σχετικά με τις φωτό...
είχα την τύχη να παρακολουθήσω τον κ. Λούκα .... Λάρνακα...
η θάλασσα ταραμένη. καποτε ψιλοφουρτουνιασμένη...έπιανε το καλάμιν του (ένα κοντό χοντρό καλάμι άσπρο, που αν θυμάμαι καλά ήταν σπασμένη η μούττη του με μιαν μηχανούα που τον τζαιτό της πουμπουλίνας ) και επήαινε κατά τον γυαλό (απέναντι από το παλιο Σωματείο Σαλαμίνας, δίπλα από τον Κούλλη και Βαρωσιώτη)..
που εν να πάεις μάστρε Λούκα..."Έσιη ένα λαβράτζιν μιάλο τζαι εν να πάω να το πιάω..."
Επήαινε ο μάστερ λούκας και πετά από μερικές ώρες η΄και πιο λίο ε΄φκαλλε κάτι γομάρκα σαν την φωτογραφία...πολλές φορές εστέκετουν δίπλα που τους ευκαλύπτους και επούλαν τα !!!!
έφαε λαβράτζιν πολλήν η γειτονιά που τον μάστρε Λούκα !!!! Παλιοί Καλοί Τζαιροί....
Γιώργος
Υ.Γ Α..και κάπου τότε έφκαλεν τζαι οι μεντώνηες (γείτονες) μιαν λίτσα νάκκον πιο μιτσιάν μόως που τη φωτό σας (ε..ίσως όχι και τόσο μεγάλη γιατί έση μερικά χρόνια τωρα) πάστα δύχτια που εβάλαν για κεφαλούθκια στο 1 μέτρο νερό ακριβώς μροστά που την 'σκαλούα' ετζινήαν τα κεφαλούθκια. Εθώρουν την φάση ......τζίνη ετινίαν τα, τζίνα επετάσσουνταν δεξιά αριστερά όπως τα πελλά..άλλα επιαστήκαν στα δ΄χτυα..άλλα επετάσσουνταν πουπάνω που τα δίχτυα...αλλά τζίνη εκοράτζησεν και έμακε ένα σαματά (σαν να τζαι εσίκωσε τρικυμία

) !!!! όσοι τους ξέρετε μπορείτε να τους ρωτήσετε...
Υπόψη ότι η ιστορία μου μπορεί να μην αγγίζει 100% τα μεγέθη λόγο χρόνου και ηλικίας τότε αλλά είμαι σίγουρος ότι είμαι 80% σωστός και πάνω