Ψαρευτικές Εξορμήσεις και Αποτελέσματα

plenom'metatopsarem?

Re: Ψαρευτικές Εξορμήσεις και Αποτελέσματα

Post by plenom'metatopsarem? »

stylgeo wrote:Μπράβο παιθκιά, ωραία καθαρή ψαριά, εφκάλετε την σχάρα σας!!

Μικρά

stylgeo

Post by stylgeo »

Φίλε μου, έν ειδες τι λαυρακούθκια και τσιπουρούες ξεκληρίζουν κάποιοι καλαμάες. Μικρά δεν θα τα έλεγα, πολλά ίσως. Αν βλέπεις πως το μέγεθος που παίζει είναι 350-500γρ, να κρατήσεις 3-4, έτσι να τσιμπήσετε με τους φίλους σου, και τα υπόλοιπα να τα αφήσεις να μεγαλώσουν :dance: . Αλλά οι επειδή τα κοπέλλια εν εκρατούσαν τα ψάρκα με τεντωμένα τα σιέρκα μπροστά που την κάμερα για να φαίνουνται τεράστια σημαίνει πως εν και μικρά. Έτσι 3-4 μισόκιλα θωρώ τζιαμέ, και τα υπόλοιπα έννεν μακριά. Απλά επαναλαμβάνω, σωστό θα ήταν να κρατούσαμε οσο να φκάλουμε μια σχάρα έτσι φρέσκα φρέσκα και τα υπόλοιπα πίσω.
Θυμούμαι που ήμουν μιτσής και έφερνα σίκλες με μουρμουρούθκια τζαι τζιεφαλούθκια των 3-5 εκ. και εφώναζεν η μάνα μου που εβαρκέτουν να τα καθαρίζει :lol: . Πρέπει να ξεκλήρισα γενεές και γενεές ψαριών τότε. Τωρά νοιώθω καλύτερα με τις παλιές μου αμαρτίες όταν θωρώ τους ασυγχώμπατους που σύρνουν δύχτια στο ένα μέτρο που την ακτή και κάνουν κανονικό παιδομάζωμα.

jack tar

Post by jack tar »

stylgeo wrote:Φίλε μου, έν ειδες τι λαυρακούθκια και τσιπουρούες ξεκληρίζουν κάποιοι καλαμάες. Μικρά δεν θα τα έλεγα, πολλά ίσως. Αν βλέπεις πως το μέγεθος που παίζει είναι 350-500γρ, να κρατήσεις 3-4, έτσι να τσιμπήσετε με τους φίλους σου, και τα υπόλοιπα να τα αφήσεις να μεγαλώσουν :dance: . Αλλά οι επειδή τα κοπέλλια εν εκρατούσαν τα ψάρκα με τεντωμένα τα σιέρκα μπροστά που την κάμερα για να φαίνουνται τεράστια σημαίνει πως εν και μικρά. Έτσι 3-4 μισόκιλα θωρώ τζιαμέ, και τα υπόλοιπα έννεν μακριά. Απλά επαναλαμβάνω, σωστό θα ήταν να κρατούσαμε οσο να φκάλουμε μια σχάρα έτσι φρέσκα φρέσκα και τα υπόλοιπα πίσω.
Θυμούμαι που ήμουν μιτσής και έφερνα σίκλες με μουρμουρούθκια τζαι τζιεφαλούθκια των 3-5 εκ. και εφώναζεν η μάνα μου που εβαρκέτουν να τα καθαρίζει :lol: . Πρέπει να ξεκλήρισα γενεές και γενεές ψαριών τότε. Τωρά νοιώθω καλύτερα με τις παλιές μου αμαρτίες όταν θωρώ τους ασυγχώμπατους που σύρνουν δύχτια στο ένα μέτρο που την ακτή και κάνουν κανονικό παιδομάζωμα.
αν εκαταλαβα καλα λες πως εκανα λαθος που επειρα ποσοτητα?
του αλλου που εμιλησε εντζαι εδωσα του σημασια....
''surf casting'' A way of Living

stylgeo

Post by stylgeo »

