Μαλαγρες-Review-Προιντα αγορας
- maratheftis
- Posts: 217
- Joined: Fri Mar 23, 2007 4:03 pm
- Location: Nicosia
Μαλαγρες-Review-Προιντα αγορας
Πεδια χερετω... αννοιξα τουτο το θεμα για reviews μαλαγρων κυριως εγγλεζικου...
εγω συνηθως χρησιμοποιω τις μαλαγρεςσ της CEBANSA http://www.cebansa.com/ ως τωρα ηταν αρκετα καλες!!
εχτες αγορασα 2 τηςς ELLEVI ενα με τυρι και ενα με σαρδελλα..να δοκιμασω..να δω τι παιζει...
http://www.ellevi.it/sground.html
εδοκιμασε κανενας ταραμα μες τη μαλαγρα του?
εσεις καμνετε δικες σας η γοραζετε ετοιμες?
εγω συνηθως χρησιμοποιω τις μαλαγρεςσ της CEBANSA http://www.cebansa.com/ ως τωρα ηταν αρκετα καλες!!
εχτες αγορασα 2 τηςς ELLEVI ενα με τυρι και ενα με σαρδελλα..να δοκιμασω..να δω τι παιζει...
http://www.ellevi.it/sground.html
εδοκιμασε κανενας ταραμα μες τη μαλαγρα του?
εσεις καμνετε δικες σας η γοραζετε ετοιμες?
ΗΤΟΙ ΜΕΝ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΧΑΟΣ ΓΕΝΕΤΟ
-
- Posts: 259
- Joined: Sun Oct 24, 2010 6:44 pm
- Location: ΙΔΑΛΙΟΝ
- Contact:
Re: Μαλαγρες-Review-Προιντα αγορας
Μια πολύ καλή μαλαγρα για ψαρέματα σε λιμάνια είναι :
Περνούμε μια φραντζόλα ψωμί ( ΦΟΡΜΑΣ ) κόβουμε με μαχαίρι την μια γωνιά της και αφαιρούμε την ψίχα από μέσα Αφήνουμε την φραντζόλα 2-3 μέρες να μπαγιατέψει.
Έπειτα περνούμε 2 κονσέρβες σαρδέλα σε λάδι και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο χυμό ντομάτας και κρακ ερς από σκυλοτροφή η ψίχα ψωμιού (αυτή που αφαιρέσαμε). Γεμίζουμε με το μίγμα την φραντζόλα και την κλείνουμε με την γωνιά που είχαμε κόψει αρχικός. Περνούμε μετά μια σήτα (τούλι από μπομπονιέρα) και τυλίγουμε την φραντζόλα. δένουμε και τοποθετούμε ένα τούβλο για βάρος. Με ένα σχοινί την ρίχνουμε στο μέρος που θα ψαρέψουμε... Και καλή τύχη
Περνούμε μια φραντζόλα ψωμί ( ΦΟΡΜΑΣ ) κόβουμε με μαχαίρι την μια γωνιά της και αφαιρούμε την ψίχα από μέσα Αφήνουμε την φραντζόλα 2-3 μέρες να μπαγιατέψει.
Έπειτα περνούμε 2 κονσέρβες σαρδέλα σε λάδι και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο χυμό ντομάτας και κρακ ερς από σκυλοτροφή η ψίχα ψωμιού (αυτή που αφαιρέσαμε). Γεμίζουμε με το μίγμα την φραντζόλα και την κλείνουμε με την γωνιά που είχαμε κόψει αρχικός. Περνούμε μετά μια σήτα (τούλι από μπομπονιέρα) και τυλίγουμε την φραντζόλα. δένουμε και τοποθετούμε ένα τούβλο για βάρος. Με ένα σχοινί την ρίχνουμε στο μέρος που θα ψαρέψουμε... Και καλή τύχη
Δεν φοβάμαι δεν ελπίζω είμαι παντρεμένος
Re: Μαλαγρες-Review-Προιντα αγορας
Φίλε το τούλη και το σχοινί μετά μένουν στην θάλασσα?chrisostomos wrote:Μια πολύ καλή μαλαγρα για ψαρέματα σε λιμάνια είναι :
Περνούμε μια φραντζόλα ψωμί ( ΦΟΡΜΑΣ ) κόβουμε με μαχαίρι την μια γωνιά της και αφαιρούμε την ψίχα από μέσα Αφήνουμε την φραντζόλα 2-3 μέρες να μπαγιατέψει.
