Ρε παιδιά σαν νέος στο χώρο του ψαρέματος από σκάφος θα ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου στο ψάρεμα καλαμαριών. Τι θα με συμβουλεύατε δηλ. τι ώρα πρέπει να πάω και πως να ψαρέψω; Ξέρω ότι χρειάζομαι καλαμαριέρες. Συρτή ή καθετή; Σε τι βάθη κλπ.
Φιλε!
Εμεις στην Σκαλα ψαρευκουμεν τα με καθετη συνηθως στα 20 - 30 μετρα ειτε μπροστα απο το Ρομαντζο ειτε μπροστα απο το Αεροδρομιο. Αφηνουμε την βαρκα στο ρεμα, βαζουμε λαμπες τζιαν εσιης τυχη............
Οι παρεες μου οι Λεμεσιανοι καμνουν τρολλινγκ/ συρτη δηλαδη.
Σε καθε περιπτωση θελεις λιγο διαφορετικα εργαλεια. Αν θελεις ομως για αρχη μπορεις να την φκαλης με ενα καρουλλι μισινα 40αρα. , 2 καλαμαριερες και 2-3 μολυβια.
Συνηθως στα καταστηματα θα σε βοηθησουν με τις λεπτομερειες.
ΠΡΟΣΟΧΗ ομως φιλε μου γιατι υπαρχουν ατομα που βαζουν τα δικτυα τους (τα κολωδικτυα)αυτη την εποχη ΕΙΔΙΚΑ για να πιαννουν καλαμαριερες.
Σου συστηννω να εσιης παντα μαζι σου τζιε ενα "φαρμακο" για αυτη την κατασταση.
Ατε τζιε TIGHT LINES
ok den kserw ti ennois me to 'farmako' alla nomizw ekatalava peripou.
sto telos tis imeras prepei na imaste kai emeis prosektikoi giati i thalassa
anikei se olous mas kai prepei na sevomaste tin asxolia tou kathenos, ite epaggelma ite anapsixi.an mi ti allo autoi oi anthropoi perimenoun ena isodima apo ta "kolodixtia" gia na zisoun tes oikogenies tous..
RE PAIDIA PIGA EGO STIN PERIOXH XYLOFAGOU XTES ALLA DEN EPIASA TIPOTA.PANTOS APOTI MOU LENEN PSARADES FANIKAN POLI LIGA.PIANOUN 1,2 TO POLI.OXI KATHIMERA OMOS .EINAI O KAIROS TO PROBLHMA.PERSI ETSI KAIRO PIANAME EKEI.
Την περασμενη εβδομαδα στη λεμεσσο, ειδα εν κοπαδακι απο 10-12 καλαμαρια γυρο στους 20-30 ποντους. Εγιναν καπνος μολις καταλαβαν περι τινος προκειτε :Ρ