Έχουμε και λέμε:
1. Πριν ένα χρόνο, επάννησα μιαν απόχη γύρω στα τέσσερα μέτρα τηλεσκοπική. Ήμουν πολλά περήφανος μάλιστα την πρώτη μέρα που την εχρησιμοποίησα. Κανένα ψάρι δε θα ξέφευγε που τα σιέρκα μου. Αποτέλεσμα; Εξέχασα την τζιαμέ που εψάρευκα, τζιαι φυσικά το επόμενο πρωϊ που το επήρα είδηση τζιαι επήα να την έβρω, εν την ήβρα.
2. Εμουρμούραν η γυναίκα μου όποτε έρκετουν μαζί μου για ψάρεμα γιατί εν ήθελε να κάθεται πας τους άμμους. Επήα τζιαι εγώ τζιαι εγόρασα της (τάχα μου, έτο εμιτσοκαμμούσα της κάμποσο τζιαιρό τζιαι ήβρα αφορμή) μιαν καρέκλα πτυσσόμενη με θήκη για φραπέ κ.λ.π, πολλά λουξ. "Εν δική σου τούτη" λαλώ της. "Άτε ρε παρέτα μας, ποιόν περιπαίζεις" η απάντηση της. Την ίδια μέρα, επήα ψάρεμα. Ε, είπαμε, "εν δική της" να μεν τη δοκιμάσουμε; Αποτέλεσμα; ΕΞΙΧΑΣΑ ΤΗΝ ΤΖΙΑΙ ΤΖΙΗΝΗ!

3. Περασμένη εβδομάδα, επήα πάλε για νυκτερινό με τρία καλάμια, καρεκλούα (φυσικά επήα τζιαι εγόρασα άλλη μιας τζιαι εκαλόμαθε ο πισινός μου), τρίποδα, παγωνιέρα τζιαι τη θρυλική βαλιτσούα μου που είχα την πολλή καμάρι τζιαι η οποία ήσιε μέσα μασκαραλλίκκια που εμάζευκα χρόνια. Αποτέλεσμα; ΕΞΙΧΑΣΑ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΟΥΑ. Τζιαι επήρα το είδηση μετά που θκυό μέρες. Φυσικά,κάποιος έγινε πολλά ευτιχισμένος.
Που λαλείτε, έσιει κανένα που μου κοντράρει;

ΥΓ: Με αφορμή την απώλεια της βαλιτσούας, έσιει κανένας να προτείνει καμιά που να δέχεται ιμάντες για να κρεμάζεται στον ώμο; Αν ναι, που μπορώ να έβρω έτσι είδος;
Η μάνα μου πάντως κάτι ξέρει που λαλεί στες κόρες μου "άμπα τζιαι πάρετε που τον παπά σας. Που τη ΜΑΝΑ σας να πάρετε".