Καλαμάρια

PrEdAtΩR

Re: Καλαμάρια

Post by PrEdAtΩR »

plenom'metatopsarem? wrote:
κόκκινα Βύρωνα? Καλαμάρια ή/και θράψαλα?
καλαμαρια , θραψαλα ακομη τιποτα για μενα τουλαχιστον

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

PrEdAtΩR wrote:
plenom'metatopsarem? wrote:
κόκκινα Βύρωνα? Καλαμάρια ή/και θράψαλα?
καλαμαρια , θραψαλα ακομη τιποτα για μενα τουλαχιστον
:) οκ! Ευχαριστώ Βύρωνα!

Greg

Post by Greg »

καλημερα.. καλαμαρια πιανονται σε ολες τις επαρχιες, και κοκκινα και πρασινα απο παραλια..απο πυργο μεχρι καππαρι
Esox Lucius

maxhtec

Post by maxhtec »

Κοπελλια αν παω ημερα για καλαμαρκα π.χ 5:30 το προι ενα εχω αποτελεσμα ι εν πιο καλα νυχτα

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

maxhtec wrote:Κοπελλια αν παω ημερα για καλαμαρκα π.χ 5:30 το προι ενα εχω αποτελεσμα ι εν πιο καλα νυχτα
Ε καλη η ώρα σου αλλα περιορίζει σε ο χρόνος
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

maxhtec wrote:Κοπελλια αν παω ημερα για καλαμαρκα π.χ 5:30 το προι ενα εχω αποτελεσμα ι εν πιο καλα νυχτα
πήγαινε τουλάχιστον που τις 05:00 , ή 5 παρά καλύτερα

spirosxidis

Post by spirosxidis »

ρε κοπελια...εχω 2 μηνες που το παλευω ..για ...καλαμαρια ...και δεν με πειραζει να πω το μερος καβο γκρεκο σε πεντε εξορμησεις αποτελεσμα 2-0 μαλλον σκατα ισως αν ηταν διαφορετικα τα πραγματα και εγω μαζι με τους υπολοιπους θα εκρυβα.....αλλα δεν γινετε να παν οι ντοπακες και σε μια ωρα να πιανουν 4 και να φευγουν νευριασμενοι για αψαριες ζητω το λογο τα δολωματα δεν διαφερουν η τεχνικη μαλλον << εγω θωρω την σιμανο και ταρακουνω ενω αυτοι δεν ταρασουν το δολωμα και πιανουν...εχουν τα.. μεσα η την καλυτερη ααν και τεχνικη για τον τοπο? μαλλον εδω ειναι που λενε δεν εισαι μαστρος....αλλα αν εχει ακομα ο καιρος ψωμι και η θαλασσα....καλαμαρια πεστε μου να το παλεψω

EVANTHIS LOIZOU

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Σπυρο :) Κατ'αρχη σου ευχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την γιορτη σου.
Θα σου πω κατι που πολυ λιγοι ανθρωποι το ξερουν. "Προσεξε την νευρικοτητα σου διοτι μεταδιδεται"
Οταν ψαρευεις πρεπει να εισαι ηρεμος και να πειραματιζεσαι με την τεχνικη και την παρουσιαση καθε δολωματος.
Μην βλεπεις πολλη βιντεο και μην αντιγραφης τους διπλανους σου. Να βρης τον δικο σου ρυθμο και ασε τα ψαρια να αποφασισουν ποτε και τι θελουν να φανε.
Βαλτα αυτα καλα υποψιν σου εστω και αν σημερα σου φανουν θεωρητικα.

chrysanthos9

Post by chrysanthos9 »

παντος τα σουπιοκαλαμαρα εχαθηκαν για τα καλα εχτες που η ωρα 6 ως τις 7 2 καλαμαρια κοκκινα και μια σφυρνα
Rememper always someone waiting for you at home

godshadow

Post by godshadow »

Συνοδοιπόροι καλημέρα.... Στα καλαμάρια πάμε εδώ και 2 μήνες και ναι είναι μικρός ο πληθυσμός αυτών που βγαίνουν στην ακτή. Τέτοιο καιρό πέρυσι είχαμε πολύ καλές ψαριές αλλά φέτος πολύ λίγα πράματα....δεν θα ασχοληθώ με αναλύσεις καιρού και ώρας που πιθανόν να.... και να.... και να........ θα σας αναφέρω ένα περιστατικό που βίωσα προχθές στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο (που αναφέρει και ο Φίλος)....Τράτα έβαλε τη σημαδούρα πάνω στο βράχο (κυριολεκτικά) κοντά στην 36 ΜΚ και άρχισε να ζώνει (κυριολεκτικά και πάλι) τους βράχους κάλύψε όλη την περιοχή (ζικ-ζακ) μέχρι τους Γάλλους και έφυγε (για να τα μαζέψει το πρωί)....Τα συμπεράσματα δικά σας....

