Καλαμάρια

MariosK

Re: Καλαμάρια

Post by MariosK »

Greg wrote:3 ειδη ξερω οτι εχουμε μεχρι στιγμης... τα σουπιοκαλαμαρα (εγω λαλω τα πρασινα), τα κανονικα κλασσικα καλαμαρκα που βρισκουμε στις ψαραγορες ( εγω λαλω τα κοκκινα) και τα θραψαλα ( που τα λεω θραψαλα)
+1

Πέτρο αυτά που λέει ο Γρηγόρης εννοώ

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

MariosK wrote:
Greg wrote:3 ειδη ξερω οτι εχουμε μεχρι στιγμης... τα σουπιοκαλαμαρα (εγω λαλω τα πρασινα), τα κανονικα κλασσικα καλαμαρκα που βρισκουμε στις ψαραγορες ( εγω λαλω τα κοκκινα) και τα θραψαλα ( που τα λεω θραψαλα)
+1

Πέτρο αυτά που λέει ο Γρηγόρης εννοώ

:handgestures-thumbup:
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια

nicolas theocharous

Post by nicolas theocharous »

ρε παιδια μια απορια να σας καμω επειδη ειμαι καινουριος σε τουτο το ψαρεμα, τι ωρες εν οι πιο καταλληλες για καλαμαρια??

και τι συνθηκες??

φεγγαρι η χωρις?? θαλασσα λαντα η ταραγμενη?? :roll: :roll: :roll: :roll:

MariosK

Post by MariosK »

Κατά την γνώμη μου καλή θάλασσα και ούλλη νύχτα.

Τωρά για το φεγγάρι... εγώ εκατάληξα σε κάποια θεωρία αλλά δεν είμαι σίγουρος 100%. Τα καλαμάρκα κυνηγούν καλύτερα όταν έχει φως όχι για να βλέπουν αλλά επειδή κινούνται και τα μικρόψαρα που εν το φαί τους. Οπότε αν έχει φεγγάρι λογικά θα πιάνουνται πιο εύκολα? Εγώ πιστεύω το αντίθετο, δηλαδή για ψάρεμα που την ακτή πρέπει να προτιμάς νύχτες χωρίς φεγγάρι γιατί τα καλαμάρκα θα είναι συγκεντρωμένα σε περιοχές που έχουν τεχνητό φωτισμό ενώ αντίθετα αν έχει φεγγάρι μπορεί να κυνηγούν οπουδήποτε οπότε είναι και πιο δύσκολο να τα εντοπίσεις που την ακτή.

Στάθης

Post by Στάθης »

Σωστός ο Μάριος.
ΑΛΛΑ (πάντα πρέπει να βρεθεί καποιος που εν να το πει τούτο το γέριμο το "αλλά", έννεν κύριε Κλεάνθους? :lol: ) προσωπική μου παρατήρηση ότι σε περιοχές με τεχνητό φωτισμό τείνουν να συγκεντρώνονται μικρά σε μέγεθος καλαμάρια. Τα μεγάλα συνήθως τα βρισκει κανεις σε κατασκότεινες περιοχές.

Καλύτερα αποτελέσματα είχα σε νύκτες γύρω από πανσέληνο, χωρις να λείπουν και οι εξαιρέσεις - πχ να βγάλω αρκετά καλαμάρια σε νύκτες με νέα σελήνη, με τρικυμία ή ακόμα και μέρα (απόγευμα) :?

Με λίγα λόγια, Νικόλα, όποτε μπορείς πήγαινε. :wink:

Tight lines!
no whey no gain

MariosK

Post by MariosK »

Στάθης wrote:Σωστός ο Μάριος.
ΑΛΛΑ (πάντα πρέπει να βρεθεί καποιος που εν να το πει τούτο το γέριμο το "αλλά", έννεν κύριε Κλεάνθους? :lol: ) προσωπική μου παρατήρηση ότι σε περιοχές με τεχνητό φωτισμό τείνουν να συγκεντρώνονται μικρά σε μέγεθος καλαμάρια. Τα μεγάλα συνήθως τα βρισκει κανεις σε κατασκότεινες περιοχές.
Ευτυχώς που υπάρχει τζίνο το "αλλά" να μαθαίνουμεν τζε τίποτε :D :D :D. Ενδιαφέρον τούτο με τα μεγάλα σε σκοτεινές περιοχές. Δεν το παρατήρησα γιατί πολλά λίες, ίσως 4-5 φορές, εδοκίμασα σε σκοτεινές περιοχές για καλαμάρκα. Καμιά ιδέα σε τι οφείλεται?

Στάθης

Post by Στάθης »

Δεν ξέρω Μάριε, προσωπική παρατήρηση. Ίσως να έιναι και ιδίωμα των περιοχών που ψαρεύω. :wink:
no whey no gain

Greg

Post by Greg »

Μαριε εισαι ορθος!

και εγω εχω προσεξει οτι νυχτες με πανσεληνο τσιμπου καλυτερα σε περιοχες θεοσκοτεινες ενω σε σημεια με τεχνητο φως δεν τσιμπουν διοτι δεν διακρινουν τα φωτα της ακτης για να πλησιασουν. Τες νυχτες που εχει φεγγαρι προτημω να πηγαινω σε σημεια χωρις τεχνητο φωτισμο και δουλευω καλαμαριερες με χρωματα fluorescent, ενω νυχτες χωρις φεγγαρι δουλευω glow in the dark καλαμαριερες.

