Μαγειρεμα σμύρνας
Μαγειρεμα σμύρνας
Καλημέρα σε όλους τους φιλους ψαράδες. Είναι η πρώτη μου καταχώρηση. Χτες όπως καθαριζα κάτι σορκουσ που επιασα φάνηκε μια μεγαλή σμυρνα για να φαι τα αντερουθκια. Επείδη ακουσα ότι εξαιρετίκο κρέας την κτύπησα με το ψαροτουφεκο και την κάθαρισα. Τωρα το μόνο που έμεινε είναι να την μαγειρέψω. Υπάρχει καμία συνταγη για την σμύρνα?
Re: Μαγειρεμα σμύρνας
Φίλε κάμε την φιλέτο και μετά τηγάνιστην αφού πρώτα την βουτίξεις σε μπύρα και μετά αλεύρι.Τεγγης wrote:Καλημέρα σε όλους τους φιλους ψαράδες. Είναι η πρώτη μου καταχώρηση. Χτες όπως καθαριζα κάτι σορκουσ που επιασα φάνηκε μια μεγαλή σμυρνα για να φαι τα αντερουθκια. Επείδη ακουσα ότι εξαιρετίκο κρέας την κτύπησα με το ψαροτουφεκο και την κάθαρισα. Τωρα το μόνο που έμεινε είναι να την μαγειρέψω. Υπάρχει καμία συνταγη για την σμύρνα?
Re: Μαγειρεμα σμύρνας
Φίλε ευχ. για την συμβούλη.Ακουσα έχει πολλα κοκκαλα. Μπορο να τα βγαλω η δεν πειράζει?
Re: Μαγειρεμα σμύρνας
θα μπορούσες να τα βγάλεις πριν καθαρίσεις το δέρμα τις τώρα δεν μπορείς..Τεγγης wrote:Φίλε ευχ. για την συμβούλη.Ακουσα έχει πολλα κοκκαλα. Μπορο να τα βγαλω η δεν πειράζει?
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!
-
- Posts: 1547
- Joined: Tue Dec 18, 2007 6:01 pm
Re: Μαγειρεμα σμύρνας
εγω ακόμα εν το εκατάλαβα τουτο με τα κόκκαλα ... οσες φορες εκαμα σμύρνα (τηγανιτή πάντα) .. εν είχα πρόβλημα με τα κόκκαλα ... τα κόκκαλα όλα είναι ενομένα πάνω στον σπόνδυλο ... αν την κόψεις φιλέτα τότε μάλλον εννα μείνουν όλα τα κόκκαλα μες το κρέας και εννα σκοτωθεις οσπου να την φάεις
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
Re: Μαγειρεμα σμύρνας
φιλε μου . πριν τις βγάλεις το δέρμα να κανεις μια θηλιά και να την πιάσεις από το λαιμό
στη συνεχεια να πιάσεις ένα σκουπόξυλο και να κόψεις δυο κομμάτια καμια 35-40cm
να βάλεις τι σμέρνα στη μέση και από πάνω έως κάτω να την περνάς σφικτά με τα ξυλα να σπάνε τα κόκαλα και να κατεβαίνουν κάτω
επανάλαβε το αρκετές φορες .... στη συνεχεια κόψε την ουρα από το σημείο τις οπής που έχει στην ουρα .....
καλή όρεξη
στη συνεχεια να πιάσεις ένα σκουπόξυλο και να κόψεις δυο κομμάτια καμια 35-40cm
να βάλεις τι σμέρνα στη μέση και από πάνω έως κάτω να την περνάς σφικτά με τα ξυλα να σπάνε τα κόκαλα και να κατεβαίνουν κάτω
επανάλαβε το αρκετές φορες .... στη συνεχεια κόψε την ουρα από το σημείο τις οπής που έχει στην ουρα .....
καλή όρεξη
Re: Μαγειρεμα σμύρνας
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!
Re: Μαγειρεμα σμύρνας
βασικά....
απότι άκουα που παλιούς, και απότι γράφτηκ επιο πάνω σχετικά με 'πέρασμα' του κορμοιού της με καλάμια ή σκουπόξυλο και έπειτα κόψιμο της ουράς (γιατί εκεί ' μαζεύουνται ' τα κόκκαλα που το 'γάλεμα' της) ,
εκατάλαβα ότι έτσι κιαλιώς, ότι η σμέρνα έσιη κόκκαλα στον νούρο της (γιαυτό ο τύπος στο βίτεο τον έκοψε-πέταξε) και μάλλον οι προτινοί 'ενομίζαν' μήπως ότι γαλφκοντας την εσυνάουνταν τα κόκκαλα στον νούρο ????
...μήπως λέω?????
τωρά....
αν πιάσω μια σμύρνα (που δεν θ απιάσω για να φάω γιατί εν θέλω
) και απλώς ξιντερίσω την, κόψω τον νούρο τζαιν την κκελέ...τζαι τηανίσω την....
εν θα φκούν τα κόκκκαλα άμαν εν μαιρεμένη πιο εύκολα (ανοίοντας την τζαι τραβώνας την ραχοκοκκαλια?????
μήπως κάτις εν εκατάλαβα καλά.....
κάποιος που εκαθάρισε σμύρνες (όι σμύρνα) να μας διαφωτίσει παρακαλώ

