Ψαρευτικές Εξορμήσεις και Αποτελέσματα

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

Χμμμμ! Εχω πολλύ δρόμο να κόψω ώσπου να κάμω βολές 150 μέτρα με τον εξοπλισμό μου, που ούτε κατά διάνοιαν να τον πω surfcasting. Έχω κατι απλά καλαμούθκια 3.5 μέτρα που σύρνουν καμμιά 100ρκά γραμμάρια τζαι σε πολλά σπάνιες περιπτώσεις άτε να κτυπήσω 60 - 70 μέτρα :oops: . Άρα για τον επόμενο λλίο τξαιρό εν έχω τσιάνς να φκάλω κανένα σοβαρό σαλαχούι :(

Πρίν εφτά οκτώ χρόνια έπιασα ένα ωραίο σελάχι (τζείνον πού λαλούν οι Εγγλέζοι Thornback Ray) που πας τους βράχους του Λένιου, σε κεφαλή καλαμαριού. Ήταν σχεδόν ένα μέτρο τα φτερά του, πανέμορφο. Παρά το ότι εν είχα μαζί μου φωτογραφική, εν μου έκαμεν καρθκιάν να το πάρω σπίτι να το φωτογραφήσω τζαι άφηκα το ελεύθερο 8) Πού τότε έχω λλίον καμό να ξαναπιάσω κανένα, αλλά μόνο βκιολούες πιάνω....

Απίστευτες (για μένα) βολές έκαμα τον Σεπτέβρη του 2006 στην λίμνη του Πλαστήρα στην Ελλάδα με τα εργαλεία του φίλου μου του Αποστόλη του Κρομμύδα για κυπρίνους, εκτυπούσα άνετα 120 μέτρα (τξαι ο Αποστόλης πάνω που 150!). Αλλά μεν ανισυχείς. Αφού όπως πάμεν το αγαπημένον μου το ψάρεμα του λαβρακιού στους φράκτες ενναν δυσκολοεύρετο είδος, θωρώ με να γυρίζω σε έτσι στυλ ψαρέματα στην θάλασσα....

no-nick

Post by no-nick »

cybasser αν σου αρεσκουν τα λαβρακια της θαλασσας οπως σου αρεσκουν τα λαβρακια της λιμνης μην φοβασε , δεν θα δυσκολευτης καθολου, βολη 10- 30 μετρα εισαι μεσα 90%.μονο που τα λαβρακια της θαλασσας θελουν ταραμενη θαλασσα συνηθως για να κυκλοφορουν ετσι κοντα.

Greg

Post by Greg »

toutes oi istories me tis voles 80 metra ke 180 metra ktl texnikes/eksoplismoi gia na paennei to paramallo allo kamia 20rka+ metra para mesa.... gia mena en texnikes pou skopefkoun sto na mas tsimpoun parapanw tes lires mas oi legomenoi efevretes :) ... Aman to psari den perasei mprosta pu to paramallo su eite en 2 eite 80 eite 180 metra mesa, enna exeis akrivws to idio apotelesma. Alla pou tin alli plevra en llio porosi na skeftese oti ekames voli 100+ metra ke etsi psarevis me parapanw 'aisiodoksia' as to poume..ke giafto en tha klafto tes lires pou edosa ws twra ke enna dosw gia ton eksoplismo tou surf casting 8)
Esox Lucius

no-nick

Post by no-nick »

