Ακριβως οπως δειχνει το δευτερο βιντεο, ο Αυστραλος

Προσωπικα πιστευω οτι το πιο ευκολο και ανωδυνο ειναι να χρησιμοποιουμε ενα πινελλο το οποιο να βρεχουμε με διαλυμμα σαπουνιας.
Μετα στεγνωμα μπροστα απο εναν ανεμιστηρα και τελος λαδιασμα.
Εαν τυχη και η μηχανη μας ππεσει μεσα στο νερο, και ιδιαιτερα το αλμυρο, εστω και για μερικα λεπτα, τοτε χρειαζεται ανοιγμα ο μηχανισμος. Καλυτερα ομως να το κανει καποιος που ξερει τι κανει διοτι οι μοντερνες μηχανουδες εχουν τες ιδιοτροπιες τους και θελουν πολλες φορες εξειδικευμενα εργαλεια.
Τες μηχανουδες τες χωριζουμε σε δυο κυριες κατηγοριες

Τες FIXED SPOOL, Σταθερου Καρουλλιου/μπομπινας, οι οποιες ονομαζονται και Spinning Reels
Και τες REVOLVING SPOOL η MULTIPLYING, περιστρεφομενου καρουλλιου/μπομπινας.
Τωρα

Το Αμερικανικο βιντεο μας παει πισω στην εποχη του 1960. Τοτε οι μηχανουδες ηταν πολυ απλες στην κατασκευη και στην συντηρηση.
Μια μεγαλη καινοτομια της εποχης εκεινης ηταν η εφαρμογη του "outskirted spool" ενω οι fan των "Open face"και οι fan "Closed face" εκαναν καυγαδες για το ποιος τυπος ηταν ο καλυτερος

Φιλε Inglese fishing σε παρακαλω να μου πης που βρηκες τους ορους "ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΜΠΑΝΟΥ" και "ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΜΠΑΝΟΥ". Αν ειναι απο Ελληνικα Περιοδικα πες μου το για να εξηγηθω μαζι τους. Εχω βλεπεις μια εντονη προκαταληψη εναντιον καποιων αρθρογραφων οι οποιοι παραπλανουν παρουσιαζομενοι σαν ειδημονες.
Η μεγαλυτερη καινοτομια που παρουσιαστηκε φετος στην βιομηχανια του ψαρεματος απο την DAIWA ειναι τα μοντελλα SALTIGA και CERTATE που εχουν την δυνατοτητα να μην μπαζουν νερο μεσα στον μηχανισμο (gear box) τους.
Σχετικα Βιντεο θα βρης στην σελιδα της Εταιρειας η στον Plat Jp.