Φίλε μου, το μόνο που λέω είναι πως εν θεωρώ πως το μέγεθος των ψαριών που έπιασες εν μικρό. Αν κάποιος θα ήθελε να κρίνει τούτη τη ψαριά, δεν είναι για το μέγεθος. Αλλά θα μπορούσε κάποιος να πει πως επιάσετε παραπάνω από όσα θα μπορούσατε να φάτε ασπούμε. Τωρά το θέμα εν καθαρά προσωπικό του καθενός. Αν είμουν εγώ στη θέση σου, με σχεδόν απόλυτη σιγουριά θα σου έλεγα πως θα τα κρατούσα και γω όλα αν είμασταν 2 παρέες και επιάνναμεν τούντο ψάρι ούλλο. Που την άλλη όμως, άν ασπούμε έπιαννα 1-2 λαυράκια του κιλού και μετά έπιαννα ένα των 400γρ, τότε θα το έσυρνα πίσω. Αν όμως εκείνο ψάρι των 400 ήταν το μόνο που έπιαννα κείνη τη μέρα, θα εβρέθετουν στη σχάρα εντώς της ώρας. Τούτο όσων αφορά τα λαυράκια, τα οποία στο μέγεθος τούτο το πιο πιθανό να το εσκάσαν που ιχθυοτροφεία και έννεν ψάρι ντόπιο. Τωρά, αν κάτσω με το καλαμούι μου και το μόνο που πιάννω εν μικρόψαρα άλλου είδους, τότε σίουρα προτιμώ να πάω σπίτι παπαγάλος.

caveman

Post by caveman »

Εν εκατάλαβα γιατί πιάνεστε έτσι κάθε φορά που λέει κάποιος μια άποψη, και για μένα εν μικρά.... αλλά εν μια πολλά ωραία ψαριά, εν μες τα επιτρεπόμενα μεγέθη? ΝΑΙ, οπώταν μεν ξεκινάτε τες φιλοσοφίες.
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

jack tar

Post by jack tar »

για σενα σιουρα εν μικρα εν το συζητω!!!! :D :D
χαραλαμπι μου δεν επιαστηκα προσωπικα με το stygeo απλα θεωρησα σωστο να μου πει την αποψη του και προφανως σκεφτεται σωστα :clap: :clap:

οσο για τον plenom'metatopsarem ενοχληθηκα που το ενα σκεττο ''μικρα ''?που ειπε.. θα χαιρομουν οπως κανεις εσυ και βαζεις φωτος με θηρια, να παραθεσει δικες του εξορμησεις με πιο μεγαλα ψαρια και τοτε θα τον συγχαρο και γω και μπορει και να με πεισει να μην παιρνω τα 300γρ μεχρι 500γρ .
''surf casting'' A way of Living

SilentHunter

Post by SilentHunter »

Τελικά σήμερα κατάφερα να κάνω μια γρήγορη εξόρμηση όπου συναντήθηκα με ένα ψαρούι. Λίτσα 20 κλ
Attachments
000_0003.jpg
000_0003.jpg (62.62 KiB) Viewed 6148 times
Last edited by SilentHunter on Thu Jun 10, 2010 6:45 pm, edited 1 time in total.

caveman

Post by caveman »

:o :o :o :clap: :clap: :clap:

Με ζωντανό ή ψεύτικο? :D
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

plenom'metatopsarem?

jack tar wrote:για σενα σιουρα εν μικρα εν το συζητω!!!! :D :D
χαραλαμπι μου δεν επιαστηκα προσωπικα με το stygeo απλα θεωρησα σωστο να μου πει την αποψη του και προφανως σκεφτεται σωστα :clap: :clap:

οσο για τον plenom'metatopsarem ενοχληθηκα που το ενα σκεττο ''μικρα ''?που ειπε.. θα χαιρομουν οπως κανεις εσυ και βαζεις φωτος με θηρια, να παραθεσει δικες του εξορμησεις με πιο μεγαλα ψαρια και τοτε θα τον συγχαρο και γω και μπορει και να με πεισει να μην παιρνω τα 300γρ μεχρι 500γρ .
Για το ίδιο είδος ψαριού?! ;)
Attachments
P9080139.JPG
P9080139.JPG (223.22 KiB) Viewed 6375 times

SilentHunter

Post by SilentHunter »

το ψάρι ζυγίστηκε καθαρισμένο οπότε διορθώνω τα κλ γύρω στα 20

plenom'metatopsarem?

SilentHunter wrote:το ψάρι ζυγίστηκε καθαρισμένο οπότε διορθώνω τα κλ γύρω στα 20
Τέλειος! :D

evol12

Post by evol12 »

μπράβο. με ποια τεχνική το έπιαες ?

AggelosLRK

Post by AggelosLRK »

πολυ ομορφη η λιτσα,πιαστικε απο σκαφος?
Το ψαρι πιαστηκε περυσι τον αυγουστο αν δεν κανω λαθος και προσωπικα πιστευω δεν ειναι 20κιλα ισως 12-14κ εκτος αν το αδικει τοσο πολυ η φωτογραφια γιατι εχω δει εκατονταδες του συγκεκριμενου ειδους :P

admin
Site Admin

Post by admin »

η φώτο σε κανονικό μέγεθως
Attachments
litsa.jpg
litsa.jpg (34.46 KiB) Viewed 6231 times

AggelosLRK

Post by AggelosLRK »

πανεμορφο ψαρι αααχ..... :D