Πέτρο, σε πιάνω αδιάβαστο... Το φράγμα Ταμασσού, όπως και αυτό της Κλήρου, θεωρούνται ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για σκοπούς πυρόσβεσης για τις βόρειες πλαγιές του Τρόοδους (Δάσος Αδελφοί, Δάσος Μαχαιρά), και μετά τις τραγικές καταστάσεις του Ιουνίου 2008 όταν υπήρξε μεγάλη πυρκαγιά στην ορεινή Λάρνακας και δεν υπήρχε πουθενά αρκετό νερό ώστε να παίρνουν τα ελικόπτερα με ασφάλεια, αποφασίστηκε να διατηρούν ΜΙΝΙΜΟΥΜ ποσότητες νερού. Νομίζω η ποσότητα είναι 600,000 κυβικά μέτρα, αλλά δεν είμαι βέβαιος 100% (μπορεί να είναι και 400,000). Σε θέμα επιπέδου, κοντά στο μίνιμουμ το νησάκι με τα χαλίκια είναι κανονική χερσόνησος, και ο τριπλός κορμός είναι τελείως έξω από το νερό, που δεν φτάνει καν στον κορμό. Ανεξάρτητα, η ποσότητα αυτή εξασφαλίζει τηνεπιβίωση του φράγματος....fISHANDCHIPS wrote:φτάνει να έχουν θέσει κάποιο όριο για την στάθμη του φράγματος(που δεν το νομίζω) ... ο σκοπός τους φράγματος Ταμασόυ αύτός είναι ... για εμπλουτισμό του υδροφορέα ...για αυτό φτιάχτηκε
Φράγμα Ταμασού
- (CyBasser)
Re: Φράγμα Ταμασού
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!
- plenom'metatopsarem?
(CyBasser) wrote:Πέτρο, σε πιάνω αδιάβαστο... Το φράγμα Ταμασσού, όπως και αυτό της Κλήρου, θεωρούνται ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για σκοπούς πυρόσβεσης για τις βόρειες πλαγιές του Τρόοδους (Δάσος Αδελφοί, Δάσος Μαχαιρά), και μετά τις τραγικές καταστάσεις του Ιουνίου 2008 όταν υπήρξε μεγάλη πυρκαγιά στην ορεινή Λάρνακας και δεν υπήρχε πουθενά αρκετό νερό ώστε να παίρνουν τα ελικόπτερα με ασφάλεια, αποφασίστηκε να διατηρούν ΜΙΝΙΜΟΥΜ ποσότητες νερού. Νομίζω η ποσότητα είναι 600,000 κυβικά μέτρα, αλλά δεν είμαι βέβαιος 100% (μπορεί να είναι και 400,000). Σε θέμα επιπέδου, κοντά στο μίνιμουμ το νησάκι με τα χαλίκια είναι κανονική χερσόνησος, και ο τριπλός κορμός είναι τελείως έξω από το νερό, που δεν φτάνει καν στον κορμό. Ανεξάρτητα, η ποσότητα αυτή εξασφαλίζει τηνεπιβίωση του φράγματος....fISHANDCHIPS wrote:φτάνει να έχουν θέσει κάποιο όριο για την στάθμη του φράγματος(που δεν το νομίζω) ... ο σκοπός τους φράγματος Ταμασόυ αύτός είναι ... για εμπλουτισμό του υδροφορέα ...για αυτό φτιάχτηκε
Τιμωρία στη γωνιά!

