την βρηκες εκεινη, υπαρχει καποια αλλη που ειναι 1000% καταλληλη για Vertical Jigging. Προκειται για την METAROYAL FISHING SAFARI.
- AggelosLRK
ηξερα πως δεν θα τα "γλυτωσω" τα 230ευροπουλα
νασαι καλα ευανθη!

- AggelosLRK
Tι κομπους χρησιμοποιειτε για το αγγιστρι πανω στο jig και για το παραμαλλο πανω στο jig?μιλαω για ετοιμα αγγιστρια και νημα/παραμαλλο 50lb ειναι αρκετα? δεν θα παω για bluefins 

-
Για κομπο του leader με τον στριφτόγυρο με ball bearing ( Ball Bearing Swivel) τούτος http://www.youtube.com/watch?v=lI7UZcOkhxEAggelosLRK wrote:Tι κομπους χρησιμοποιειτε για το αγγιστρι πανω στο jig και για το παραμαλλο πανω στο jig?μιλαω για ετοιμα αγγιστρια και νημα/παραμαλλο 50lb ειναι αρκετα? δεν θα παω για bluefins
και το αγκίστρι δεν χρειάζετε κόμπο ... περνάς το loop απο το solid ring και μετά το αγκίστρι απο το loop
Το 50λιβρο εν υπέρικανοποιητικό
- Attachments
-
- screencapture005-10.jpg (48.79 KiB) Viewed 4204 times
-
- P8030209.jpg (37.18 KiB) Viewed 4202 times
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
- AggelosLRK
το αγγιστρι και η μανα θα ειναι πανω στην ιδια πλευρα του jig? 

Ναι ρε.
Όπως το βλέπω, με το στίσημο όπως το έδειξε ο Πέτρος, το αγγίστρι θα είναι σχεδόν μες την μέση του πλάνου, ακριβός εκεί που χτυπάνε τα ψάρια, ενώ αν το βάλεις που κάτω.... το αγγίστρι θα είναι πολύ εκτώς.
Όπως το βλέπω, με το στίσημο όπως το έδειξε ο Πέτρος, το αγγίστρι θα είναι σχεδόν μες την μέση του πλάνου, ακριβός εκεί που χτυπάνε τα ψάρια, ενώ αν το βάλεις που κάτω.... το αγγίστρι θα είναι πολύ εκτώς.
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
για το 'σωστο' στησιμο φιλε πειραματιστου.. υπαρχουν πλανα που αν βαλεις το αγκιστρι πισω θα μπλεκετε με την μανα και το αντιστροφο.. αναλογα με το πως το δουλευεις και τι ψαρια στοχευεις θα στησεις και το παραμαλλο... την ωρα που αφηνεις το πλανο να πεσει μεσα στο νερο το αγκιστρι απομακρυνεται απο αυτο συνηθως και δεν μενει στο κεντρο οπως φαινεται στην φοτο του πετρου..
τωρα σχετικα με το leader. η θεωρια που εχουν στο εξωτερικο ειναι οτι το βαζουν για προστασια τριβης στον βυθο, σε υφαλους κτλ οταν πιαστει κατι. Εκτος τουτου ομως με το leader δουλευει καλυτερα το πλανο, διοτι αν βαλεις μονο νημα θα εχεις συνεχεια μπλεξιματα και διαφορα αλλα οπως το νημα να μπαινει μεσα στο split ring ktl.. Αν εσυ τωρα στοχευεις σε τουνες, μινερια και αλλα των μεσονερων δεν ειναι αναγκη να βαλεις 5-6 μετρα, 1μιση μετρο εν καλο.
τωρα σχετικα με το leader. η θεωρια που εχουν στο εξωτερικο ειναι οτι το βαζουν για προστασια τριβης στον βυθο, σε υφαλους κτλ οταν πιαστει κατι. Εκτος τουτου ομως με το leader δουλευει καλυτερα το πλανο, διοτι αν βαλεις μονο νημα θα εχεις συνεχεια μπλεξιματα και διαφορα αλλα οπως το νημα να μπαινει μεσα στο split ring ktl.. Αν εσυ τωρα στοχευεις σε τουνες, μινερια και αλλα των μεσονερων δεν ειναι αναγκη να βαλεις 5-6 μετρα, 1μιση μετρο εν καλο.
Esox Lucius
πετρο.. εγω προτιμω να βαζω το αγκιστρι στο πανω μερος του στριφτογυρου, διοτι ετσι το jig δεν εχει την αντισταση του assist οταν πεφτει και καμει καλυτερες γυριλλες μεσα στο νερο
κυκλοφορουν κατι στριφτογυροι στο παζαρι με solid ring στην μια τους πλευρα για τουτο το στησιμο
κυκλοφορουν κατι στριφτογυροι στο παζαρι με solid ring στην μια τους πλευρα για τουτο το στησιμο
Esox Lucius