Εξορμήσεις και Αποτελέσματα

giannis33

Re: Εξορμήσεις και Αποτελέσματα

Post by giannis33 »

Όι φίλε Νικόλα εν 2 άτομα που τα πιάνουν τα ψάρκα τζαι ούλλοι ξέρουμεν τους. Τζαι στην Ελλάδα υπάρχει νόμος που λαλεί απαγορεύεται να πιάννει ένας ψαροτουφεκάς πάνω που 1 ροφοειδές (ορφό, πίγγα, στήρα, σφυρίδα) την ημέρα. Κατά την προσωπική μου γνώμη πάντα ως ένας προπτυχιακός ιχθυολόγος είναι πάρα πολλά σωστός νόμος. Ποιός τον τηρεί όμως?

giannis33

Post by giannis33 »

Δυο άτομα εννοώ γενικά δυο ψαράες όι 2 συγκεκριμένα άτομα.. Όσο για το παραγάδι τζαι εγώ είδα κάτι παρόμοιο φίλε Νικόλα τζαι έσχεις δίκαιο σε τούτο. Όσοι βλέπετε έτσι παρανομίες (πάνω που το επιτρεπόμενο βάρος, νυχτερινό, μπουκάλλα...) να τες καταγγέλλετε αμέσως γιατί με τούτους τους .........................................(μπιιιιιιιιιιιιιιππππ) τα εγγόνια μας εννά βλέπουν τα ψάρκα μόνο στες φώτο τζαι στα video τζαι θα μας ρωτούν γιατί ρε παππού ήσουν έτσι μαλάκας τζαι εγωιστής τζαι εν άφηκες κανένα ψάρι για να δω τζαι εγω πως είναι......

ZIAD

Post by ZIAD »

Aυτη ειναι μονο και μονο η προσωπικη μου αποψη..........Κανενας μα ΚΑΝΕΝΑΣ αν του τυχει μια μερα σε καποιο ψαρεμα του να βρει 5 ορφους απο τα 3 κιλα και πανω δεν θα προσπαθησει να τους παρει. Ολοι θελουν το κατι παραπανω, ειτε για προσωπικη ευχαριστηση μιας υπερψαριας, ειτε για λογους επιδηξιωμανιας :hand: !!! Να παρεις π.χ. 5 ορφους 5 κιλα ο ενας δεν ειναι και οτι πιο ευκολο με ελευθερη καταδυση. Πρεπει να τυχει ολα να ειναι ευνοικα (φεγγαρι, ωρα, ανεμος, εποχη....κλπ) και να εισαι εκει. Αυτους που βλεπετε καποιες φορες να βγαζουν τις υπερψαριες το εχουν μελετησει αρκετα με ωρες βυθου και χρονια στο χωρο αυτο. Δεν ειναι πολλοι....ειναι λιγοι και καλοι!!! Αλλα και παλι δεν βγαζουν ΠΑΝΤΑ τετοιες ψαριες. Οσο για τους μπουκαλακηδες....ουδεν σχολιο! Αυτο ομως που πρεπει να κανει ο καθενας μας κατα την διαρκεια του ψαρεματος με ελευθερη καταδυση ειναι να απολαμβανει αυτο που κανει με την παρεα του, να προσεχει την παρεα του και να πηγαινει πισω στο σπιτι σωος με την παρεα του!!! Οι ζηλιες και οι αλληλοκατηγοριες δεν οδηγουν πουθενα. Χαλαρωστε και απολαυστε αυτο που κανετε ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!! :D

leshi cy

Post by leshi cy »

να περνουμε καλα φιλε μου και εν πιραζη αν ο κα8ενας καμνει τα δικα του !
...αμαν μας κατση να σικονουμε το τοπο ουλλον!
ενασ φιλοσ μου ειπε για ενα μεροσ αφ8ονουσ σορκουσ ,ορφουσ απο 2-10κλ παραδεισοσ
επερναν λιγα ψαρια κα8ε τοσο!
μια μερα νεκρο τοπιο!
...τορα μασ πειραζι αν εγινε με ελευ8ερο ι μπουκαλα ι το οτι εκα8αρισαν τα ουλλα !
μιλαμε για πανο απο 50κγ ψαρι και εν λιο κομα !

giannis33

Post by giannis33 »