Ρολάνδο πρέπει να λαμβάνουμε υπ'όψη ότι κάθε χρόνο η στάθμη χαμηλώνει με την εισροή από τους ποταμούς λάσπης, μπάζων κλπ.(CyBasser) wrote:Πέτρο, σε πιάνω αδιάβαστο... Το φράγμα Ταμασσού, όπως και αυτό της Κλήρου, θεωρούνται ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για σκοπούς πυρόσβεσης για τις βόρειες πλαγιές του Τρόοδους (Δάσος Αδελφοί, Δάσος Μαχαιρά), και μετά τις τραγικές καταστάσεις του Ιουνίου 2008 όταν υπήρξε μεγάλη πυρκαγιά στην ορεινή Λάρνακας και δεν υπήρχε πουθενά αρκετό νερό ώστε να παίρνουν τα ελικόπτερα με ασφάλεια, αποφασίστηκε να διατηρούν ΜΙΝΙΜΟΥΜ ποσότητες νερού. Νομίζω η ποσότητα είναι 600,000 κυβικά μέτρα, αλλά δεν είμαι βέβαιος 100% (μπορεί να είναι και 400,000). Σε θέμα επιπέδου, κοντά στο μίνιμουμ το νησάκι με τα χαλίκια είναι κανονική χερσόνησος, και ο τριπλός κορμός είναι τελείως έξω από το νερό, που δεν φτάνει καν στον κορμό. Ανεξάρτητα, η ποσότητα αυτή εξασφαλίζει τηνεπιβίωση του φράγματος....fISHANDCHIPS wrote:φτάνει να έχουν θέσει κάποιο όριο για την στάθμη του φράγματος(που δεν το νομίζω) ... ο σκοπός τους φράγματος Ταμασόυ αύτός είναι ... για εμπλουτισμό του υδροφορέα ...για αυτό φτιάχτηκε
Π.χ όταν ο δείκτης σε κάποια φάση πέρσι έδειχνε 13 μέτρα, δεν έβρισκα πιο βαθύ σημείο από τα 10 μέτρα! Είχα κάνει βυθομέτρηση στο κέντρο του φράκτη και προς τον πάγκο με τηλεκατευθυνόμενη βαρκούα.
catch and release
- plenom'metatopsarem?
άτε ρε, παρέτα τεσ πελλάρες,πε στον κόσμο πως έβαλες δίκτυα τζιαι άφηστα παραμύθια!psarakas wrote:Ρολάνδο πρέπει να λαμβάνουμε υπ'όψη ότι κάθε χρόνο η στάθμη χαμηλώνει με την εισροή από τους ποταμούς λάσπης, μπάζων κλπ.(CyBasser) wrote:Πέτρο, σε πιάνω αδιάβαστο... Το φράγμα Ταμασσού, όπως και αυτό της Κλήρου, θεωρούνται ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για σκοπούς πυρόσβεσης για τις βόρειες πλαγιές του Τρόοδους (Δάσος Αδελφοί, Δάσος Μαχαιρά), και μετά τις τραγικές καταστάσεις του Ιουνίου 2008 όταν υπήρξε μεγάλη πυρκαγιά στην ορεινή Λάρνακας και δεν υπήρχε πουθενά αρκετό νερό ώστε να παίρνουν τα ελικόπτερα με ασφάλεια, αποφασίστηκε να διατηρούν ΜΙΝΙΜΟΥΜ ποσότητες νερού. Νομίζω η ποσότητα είναι 600,000 κυβικά μέτρα, αλλά δεν είμαι βέβαιος 100% (μπορεί να είναι και 400,000). Σε θέμα επιπέδου, κοντά στο μίνιμουμ το νησάκι με τα χαλίκια είναι κανονική χερσόνησος, και ο τριπλός κορμός είναι τελείως έξω από το νερό, που δεν φτάνει καν στον κορμό. Ανεξάρτητα, η ποσότητα αυτή εξασφαλίζει τηνεπιβίωση του φράγματος....fISHANDCHIPS wrote:φτάνει να έχουν θέσει κάποιο όριο για την στάθμη του φράγματος(που δεν το νομίζω) ... ο σκοπός τους φράγματος Ταμασόυ αύτός είναι ... για εμπλουτισμό του υδροφορέα ...για αυτό φτιάχτηκε
Π.χ όταν ο δείκτης σε κάποια φάση πέρσι έδειχνε 13 μέτρα, δεν έβρισκα πιο βαθύ σημείο από τα 10 μέτρα! Είχα κάνει βυθομέτρηση στο κέντρο του φράκτη και προς τον πάγκο με τηλεκατευθυνόμενη βαρκούα.