απότι άκουα που παλιούς, και απότι γράφτηκ επιο πάνω σχετικά με 'πέρασμα' του κορμοιού της με καλάμια ή σκουπόξυλο και έπειτα κόψιμο της ουράς (γιατί εκεί ' μαζεύουνται ' τα κόκκαλα που το 'γάλεμα' της) ,
εκατάλαβα ότι έτσι κιαλιώς, ότι η σμέρνα έσιη κόκκαλα στον νούρο της (γιαυτό ο τύπος στο βίτεο τον έκοψε-πέταξε) και μάλλον οι προτινοί 'ενομίζαν' μήπως ότι γαλφκοντας την εσυνάουνταν τα κόκκαλα στον νούρο ????

τωρά....
αν πιάσω μια σμύρνα (που δεν θ απιάσω για να φάω γιατί εν θέλω

εν θα φκούν τα κόκκκαλα άμαν εν μαιρεμένη πιο εύκολα (ανοίοντας την τζαι τραβώνας την ραχοκοκκαλια?????
μήπως κάτις εν εκατάλαβα καλά.....
κάποιος που εκαθάρισε σμύρνες (όι σμύρνα) να μας διαφωτίσει παρακαλώ



που κουρκούνα....μέχρι τούνα....
-
- Posts: 1547
- Joined: Tue Dec 18, 2007 6:01 pm
Re: Μαγειρεμα σμύρνας
Φκέννουν ούλλα τα κόκκαλα πας την ραχοκοκκαλιά ...και μένει καθαρό κρέαςGiorkos wrote: αν πιάσω μια σμύρνα (που δεν θ απιάσω για να φάω γιατί εν θέλω) και απλώς ξιντερίσω την, κόψω τον νούρο τζαιν την κκελέ...τζαι τηανίσω την....
εν θα φκούν τα κόκκκαλα άμαν εν μαιρεμένη πιο εύκολα (ανοίοντας την τζαι τραβώνας την ραχοκοκκαλια?????
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
Re: Μαγειρεμα σμύρνας
οκ...δηλαδή ΔΕΝ θέλει ξικοκκάλιασμαfISHANDCHIPS wrote:Φκέννουν ούλλα τα κόκκαλα πας την ραχοκοκκαλιά ...και μένει καθαρό κρέαςGiorkos wrote: αν πιάσω μια σμύρνα (που δεν θ απιάσω για να φάω γιατί εν θέλω) και απλώς ξιντερίσω την, κόψω τον νούρο τζαιν την κκελέ...τζαι τηανίσω την....
εν θα φκούν τα κόκκκαλα άμαν εν μαιρεμένη πιο εύκολα (ανοίοντας την τζαι τραβώνας την ραχοκοκκαλια?????

