andrea5 wrote:μαριε .

φιλε εγω χρησιμοποιο fluorocarbon τζιαι ως τωρα εν με απογοητευσε ποτε ,με να μπλεχτη (εως παραμαλλα του 1,50 μετρου ) ,με να στριψη

,αμαν τυχει τζιαι κορατζισει καλα πουκατω ,σπαζω οστι να την κοψω
η monofillament πλιγωνεται ευκολα στους κομπους αμαν εν την προσεχης
ποιος ο λογος που βαλεις monofillament αν γινεται ?

Για πόλους και διαφορους λόγους Αντρέα που δεν έχει να κάνει με σωστό και λάθος αλλα τι προτιμά ο κάθε ένας..
καταρχάς προσοχή στην δημιουργία του κόμπου χρειάζεται πολύ περισσότερο η fluorocarbon από την mono(k Eυάνθη, διόρθωσε με αν έχω λάθος)
το 90% τον ψάρεματον που κάνω είναι βραδυ και δεν με απασχολεί ο δείχτης διάθλασης μισινας-νερου ( νάιλον 1,60 - fluorocarbon 1,42 – νερό 1,33)..αντίθετος αν δεις δικά μου παράμαλλα είναι σαν λούνα παρκ (χάντρες πούλιες κτλ) θα ήταν αστείο να με απασχολούσε η "δήθεν" αόρατη μισίνα.
ένας άλλος λόγος είναι με το "κώλυμα" που έχω, όταν κατσαρώνει λιγο η μισίνα να την αλλάζω άμεσος..και λόγο τον μικρό διάμετρο παράμαλλο που χρησιμοποιώ με την FC πρέπει να την αλλάζω σχεδόν με κάθε και καινούργια "δωλοσια" ειδικά αν ψιλό πιαστώ κάπου η έχει μικρά μουγγρια..άστα να πάνε..
επίσης έχω διαπιστωση ότι
καλής ποιότητας που δεν είναι ανανεμιγμένες πχ. με πολυαμίδιο FC βγαίνουν σε 25-30 μετρα καρούλια και στοιχίζουν πάνω από 15 euro.
Aυτή είναι μερική λόγοι που δεν τις χρησιμοποιώ πλέον μιλώντας πάντα για τεχνικές surf.casting και B.ledgering...! σωστή ,λάθος ο κάθε ένας έχει τες "λοξες" του