stathis 1821

Post by stathis 1821 »

τελικα καταφερα κατι σχετικα καλο ψες 10,30 που σχολασα πηγα σε ενα τοπο νεο για μενα για καλαμαρια.καταφερα και επιασα 4 σουπιοκαλαμαρα και 2 σουπιες πολλα καλο αποτελεσμα σε σχεση με τα προηγουμενα ψαρεματα που εκαμα.παρατηρησα οτι ειχε και λιγο αερα καταβατη ισως να επειρεαζει . :D

rockfishing

Post by rockfishing »

godshadow wrote:Συνοδοιπόροι καλημέρα.... Στα καλαμάρια πάμε εδώ και 2 μήνες και ναι είναι μικρός ο πληθυσμός αυτών που βγαίνουν στην ακτή. Τέτοιο καιρό πέρυσι είχαμε πολύ καλές ψαριές αλλά φέτος πολύ λίγα πράματα....δεν θα ασχοληθώ με αναλύσεις καιρού και ώρας που πιθανόν να.... και να.... και να........ θα σας αναφέρω ένα περιστατικό που βίωσα προχθές στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο (που αναφέρει και ο Φίλος)....Τράτα έβαλε τη σημαδούρα πάνω στο βράχο (κυριολεκτικά) κοντά στην 36 ΜΚ και άρχισε να ζώνει (κυριολεκτικά και πάλι) τους βράχους κάλύψε όλη την περιοχή (ζικ-ζακ) μέχρι τους Γάλλους και έφυγε (για να τα μαζέψει το πρωί)....Τα συμπεράσματα δικά σας....
Τούτος ο σωστός επαγγελματίας ψαράς εξαφάνισε τα πάντα, και αν πιάνει και τίποτε μόνο ο ίδιος ξέρει. Ξεκινά που τον Σεπτέμβρη και βάζει καθημερινά εκτός τέταρτης και Κυριακής.
Εν τεράστιο το πρόβλημα στην ελεύθερη Αμμόχωστο, δύσκολο να το αντληθούν άλλοι που ψαρεύουν σε άλλες επαρχίες.

Έχει που το 2008 που νέκρωσε τον τόπο, ούτε κουνέλια εν έχει

admin
Site Admin

Post by admin »

Μια καλή φωτογραφία ή ακόμη καλύτερα video για να τα στείλουμε στην ευρωπαϊκή ένωση να δούνε την ανυπαρξία του ΤΑΘΕ

orfos

Post by orfos »

Κοπελια ποια η γνωμη σας εσας για καλαμαριερες με φωτουιν?
Εσεις οταν συρνεται την καλαμαριερα αφηνετε την να πατωσει οξα τραβατε αμεσως?(εννοω εν την αφηνετε να πατωσει)
Οι σουπιες ενεν πατο που ψαρευκονται?
Ευχαριστώ. :)

godshadow

Post by godshadow »

Απο την Ορμήδεια μέχρι την Ξυλοφάγου και απο την Ξυλοφάγου μέχρι το Λιοπέτρι οι «Επαγγελματίες Ψαράδες» (και αν μπορούσα θα τους έβαζα περισσότερα εισαγωγικά) βιάζουν κυριολεκτικά τις ακτές θέτοντας σε κίνδυνο πολλούς ερασιτέχνες ψαράδες και κυρίως ψαροτουφεκάδες...Η Λιμενική και το ΤΑΘΕ έκαναν την παρουσία τους αισθητή μόνο κατά τις αρχές Μαρτίου περίπου, από κει και πέρα τίποτα ότι γουστάρει ο καθένας κάνει...και σκέψου τι απογοήτευση νιώθει ο ερασιτέχνης (ψαροτουφεκάς, «καλαμάς», ελεύθερο με κιουρτό κτλ) όταν περιμένει από τις 3 η ώρα το πρωί στο «τοπούϊ» του και 6 η ώρα το πρωί βλέπει σε απόσταση αναπνοής την τράτα.....τα είπαμε 100 φορές και τίποτα δεν έγινε μόνο διαξιφισμούς και λογομαχίες με τους επαγγελματίες έχουμε οι καταγγελίες ποτέ δεν έπιασαν τόπο....Ίσως η μόνη λύση για το πρόβλημα είναι να αλλάξει η χώρα Όνομα (για να μην μπορούν να πουν εν στην Κύπρο που ζιούμε)..... Την επόμενη φορά ελπίζω να τους πετύχω και θα πάρω μαζί μου την camera....

Post Reply

Return to “Ψάρια και το ψάρεμα τους”