τωρα νυχτες οπου υπαρχει θολουρα και ανακατωμενο νερο μου εχουν τσιμπησει μεγαλα καλαμαρια. νυχτα μονο θα ασχοληθω με καλαμαρια διοτι τη μερα ασχολουμε μονο με αλλα αρπακτικα

και αυτο που ειπε ο σταθης με τα μικρα και τα μεγαλα ωντος ισχιει!

fear of the dark.. :twisted:
Esox Lucius

MariosK

Post by MariosK »

Στάθης wrote:Δεν ξέρω Μάριε, προσωπική παρατήρηση. Ίσως να έιναι και ιδίωμα των περιοχών που ψαρεύω. :wink:
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι τα μεγάλα καλαμάρκα πιθανόν να είναι πιο "δύσκολα" και αποφεύγουν επικίνδυνες περιοχές με πολλήν φως που εκτίθενται. Οπότε ίσως αν έβρεις ένα σκοτεινό μέρος με τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένα καλαμάρι για να καλύψει τις ανάγκες του, τροφή, στέγη κ.τ.λ, τότε σε γεμάτο φεγγάρι που θα είναι και ποιο active πιθανόν να έχεις "μεγαλύτερες" επιτυχίες? Ακόμα όπως λαλεί και ο Greg με θολούρα να γίνονται ακόμα ποιο εύκολα τα μεγάλα...

christos nic

Post by christos nic »

Να προσθεσω και εγω καποια πραγματα που ειδα σε ψαρεμα καλαμαριων..πολλοι ελλαδα κ κυπρο βαζουν ενα μικρο φωσφορο 5-10 εκατοστα ποιο πανω απο την καλαμαριερα στερεονοντας το με το σωλινακι που εχει μεσα το πακετακι των φωσφορων στην μισινα..το εχει κανει κανενας και εχει προσεξει οτι κανει διαφορα?(δηλ να συκρινει την μεθοδο αυτη με το να μην εχει φωσφορο στο παραμαλλο ποτε εχει καλυτερα αποτελεσματα?)το εκανα εγω και πηρα αλλα δεν εβγαλα και πολλα συμπερασματα..αλλο πραγμα που κανουν στην ελλαδα δεν ξερω για κυπρο βαζουν σε μια υποδοχη ειδικης καλαμαριερας κατι σαν μικρο χαπι το οποιο βγαζει μυρωδια μου το ειπε προσφατα ενας ελλαδιτης..ειδε κανενας να πουλουν κυπρο?Και κατι αλλο αν κτυπηση σε ψευτικο ψαρακι καλαμαρι που καποιους οπως ειπαν προηγουμενος τυνχαινει τους ταχτικα το καλαμαρι σχιζετε στο τραβημα η την ωρα που το βγαλουμε που την θαλασα?(αν εν ετσι φκαλουμε το με αποχη)ρωτω γιατι αν ειναι ετσι να ψαρευουμε με το ψευτικο ψαρακι για ψαρια και να δοκιμαζουμε καθε λιγο ποιο αργο τραβημα για κανενα καλαμαρι(που αν τυχει την ωρα του αργου μαζεματος να κτυπηση το ψαρι να μην το χασουμε στην περιπτωση που ειχαμε καλαμαριερα) :doh: το τεχνιτο με μια πραγκαρολα και τα καρφακια για καλαμαρια δεν μου αρεσαν γιατι αν κτυπηση στο πισω μερος το ψαρι δεν θα πιαστει και κριμα!

christos nic

Post by christos nic »

Μετα που ψαξιμο τοπων στο ημερολογιο για καλαμαρια και μειωση του αερα ενω τις προηγουμενες ειχε 3-4 μποφορ με επιασε εμμονη ιδεα να ψαρεψω ενα τοπο γιατι οι μετεωρολογικες συνθηκες του εμοιαζαν πολυ με 2 αλλες φορες που ψαρεψα με επιτυχια..αποψη μου οτι παιζουν πολλα πραγματα ρολο για να κτυπησουν αφου στα ιδια σημεια με αλλες συνθηκες δεν κτυπουν..τα αποτελασματα 4ωρης προσφατης εξορμησης
Attachments
_%200710.jpg
_%200710.jpg (88.31 KiB) Viewed 4774 times
_%200709.jpg
_%200709.jpg (73.45 KiB) Viewed 4767 times
_%200707.jpg
_%200707.jpg (84.99 KiB) Viewed 4766 times
_%200706.jpg
_%200706.jpg (67.8 KiB) Viewed 4771 times
_%200705.jpg
_%200705.jpg (92.5 KiB) Viewed 4773 times

gdeme

Post by gdeme »

κανετε resize τις φωτογραφιες πριν να τις κανετε upload !!!!

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

christos nic wrote:..

μπράβο ρε Χρίστο!!! τέλειος! φαίνονται τζιαι ωραίο μέγεθος!

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

Καλές Γιορτές σε όλους!!!

christos nic

Post by christos nic »

gdeme wrote:κανετε resize τις φωτογραφιες πριν να τις κανετε upload !!!!
φιλε μου εθελα να τις κανω ποιο μικρες αλλα δεν ξερω τα κολπα ακομα,απλα εμαθα που την ενοτητα πως να ανεβαζουμε φοτο..αν γνωριζετε εξηγατε μου με λιγη λεπτομερια αν γινετε :)

Post Reply

Return to “Ψάρια και το ψάρεμα τους”