Φίλε ZIAD απλά λαλώ την άποψη μου πάνω σε κάτι που στο κάτω κάτω ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ.. Προς Θεού, ούτε ζηλέφκω ούτε κατηγορώ κανέναν. Δεν εχω έτσι ανάγκη. Μπορεί να είμαι 23 χρονών, μπορεί να μεν είμαι μεγάλος ψαράς, μπορεί να μεν έχω τες καλλύττερες επιδόσεις, μπορεί να μεν φορτώνουμαι ψάρκα αλλά ασχολούμαι που πολλά μιτσής, έμαθα πάρα πολλά τζαι λόγω των σπουδών μου τζαι επειδή μου αρέσκει να ασχολούμαι με το θέμα, έζησα πολλά στη θάλασσα τζαι ξέρω τι σημαίνει να νεκρώνει ένας τόπος.. Εν το πέζω υπεράνω τζαι ξερόλλας αλλά πίστεψε με σε τούτο που λαλείς ''Κανενας μα ΚΑΝΕΝΑΣ αν του τυχει μια μερα σε καποιο ψαρεμα του να βρει 5 ορφους απο τα 3 κιλα και πανω δεν θα προσπαθησει να τους παρει'' εν είσαι σωστός. Εγώ (προσωπικά πάντα) τζαι όι μόνο εγώ, εν θα επετσόκοφκα ενα τόπο μόνοι τζαι μόνο για να το πέξω μεγάλος ψαράς ή για να ικανοποιήσω τα κυνηγετικά μου ένστικτα.
Ναι συμφωνώ ''Οι ζηλιες και οι αλληλοκατηγοριες δεν οδηγουν πουθενα. Χαλαρωστε και απολαυστε αυτο που κανετε ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ'' αλλά για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το ψάρεμα, πρέπει να έσχει ψάρκα. Εν στα σχέρκα μας τζαι μόνο τούτο. Γι' αυτό ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ κοπέλλια...

orfos

Post by orfos »

giannis33 wrote:Φίλε ZIAD απλά λαλώ την άποψη μου πάνω σε κάτι που στο κάτω κάτω ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ.. Προς Θεού, ούτε ζηλέφκω ούτε κατηγορώ κανέναν. Δεν εχω έτσι ανάγκη. Μπορεί να είμαι 23 χρονών, μπορεί να μεν είμαι μεγάλος ψαράς, μπορεί να μεν έχω τες καλλύττερες επιδόσεις, μπορεί να μεν φορτώνουμαι ψάρκα αλλά ασχολούμαι που πολλά μιτσής, έμαθα πάρα πολλά τζαι λόγω των σπουδών μου τζαι επειδή μου αρέσκει να ασχολούμαι με το θέμα, έζησα πολλά στη θάλασσα τζαι ξέρω τι σημαίνει να νεκρώνει ένας τόπος.. Εν το πέζω υπεράνω τζαι ξερόλλας αλλά πίστεψε με σε τούτο που λαλείς ''Κανενας μα ΚΑΝΕΝΑΣ αν του τυχει μια μερα σε καποιο ψαρεμα του να βρει 5 ορφους απο τα 3 κιλα και πανω δεν θα προσπαθησει να τους παρει'' εν είσαι σωστός. Εγώ (προσωπικά πάντα) τζαι όι μόνο εγώ, εν θα επετσόκοφκα ενα τόπο μόνοι τζαι μόνο για να το πέξω μεγάλος ψαράς ή για να ικανοποιήσω τα κυνηγετικά μου ένστικτα.
Ναι συμφωνώ ''Οι ζηλιες και οι αλληλοκατηγοριες δεν οδηγουν πουθενα. Χαλαρωστε και απολαυστε αυτο που κανετε ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ'' αλλά για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το ψάρεμα, πρέπει να έσχει ψάρκα. Εν στα σχέρκα μας τζαι μόνο τούτο. Γι' αυτό ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ κοπέλλια...
Παρακολουθησα ολη τη συζητηση και ολων τα επιζειρηματα ανεξαιρετως ειναι ορθα!
Προσοχη κοπελια στους τοπους μας να μεν εξαλειφτουν τα ψαρκα τζιαι να τα γυρευκουμε! :) :)

ZIAD

Post by ZIAD »

Φιλε Γιαννη δυστυχως η ευτυχως ειμαι ρεαλιστης! Ποσες φορες πηγαμε ψαρεμα και βγηκαμε αψαροι? Πολλες!!! Ποσες φορες πηγαμε ψαρεμα και ειδαμε 5 ορφους πανω απο 3 κιλα και το τονιζω πανω απο 3 κιλα και να καταφερουμε να παρουμε και τους 5? Ποτε!!! Γιατι πολυ απλα για να καταφερει ενας μετριος ψαροτουφεκας να παρει 5 ορφους πρεπει να δει 15!!! Αρα αμα σου τυχει τετοιο πραγμα μην χασεις την ευκαιρια γιατι ισως δεν θα υπαρξει αλλη με τετοιο καλο ανεβασμα!! Δυστυχως ολοι ειμαστε καθηγητες, δινουμε συμβουλες αλλα ΕΜΕΙΣ οι ιδιοι δεν τις κραταμε. Ολοι λεμε μην χτυπατε ορφους κατω απο 2κιλα αλλα ΕΜΕΙΣ οι ιδιοι τους χτυπαμε(και τους κρυβουμε!!!!!!!!!). Ολοι λεμε να μην πουλαμε ψαρια........κι ομως ΕΜΕΙΣ οι ιδιοι τα πουλαμε!!! Και εγω φιλε Γιαννη ειμαι ενας μετριος ψαροτουφεκας χωρις την τεραστια πειρα και με μετριες επιδοσεις. Αρα φιλε ελπιζω να καταλαβες πως το ΕΜΕΙΣ δεν ειναι για μενα ουτε για σενα!! Ειναι για καποιους που εμαθαν καλα να κρυβονται πισω απο τους υπολογιστες!!! :clap: :clap: :clap: Οταν φιλε ΕΜΕΙΣ σταματησουμε να κανουμε αυτες τις μ@@@@ες ισως να παμε μπροστα.

