Παλιές φωτογραφίες και εμπειρίες ψαροτουφεκκάδων

leonidasss

Re: καλοκαιρι 2009

Post by leonidasss »

Πολύ ωραίες οι ψαριές σου Γιώργο και ειδικά στη μέση του καλοκαιριού. Ο ορφός πανέμορφος (Ελπίζω η βολή να έγινε από πάνω και όχι εκεί που φαίνεται- αλλά σημασία έχει ότι το ψάρι βγήκε) Το καλαμάρι που έπιασες νομίζω ότι κατακρίβεια λέγεται θράψαλο. Πήρα κιεγώ ένα πριν 2 βδομάδες. Δεν το ζύγισα αλλά ήταν τεράστιο. Πρέπει να ξεπερνούσε τα 3-4 κιλά. (Το background έβαλα το γιατί πάει του Χάρη το άτιμο το γαλάζιο :mrgreen: ) Ήρθε από πίσω στο καρτέρι μου αλλά το είδε μόνο το ζευγάρι μου και χάθηκε στην ανάδυση μου. Μετά το ξανασυνάντησα και μετά από ένα υπομονετικό πλανάρισμα από την επιφάνεια κατάφερα να το κάνω να κάτσει ακίνητο στο βυθό και κατέβηκα και απλά το εκτέλεσα. Εν τω μεταξύ, Γιώργο ή κάποιος που ξαναέπιασε τόσο μεγάλο, πώς το μαλακώνουμε; Σκοπεύω να το βράσω λίγο και μετά να το παραγεμίσω (όχι εγώ) και στο φούρνο. :think: :think:
Attachments
thrapsalo2.jpg
thrapsalo2.jpg (35.68 KiB) Viewed 5983 times

Giorkos

Post by Giorkos »

χωρίς να είμαι ειδικός....

θράψαλο :naughty:

χελωνονιτζάκι σουπιά ναί !!!!

http://www.cyprusfishingmagazine.com/fo ... 674#p26674

(κάμε σκρολ...λίο ποι κάτω έχει φωτό. και υπάρχει μία φωτό του Ρολάνδου (δεν θυμάμαι σε ποιο ποστ) που δείχνει μερικές μαζί ν ακολυμπούν - ακόμα πιο μεγάλες :o :o :o )

εντιτ: άκυρο το εντιτ !!!!! :oops:
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....

george87d

Post by george87d »

Γιωρκο μου ειναι καλαμαρι ειπα μου κατι ψαραες τωρα εν ξερω ονομασια ακριβος..... :think:
Παντος ρε Λεο εν τεραστιο το δικο σου μασχιαλα του.. :dance:
Η θαλασσα μου η ζωη μου!!!!!
ΣΤΕΛΑΡΑΣ FOREVER!!!!!!!!!!!!!

Πιττης Γιωργος

Laser Interceptor...the best antiradar

kiriakos_87

Post by kiriakos_87 »

ωραιος :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Giorkos

Post by Giorkos »

george87d wrote:Γιωρκο μου ειναι καλαμαρι ειπα μου κατι ψαραες τωρα εν ξερω ονομασια ακριβος..... :think:
Παντος ρε Λεο εν τεραστιο το δικο σου μασχιαλα του.. :dance:

to diko σου ναι..τούτο του λεωνίδα δεν νομίζω.....αλλά..επειδή δεν επεριεργάστηκα ποτέ μου που κοντά κανένα....θα μας πουν οι ειδικοί....

ρε Ρολάνδο...που εχάθης να δώκεις πληροφορίες !!!????

Υ.Γ το δικό σου τωρά που το θωρώ ίσιεν βούλλες λιλά πάνω του ????

σε πρόσφατο ποστ μου αναφέρω διάφορα 'κελλόποα' που είδα σε πρόσφατο ψάρεμα ....ίσιεν θράψαλα (νομίζω :oops: ),ένα απο τούτα τα άλλα με τες βούλλες τες λιλά, και την σουπιά την τεράστια (αν εν σουπιά τελικά) ...ούλλα μαζί στην ίδια κλίκα !!!!

tasos83

Ο εύκολος, το ζόμπυ και το πτώμα

Post by tasos83 »

