Καλαμάρια

christos nic

Re: Καλαμάρια

Post by christos nic »

plenom'metatopsarem? wrote: :think: ρώτησα αν είναι κεραμιδί γιατί μου έμοιασε για θράψαλο :think: :think: :think:
ρε φιλε ενομισα πως με αστειευκες που ρωτουσες..σκευτηκα εκεινο που μου ειπες το μεγαλο που εχασες που ξαγκιστρωθηκε :) και ειπα να συνεχισω το αστειο οτι ειναι αυτο που επιασα εγω και δεν στο δινω πισω :)..
τα ποδια του οντως μοιαζουν λιγο με θραψαλο αλλα δεν ειναι το σχημα του και τα πτερυγια χρωμα οταν ηταν ζωντανο..
το σουπιοκαλαμαρο εχει πολλα διαφορετικα ειδη με μικρες διαφωρες μεταξυ των ειδων αλλα θελει μελετη το θεμα!
πιθανον να διαφωρετικο ειδος και μενα ετσι μου φανηκε ομως μπορει να εκαμε η μαμα του καμια αταξια με θραψαλο :lol:

Στάθης

Post by Στάθης »

christos nic wrote:
plenom'metatopsarem? wrote: το σουπιοκαλαμαρο εχει πολλα διαφορετικα ειδη με μικρες διαφωρες μεταξυ των ειδων αλλα θελει μελετη το θεμα!
:naughty:

To "σουπιοκαλάμαρο" ονομάζεται αγγλικά "bigfin reef squid" (Sepioteuthis lessoniana).
Ένα είδος είναι, τι σ κάνει να πιστεύεις ότι είναι περισσότερα του ενός είδη;
no whey no gain

orfos

Post by orfos »

Να ρωτησω κατι παιδια εγω εκεινο που πηρα ηταν καλαμαρι ή σουπιοκαλαμαρο?

Στάθης

Post by Στάθης »

orfos wrote:Να ρωτησω κατι παιδια εγω εκεινο που πηρα ηταν καλαμαρι ή σουπιοκαλαμαρο?
το δεύτερο ορφέ!
no whey no gain

orfos

Post by orfos »

Στάθης wrote:
orfos wrote:Να ρωτησω κατι παιδια εγω εκεινο που πηρα ηταν καλαμαρι ή σουπιοκαλαμαρο?
το δεύτερο ορφέ!
Ωστε ηταν σουπιοκαλαμαραο το εφαγα σημερα ητανε μελι!!! 8) 8) 8)

γίωργος κυρίακου

Post by γίωργος κυρίακου »

πηγένετε στην 21 σελίδα ο φίλος ο Στάθης έβαλε κάτι πολλά βοηθητικές φωτο παλία
που φαίνοντε τα χαρακτηριστικά του κάθε είδους και τα ξεχωρίζεις πιο εύκολα
εμένα με βοηθήσανε και όταν πίασω κανένα (1 κάθε χρόνο :lol: ) το ξεχωρίζω τι είναι :D
Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ

orfos

Post by orfos »

Παιδια ειμαι παρα πολλα χαρουμενος :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Επηα ποπσε τζιαι επιασα παλε καλαμαρι(απο τι λεμε ομως ειναι σουπιοκαλαμαρα!)(Σταθη πολυ βοηθητικες οι φωτογραφιες σου στην σελ.21) οι ενα τουντη φοορα αλλα 2κιο!!!!! :dance: :dance: :dance: :dance:
Φιλε πλενομ οπος ειπες εμαθα τον τροπο και τωρα ερχονται απο μονα τους ολα τα αλλα
Θα ηθελα να ξαναευχαριστησω τους φιλους chris nic και plenom
σας ευχαριστώ!!!
Τα καλαμαρια!!!
Image
adult image hosting

