.Αν τωρα αρχιζεις μπολονεζ θα αποφυγεις να παρεις καλαμι με πολλη ευαισθησια στην μυτη,δηλ αυτα τα πολυ λεπτομυτα που λιγυζουν μ το παραμικρο γτ αυτα θελουν εμπειρια και το ποιο πιθανον να το κοψεις..(μην λιγυσεις ποτε με το χερι σου την μυτη τετοιου καλαμιου θα σπασει)
.Ενα καλαμι μπολονεζ ειναι σημαντικο να μην ειναι βαρυ γτ θα το κρατας συνεχια στο ψαρεμα για να μην κουραζει..περιπου για να καταλαβεις ενα ελαφρυ καλης ποιοτητας καλαμι 6μετρο ζυγιζει περιπου 280γρ ομως ειναι ανω των 100ευρο σιγουρα..ενα φτηνο καλαμι πχ 50-60ευρο 6μετρο καλο θα ηταν να μην ξεπερνα τα 350γρ το πολυ μεχρι 380γρ.εγω νμζ για αρχη παρε μεχρι 60 ευρο.
.Ακομα ενα χαρακτηριστικο βασικο του καλαμιου ειναι το action που θα προτιμισεις αναλογος τι ψαρια θα ψαρευεις και με τι βαρους φελλους-ερματισματος..πχ οι κουρκουνες δεν θελουν μεγαλο βαρος φελλου αλλα δεν θα παρεις και το ποιο μικρο action καλαμιου γιατι αυτα ειναι τα ποιο ευαισθητα που πρεπει να αποφυγης αν δεν εχεις εμπειρια.νομιζω καλο θα ηταν για κουρκουνες ενα με action 5-30 η καλυτερα 10-30gr η ακομα και 10-50γρ.
.Καλο θα ηταν το καλαμι να ειναι νευρικο δηλ να μην λιγιζει ευκολα στην ταλαντευση του η στο σουσμα του

..κερδιζεις στο καρφωμα του ψαριου με νευρικο καλαμι..και προσωπικα θα προτιμουσα ενα 7μετρο για να ψαρευω σε λιγο περισσοτερο βαθος με σταθερο φελλο.