Το ξύπνημα πρωινό 6πμ φόρτωμα στην αθάνατη διπλοκαμπινιά, στάση στο περίπτερο για το καθιερομένο παστελλάκι (κόγιο rules) και βουρ για λατσί. Στόχος η βουτιά οι εικόνες και άμα περάσει τπτ αξιόλογο πάλε καλά. Η άφιξη στον τόπο 7:30 (easy rider 8) ) . Το θέαμα αποκρουστικό. Στοίβες σκουπίδια από πάνω. Κάτω στην παραλία σκηνές με ότι λογής σκουπίδι γυρώ τους. Η πίεση μου στα ύψη αλλά η όψη της θαλασσας ήρεμη. Τουλάχιστον θα έπερνα μαζί μου 3 ώρες εικόνων προσπαθώντας να ξεχάσω το αποκρουστικό θέαμα έξω. Η είσοδος στο νερό με βρίσκει χαμογελαστό με το θέαμα που συναντώ πάντα στις τελευταίες μου βουτιές. Γόνος! Γόνος πάρα πολύς με κουρκούνες, σορκούς και άλλα είδη που σου δίνουν λίγη ελπίδα για τις έρημες θάλασσες μας.
Ο εύκολος: Πρώτο όπλισμα (με λίγο παραπάνω ζόρι αφού έχω κοντύνει ακόμα λίγο τα λάστιχα) και νάσου ο κύριος σορκός μπροστά μου. Προσπάθησε να το παίξει αδιάφορος αλλά η βολή καλή και πάνω στη σημαδούρα. Οι κλίκα του χαμένη και όποτε με ξαναβλέπει εφαρμογή του σχεδίου λαγός :mrgreen:
Το ζόμπυ: Η βόλτα συνεχίζεται και το θέαμα που βλεπω αποκρουστικό. Σαργουδάκι <100γρ να λείπει η μισή του σάρκα από την αριστερή του πλευρά και να προσπαθεί να κολυμπήσει. Μάλλον χτύπημα από τρίαινα μου φάνηκε. Το άρπαξα με το χέρι και ευθανασία. Τα μακάβριο θέαμα δεν θα τέλιωνε εδώ όμως. :cry:
Το πτώμα: Βλέπω στη σκιά ενός βράχου κατι σχετικά μεγάλο. Χρώμα καφετί με άσπρα σημάδια. Προσέγγυση με συρτό και βλέπω ένα κάποτε βασιλιά του βυθού να έχει το χείριστο τέλος. 15-20 Σκολοπέντρες να τρώνε το κατά τα άλλα άθικτο σώμα του. Τρύπα από ψτ δεν είδα ούτε κάποιο άλλο εμφανές σημάδι. :neutral:
Η επιστροφή με βρίσκει να κάνω τα συνηθισμένα μου άκαρπα ρηχά καρτεράκια :violin: και συρτό για προσέγγιση ενός κιλίσιου ροφού (για προπόνηση ολάν :mrgreen: ) ο οποίος με εξέπληξε ευχάριστα αφού ήταν αρκετά συνηδητοποιημένος και έφυγε γρήγορα για τα ενδότερα...
Έξοδος κατάκοπος αλλά ξεκούραστος :?: :) , λίγα γαλλικά από μέσα μου για τους "φυσιολάτρες κατασκηνωτές" και προς ολοταχώς για τη καθιερωμένη σούβλα στο χωριό.
Attachments
Photo-0013a.jpg
Photo-0013a.jpg (70.56 KiB) Viewed 6356 times

Giorkos

Re: Ο εύκολος, το ζόμπυ και το πτώμα

Post by Giorkos »

έκαμες το ψάρεμα σου πάλε όμως....

ωραίος ο 'εύκολος' σου !!!!

επήα τζαι γω σήμερα κανένα γυρούι το δύλις με τη σύζυγο αλλά μόνο του δεύτερου stage είσιεν !!!! έμεινε μας το καρτέρι :dance:

mark0s

Post by mark0s »

Ωραίος ο ξυδόντας…

NIKOLAS HARRIS

Post by NIKOLAS HARRIS »

mark0s wrote:Ωραίος ο ξυδόντας…
+1

leonidasss

Post by leonidasss »

Kι εγώ που νόμισα ότι έπιασες τις διαφημίσεις και σταμάτησες το ψάρεμα... Ωραίος ο Νικολής και πολύ ωραίο και το γράψιμο σου (είμαι και δάσκαλος :mrgreen: ). Στο Σαββατιάτικο ψαρεματάκι έκανε και σε μένα ένα παππούλη δώρο η θάλασσα και αφού προηγουμένως η καμπάνα μου χάρισε μια ωραία πληγή στο χέρι (Ναι, φορούσα γάντια αλλά... :roll: )

leonidasss

Post by leonidasss »

(Συγνώμη , αλλά η ποσόστωση συνημμένων στην Δ. Συζήτηση έχει επιτευχθεί.)Τι εννοεί και δε με αφήνει να βάλω τις φωτο;;; :think:

admin
Site Admin

Post by admin »

Ελεγξε λίγο τις ρυθμίσεις μπάς και κατα λάθος επάτησες κάτι :think:

tasos83

Post by tasos83 »

Γιώργο τα έμαθες τα νέα? Το αδέρφιν εγίνικεν πατέρας :D !!!!
leonidasss wrote:(Συγνώμη , αλλά η ποσόστωση συνημμένων στην Δ. Συζήτηση έχει επιτευχθεί.)Τι εννοεί και δε με αφήνει να βάλω τις φωτο;;; :think:
Δοκίμασε να κάμεις resize τη φώτο σου. Νομίζω πρέπει να εν γύρω στα 100kb για να μπορεί να γίνει attach.

leonidasss

Post by leonidasss »

Πάμε ξανά απ΄την αρχή...
Attachments
030.jpg
030.jpg (45.2 KiB) Viewed 6233 times

leonidasss

Post by leonidasss »

Και το καλύτερο...
Attachments