Έπειτα περνούμε 2 κονσέρβες σαρδέλα σε λάδι και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο χυμό ντομάτας και κρακ ερς από σκυλοτροφή η ψίχα ψωμιού (αυτή που αφαιρέσαμε). Γεμίζουμε με το μίγμα την φραντζόλα και την κλείνουμε με την γωνιά που είχαμε κόψει αρχικός. Περνούμε μετά μια σήτα (τούλι από μπομπονιέρα) και τυλίγουμε την φραντζόλα. δένουμε και τοποθετούμε ένα τούβλο για βάρος. Με ένα σχοινί την ρίχνουμε στο μέρος που θα ψαρέψουμε... Και καλή τύχη

Fishing... http://www.cyprusfaa.com
-
- Posts: 279
- Joined: Wed Sep 15, 2010 11:00 pm
Re: Μαλαγρες-Review-Προιντα αγορας
Γιατί το τούβλο που πάει; Και ποιος ο λόγος να κάνει κάποιος τρύπα στη φραντζόλα και να την γεμίσει αφού θα την τυλίξει με το τούλι;MariosK wrote:Φίλε το τούλη και το σχοινί μετά μένουν στην θάλασσα?chrisostomos wrote:Μια πολύ καλή μαλαγρα για ψαρέματα σε λιμάνια είναι :
Περνούμε μια φραντζόλα ψωμί ( ΦΟΡΜΑΣ ) κόβουμε με μαχαίρι την μια γωνιά της και αφαιρούμε την ψίχα από μέσα Αφήνουμε την φραντζόλα 2-3 μέρες να μπαγιατέψει.
Έπειτα περνούμε 2 κονσέρβες σαρδέλα σε λάδι και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο χυμό ντομάτας και κρακ ερς από σκυλοτροφή η ψίχα ψωμιού (αυτή που αφαιρέσαμε). Γεμίζουμε με το μίγμα την φραντζόλα και την κλείνουμε με την γωνιά που είχαμε κόψει αρχικός. Περνούμε μετά μια σήτα (τούλι από μπομπονιέρα) και τυλίγουμε την φραντζόλα. δένουμε και τοποθετούμε ένα τούβλο για βάρος. Με ένα σχοινί την ρίχνουμε στο μέρος που θα ψαρέψουμε... Και καλή τύχη
Μαραθευτη αν θα κάνεις κάτι τέτοιο καλύτερα ετοίμασε ένα μπουκάλι με πολλές τρύπες και δεμένο σε ένα σχοινί ώστε να το βγάζεις και να το παίρνεις σπίτι σου.
Έτσι και αλλιώς μαλάγρωμα στο εγγλέζικο στην θάλασσα δεν είναι να υπάρχει μια «πηγή» με ουσίες, αλλά συστηματική διέγερση. Έτσι θα κεντρίσεις τα μεγάλα και όχι τα μικρόψαρα και τα λαίμαργα.
-
- Posts: 190
- Joined: Sat Oct 16, 2010 11:54 am
Re: Μαλαγρες-Review-Προιντα αγορας
εγω πριν 2χρόνια ψάρευα στην πετρολίνα εδώ στην λάρνακα ήταν καλοκαίρι
και είχεν και ένα γέρο δίπλα μου και εψάρευκεν εγώ είμουν 10μέτρα μακριά του και ΔΕΝ ΕΠΙΑΝΑ ΤΙΠΟΤΕ εκείνος ένε σταμάταν με (εγγλέζικο)
όταν με είδε νευριασμένο είπεμου κάτι μυστικά
1.να ψαρεύκεις στον ίδιο τόπο πολλεσ φορές με το ίδιο δώλομα και την ίδια μαλάγρα
τι μάρκα μαλαγρα ρωτο τον και εγελασε και λαλει μου γαιμα με ψωμια και τσαρτελα νεκάτοστα
καλά να διαλυθούν οι τσαρτέλες και σύρτα μια μέρα πρίν πάσ στον τόπο που ενα ψαρέψεις
αλλά ο τόποσ σου να είναι ΑΓΝΩΣΤΟΣ προς άλλους ψαράδες για να μεν πάεις κουρτισμένος και να έβρεις άλλους
και είχεν και ένα γέρο δίπλα μου και εψάρευκεν εγώ είμουν 10μέτρα μακριά του και ΔΕΝ ΕΠΙΑΝΑ ΤΙΠΟΤΕ εκείνος ένε σταμάταν με (εγγλέζικο)
όταν με είδε νευριασμένο είπεμου κάτι μυστικά
1.να ψαρεύκεις στον ίδιο τόπο πολλεσ φορές με το ίδιο δώλομα και την ίδια μαλάγρα
τι μάρκα μαλαγρα ρωτο τον και εγελασε και λαλει μου γαιμα με ψωμια και τσαρτελα νεκάτοστα
καλά να διαλυθούν οι τσαρτέλες και σύρτα μια μέρα πρίν πάσ στον τόπο που ενα ψαρέψεις
αλλά ο τόποσ σου να είναι ΑΓΝΩΣΤΟΣ προς άλλους ψαράδες για να μεν πάεις κουρτισμένος και να έβρεις άλλους

Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ
Re: Μαλαγρες-Review-Προιντα αγορας
ήντα γαίμα? ότι δήποτε πχ που κοτόπουλο ωμο?
-
- Posts: 190
- Joined: Sat Oct 16, 2010 11:54 am
-
- Posts: 190
- Joined: Sat Oct 16, 2010 11:54 am
Re: Μαλαγρες-Review-Προιντα αγορας
ok ευχάριστο!
-
- Posts: 190
- Joined: Sat Oct 16, 2010 11:54 am