Image
990 και 920 γραμμαρια!
Και για καποιους που λενε οτι τελειωσε η εποχη τους κανουν λαθος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

orfos wrote:Παιδια ειμαι παρα πολλα χαρουμενος :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Επηα ποπσε τζιαι επιασα παλε καλαμαρι(απο τι λεμε ομως ειναι σουπιοκαλαμαρα!)(Σταθη πολυ βοηθητικες οι φωτογραφιες σου στην σελ.21) οι ενα τουντη φοορα αλλα 2κιο!!!!! :dance: :dance: :dance: :dance:
Φιλε πλενομ οπος ειπες εμαθα τον τροπο και τωρα ερχονται απο μονα τους ολα τα αλλα
Θα ηθελα να ξαναευχαριστησω τους φιλους chris nic και plenom
σας ευχαριστώ!!!
Τα καλαμαρια!!!
Image
adult image hosting

Image
990 και 920 γραμμαρια!
Και για καποιους που λενε οτι τελειωσε η εποχη τους κανουν λαθος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
γεια σου ρε ορφέ με τα σουπιοκαλάμαρά σου!!! :) Λεβέντης!
και είναι και ωραία μεγέθη!
Μπράβο! :)

legendguards

Post by legendguards »

τουτη τη φορα επιασες και το αρφουι του
μπραβο
καμνε resize τις φωτογραφιες σου

orfos

Post by orfos »

Να στε καλα ρε κοπελια! !!!!!!!!!!!!!
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια!
legendguards τι εννοεις να τις καμνο resize?
Δηλαδη να μιτσιες ή μιαλες οι φωτογραφιες?

legendguards

Post by legendguards »

να τες καμνεις 640 χ 480

orfos

Post by orfos »

legendguards wrote:να τες καμνεις 640 χ 480
Α οκ ευχαριστώ!

christos nic

Post by christos nic »

μπραβο φιλε ορφε :clap: !
τωρα που τα γνωρισες αρχισε να γυρευεις τις περιοχες τους που συχναζουν ποιο κοπαδιαστα!
τα καλαμαρια τα κοκκινα μην τα πολυσκευτεσε ειναι ποιο σπανια απο ακτη τα σουπιοκαλαμαρα ειναι ποιο πολλα σε αριθμους τελευταια!

orfos

Post by orfos »

Ναι το παρατηρησα Τα σουπιοκαλαμαρα επολλυνασιν !
Παμε ΣΥΠΙΟΚΑΛΑΜΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

christos nic

Post by christos nic »

Στάθης wrote:
christos nic wrote:
plenom'metatopsarem? wrote: το σουπιοκαλαμαρο εχει πολλα διαφορετικα ειδη με μικρες διαφωρες μεταξυ των ειδων αλλα θελει μελετη το θεμα!
:naughty:

To "σουπιοκαλάμαρο" ονομάζεται αγγλικά "bigfin reef squid" (Sepioteuthis lessoniana).
Ένα είδος είναι, τι σ κάνει να πιστεύεις ότι είναι περισσότερα του ενός είδη;
Φιλε Σταθη δεν ειμαι ο πλεον ειδικος για να τα αναγνωριζω γιατι δεν ειμαι του κλαδου αλλα απο λιγες εγκυρες πηγες-πληροφοριες στο ιντερνετ για το ειδος αυτο διαβασα ενα καταλογο απο 23 περιπου ειδη του γενους Sepioteuthis κατι με κανει να πιστευω χωρις να ειμαι βεβαιος πως και τα 23 εχουν πολλες ομοιοτητες..
μεσα στα 23 μελη του γενους υπαρχη και το Sepioteuthis lessoniana οπως ειναι αναμενωμενο..
πχ το μελος του γενους Sepioteuthis, το Sepioteuthis sepioidea(Caribbean Reef Squid) τουλαχιστον που ειδα την φωτογραφια του ειναι παρα πολλα ομοιο του lessoniana!
γι αυτο αναφερα θελει μελετη το θεμα γιατι οι ανθρωποι αυτοι που τα ξεχωριζουν τα μελετουν χρονια..
επισης κατι που εμαθα για το Sepioteuthis lessoniana ειναι πως το χρησημοποιουν για ερευνητικους σκοπους επιστημονες..

Post Reply

Return to “Ψάρια και το ψάρεμα τους”