Greg wrote:toutes oi istories me tis voles 80 metra ke 180 metra ktl texnikes/eksoplismoi gia na paennei to paramallo allo kamia 20rka+ metra para mesa.... gia mena en texnikes pou skopefkoun sto na mas tsimpoun parapanw tes lires mas oi legomenoi efevretes :) ... Aman to psari den perasei mprosta pu to paramallo su eite en 2 eite 80 eite 180 metra mesa, enna exeis akrivws to idio apotelesma. Alla pou tin alli plevra en llio porosi na skeftese oti ekames voli 100+ metra ke etsi psarevis me parapanw 'aisiodoksia' as to poume..ke giafto en tha klafto tes lires pou edosa ws twra ke enna dosw gia ton eksoplismo tou surf casting 8)
η ολη φιλοσοφια των μακρινων βολων εχει να κανη με την λεγομενη αποχη η οποια ειναι το σχετικα αποτομο του βυθου (βαθυνισκη αποτομα), εκει με την κακοκαιρια τα "ομαλα" κυματα που ερχοντε απο το πελαγος "χτυπουν" πανω στο αποτομο ανεβασμα του βυθου και αρχιζουν να γινοντε λιγο πιο ψυλα , αλαζουν σχημα(πιο μυτερα) και η κορυφη τους αφριζη. στο συγκεκριμενο σημειο απο την ανακατοσουρα , ξεθαυοντε πολλοι μικροοργανισμοι που
ειναι τροφικος παραδεισος για τα μικρα ψαρια που ειναι και αυτα με την σειρα τους λεια για τα μεγαλα , το θεμα ειναι να ριξουμαι τα αγκιστρια μας σε αυτο το σημειο που σε ρηχες παραλιες ειναι αρκετα μεσα.χθες που πηγα δυτικα της λεμεσου κοντρα στον αερα , εβλεπα τα κυματα να ξεκινουν απο πολλα μεσα, εκει κατα τους ειδικους ειναι το καλητερο μερος για να ψαρεψουμαι, εκει που ξεκινουν τα κυματα, γιαυτο το οτι γινετε σεμηναριο για βολες στην Κυπρο ειμαστε πολυ τυχεροι και οσοι ψαρευουν σε ετσι συνθηκες θα δουμαι μεγαλη διαφορα παντα αναζητοντας την γεριμη την αποχη γιατι αν ειναι στα 50 μετρα δεν εχει αξια να συρουμαι στα 100 και το αναποδο,μονο που στην δευτερη περιπτωση πρεπει να ξερεις να συρνης γιατι 100 μετρα με βαριδι με αγκυρες συν 1 η 2 δωλωματα μεγαλα τζαι νασε πανω στις γαουροροτσες ειναι πολλα μεγαλη αποσταση και κατι που διαβασα παλια 100-110 μετρα αποσταση ειναι τα τερματα του ενος τερματοφυλακα με του αλλου σε ενα κανονικο γηπεδο
Last edited by no-nick on Mon Nov 12, 2007 10:03 pm, edited 1 time in total.

Greg

Post by Greg »

hmm.... orthotatos
Esox Lucius

Greg

Post by Greg »

no-nick wrote:ψαρεμα χθες απο τις 2 μεχρι τις 6 , 3 ατομα 6 καλαμια , ουτε τσιμπια και 4-5 χειρουργικα κοψιματα .
enna paw twra ena guro gia 2 wres me paramalla pou nima, na mathw epitelous ti en touta pou mas to kofkoun
Esox Lucius

no-nick

Post by no-nick »

Greg wrote:
no-nick wrote:ψαρεμα χθες απο τις 2 μεχρι τις 6 , 3 ατομα 6 καλαμια , ουτε τσιμπια και 4-5 χειρουργικα κοψιματα .
enna paw twra ena guro gia 2 wres me paramalla pou nima, na mathw epitelous ti en touta pou mas to kofkoun
πιενε περκει το σιουρεψουμαι οτι εν κουνελλοι