giannis33

Post by giannis33 »

Φίλε μου sorry αλλά εγώ εν θα αρπάξω την ευκαιρία που λαλείς. Τωρά αν κάμνω καλά ή όι εν θέμα καθαρά προσωπικό μου. Ναι καταλάβω τι εννοείς φίλε μου... Τζαι δεν κρύφκουνται μόνο πίσω που υπολογιστές. Κρύφκουμεν τους τζαι ''εμείς'' οι φίλοι τζαι γνωστοί τους..

leonidasss

Post by leonidasss »

Όσοι νόμοι και να βγουν, αν δεν ελέγχονται είναι άκυροι κι έτσι στην Κύπρο εξαρτάται από την κρίση του καθενός αν θα τους τηρήσει ή όχι.

Στις μικρές κοινωνίες, υπάρχει το κίνητρο της προβολής, αφού ο ένας ξέρει τον άλλον. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτός που έχει την ανάγκη να προβάλει τα κατορθώματά του και να του πουν μπράβο, δεν έχει ωριμάσει ακόμα σε αυτό που κάνει. (είτε είναι ψαροτούφεκο, κυνήγι κλπ.). Ο καλύτερος κριτής μας είναι ο εαυτός μας. Εμείς ξέρουμε αν ένας σορκός που πιάστηκε με συρτό καρτέρι και μετά από χίλια κόλπα, μπορεί να αξίζει περισσότερα από μια συναγρίδα καθιστή. Το τι έγινε κάτω, το ξέρουμε μόνο εμείς και το ζευγάρι μας.

Προσωπικά θεωρώ επιτυχία πρώτα απ΄όλα το να πάω στη θάλασσα, να περάσω καλά. Βέβαια,αν είναι και η μέρα μου να πιάσω και κάποια, γιατί όχι. Κάθε αναπνοή που αναπνέουμε σε αυτήν την ζωή είναι κέρδος. Αν ποσοτικοποιούμε τα πάντα, απλά χάνουμε τη χαρά και τη γλύκα της ζωής. :ugeek:

koufos

Post by koufos »

κυπριακος αλιγατορας σε περιοδο αναπαραγωγης.την εποχη ζευγαρωματος λογω αυξημενης ορμονικης δραστηριοτητας τα μεγαλα ατομα του ειδους τεινουν να αυξανουν το βαρος τους με ακορεστη πεινα για ψαρια(βλεπε κανατζια!).κατατασεται στα προστατευομενα ειδη και οποια συναντηση πρεπει να θεωρειται τυχαια.
STOLH.JPG
STOLH.JPG (234.1 KiB) Viewed 7157 times

NIKOLAS HARRIS

Post by NIKOLAS HARRIS »

ρε κιαολε μα χαλαςτη φημη μας!! :D :o ειμαστε πολλα ομορφες και οι δυο εδω ε!! :dance:
ειδες ομως φιξαρισμαν τη στολη α!! :shhh:

koufos

Post by koufos »

κουκλες :D

leshi cy

Post by leshi cy »

ρε κοπελια λεβέντες "αρεσκι" μου το συνολάκι σου νικόλα! :D
εγώ έπιασα ένα μονο για "τζικλες" κάμνει! :mrgreen:
...ρε χρύσανθε χρέωνε τους "τζικατο" εν τζίε δουλειά τούτη ,κανονικά πρέπει να πιάνεις το 25% τζίε να "τζερνας" τζίε ένα φραπέ ! :lol: :wink:

leshi cy

Post by leshi cy »

ήντα τόπο εν το limanoui τούτο ρε κοπελια?...

NIKOLAS HARRIS

Post by NIKOLAS HARRIS »

εν το λιμανουι του Πωμου πριν καποια χρονια.για μικρο φουσκωτο εν βολικη ραμπα.
ετσι οπως εγιναν οι πεζινες καλυτερα βεβαια να ριξεις απο το Λατσιη τζαι να παεις δια θαλασσας προς Πωμο παρα να τραβησεις τη βαρκα μεχρι εκει.

Post Reply

Return to “Ψαρέματα-Εμπειρίες”