Οσο για σενα ρε κωτσιο εννα σε σασω καλα. Εννα με εχετε πανω στην κκελλε σας α? τωρα τωρα

Λόγω έλλειψης βυθόμετρου (christos nic wrote:![]()
!
μπραβο σας παδια!
Σε τι βαθος κανατε καθετη να μαθενουμε συνηθος που συχναζουν οι κυριοι μουρμουροι??
10-15 μετρα?
Η μουρμούρα προτιμά να τρώει στον βυθό φίλε, δοκίμασε χαμηλά. Απόσταση από την ακτή...... τούτο είναι κάτι που δεν μπορείς να ξέρεις, κάθε τόπος εν διαφορετικός. Και τούτο εξαρτάται, πχ μπορεί κάπου στα 100 μέτρα να είναι 1 μέτρο νερό και αλλού 10 μέτραchristos nic wrote:Αροδου εν πολλα αποδοτικο ακουσα το ξανα..εν εχω πολυ ιδεα απο ψαρεμα βαρκας λιγες φορες παω..
η καθετη φιλε την επομενη φορα που θα με παρουν για να ξερω να πατωνει τελια το δωλομα?και ποση αποσταση απο την ακτη ειναι ποιο αποδοτικο στα μουρμουρια?
Από εμπειρία σε ψαρέματα casting που την ακτή, όποτε έχει βοριά τα ψάρια εν χασιμιά.. οπότε στηρίζω και εγώ τούτη την άποψη γιατί και προχτές είχε βοριά, αλλά όπως βλέπεις τα ψάρια ετσιμπήσαν. Απλά είχαν μετακινηθεί πιο βαθιά, δηλαδή επιάναμε ψάρια από 6-7 μέτρα μέχρι περίπου 25.. Ενώ πιο έξω ούτε τσίμπημα. Τούτο βέβαια έχει να κάμει και με την εποχή, αλλάζουν οι σηνήθειες, κάποιες εποχές εν πιο βαθιά, κάποιες εν πιο έξω. Και εν νεν και απόλυτο τούτο, πιστεύκω από περιοχή σε περιοχή αλλάζει.. Οπότε θέλει δοκιμές πολλές, τίποτα άλλο θεωρητικο!christos nic wrote:Ευχαριστω φιλε!εχεις δικαιο απλα με βορια νομιζω συχναζουν πολλα μεσα ανεξαρτητος βαθους απο τα λιγα που μου ειπαν και αλλοι.
φιλε εν για αυτα τα καλαμια που μιλω τυπου feeder και picker. ειναι πολυ ευαισθητα και σηκωνουν βαρος το action τους ειναι 50-250, 80-300 κ.ο.κ. υπαρχουν διαφορα action καλαμιων που μπορει να κανουν. αμαν ψαρευεις και σε πιο πικρα βαθη (π.χ. στα κλουβια του governors που εννα ψαρεψεις μεσονερα για γοππες ή πατωτα για αλλα ψαρια κυριως σπαρους) καμνουν και pickers μεχρι και 40γρ action τα εχω δοκιμασμενα ολα και εν εγγυημενα οτι δουλευουν. απλα εχει πολλους που δεν γνωριζουν πως τουτα τα καμνουν για καθετη και εν πολλα αποτελεσματικα. με μια λεξη της κυπριακης διαλεκτου τουτα τα καλαμια ειναι ψατζιηMariosK wrote:Νικόλα δοκιμάσατε καλάμια τύπου feeder για καθετή? Εγώ ήβρα τα πολλά βολικά λόγο της ευαισθησίας και ταυτόχρονα μπορείς να βάλεις μεγάλο βάρος για να ψαρεύεις βαθιά.