που κουρκούνα....μέχρι τούνα....
- konstantinos kalogir
- Posts: 1493
- Joined: Tue Dec 16, 2008 10:08 pm
- Location: Λάρνακα
- Contact:
Re: Μαγειρεμα σμύρνας
Πάντως εν φοβερό το βίντεο, και ακόμα πιο ωραίος ο τύπος, εκαθάρισε την τέλεια. όμως ερώτηση, η πέτσα εν πρέπει να φκει;
Re: Μαγειρεμα σμύρνας
ΣΙΓΟΥΡΑ! ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ έχει και part 2konstantinos kalogir wrote:Πάντως εν φοβερό το βίντεο, και ακόμα πιο ωραίος ο τύπος, εκαθάρισε την τέλεια. όμως ερώτηση, η πέτσα εν πρέπει να φκει;

Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!
Re: Μαγειρεμα σμύρνας
Καλημέρα σε όλους. Το καθάρισμα της σμύρνας γίνεται και με ένα βρεγμένο ρούχο,αφού πρώτα την κρεμμάσουμε τυλίγουμε το ρούχο γύρο της το σφίγγουμε από πάνω προς τα κάτω.Αυτό το έχω ακούσει από ένα παλιό ψαρά.Τα κόκκαλα μαζεύονται στη ουρά την οποία κόβουμε.Όσο αφορά το καθάρισμα της όπως είναι κρεμμασμένη χαράσουμε το δέρμα στο μέρος του κεφαλιού και το τραβάμε προς τα κάτω .Το μαγείρεμα της ..........ΤΗΓΑΝΙΤΗ.
Re: Μαγειρεμα σμύρνας
ακριβώς εν τούτο που ρωτώ τζαι πιο πολλά απορώ πιο πάνω....δηλαδή...όντως...με το να την σφύξω από πάνω προς τα κάτω (το 'γάλεμα' που λένε) είτε με σκουπόξυλο, εμ καλάμια, ή ρούχο όπως λες, θα κάμει τα κόκκαλα τα οποία εν ενομένα με τον σπόνδυλο να 'ξεκολλίσουν' και να 'ταξιδέψουν' μέσα στη σάρκα της σμέρνας τζαι να καταλήξουν στον νούρο...τον οποίο κόφκουν τζαι πετάσσουν....????angiec wrote:Καλημέρα σε όλους. Το καθάρισμα της σμύρνας γίνεται και με ένα βρεγμένο ρούχο,αφού πρώτα την κρεμμάσουμε τυλίγουμε το ρούχο γύρο της το σφίγγουμε από πάνω προς τα κάτω.Αυτό το έχω ακούσει από ένα παλιό ψαρά.Τα κόκκαλα μαζεύονται στη ουρά την οποία κόβουμε.Όσο αφορά το καθάρισμα της όπως είναι κρεμμασμένη χαράσουμε το δέρμα στο μέρος του κεφαλιού και το τραβάμε προς τα κάτω .Το μαγείρεμα της ..........ΤΗΓΑΝΙΤΗ.




γιατί όπως είδα στο βίτεο ο τύπος δεν κάμνει κάτι τέτθκιο (απλώς 'προσπερνά' τα κόκκαλα με το να τα κόφκει, τζαι λέει ότι τον νουρο τον πετάσει γιατί έσιη πολλά κόκκαλα έτσι κιαλίώς !!!!
τελικά το γάλεμα των κοκκάλων της σμέρνα εν μύθος....






που κουρκούνα....μέχρι τούνα....
Re: Μαγειρεμα σμύρνας
Ρε φιλε παντα ειχα την ιδια απορια για τα κοκαλα, και εγω το θεωρο απιθανο να ταξιδεψουν μεσα στην σαρκα, ειπα να μεν πω τιποτε να μεν φανω οτι μονο εγω εν εχω φαντασια...
Ο βλάκας ειναι ανίκητος...