σωστος!!!!Greg wrote:ετσι για χαρη της συζητησης... η τροφη ωντος καταστρεφει τον βυθο ή μηπος ειναι μυθος??
το σιγουρο που ξερω για την κλασσικη τροφη που ειναι σε κοκκους, ειναι οτι εν γεματη διοξινες, με αυτες των ιχθυοτροφιων (οσες ελεγχοντε) πανω στα επιτρεπομενα ορια. η ζημια γινεται σε οσους καταλανωνουν ψαρια που εφαν τροφη (αρπακτικα ψαρια και καταναλωτες ψαριων), διοτι οι διοξινες μεταφερονται στο σωμα τους και αποθηκευοντε στο λιπος. Οσο ποιο ψηλα στην τροφικη αλυσιδα πας τοσο παραπανω διοξινες θα βρεις... Αρα η τροφη δεν καταστρεφει το βυθο αλλα μολυνει με διοξινες οτιδηποτε τρωει ψαρι
(μεταφερτε οι mods τη συζητηση σε καποιο αλλο θεμα)
Ψαροτροφή και επιπτώσεις στο ψάρεμα
Re: Ψαρευτικές Εξορμήσεις και Αποτελέσματα
- plenom'metatopsarem?
δεν υπάρχει σχετικό θέμα συζήτησης?! Θα έχει ενδιαφέρον!PrEdAtΩR wrote:σωστος!!!!Greg wrote:ετσι για χαρη της συζητησης... η τροφη ωντος καταστρεφει τον βυθο ή μηπος ειναι μυθος??
το σιγουρο που ξερω για την κλασσικη τροφη που ειναι σε κοκκους, ειναι οτι εν γεματη διοξινες, με αυτες των ιχθυοτροφιων (οσες ελεγχοντε) πανω στα επιτρεπομενα ορια. η ζημια γινεται σε οσους καταλανωνουν ψαρια που εφαν τροφη (αρπακτικα ψαρια και καταναλωτες ψαριων), διοτι οι διοξινες μεταφερονται στο σωμα τους και αποθηκευοντε στο λιπος. Οσο ποιο ψηλα στην τροφικη αλυσιδα πας τοσο παραπανω διοξινες θα βρεις... Αρα η τροφη δεν καταστρεφει το βυθο αλλα μολυνει με διοξινες οτιδηποτε τρωει ψαρι
(μεταφερτε οι mods τη συζητηση σε καποιο αλλο θεμα)
είμαι σχεδόν σίγουρος πως διάβασα παλιά άρθρο σε περιοδικό ψαρέματος για το θέμα μας! Θα ξεσκονίσω τα αρχεία μου μήπως το βρω και θα σας ενημερώσω! Αν και... στο φόρουμ πρέπει να υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν πολλά ως αρκετά για το θέμα!
-
Αρκετα ενδιαφερον το θεμα..διαβασα στο φορουμ αυτο παλιοτερα καποια συζητηση για τις τροφες που τα ι ζουν τα ψαρια των υχθειοτροφειων δεν θυμαμε που ηταν ομως..
καποιοι υποστηριξαν οτι οι τροφες δεν κανουν καλο στον βυθο με διαφωρα επιχειρηματα και αποδειξεις καθως και καποιος υποστηριξε πως δεν κανουν καμια ζημια..καλα ειναι να μεταφερθουν στο θεμα αν ανοιξει..!
καποιοι υποστηριξαν οτι οι τροφες δεν κανουν καλο στον βυθο με διαφωρα επιχειρηματα και αποδειξεις καθως και καποιος υποστηριξε πως δεν κανουν καμια ζημια..καλα ειναι να μεταφερθουν στο θεμα αν ανοιξει..!
Παιθκιά και γω θυμούμαι ότι έχει θέμα αλλά έψαξα και δεν το βρίσκω. Αν το έβρει κάποιος ας το κάνει post εδώ για να τα μεταφέρω. Προς το παρών θα το κάμω καινούργιο θέμα.
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
- plenom'metatopsarem?
ευχαριστούμε Μάριος! Ελπίζω να βρω το άρθρο και να μην έχει ξεμείνει...καμιά Θεσσαλονίκη!MariosK wrote:Παιθκιά και γω θυμούμαι ότι έχει θέμα αλλά έψαξα και δεν το βρίσκω. Αν το έβρει κάποιος ας το κάνει post εδώ για να τα μεταφέρω. Προς το παρών θα το κάμω καινούργιο θέμα.

