Ψαρευτικές Εξορμήσεις και Αποτελέσματα
Re: Ψαρευτικές Εξορμήσεις και Αποτελέσματα
Καλημέρα.
Για να καταλάβω, όταν μιλάτε για ψαράδες εννοείτε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες;
Για να καταλάβω, όταν μιλάτε για ψαράδες εννοείτε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες;
- chrysanthos9
Τοπος

Συνθήκες-: θαλασσοταραχη
Δολωμα: Ολοθουριο
βαρος:820

Συνθήκες-: θαλασσοταραχη
Δολωμα: Ολοθουριο
βαρος:820
Rememper always someone waiting for you at home
someone δυστυχως ειναι ερασιτΤΕΧΝΕΣ
''surf casting'' A way of Living
μπραβο χρυσανθε, οποιος εχει τα @@ να παει σε ετσι καιρο ψαρεμα ανταμειβετε
Esox Lucius
χρύσανθε, τα σέβη μου.

Δηλαδή, παν κλεφτά κλεφτά, αννοίουν τα δίχτυα τζιαι μετά παν στην παραλία τζιαι ψαρεύκουν τες τσιπούρες που μόλις "απελευθερώσαν" για "χόμπυ";jack tar wrote:someone δυστυχως ειναι ερασιτΤΕΧΝΕΣ
Εν ανώμαλοι τούτοι.
- chrysanthos9
Εν πολλα μ*****κες αν καμνουν ετσι πραμα

- (CyBasser)
Someone, φαντάστου να κάθεσαι στες όχθες του Ξυλιάτου και να βλέπεις κάποιον να ...τειτσιρώνεται, να πιάνει ένα χασάπικο μαχαίρι, και να βουτά, να κολυμπά ως τα δίκτυα με τες πέστροφες, να τα σχίζει, και ύστερα να προσπαθεί να φαράσει τα απελευθερωμένα πεστροφούθκια ώστε να κολυμπήσουν προς την παρέα του (όπου κάποιος φκάλλει την φάση σε βίντεο!!!) ώστε να φορτωθούν με δεκάδες κιλά από υπανάπτυκτες (όσον αφορά τόσο μέγεθος, όσο και νοημοσύνη, αφού εν κλουβίσιες) πέστροφες. Αυτό έγινε επανηλλειμένα από 1999 ως 2002 οπόταν και τερματίστηκε η ανάπτυξη πέστροφας σε κλουβιά από το ΤΑ. Αυτό μας ζήμιωσε γιατί οι πέστροφες τώρα είναι συγκεντρωμένες σε δεξαμενές πριν απελευθερωθούν με αποτέλεσμα πιο μικρά μεγέθη στην απελευθέρωση. Και η κωμωδία είναι ότι οι ούτω καλούμενοι αυτοί "ερασιτέχνες" είχαν το θράσος να παραπονούνται έντονα για την διακοπή της εκτροφής αυτής. Μπορεί σε κάποιους τομείς το ΤΑ να μην έκανε καλή δουλειά, εδώ όμως ενήργησαν σωστά.Someone wrote:Δηλαδή, παν κλεφτά κλεφτά, αννοίουν τα δίχτυα τζιαι μετά παν στην παραλία τζιαι ψαρεύκουν τες τσιπούρες που μόλις "απελευθερώσαν" για "χόμπυ";jack tar wrote:someone δυστυχως ειναι ερασιτΤΕΧΝΕΣ
Εν ανώμαλοι τούτοι.
Τώρα, όπως προανάφερα σε άλλο ποστ ξέρω ότι τέτοιες φάσεις έγιναν παλαιότερα και στο Ζύγι. Έχω επίσης ακούσει ότι ψαροντουφεκάδες έσκισαν κάποιες φορές τα κλουβιά εντός του μεγάλου λιμανιού. Δυστυχώς αυτές οι συμπεριφορές, όπως και διάφορες άλλες ζημιές και προβλήματα που δημιούργησαν κάποιοι ασυνείδητοι "ερασιτέχνες" είχαν σαν αποτέλεσμα να μας κλείσουν το μεγάλο λιμάνι, το οποίο ήταν το μοναδικό στο οποίο οι ερασιτέχνες είχαν παλιά ελεύθερη πρόσβαση. Υπήρξα επίσης ζωντανός μάρτυρας σε καβγά που έγινε πριν μερικά χρόνια στο Αρχιρόδον όταν "ερασιτέχνες" έκαναν κατάληψη σε τρεις ψαρόβαρκες (έκατσαν στις βάρκες των επαγγελματιών και ψάρευαν). Οταν οι επαγγελματίες ήρθαν να τις πάρουν τα χαράματα για να βγούν έξω οι "ερασιτέχνες" αρνούνταν να φύγουν από τις βάρκες (από όπου ψάρευαν "σκαστές" τσιπουρίτσες των 50γρ!) Έπεσε άγριο ξύλο και χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας (αυτό έγινε γύρω στο 2001). Με κάτι τέτοιες συμπεριφορές στο τέλος θα μας απαγορεύσουν πλήρως το ψάρεμα!
Τώρα, είναι γεγονός ότι πολλές φορές οι ιδιοκτήτες ιχθυοτροφείων απελευθερώνουν μόνοι τους ψάρια. Αυτό συνήθως γίνεται όταν υπάρχει πιο μεγάλη παραγωγή από ότι μπορούν να πωλήσουν και χρειάζονται τα κλουβιά για να βάλουν νέα ψαράκια. Αν και παράνομο, απελευθερώνουν κάποιες ποσότητες. Δεν έχω ακούσει να απελευθερώνουν άρρωστα ψάρια, αλλά δεν μπορεί να αποκλιστεί. Σε περιπτώσεις σφοδρής θαλασσοταραχής υπάρχει το ενδεχόμενο να σπάσουν τα κλουβιά λόγω των συνθηκών - αυτό συνέβη επανηλειμμένα το 2003 και 2004.
Για την τελευταία περίπτωση της 21ης Δεκεμβρίου η περίπτωση "φυσικής καταστροφής" αποκλείεται (αφού άλλωστε η κακοκαιρία άρχισε στις 22!). Έτσι είτε πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια (πολύ πιθανόν αν είναι ψάρια μικρού μεγέθους) είτε για "εσκεμμένη" απελευθέρωση από το ιχθυοτροφείο (ειδικά αν είναι μεγέθους ψαραγοράς και πάνω)... Πάντως δεν θα έβαζα χέρι στο ευαγγέλιο ούτε για την μιά ούτε για την άλλη περίπτωση.
Πάντως πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να εξαλείψουμε ή έστω να μειώσουμε αυτό το φαινόμενο των κρεατοσυλλεκτών (ή μάλλον "ψαροσυλλεκτών") που ασχολούνται αποκλειστικά με σκαστά ιχθυοτροφείων γιατί τελικά μόνο ζημιά κάνουν....