πάντως το Σάββατο οι βάρβαροι το έκαναν παραλία το φράγμα. έμπαιναν με το μαγιό τους μέσα κανονικότατα και έψαχναν κ για κανένα τεχνητό
The only source of knowledge is experience
Σωστά αλλα αν δεν βρέξει κανένας δεν εμποδίζει το τμήμα αλιείας να χρησιμοποίηση το νερό. Τίποτα από ότι ξέρεις δεν είναι θεσμοθετημένο και κανένας δεν θα σκεφτεί τα δέντρα στην ανάγκη.(CyBasser) wrote:Πέτρο, σε πιάνω αδιάβαστο... Το φράγμα Ταμασσού, όπως και αυτό της Κλήρου, θεωρούνται ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για σκοπούς πυρόσβεσης για τις βόρειες πλαγιές του Τρόοδους (Δάσος Αδελφοί, Δάσος Μαχαιρά), και μετά τις τραγικές καταστάσεις του Ιουνίου 2008 όταν υπήρξε μεγάλη πυρκαγιά στην ορεινή Λάρνακας και δεν υπήρχε πουθενά αρκετό νερό ώστε να παίρνουν τα ελικόπτερα με ασφάλεια, αποφασίστηκε να διατηρούν ΜΙΝΙΜΟΥΜ ποσότητες νερού. Νομίζω η ποσότητα είναι 600,000 κυβικά μέτρα, αλλά δεν είμαι βέβαιος 100% (μπορεί να είναι και 400,000). Σε θέμα επιπέδου, κοντά στο μίνιμουμ το νησάκι με τα χαλίκια είναι κανονική χερσόνησος, και ο τριπλός κορμός είναι τελείως έξω από το νερό, που δεν φτάνει καν στον κορμό. Ανεξάρτητα, η ποσότητα αυτή εξασφαλίζει τηνεπιβίωση του φράγματος....fISHANDCHIPS wrote:φτάνει να έχουν θέσει κάποιο όριο για την στάθμη του φράγματος(που δεν το νομίζω) ... ο σκοπός τους φράγματος Ταμασόυ αύτός είναι ... για εμπλουτισμό του υδροφορέα ...για αυτό φτιάχτηκε
Παιδιά αν δείτε και η στάθμη πέφτει επικίνδυνα ενημερώστε μας.
Ο θεός βοηθός!
καλάν ρε παιθκιά τί άλλο περιμένετε για καταγγελεία?
φυσικά εν να μπουν μέσα...
έσσιει τόσα χρόνια που ψαρεύω τον φράχτη, κανένας έλεγχος. Ο φράχτης είναι στο έλεος...
Τί μυστήριο , τα κεντρικά του Τμήματος αλειάς να είναι Λευκωσία , αλλά όλοι οι φράχτες της
να είναι ξέφραγα αμπέλεια!
φυσικά εν να μπουν μέσα...
έσσιει τόσα χρόνια που ψαρεύω τον φράχτη, κανένας έλεγχος. Ο φράχτης είναι στο έλεος...
Τί μυστήριο , τα κεντρικά του Τμήματος αλειάς να είναι Λευκωσία , αλλά όλοι οι φράχτες της
να είναι ξέφραγα αμπέλεια!
Σήμερα έχω μιλήσει μα τον Επιτηρητή του Τμήματος Υδάτων ,Κυριάκο Χ Μιχαήλ για το θέμα της στάθμης του νερού.Το νερό το αφήνουν για εμπλουτισμό,και όταν του είπα ότι σε τρείς ώρες την Κυριακή κατέβηκε 30-40 εκ. και από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή κατέβηκε 1-2 μέτρα , μου εξήγησε ότι έκαναν και κάποια έργα ,αλλά αυτό είναι το ποιό λίγο που πήραν . Το σημαντικό είναι ότι σήμερα το έκλεισαν ,μόνο αν χρειαστεί για κάτι θα το ανοίξουν ξανά.Αν πάει κάποιος εκει ας βάλει κάποιο σημάδι για να δούμε αν συνεχίζεται ακόμα αυτό.
- plenom'metatopsarem?