Re: Ψαροτροφή και επιπτώσεις στο ψάρεμα
χαιρομε που με το πρωτο μου μηνυμα ξεκινησα ενα θεμα διοτι πραγματικα ειναι ενδιαφερον να μαθουμε καποια πραγματα για την τροφη διοτι και για μενα ηταν εδω και καιρο το παραπονο μου γιατι πλεον ολοι να χρησιμοποιοθμε τροφη πλεον στο ψαρεμα..............
"Η ηρεμια του ΤΤΑΠΠΟΥ"..............
Δεν πειράζει οι περισσότεροι αν όχι όλοι περάσαμε από αυτό το στάδιο όσπου μάθαμε πολλά από το Φόρουμ και από το Περιοδικό.Wellcam.....;Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.
παιδια το ζυμαρι που χρησιμοποιας το ξυλουι και γυριζεις το πας το αγκιστρι που εν χυλος μονο με φαρινα00 φτιαχνεται ? αν βαλω μεσα οτιδηποτε εν να μεν κολλα ,πχ ουζο ,σκορδο?

- konstantinos kalogir
Μπορείς να βάλλεις ότι θέλεις μέσα φίλε. Ούζο, σκόρδο ή οποιαδήποτε άλλη μυρωδιά αίματος ή σαρδέλας.andrea5 wrote:παιδια το ζυμαρι που χρησιμοποιας το ξυλουι και γυριζεις το πας το αγκιστρι που εν χυλος μονο με φαρινα00 φτιαχνεται ? αν βαλω μεσα οτιδηποτε εν να μεν κολλα ,πχ ουζο ,σκορδο?
- plenom'metatopsarem?
πειραματιστείτεkonstantinos kalogir wrote:Μπορείς να βάλλεις ότι θέλεις μέσα φίλε. Ούζο, σκόρδο ή οποιαδήποτε άλλη μυρωδιά αίματος ή σαρδέλας.andrea5 wrote:παιδια το ζυμαρι που χρησιμοποιας το ξυλουι και γυριζεις το πας το αγκιστρι που εν χυλος μονο με φαρινα00 φτιαχνεται ? αν βαλω μεσα οτιδηποτε εν να μεν κολλα ,πχ ουζο ,σκορδο?

όταν ήμουν μικρός έσφαζα τους μεγάλους σπάρους με ζυμάρι που εφτιαχνα με το κασέρι (το εξωτερικό του ,σιγά που δεν θα με έσφαζαν αν έβαζα κανονικό), λίγο ορό από φέτα, ψίχουλα από ψωμί και 1-2 σταγόνες λάδι και 1 ξύδι

ευχαριστω 

-
Στις επιπτωσεις που εχει η τροφη στο βυθο δεν μαθαμε κατι ακομα..
σχετικα με το δολωμα πιστευω πως οι περισσοτεροι αρχιζουν με την τροφη..σιγα-σιγα ομως αποκτωντας περισσοτερες εμπειριες και γνωσεις ορισμενοι αρχιζουν να ψαρευουν μονο με φυσικα δολωματα που δουλευουν πολυ καλυτερα απο τις τροφες.
σχετικα με το δολωμα πιστευω πως οι περισσοτεροι αρχιζουν με την τροφη..σιγα-σιγα ομως αποκτωντας περισσοτερες εμπειριες και γνωσεις ορισμενοι αρχιζουν να ψαρευουν μονο με φυσικα δολωματα που δουλευουν πολυ καλυτερα απο τις τροφες.
καλησπέρα παιδιά και εγώ άρχισα το ψάρεμα τώρα τελευταία και είμαι από Πάφο και όντως άρχισα με τροφή, και πριν λίγες μέρες αγόρασα σκουλήκι
, και δεν ήξερα καν ότι περιεχέι διοξίνες
αυτή η τροφή θα σταματήσω εντελώς την τροφή ευτυχώς πού υπαρχή και το ιντερνέτ και ενημερωνόμαστε. αλλά όταν πήγα στο κατάστημα όταν πρωτάρχισα και τον ρώτησα τι μου πρωτινή μου είπε για την τροφή ότι τσιμπά καλά(από αυτούς πρέπει να αρχίσουμε να κόβουμε κεφάλια) 

Προχθές άκουσα ότι ...(δεν ξέρω αν υπάρχει νόμος και αν ναι τι γίνεται και αν ελέγχονται ) ότι τα ιχθυοτροφεία που είναι μέσα στην θάλασσα πρέπει να μετακινούνται δεν ξέρω σε πόσο χρονικό διάστημα ,από την τροφή που ρίχνουν ταίζοντας τα ψάρια .Αν γνωρίζει κανείς να μας πεί.!
angiec wrote:Προχθές άκουσα ότι ...(δεν ξέρω αν υπάρχει νόμος και αν ναι τι γίνεται και αν ελέγχονται ) ότι τα ιχθυοτροφεία που είναι μέσα στην θάλασσα πρέπει να μετακινούνται δεν ξέρω σε πόσο χρονικό διάστημα ,από την τροφή που ρίχνουν ταίζοντας τα ψάρια .Αν γνωρίζει κανείς να μας πεί.!
??????????????? :