Greg

Post by Greg »

efia llio viastika logo 'upoxreosewn'..alla eprolava epiasa ena asxeli 70 pontous (mavra skotina je gerima na minoun, o kattos dame skeftete an tha to faei) pas to kalami me ton akrovati. to allo me to psarodoli etsipise alla en epiastin. enna ksanapaw allin nuxta ston 'lao' pu enna xw wra
Esox Lucius

caveman

Post by caveman »

marios wrote::roll: Χωρίς να θέλω να σε "θίξω" ρε φιλε μου εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπερβάλλεις οταν μιλας για τα 150μ++σε καταστασις SURF CASTING.. ούτε τρελλα!! μου φαίνουνται ούτε λαφαζανις πέρασε που το νου μου ότι είσαι!! απλά κάποτε (ειδικά στις βολές πρως μέσα στην θάλασσα) πέφτουμε πολλα! πολλα! έξω :wink: ps: Ο`ι` να με παρεξηγήσεις ρε πελλε! 8)

oi re file meneshis ennia :) ntaksi, sioura ligi ipervoli panta iparxi afou den einai dinaton na ipologisis akrivos mia voli, ke panta tinoume pros ton megalitero arithmo :lol: alla pragmatika me ta sosta ergalia gia surfcasting mporis na ftasis poliii makria :) ...molis simera epiasa neo kalami... ena zebco cool...kapos ftiniariko alla pistevo tha kani doulia, ke me aformi ti sizitisi mas, mou mpike i idea na to "metriso" :lol: tha pao stin alijin na siro :lol: je na metriso na sou po :lol:
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

marios
Site Admin

Post by marios »

:) Δοκίμασε με τα "παλιά"καλαμια που είναι δουλεμένα!! το καινούργιο θα σου κόψη μετρα :wink:
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

no-nick

Post by no-nick »

oi re file meneshis ennia :) ntaksi, sioura ligi ipervoli panta iparxi afou den einai dinaton na ipologisis akrivos mia voli, ke panta tinoume pros ton megalitero arithmo :lol: alla pragmatika me ta sosta ergalia gia surfcasting mporis na ftasis poliii makria :) ...molis simera epiasa neo kalami... ena zebco cool...kapos ftiniariko alla pistevo tha kani doulia, ke me aformi ti sizitisi mas, mou mpike i idea na to "metriso" :lol: tha pao stin alijin na siro :lol: je na metriso na sou po :lol:[/quote]

να χαρης μην πας στην αλητζιη για να συρης, αν σε δει κανενας ενα σε στειλουν στο μικελιδη, ενα νομιζουν οτι ψαρευκης στην στερια :D :D

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

no-nick wrote: να χαρης μην πας στην αλητζιη για να συρης, αν σε δει κανενας ενα σε στειλουν στο μικελιδη, ενα νομιζουν οτι ψαρευκης στην στερια :D :D
Ε, φαντάστου δηλαδή τι θα σκέφτουνται τζείνοι ποννά μας θωρούν στο σεμινάριο. 20 - 25 πελλοί να σύρνουν βαρίθκια πας την άμμο με την θάλασσα πουπίσω τους :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Someone

Post by Someone »

CyBasser wrote:
no-nick wrote: να χαρης μην πας στην αλητζιη για να συρης, αν σε δει κανενας ενα σε στειλουν στο μικελιδη, ενα νομιζουν οτι ψαρευκης στην στερια :D :D
Ε, φαντάστου δηλαδή τι θα σκέφτουνται τζείνοι ποννά μας θωρούν στο σεμινάριο. 20 - 25 πελλοί να σύρνουν βαρίθκια πας την άμμο με την θάλασσα πουπίσω τους :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Γιατί άμμα μας θωρούν να τα σύρνουμε μες τη θάλασσα τί σκέφτονται νομίζεις;
Ό,τι παλαβοαπορία θέλεις άκουσα αν τύχει τζιαι πάω σε τόπο που έσιει τόπο.

Μέχρι τζιαι κουβέντες (συνωμοτικά, να μεν τους ακούσω) τύπου "μα εν παλαβός τούτος; ήρτε νύχτα για ψάρεμα που τα ψάρκα ΤΖΙΟΙΜΟΥΝΤΑΙ;;;;".

no-nick

Post by no-nick »

CyBasser wrote:

ενα νομιζουν οτι εφεραν μας εκδρομη :D :D :D

caveman

Post by caveman »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από ακτή”