konstantinos kalogir wrote:Η δική μου γνώμη είναι πως η τύχη και οι συγκυρίες εδώσαν μας την ευκαιρία φέτος να εμπλουτίσουμε τες θάλασσες μας.. 2 φορές μέσα σε διάστημα 2 μηνών είδαμε τεράστια κοπάδια από ψάρια να απελευθερώνουνται. Δυστυχώς η κακή νοοτροπία η οποία ξεκινά που τον πρώτο επαγγελματία μέχρι τον τελευταίο καλαμά/ψαροτυφεκκά κτλ ΕΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ τούτη την ευκαιρία.
Ναι εφύαν τόσοι τόνοι ψάρια, δέχουμε ότι ένα μεγάλο μέρος εν θα επιβιώσουν. Τα άλλα??? Ας πούμε ένα 20% που θα επιβιώσει? Αλλά έτσι είναι, να πιάνει ο ένας ο επαγγελματίας 1 τόνο, ο άλλος λίο πιο άτυχος μόνο 900 κιλά!! Να τα φάει η κατάψυξη και να κατακλέψουν μετά τον κόσμο, να τα πουλήσουν για 'φρέσκα'!! Αλήθεια, υπάρχει κάποιος έλεγχος σε τούτο? Ελέγχει κανένας έλεγχος που θα παν τούτες οι ποσότητες και πότε θα διοχευτευτούν στην αγορά?
Και μεν μου πει κανένας τα ψάρια εν να ψοφήσουν αν δεν πιαστούν γιατί εν μπορούν να μάθουν στην 'άγρια' ζωή... Αν δεν ήταν τούτα τα σκαστά τσιπούρες και λαυράκια δεν θα υπήρχαν στις θάλασσες μας όσο εγωιστικό και αν είναι να ονομάζουμε 'άγρια' τζίνα που πιάνουνται κατά καιρούς στα αγκίστρια μας...!
Αλλά έτσι είμαστε, όπου φάει φάει γιατί αλλιώς εν να τα φάει ο δίπλα μας, εν υπάρχει η μεσαία λύση να τρώμε ούλλοι που λίο για τα επόμενα 5 χρόνια!!!!! Προσωπικά είμαι εναντίων του ψαρέματος τούτων των ψαριών, ακόμα και αν πιάσεις 1-2 κομμάτια. Είμαι εναντίων όι γιατί εν παλαβά και υποτιμώ το ψάρεμα τους, αλλά επειδή πιστεύκω ότι αν τούτα τα ψάρια μείνουν μέσα στα νερά μας εν να κάμουν τεράστιο καλό!!
Αλλά δυστυχώς είμαστε ΑΞΙΟΙ της μοίρας μας..!
ενεν 2 φορες αλλα 3, μην ξεχναμε την πρωτη με τα λαβρακια στο νεο λιμανι, αλλα οπος και να εχει... επετσοκοψαν τα ουλλα.
χωρις να θελω να χουμιστω σε καμια περιπτοση καμια απο τες 3 δεν πηγα για ψαρεμα εστο και αν εχει σχεδον χρονο να δω ψαρι του χαιρκου απο καλαμι. Ο λογος καθαρα ιδεολογικος, αφου εχει τοσο καιρο να φκει καλο ψαρι (ναι ξερω οτι ορισμενες περιπτωσεις καθετε και το μεγαλο) σημενι οτι η θαλασσες μας θελουν ανανεωση, αλλα απο 'τι φενετε παραπανο κακο εγινε παρα καλο.
Οπως λαλουμε μαζι με τα ξερα κρουζει και το χλορο... τζια απ' εσιει νουν ας καταλαβει
...ετσι για την κουβεντα, θυμουμε που ειμουν μωρο, μεχρι και τα 16 μου, που επιεννα με τον παπα μου ψαρεμα με τες αντενουες μας με δωλομα μονο ζυμαρι με λιωμενη τσαρτελλουα της κονσερβας και επιανναμε λαβρακια και κεφαλους πανω που κιλο. Τορα αν φκαλω ετσι ψαρι εννα κατουρισω πανω μου που τη χαρα μου.