οκ Νικολα καταλαβαμβαινω ποσο σημαντικο ειναι να εχεις καλοζυγισμενο καλαμι και ελαφρη μηχανισμο με χαρακτηριστικα δυναμης και λοιπα δεν αμφιβαλλω καθολου,
αλλα να ξεκαθαρισω πως ο καθε ενας μας βλεπει πως θα τον εξυπηρετηση μια επιλογη καλυτερα στο δικο του ψαρεμα πχ μορφολογια βυθου κ.α,
δηλ σε μενα τα ψαρεματα μου ειναι 7 στις 10 βραχοτοπους και γι αυτο χρειαζουμε αρκετα γρηγορο ανεβασμα της αρματωσιας μου για να μην μου μενουν ουλα στο βυθο και νομιζω πως με σταθερου τυμπανου μηχανισμο επιτυνχανετε καλυτερα(αυτο υποστηριξαν και αλλοι,εγω δεν εχω εμπειρια στους μηχανισμους αυτους)..
Την πολλη δυναμη ελξης τα πολυ καλα φρενα την ανεση στο καλαμι την χρειαζοντε αυτοι που τα βαζουν συχνα με ψαρια,καποτε και με δυνατα φευγια ανω των 3 κιλων για κυπρο(εγω δεν ψαρευω σερφ και τα ψαρια μου δεν ξεπερνουν τα 3 κιλα), πολλες φορες ακομα και 40 και 60 κιλων βλεπε αφρικη που κρατας και παλευκεις το τερας πανω απο 5-10 λεπτα καποτε και 20 λεπτο(εγω ετσι ψαρια εν θορω μπροστα μου και να δυσκολευτω πολλα να δω)

και σε συνθηκες σερφ που ωραια οπως τα ειπες με αερα δυνατο κοντρα..
Η αληθεια αρεσαν μου οσα ειπες και σκευτομουν ο επομενος μου μηχανισμος να ειναι οριζοντιου τυμπανου γιατι μου αρεσαν κιολας περισσοτερο οταν τους ειδα αλλα εδωκα πανω στο θεμα στο φορουμ σταθερου τυμπανου vs οριζοντιου και διαβασα οτι οντως καποιοι λενε αυτο που φοβομουν..οτι δεν μαζευη ο οριζοντιου τυμπανου γρηγορα την αρματοσια σε βραχωτοπους που κυριος ψαρευω και ακομα πως αφου ειναι χωρις κατανεμητη χρειαζετε να κατανεμης το μαζεμα της μισηνας με το χερι

για να μην σου καμνει τα γνωστα..τουτο το πραμα ετσι ειναι οντως???δηλαδη τζινοι που παν αφρικη και παλευκουν με τους καρχαριες την ωρα που τους κατακοφκουν τα χερια-μεση που το τραβημα που καμνουν κατανεμουν και μισηνα με το χερι τους στο μηχανισμο?
υπαρχη περιπτωση να χρησημοποιησω μηχανισμο multiplier με κατανεμητη μισινας με την προυποθεση να μην εχω shock leader στην μανα για να μην βρησκη στον οδηγο του κατανεμιτη κομπος?