ΨΑΡΑΚΑΑΑΑΣ!!!angiec wrote:Σήμερα έχω μιλήσει μα τον Επιτηρητή του Τμήματος Υδάτων ,Κυριάκο Χ Μιχαήλ για το θέμα της στάθμης του νερού.Το νερό το αφήνουν για εμπλουτισμό,και όταν του είπα ότι σε τρείς ώρες την Κυριακή κατέβηκε 30-40 εκ. και από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή κατέβηκε 1-2 μέτρα , μου εξήγησε ότι έκαναν και κάποια έργα ,αλλά αυτό είναι το ποιό λίγο που πήραν . Το σημαντικό είναι ότι σήμερα το έκλεισαν ,μόνο αν χρειαστεί για κάτι θα το ανοίξουν ξανά.Αν πάει κάποιος εκει ας βάλει κάποιο σημάδι για να δούμε αν συνεχίζεται ακόμα αυτό.

Παιρνώ καθημερινά από τον ποταμό που εμπλουτίζει ο φράκτης. Θα το ελέγξω αύριο.angiec wrote:Σήμερα έχω μιλήσει μα τον Επιτηρητή του Τμήματος Υδάτων ,Κυριάκο Χ Μιχαήλ για το θέμα της στάθμης του νερού.Το νερό το αφήνουν για εμπλουτισμό,και όταν του είπα ότι σε τρείς ώρες την Κυριακή κατέβηκε 30-40 εκ. και από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή κατέβηκε 1-2 μέτρα , μου εξήγησε ότι έκαναν και κάποια έργα ,αλλά αυτό είναι το ποιό λίγο που πήραν . Το σημαντικό είναι ότι σήμερα το έκλεισαν ,μόνο αν χρειαστεί για κάτι θα το ανοίξουν ξανά.Αν πάει κάποιος εκει ας βάλει κάποιο σημάδι για να δούμε αν συνεχίζεται ακόμα αυτό.
Το νερό έφτασε από τα Πέρα στο γεφύρι της Χρυσοσπηλιώτισσας στην Δευτερά και πάει προς Λσία. Και σε 2 τόπους που ξέρω μαζεύεται αρκετό νερό κάτι σαν τεράστιες κολύμπες. Αφήσαν πάρα πολύ νερό Άντζιη.
Όπως και νάχει, θα δείξει. Ο χειμώνας σε 2-3 μήνες θα έρθει.

catch and release
- plenom'metatopsarem?
μακάρι ρε Λάζαρε! Μακάρι νάρτει γιατί εν πάμε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά!psarakas wrote:Παιρνώ καθημερινά από τον ποταμό που εμπλουτίζει ο φράκτης. Θα το ελέγξω αύριο.angiec wrote:Σήμερα έχω μιλήσει μα τον Επιτηρητή του Τμήματος Υδάτων ,Κυριάκο Χ Μιχαήλ για το θέμα της στάθμης του νερού.Το νερό το αφήνουν για εμπλουτισμό,και όταν του είπα ότι σε τρείς ώρες την Κυριακή κατέβηκε 30-40 εκ. και από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή κατέβηκε 1-2 μέτρα , μου εξήγησε ότι έκαναν και κάποια έργα ,αλλά αυτό είναι το ποιό λίγο που πήραν . Το σημαντικό είναι ότι σήμερα το έκλεισαν ,μόνο αν χρειαστεί για κάτι θα το ανοίξουν ξανά.Αν πάει κάποιος εκει ας βάλει κάποιο σημάδι για να δούμε αν συνεχίζεται ακόμα αυτό.
Το νερό έφτασε από τα Πέρα στο γεφύρι της Χρυσοσπηλιώτισσας στην Δευτερά και πάει προς Λσία. Και σε 2 τόπους που ξέρω μαζεύεται αρκετό νερό κάτι σαν τεράστιες κολύμπες. Αφήσαν πάρα πολύ νερό Άντζιη.
Όπως και νάχει, θα δείξει. Ο χειμώνας σε 2-3 μήνες θα έρθει.
παλε γεματος ο ποταμος, ενα ανηξαν το φρακτην παλε!!
Life is a game....Fishing is serious!
To πρωί δεν έτρεχε. Είδες νερό τρεχούμενο?giannosP wrote:παλε γεματος ο ποταμος, ενα ανηξαν το φρακτην παλε!!
catch and release
ειταν το γεματα τα αυλακια το πρωι , εν θιμουμε αν ετρεχε!
Life is a game....Fishing is serious!