There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!
- konstantinos kalogir
Μπράβο φίλε Χρύσανθε πολύ ωραίο ψάρι, το όνειρο κάθε ψαρά...
Με casting? Ρε φίλε εν αηδιάζεις το ολοθούριο?? Εγώ πάντως εν του κοντεύω ούτε στα 2 μέτρα..Σε ποιες περιοχές ψαρεύεις? Α και το '9' τι συμβολίζει???
Με casting? Ρε φίλε εν αηδιάζεις το ολοθούριο?? Εγώ πάντως εν του κοντεύω ούτε στα 2 μέτρα..Σε ποιες περιοχές ψαρεύεις? Α και το '9' τι συμβολίζει???
- chrysanthos9
Ρε φιλε με surfcasting το ολοθουριο διαμουτο ενας φιλος παραγαδιαρης και οι περιοχες που ψαρευω ειναι παφοkonstantinos kalogir wrote:Μπράβο φίλε Χρύσανθε πολύ ωραίο ψάρι, το όνειρο κάθε ψαρά...

- konstantinos kalogir
Το '9' στο όνομα σου ρε φίλε 'chrysanthos9'....
Δουλεύκει δλδ το ολοθούριο???
Δουλεύκει δλδ το ολοθούριο???
- chrysanthos9
Ρε φιλε το ολοθουριο εδοκιμασα και μπορω να πω οτι εν πολλα καλο δολωμα 

- konstantinos kalogir
Ξέρω κάποιες περιοχές που είναι γεμάτες ολοθούρια αλλά δεν με βλέπω να τα πιάνω με τα χέρια μου

Να σου δείξω τρόπο να τα πιάνεισ και να τα καθαρίζεις χωρίς να αγγιζει το χέρι σου πάνω τουkonstantinos kalogir wrote:Ξέρω κάποιες περιοχές που είναι γεμάτες ολοθούρια αλλά δεν με βλέπω να τα πιάνω με τα χέρια μου![]()

- chrysanthos9
Ενταλος γινετε να τα καθαρισης χωρις να αγγιξεις πανω τους